Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   945 / 1278
(#) Nanok válasza forma3 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Szia

Én azt tudom elképzelni, hogy valamelyik kondi vagy védődióda szakadt. Illetve az újabb TV-ken készenléti módban is rajta marad a 145V és ha valami hibás alkatrész miatt feszültség kerül a bázisra, akkor könnyen kinyírhatja.
Esetleg, nem lett a tranyó a hűtőbordára rögzítve.
(#) forma3 válasza Nanok hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Szia!

Köszi! Még az fontos lehet, hogy soha sen üzem közben megy tönkre, hanem amikor TV-zés után ki van húzva, és mikor visszadugjuk akkor már nem indul. A tranyót kiszedve persze elindul hanggal, kép nélkül. A típusa: BU 2525AX PHm9818 C7 Philippines.
A tv: Tevion MD 7115 VTS-S.

Köszönöm a segítséget!
(#) forma3 válasza Nanok hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Esetleg még milyen tranyóval érdemes próbálkozni, ami könnyen beszerezhető, olcsó, de nagyobb teljesítményű mint ez?
(#) batukan hozzászólása Márc 27, 2014 /

Sziasztok!
Nanok köszönöm szépen a segitségedet.Végül is jó lett a tévé.Én követtem el egy bakit, ugyanis a táptranzisztor cserénél amit beépitettem használt volt, és nem voltam eléggé figyelmes az értékeknél. 600 v-os helyet véletlenül 100 v-os ment bele ami természetesen nem birta ki.Most tettem bele egy megfelelő helyettesítőt és jó lett nem melegszik!Köszönöm mégegyszer.
Üdv.
(#) Puklee hozzászólása Márc 27, 2014 /

Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy philips lm171w01-b3 tipusú lcd tv-m. Az a gond vele, hogy nem kapcsol fel. Az előlapon a led világít, sőt a kezelőgombokra reagál is, mégsem történik semmi. Már egy jó pár kondit kicseréltem de sajnos ugyan az a hiba. Sajnos tanácstalan vagyok, hogy hogyan tovább....
(#) ttindian válasza kadarist hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Sziasztok és bocsánat a hiányzásért,

Többen válaszoltatok az utolsó írásom után megpróbálok mindenkinek érthető választ adni.

Elfüstöltem mar 8 IC-t amit amúgy is alig lehet mifelénk beszerezni és jóval drágább mind 800ft, a TV típusa CUC7303, eyes leírta az őszes alkatrészt, hogy elellenőrizem le ami a vertikális képelterítésért felel mindent kicseréltem de csak egy volt elpattanva, C422 , ami egy ellenalatal sorban , párhuzamosan van a elterítő tekercsel , lehet-e ez a hiba hogy kiégetett annyi IC-t ?

Megvannak a feszültségek, amiket kertetek.

Ha rósz az IC akkor a csíkban van-e kép? mert nálam van. Vagy az mar nem a tda3653 dolga és újra cserélnem kell.
(#) eyess válasza ttindian hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Ácsi bácsi.
Mit jelent az , hogy elfüstöltél 8 IC-t ?
Kicsit bővebben ha lehet.
(#) kadarist válasza ttindian hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Idézet:
„Egy ideje félre volt teve , most bocsánatot kértük tőle , nem volt kép egyáltalán kicseréltem az IC-t , működött, de kép csak akkor volt szép ha feszegetem a nyákot , de aztán elfüstölt a dióda”

Aztán találtál egy szakadást, amit állítólag kijavítottál. Lehet, hogy van még több is.
(#) biji válasza ttindian hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Szia! Akkor jó rajzot linkeltem Neked. Amit írtam azt nézted?
(#) Levente27 hozzászólása Márc 28, 2014 1 /

1.  
Szep napot mindenkinek!Tudna nekem valaki segiteni? Van egy Elektra crt 20T39EMK tv el romlott! Kicserèltem a sorkimennöt mostmår bejön a menü mutatja,hogy keresi a csatornåkat de nem talål egyet sem! Viszintes fehèr vèkony csikok vannak ès a håttèrbe normålisan szemcsèk! De mikor csatornåt keresek mutatja mintha talålt volna valamit akkor åtlosan is meg jelennek vastag csikok meg mosodik el nagy såvokba de kèpet nem låtni semmit nem talål! Szelektor hiba?
(#) ttindian válasza eyess hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Sziasztok.
Idézet:
„Ácsi bácsi.
Mit jelent az , hogy elfüstöltél 8 IC-t ?
Kicsit bővebben ha lehet.”

Azt ,hogy cseréltem egy kondit például és az IC-t megpróbált kinyílni, félig megtette aztán csak csík, aztán másik kondít , megint indult majd újra csak csik , a végen találtam azt az elpattant kondít ami párhuzamosan van az elterítő tekercsel de azután mar nem mertem más IC-t bele tenni amíg nem kaptam tőletek választ .

Amúgy az őszes alkatrészt kicseréltem amit listáztál hogy nézem át.
(#) ttindian válasza biji hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Idézet:
„Szia!

Ha jól gondolom nincs függőleges eltérítés, csak visszintes csík.

A Tanyán találtam:

"Esetleg ellenőrizd le a meghajtó ic150 43pin.:3,8V, 44pin.:5,4V, 42pin.:2,7V feszeket. És azon az ágakon lévő alkatrészeket is(CR158,CC156,CC157)!
delon1"

jani”

Erre gondolsz?, igen az elején leellenőriztem és minden jó volt.
(#) biji válasza ttindian hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Szia! Igen erre. A C422 a TDA kimenete és test között van. A C417 van sorban egy 1 Ohmos ellenállással. Kár, hogy gyér a műszerezettséged, egy kapacitásmérő, Esr mérő egy oszcilloszkóp ma már nélkülözhetetlen. Sajnos magadra vagy utalva, mi innen csak ötleteket tudunk adni, de a készüléket nem látjuk.

jani
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
(#) eyess válasza ttindian hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Szóval amikor cseréltél ic-t , és valamilyen kondit , akkor a kép megpróbált kinyílni , de aztán vissza , és az ic nek annyi lett.
No akkor át kellene vizsgálni mi okozza az ic kimenetén azt a nagy terhelést ami miatt az ic tönkre ment.Biztos , hogy jól forrasztottad be azt a kondit nem lett valami rövidzárlat közben stb stb stb .
(#) busz10 hozzászólása Márc 29, 2014 /

sziasztok.eggy kis segitség kellene.Van eggy prima nevezetü tv-ém ami nemmüködik nincs magas fesz.A sorkimenő nem kap árramot.Eggy relén keresztül kapná,de a relé nemkacsol be.A 12-volt meg van a relé is müködik,Mi lehet a baj?Tud valaki segiteni?Köszönöm.
(#) Nanok válasza busz10 hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Szia. Az a relé az teljesen más dologra van. Amit neked első körben meg kellene nézned, hogy meg-e van az általában 145V a tápegység felől és el-e jut a sorkimenőhöz.
Ha megvan akkor a sorkimenő tranzisztorát kell megvizsgálni, jó-e, kap-e meghajtást?
(#) busz10 válasza Nanok hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Igen megvan , és a relé eggyik lábáig megy.ahogy látom a másik lábától menne a tranzisztorra.Ha áthidalom a relét akkor beindul a magas fesz.mikor még müködött akkor hallani lehetett inditskor eggy kis kattanást most hogy nem jó,nemhallani.
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Szia!
Sajnos a panelon sehol sem találok szakadást, minden forrasztási pontot átforrasztottam, de a jelek így sem jelek meg az IC kivezetésein. Én már mást nem tudok elképzelni, csak azt, hogy az IC a rossz. De ilyen IC-t honnan lehetne szerezni? /K174XA11/
(#) ttindian válasza eyess hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Tehát miután kicseréltem az elpattant kondít amely az elterítő tekercsel van párhuzamosan (ellenállással sorba) nem cseréltem ki az IC-t , lehet hogy az volt rövid záras és azért égett ki mindegyik tda?
(#) biji válasza sany hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Szia!

Második találat:

https://www.google.hu/#q=K174XA11
(#) kadarist válasza sany hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

A TDA2593-al helyettesítheted.
(#) sany válasza biji hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Köszönöm. Azt hittem már nem is árulnak ilyen orosz IC-t.
(#) Tyutyuutty válasza kislacikahu hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Szia!

Egy kis segítséget kérnék. Melyiket kéne lecserélnem ?
(#) eyess válasza ttindian hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Meg lehet mérni , és kiderül .
(#) eyess válasza Tyutyuutty hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Mire is gondolsz , hogy cserélned kéne ?
(#) Nanok válasza busz10 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Rendben, akkor cseréld ki a relét. Ha türelmesebb vagy és szét tudod szedni akkor talán meg is tudod javítani.
(#) Tyutyuutty válasza eyess hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

A tápegység primer körében az elektrolit kondenzátorokat.
(#) eyess válasza Tyutyuutty hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Merthogy ? Némi információ esetleg nem ártana mi a hiba jelenség stb.
Nem is biztos , hogy cserélni kell , illetve szerinted miért kellene cserélni ?
(#) deccser hozzászólása Márc 30, 2014 /

Szevasztok mindenki. Problémám lenne egy Philips 29PT469A/69R tipusu tv-vel. A gazdája szerint elsötétült rajta a kép. Ki akarta távvezérlővel kapcsolni, de nem lehetett, csak a ki-be kapcsolóval. Utánna pedig többet nem kapcsolt be. Md 1.0 A jelzésü sasszéval van szerelve. A tápok mind megvannak a rajz szerint. Sortranyó jó, sortrafó tesztelve izzóval jó, még se indul. Mellékelem a rajzot, amit találtam hozzá. Várom a segitségeteket.

PhMD11E.pdf

(#) buburobi hozzászólása Márc 30, 2014 /

Sziasztok!
Keresztanyámnak kellene magjavítanom a tv-jét, Funai TV 2100T MK8, de mivel tv ügyben elég amatőr vagyok segítséget kérnék. A tápban, és a vertikális eltérítésben egy-egy elektrolit kondi és a vertikális eltérítésben 2 ellenállás volt meghalva. Mostmár bekapcsol, kép is van, a mellékleten látható. Eltérítő ic (LM7830) csere után sem volt változás. Merre keressek?
Következő: »»   945 / 1278
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem