Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   944 / 1278
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Sajnos a 9. és a 10. -edik mérőponton nem mutat semmilyen jelet az oszcilloszkóp.
Most már tényleg nem tudom mit kellene csinálni.
(#) kadarist válasza sany hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Nincs sormeghajtás. Az soroszcillátor körül kellene kutakodni. Lehet, hogy csak egy kapacitásvesztett elkó a rossz vagy egy forrasztáshiba.
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Igazából nem tudom, hogy megéri-e foglalkozni vele. Lehet tényleg nem is jó a képcső sem.
A sortrafó körül minden alkatrészt kicseréltem, hasonló típusúra. A végtranzisztort nem cseréltem, mérve jónak találtam.
Méregettem egy kicsit. Jól gondolom, hogy az A2 -es panel 2 -es kivezetésén változnia kellene a feszültségnek ha csavarom az R17-es potmétert? Mert most nem változik a feszültség, csak 0,34V.

Mivel nem működik a sorvégfok, ezért jogos, hogy ott nincs feszültség, ami változzon. A sortrafó táplálja azt a potit és nem fordítva. Az A3 panel VT2 tranzisztorának bázisvonalát kellene feltérképezni egészen a soroszcillátorig. A bázisra kötött dióda jó? az ott lévő csatolóelkó jó? És így tovább.

Azokat az alkatrészeket már kicseréltem azok biztosan jók. Melyik a soroszcillátor alkatrészei?

Az A3 panel 8-as kivezetését kövesd vissza. Egy IC-re van kötve ez a vonal. Ez az IC kap tápfeszültséget az 1-es lábán?

Rendben, megnézem. Sajnos az IC 3-as lában az X2-es mérőponton sincs semmi jel. Csak nehogy az IC legyen rossz.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
(#) jolly joker hozzászólása Márc 24, 2014 /

Sziasztok!

Adott egy ITT IDEAL COLOR 3126H P/S típusú tv. Az R701 ellenállás elpukkant ami egyébként, egy PTC886 típusra hallgat.
Volna valakinek valami ötlete, hogy mivel lehet helyettesíteni, mert a HQ-nál már nem rendelhető.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) zenetom válasza kadarist hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Sikerült rossz lábtávolságú PTC-t venni.
(#) kadarist válasza zenetom hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Pedig előre szóltam!

Na és villyant kap az 1-es lábon?

Ez benne az irónia!
(#) kadarist válasza zenetom hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Hegeszd be kivezetékezve.

Ha a saját TV-m lenne (ami nincs, mert leszoktam róla egy jónéhány éve), akkor simán, de mivel nem az enyém, így nem, inkább rendes alkatrészt rakok bele. Hátha kicserélik a HQ-ban. Elég rendes volt az eladó (hölgy!!).
(#) kadarist válasza jolly joker hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Szia!
Ez jó lesz helyette.
(#) jolly joker válasza kadarist hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Köszi, holnap ki is próbálom.

Kap villanyt az 1 -es lábon 9,18 V-ot. Környező alkatrészek cseréje folyamatban...
Egy elektrolit kondenzátor ki volt folyva , nem is volt látható csak az alján. De nem ő volt a hibás , még el van(nak) bújva a rossz(ak).
(#) Szebence hozzászólása Márc 24, 2014 /

Sziasztok!

Más témában is lenne kérdésem. Adott egy Samsung LE32D550-es TV. Jelenleg PC kábellel van összekötve a számítógéppel, tökéletesen működik, a TV-n látom a PC képét is. Viszont ha egy másik eszközt rácsatlakoztatok mondjuk HDMI-n vagy AV in-en keresztül, akkor a TV felismeri, tehát aktívvá teszi az adott bemenetet, tehát ki tudom választani, viszont mikor rámegyek akkor azt írja ki, hogy nincs jel, stb... Mi lehet a probléma? Ugyanez ha HDMI-vel kötöm össze a PC-t, akkor is ha a PC kábelt lehúzom, akkor is ezt csinálta. Régebben biztos, hogy működött a HDMI azóta nem változott semmi. Mi lehet a probléma? Valamilyen beállítás kérdése lenne?
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Szia!
Kicseréltem az IC környezetében az összes alkatrészt, ellenállást, kondenzátort. A TV-ben az összes elektrolit kondenzátort kicseréltem, új kondenzátorokra. De sajnos még mindig nincs jel az IC 3 -as lábán.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Csatoltam a képeket, hogy hol néztem a jeleket és hogy van -e vagy nincs jel. Az lehet, hogy az XS4 -es panel A1 -es lába nem küldi a "videó" jelet az IC-nek és így az nem tudja előállítani a szükséges jeleket?
(#) kadarist válasza sany hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

A sorfrekvenciás vezérlőjel akkor is meg van, ha nincs videójel, például ha nem vesz adást a készülék. Kivéve ennél a készüléknél, mert rossz.
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Az IC lehet rossz? De hát mitől romlott volna el?
(#) batukan hozzászólása Márc 26, 2014 /

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni van egy CUC 2032-es Grundiig tv-m ami veri a biztositákot.Mérve rossz volt a táp tranyó benne ami BUZ90.es Kicseréltem egy6N60E típusra.Elötte levő270kom -os ellenálás megnyulva ezt is cseréltem.Inditva kiverte a táptranzisztort ismét,a biztositékkal együtt, ezután kicserélve ismét a tranzisztort, kivettem a sorvégtranzisztort és bekötöttem egy égőt a helyére és igy indítottam ismét.Most nem verte ki a biztositékot és érdekes módon az égőn is megvan a 150 volt.Kérdésem az lenne h a sorkimenő verheti a biztositékot?Bemerjem ujra kapcsolni vagy ismét elszáll a táptranzisztor?Mit mérjek vagy merre kutakodjak?Segitséget előre is köszönöm.
(#) Nanok válasza batukan hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

A sorvégtranzisztor nem zárlatos, nézted? Vagy a sorvégtrafó körül valamelyik kondi nem zárlatos?
(#) TakiG válasza kadarist hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Szia kadarist!
Rossz volt a tranzisztor is, ma jött meg az új, kicseréltem és működik a TV.
Köszönöm a segítséget!

A sorvégtranyót néztem az nem zárlatos mérve jónak tünik egy sima s2000.es van benne.Kondikat nem nézegettem, pupos nem látható mérni pedig nem mértem.Konditól lehetséges a táptranzisztor és biztositék verés?
(#) Nanok válasza batukan hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Ha zárlatos akkor lehetséges. Valahol zárlat van, ki kéne deríteni, hogy hol. Esetleg egy izzót betehetsz a biztosíték helyére és úgy talán könnyebben meg tudod határozni, hogy hol a gond.
Nekem a sorvégtranszformátor zárlata a gyanús, de bízzunk benne, hogy csak egy kondi zárlatosodott be vagy valami kisebb alkatrész.

Ha kiveszem a sorkimenőt akkor ha indítom és rendesen indul akkor lehetséges a trafó baja?És még egy kérdés ha az égőt beteszem a biztositék helyére akkor ha gond van nem megy tőnkre a táptranzisztor mert azt nagyon sürün nem szeretném cserélni.Köszönöm az eddigi segítségedet is!
(#) Nanok válasza batukan hozzászólására (») Márc 27, 2014 /

Az égő azért kell, hogy zárlat esetén megvédje az alkatrészeket, a tranzisztort is. Ha a sorkimenő körül minden jó akkor nagy eséllyel zárlatos.
Azt meg lehet, próbálni, hogy egyesével leakasztgatod a 12V, a 24V-os, stb. lábakat (de inkább a diódáit) és így megnézed. De az is elegendő lehet, hogy a diódák után megméregeted a kondikon, hogy nincs-e zárlat. Ezt már megtetted?
Mert az is előfordulhat, hogy esetleg a képeltérítő IC vagy valami más zárlatos.
Ha már mindent végignéztél akkor valószínűleg a sorkimenő transzformátorral lesz gond.
(#) forma3 hozzászólása Márc 27, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Tevion/Philips TV-nk ami kb egy hete elromlott, csak csipogitt a táp benne. A szerelő megavította, a sorvégtranyó zárlatosodott be. Sajnos pár nap múlva ugyanúgy visszatért a hiba, addig tökéletesen működött. Mindkét esetben amikor ki lett kapcsolva a tv akkor még jó volt, viszont bekapcsolni már nem lehetett. Mi lehet a baja, mitől zárlatosodik be a tranzisztor?
Következő: »»   944 / 1278
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem