Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem látom akadályát a megépítésnek, vágj bele ha gondolod. De hangminőséggel ne számolj majd, remélem nem HiFi-re kell!
Kocsiba viszont csinos megoldás egy +12V/ -12V +12V kapcsitáppal megtáplálva. Ja meg a nagy kérdés hogy honnan szerzel ilyen IC-t - és mennyiért... Miért nem építesz egy könnyen beszerezhető és kedvező árú IC-vel?! Dunát lehet rekeszteni a választékkal. Üdv.!
Hi! Frissítettem az oldalamat az egytranyós hangszórós rádióval:
http://pet.dote.hu/~bihari/ Bár kicsit off... de hamarosan lesznek új képek és új erősítők is, max. 2-3 tranyóval. ![]()
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy bc 182 töt mivel lehetne helyettesíteni??
sziasztok
1 kérdés ebben a kapcsolásban a hangszoró előtt az L betűnél az r48 as ellenállás fölött az valamiféle tekercselés?
Igen az egy tekercs, (mármint tekercs) csak pár menet szokott lenni,..
![]()
Nem, az egy tekercs.
Értéke 1...4uH (vagyis nem kritikus), 1,5mm átmérőjű zománcozott huzalból kell tekerni légmagosan.
5-7 max 15 menet bőven elég kb 1 vagy 1.5 átmérőjű zománcozott rézhúzal,..
és ennek milyen szerepe van már csak hogy okosodjak egy kicsit
Mármint akadékoskodj???
![]() ![]() Jobb lesz a hangja ![]() ![]()
Remélem ezt a "jobb lesz a hangja"-t csak viccnek szántad!
Ez egy Thiele-hálózat, ha valakit érdekel keressen rá, de lustáknak el is magyarázhatom ha lesz némi időm.
Az a tekercs elméletileg a kapacitív terhelés ellen véd. Ha nagyon akarod kihagyhatod, de szerintem ha már ekkora erősítőt csinálsz akkor megéri beletenni. Legtöbbször magára az ellenállásra szokták feltekerni a meneteket. Egy 2-3W os ellenállásra simán felfér.
sziasztok
a korábban említett erősítőt átlehet alakítani 100v osra ha igen akkor segítene vki?
Sziasztok, most nagyon sokat alakítottam az oldalamon, tettem fel sok kapcsolást, nézzétek meg, persze főleg kezdőknek ajánlom...
http://pet.dote.hu/~bihari/
Menő lett
![]() ![]()
Én is csak egy értelmetlen karakterhalmazt látok...
![]()
lenne egy kérdésem van egy halom 2200/63 kondim nem lehetne valami olyan kapcsolást késziteni ami jo lenne a dioda hid után (erősitőhöz) lehet hogy nem jol van megfogalmazva de gondolom értitek. ha többet rakunk akkor hogy kell rakni a kondikot? vagy egyáltalán jo tud-e lenni? sajna nem vagyok egy guru kérlek segitsetek!!!
Hát párhuzamosan annyit pakolhatsz egymás után amennyi van!!!
Ha jó sok van, az csak még jobb, és azt a sokat esetelg ráteheted egyetlen nyákra egy diódahíd után, és már kész is egy univerzális tápegységed. Csak rákötöd az AC-t és a másik oldalon meg jön ki a szépen pufferelt DC (max. 60 V)
Persze! Kösd őket párhuzamosan, mindeniket (+) -ot (+) -al és (-) -at (-) al, így összeadodnak a kondik értékei,.. Nemtudom mennyire érthető,.. Tehát 2db 2200µF kondiból lessz 4400uF,..
Ha sorosan kötöd akkor pont fele lessz (csak ha ugyanaz az értéke!) Szétnézhetsz a kondenzátorok soros és párhuzamos kapcsolásai után,.. Mellékelek egy képet,.. Udv, Imre,..
sziasztok!
bevallom hogy én még sohasemm építettem erősítőt a közeljővőben tervezem :yes: lenne 1 nagyon kezdő kérdésem ![]() én először a VF2-t szeretném megépíteni és azt hallotam hogy +/- 30V-ról a csúcsárama 10A ![]() ezt a 10A-t mindíg megeszi a végfok vagy csak akkor ha teljes kivezérlésen van? ![]() és az hogy lehet hogy kb ha jól emléxem 70W-ot nyom 8ohm-on és megesz 240W-ot? ![]() mert a váltó 24V-kell neki és úgy az egyenirányítás és puffer elnézést a nagyon kezdő kérdésért
én is ezen csodálkozom ezért kérdeztem elsősorban azoktól várom a választ akik már építettek VF2-t
![]()
én építettem VF2-t. Egy 300w toroiddal vígan elvan 2 végfok.
szia!
és milyen feszről megy? mennyi a kimenő teljesítmény? ![]()
24 V váltó, ez egyenirányítva +-32V és 4 ohmal terhelve. Nem tudom mekkora teljesítmény (nem tom megmérni) ,de "elég" nagyot szól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |