Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ahol dolgozom, az ügyvezető igazgató pont 10-szer annyit keres mint én, ( több mint 2 misit ).
Úgy is felfoghatjuk hogy ő 4 év alatt keres annyit mint én 40 év alatt! A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Családcentrikus beállítottságú vagyok, látom te is ,de van aki jól elvan egymaga, mostanában úgy is divat szinglinek lenni! Tehát a mi a munka lényege kérdésre több helyes válasz is létezik!
Termelőszövetkezet?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Én csupán mint alternatíva gondoltam rá, mert azt látom hogy akinek van kertje az se csinálja. Persze tisztelet a kivételnek. A csajokat most hagyjuk, volt velük elég gondom.
(Anyus pajtás érdeklődött a hogyléted felől).
Én részben egyetértek veled, mert rengeteg embernek jobb életminőséget jelentene ebben a mai abnormális embertelen világban. Csak ha beteg lesz az ember...
Nem mi puskáztuk el hanem a vezetők, az uniós csatlakozás egyik feltétele volt a mezőgazdaság lefektetése, csak ezt akkor "elfelejtették" mondani!
Van erre példa bőven a társadalomban, de szerintem ez csak úgy működhetne jól, ha egy nagyobb embercsoport összeáll, és elkezdi ezt az életmódot. Ott vannak például a Hutteriták, nem tudom hallottál-e róluk, ők tipikusan ilyen életmódot követnek, hogy mindent maguk termelnek meg, és a csoporton belül mindenkinek megvan a maga szerepe és kötelessége. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ők is használnak pénzt, hogy a szükséges, de nem felesleges dolgaikat megvegyék. Például munkagépek, amikkel dolgoznak. Ott az embereknek nincs is saját pénzük, és van egy ember aki a pénzt kezeli, és nagyban meghatározza, hogy mire lehet elkölteni. Nagyon szigorú szabályok szerint élnek, de mégis sikeresek, és ahol feltűnnek, vagy élnek, ott azt a környéket felvirágoztatják a rendkívüli szorgalmukkal.
A tyúk mindenevő. Elvan azon amit talál, meg a maradékokon amit kidobsz. Persze jobban fejlődik és tojik, ha van takarmány, de a kukoricát is megtermelheted magadnak. Dédnagymamám 24 éves korában özvegy lett négy gyerekkel. Mindent maga termelt, a mai szemmel hatalmas, de mezőgazdasági termelő helynek kicsi kertjében. (körülbelül 3000m2) Ezen kívül állatokat tartott, baromfit, nyulakat és disznót. Ezen kívül egy minimális özvegyi nyugdíjat kapott az államtól. Így felnevelte a négy gyerekét a két fiát taníttatta is. Ezt a kis történetet csak azért írtam, hogy lássátok meg lehet élni önellátó módon.
Nem tudták az emberek mire szavaznak , ahogyan most sem, és ezzel befejeztem!
Itt nem szabad politizálni, de nem véletlenül verték szét erővel is ott, ahol nem akartak szét menni a tagok! Nálunk golfpálya épült a szántók helyén (~30ha). Ettől lakunk jól!
Nem tudom mekkora az a zsák és milyen takarmány van benne, de nálunk 3000Ft az kb. 30kg vegyes dara. Azt szoktam venni a tyúkoknak (8 van jelenleg) körülbelül három havonta. Egyébként konyhai maradékon és azon vannak amit találnak. Egy tyúk átlagosan 260-280 tojást tojik egy év alatt. Bőven a takarmány ára fölött volna ha eladnám és nem enné meg a család.
Ha muszáj volna megélnék abból ami itthon terem, de egy kicsit magasabbak az igények. Autózni is akarok internetet is szeretnék persze ehhez villany is kell, meg hogy folyjon a falból a víz, no meg telefon a zsebembe, hogy mindig elérhető legyek meg ilyenek. Sok minden van az életünkben, ami nem is kell igazán, de kényelmes megszoktuk és hiányolnánk ha nem volna. A baj csak ezzel az, hogy a világ népessége több mint hét milliárd és folyamatosan növekszik. Ezért ez az életszínvonal nem tartható fent mindenki számára. Ahhoz legalább még két másik bolygó kéne. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Nekem egy olyan bolygó kéne, ahol csak a normális emberekkel vagyok összezárva. Lennének más gondolataim, de azt inkább nem írom le.
A szép erdő a dimb meg domb itt is megvan. Az árakat meg nem értem miért vannak így, de ültess kukoricát a kertbe és nem kell venni. Még nem késő.
Idézet: Még is sejtem. Azok viszont legyenek nőneműek. „Lennének más gondolataim, de azt inkább nem írom le.”
Sziasztok!
Egy buta kérdésem lenne:ami a "Hestore-n "van "Kit",erösitökre gondolok,amiket esetleg az itt levö tagok megépitettek,van annak valamilyen topicja?Vagy bármit amit onnan megépitettek.Ha van mi a neve? Köszi a segitséget. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Épp most néztem a showder klubot és ahogy a Csenki Attila mondta: a kanosságtól hallucinált.
sziasztok nem tud valaki véletlenül valami jó eseményt elektrotechnikával kapcsolatban amire érdemes el menni ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
Az elektrotechnika elég bő fogalom.
Mire gondolsz konkrétan melyik területre?
hát leg nagyobb érdeklődésem az automatizálás után van de érdekel a robotika is és az elős áram is
Igazából hazánkban ilyenről még nem hallottam. Az egyetemen néha van rendezvény ahol vannak ilyen standok is.
A "Kezdő kérdések" témában van egy sárga, bekeretezett rész, olvasd át és aszerint írjál, különben a modik megharapnak
Bocsánat a helyes írásért de nem nagyon használom a magyar irodalom fortéjait mivel Brünben tanulok én minden nap a cseh nyelvet használom keverve szlovákkal mert felvidéki magyar vagyok.
Sziasztok mesterek!
Lemezlovasságban jártas embert(eket) keresek, lenne 1-2 kérdésem. Ha akad ilyen, az írjon már 1 privát üzenetet!!! ![]() Üdv!
Nem pont ilyenre gondoltam, hanem olyanra akinek van tapasztalata lemezjátszók terén!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ha muszáj volna megélnék abból ami itthon terem, de egy kicsit magasabbak az igények. Autózni is akarok internetet is szeretnék persze ehhez villany is kell, meg hogy folyjon a falból a víz, no meg telefon a zsebembe, hogy mindig elérhető legyek meg ilyenek. Sok minden van az életünkben, ami nem is kell igazán, de kényelmes megszoktuk és hiányolnánk ha nem volna. A baj csak ezzel az, hogy a világ népessége több mint hét milliárd és folyamatosan