Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Az ötlet nem rossz, de ritka, hogy egy csavaranya körül ekkora szabad hely van.
A másik, hogy látszólag csak a kéz szorítása tartja a szerszámot a csavar lapkáin. Minél nagyobb a csavar, annál nyitottabb tenyérrel, ami gyengülő szorítást eredményez. Csavaráskor a fellépő erők igyekeznek szétnyitni a kulcsot, ezt az erőt a mechanika továbbítja a tenyér felé, ami erőnléttől függően vagy bírja, vagy átugrik a kulcs egy lapkát, és esetleg a júzer leveri a bütykét a betonon. Ha univerzális, állítható kulcs, akkor inkább ez: Bővebben: Link De még jobb egy csillag-villás készlet. Ez a fogó alakú valami max ellent fogni jó.
Magáért az ötletért raktam be. A felhasználhatósága az egyértelműen látható hibák miatt korlátolt.
Az ötlet az nagyon jó, ha befőttesüveg méretben lenne, már rendelném is.
Hú.
Azt az elsőt, azt hol és milyen keresőkifejezéssel lehet fellelni?
Ez sem egy rossz ötlet! Persze nem csak csavarhúzónak...
Ha már a tárolás szóba került, mérőzsinórokat szerintetek hogy lehet helytakarékosan, gubancmentesen tárolni? (a közepüknél fogva fellógatáson kívül)
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Például azzal amit az előbb feltettem.
Az elég drága mutatvány.
![]() Ha krhákágyílcsipeszes a vég, akkor rá lehet csíptetni pl. fali szerszámtartóra.
Nálam otthon, és a suliban is, a mérőzsinórok egy fésűszerűen bevagdosott L lemezbe vannak akasztgatva, ami a falon kapott helyet. A suliban a stúdióban viszont még nem sikerült bevezetnem ezt a megoldást, tápkábelek, RCA-k, jack-ek, XLR-ek, minden félbehajtva kampón, vagy felcsavarva egy csomóba, és a közelebbi sarokba dobva. Eredmény, minden rendezvény előtti utolsó percekben: Ki a fene vágta tönkre már megint a jack kábelt?/Mitől kontaktos a jack, mikor tegnap még jó volt? És társai..
Na, ehhez még én is hozzá tudok szólni...
![]() Régen, a cégnél, egy pozdorja lapba kb. 3 cm-es raszterral, a banán dugóknak megfelelő méretű lyukak voltak fúrva, és azokba voltak bedugva a mérőzsinórok. A tábla pedig a falra volt felszerelve.
Ez tetszik!
Annyit változtatnék rajta, hogy U alakú lemezt használnék, a közepéig bevagdosva, a másik szára az U nak meg mehet a falra 2 csavarral. Köszi a tippet.
Ez is jó, de elég vegyes mérőzsinórjaim vannak, banándugós, krokodilos, griffcsipeszes, multiméterbe való, meg hőmérőszonda is, a fésűs módszer mindegyikkel kompatibilis.
Most hogy mondod, nem is L alakúak, hanem a bevagdosott szára fel van hajtva egy 1-1,5cm magasan, hogy "azé' le ne csússzon má' szegény derót". A bevágás szélessége, meg értelemszerűen a vezeték átmérőjénél kicsit nagyobb, de a fejénél kisebb.
Üdv Nektek!
Lehet kapni szekrénybe való perforált kábelcsatornát. Én azt használom a vezetékek tárolására. Nem kell hajtogatni csak a megfelelő hosszra levágni. Üdv Petjaa!
Na, erre én nem is gondoltam, ez mennyire jó! Be is szerzek, mert kellene még itthonra is, csak valahogy nem volt sok kedvem reszelgetni, de ezzel nem is kell.
V alakban vágott, hajlítható, egyenes profilú csempeélvédő .
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Ezt most valahogy nem tudom magam elé képzelni. Tudnál mutatni valamilyen képi leírást róla? Ezt hogy vágod be? Méretben ez nem túl kicsi? Elvégre két csempe élről van szó, nem?
Ja, hogy ja! Így más! De azért ennek is felhajtanám a végét. De ezek szerintem nem valami nagy méretűek a képek alapján, OK, egy pár krokicsipeszt megtart, de egy sor tápkábelt nem tudsz ráaggatni.
Mérőzsinórokra gondoltam, arra jó. Olyan két centis lehet sac.
Nekem egy fél méteres Dexion-Salgó darab van a falra csavarozva. pont ugyanezt tudja.
Befőttesüveg-nyitáshoz gumírozott szalagú olajszűrő leszedőt használunk otthon. Bármilyen méretre jó, nem forog el a kupakon. Az autót nem ezzel szereljük így higiénikus, olajmentes marad a szerszám.
![]() Egy kép...
Én meg egy egyszerű zsebkést vagy hasonlót.A kupak és az üveg közé helyezve kissé megbillentve,szisszenő hang után könnyedén nyitható az üveg,megszűnik a vákuum.
A lekváros vagy a mézesüveg nem csak a vákum miatt nyílik nehezen.
Ón tartó konzol. Mivel rendszerint 0,7-es és 1 mm ónt használok, így sikeredett a dupla megoldás, elrendezés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Azt az elsőt, azt hol és milyen keresőkifejezéssel lehet fellelni?