Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 221
(#) Pola0520 hozzászólása Jún 19, 2014 /

Sziasztok! Van egy 21,6"-os samsung LTA216AT01 kijelzőm 1366x768-as felbontással. Tudna valaki segíteni milyen alaplappal tudnám ezt vezérelni hogy legalább hdmi-t tudjak rá dugni?
(#) Buvarruha válasza Pola0520 hozzászólására (») Jún 19, 2014 /

Bármilyennel ami 1366x768-as, csak az LVDS bekötését kell megoldani. Én a helyedben keresnék aprókon törött kijelzős TV-t.
(#) Pola0520 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 19, 2014 /

Igen erre gondoltam én is, de sajnos egy darabot nem találtam most a közelbe...
(#) Buvarruha válasza Pola0520 hozzászólására (») Jún 19, 2014 / 1

Ha valami mucsaröcsöge szerű faluban élsz, akkor ne közelbe keresgélj az az 1500Ft-os postaköltsg nem oszt, nem szoroz.
(#) Robikk hozzászólása Jún 21, 2014 /

Sziasztok
Lenne egy LCD TV-m, ami hol bekapcsol hol nem, ha be is kapcsol nincs kép, viszont sokszori ki/be kapcsolás és hálózatról való lekapcsoláskor újból üzemképes.
Korábban táp gondja volt, pontosabban kondenzátor hibán esett át.
Valakinek valami ötlete/ tanácsa hogy hol keressem a hibát?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Róbi
(#) Buvarruha válasza Robikk hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Kellene a TV típusa, de, ha aktív PFC-s, a PFC-ben keresd a hibát. Amikor elindul 380-400V DC-nek kell lennie a kondin, készenlétben 300V körül.
(#) Chipmunk1960 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Szia! A "Inverter board TI1704 GT " -ről nem lenne valami rajzod? Mert nem találtam csak a Inverter board TI1704PV-t de azt is csak az Ebayon eladásra. Az előzőn TL 494-van, az utóbbin viszont nem látom. / persze attól még lehet a hátán SMD-ben/ Üdv: Mike
(#) Buvarruha válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Inverterekhez nem nagyon vannak rajzok, úgy szoktam csinálni, hogy az IC-kez keresek doksit és a gyári áramkör alapján kikeresgélem az eltéréseket. Nem olyan bonyolultak szerencsére, így időigényesen, de megoldható a hibakeresés.
(#) Chipmunk1960 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Köszi a választ, én is így teszek. A tulaja gondolom nem ad 20 fontot egy újért, majd visszarajzolom.
(#) Robikk válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Szia
Köszönöm a válaszod, holnap tudok pontos infókat írni róla/ méricskélni.
(#) dzsobacsi hozzászólása Jún 23, 2014 /

Szia Búvárruha!

Elvittem a Philipset szerelőhőz,ahogy tanácsoltad,de nem tudja megcsinálni.Azt mondta nem találja a hibát,valami digitálisan letiltja a tv-t.

Emlékszel?én akartam online megtanulni tv-t szerelni.
A tévém gondja,hogy nincs kép és hang,de veszi a távirányító jeleit.

Van valami ötleted?

Kösz!
(#) Buvarruha válasza dzsobacsi hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Valószínű, hogy megdöglött a processzor, mainboard cserével javítható, máshogy kár is lenne kínlódni.
(#) dzsobacsi hozzászólása Jún 24, 2014 /

Elhoztam a tv-t.Sok mindent mondott a szerelő.Konkrétan a hibát nem találta. 5 volt rendben van amit jelez a led a távirányítózáskor,de más tápot nem tudott mérni.Azt mondta,hogy ami más tv-knél külön-külön van,az a filipsznél egy panelon van az egész.Ezért nehéz kitalálni,hogy mi a gond.

Szóval azt mondod komplett alaplap csere és megjavul?
(#) Buvarruha válasza dzsobacsi hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Nem tudom mit ért az alatt, hogy többminden van egy panelen ezért nehezen található a hiba, de a mainc sere jóeséllyel megoldja a problémát. Ha nem a táp a hibás, mert ez továbbra sem biztos.
(#) dzsobacsi hozzászólása Jún 24, 2014 /

Azt csak kitalálta volna?
Nem találok a neten alaplapot,de lehet,hogy csak nem tudom hol keressem.
(#) Buvarruha válasza dzsobacsi hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Valamit mondani kell.
(#) dzsobacsi hozzászólása Jún 25, 2014 /

Amikor azt mondod táp,arra a feszültségre gondolsz ami a trafóból kijön?
Hogyan lehet kizárni ezt a hibát?
Mondott ilyesmit is,hogy nincs táp,de nem tudja mi okozza.
(#) Buvarruha válasza dzsobacsi hozzászólására (») Jún 25, 2014 / 1

Elmondom, hogy mit csinálnék. Készenléti feszültség van, ezt tudjuk. Megkeresném azt a lábat, kábelt ami a nagyteljesítményű tápot indítja. Power gombot megnyomva nézném, hogy mi történik azon a lábon. Ha például alapban van rajta 5V és bekapcsolva az leesik, tehát a main indítaná a tápot, de a táp nem indul, akkor a táp a hibás. Ha semmi sem történik a bekapcsoló lábon, akkor valószínű, hogy a main a hibás. Nem olyan bonyolult ez, csak logikusan végig kell gondolni. Ha a mainboard a hibás, akkor ellenőrinzém rajta a stabilizált tápfeszültségeket. Egyszer a meglétüket, majd szkóppal is megmérném, hogy nem-e zajos a táp. Olykor a kis elkók, vagy kerámiakondenzátorok is minden látszólagos jel nélkül tönkremennek és a processzor 1.5V-os tápján például 300mv-os zavar is megjelenik amivel működésképtelen a processzor. tudnék írni két oldalas litániát, de ez így nem működik, ha nem látod át az egész működését nem fogsz tudni vele mit kezdeni.

Nem bántani akarom a szerelőt (nem is ismerem), de a legtöbb, pupos kondenzátor cserélgetésénél tovább nem megy (vagy nem is tud, vagy lusta), szóval nem biztos, hogy érdemes adni a véleményére.

Vas megyétől mennyire laksz?
(#) Buvarruha válasza dzsobacsi hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Messze, a legdélen.

talán 7végén lesz időm foglalkozni vele.Majd jelentkezem,ha elakadtam.
Mert el fogok.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2015
(#) djseed1 hozzászólása Jún 27, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Samsung hf320bga-b1 TV-m. Két hete se járt le a garancia, erre meghal.
Szóval az a gond, hogy bekapcsol, hang van kép viszont semmi. Mintha a háttérvilágítás nem megy. Az LVDS panel, feszültséget kap, szerintem az működik. A háttérvilágítás se felvillan se semmi.
Táphibára gyanakszom. Készítettem néhány képet. Valakinek van ötlete mi lehet a gond?
Előre is köszönöm!
(#) djseed1 válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Most nézem alaposabban, az LCD mutat képet. A háttérvilágítás nem indúl.
(#) Buvarruha válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Ha jól látom, ez már ledes csoda, kezdetnek mérd meg, hogy kap-e tápfeszt a háttérvilágítás meghajtója. Ha igen, akkor azt ellenőrizd, hogy a main felöl érkezik-e indító jel.

Amúgy gari után 2 héttel hozza a papírformát.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2014
(#) djseed1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Mármint az IC? Az 13-at 3,3 és 5 V ot mérek a lábain (SEM5027a). A ledek, kapják a 200V-ot. Ezt a main dolgot hol is mérjem?
A táp tipusa: BN44-00605A
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2014
(#) djseed1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Segítséééééég....
(#) Buvarruha válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Jaj bocsi elszaladtam a topik mellett. Ha minden kap, minden feszt, akkor az rendben. A "main dolgot" a mian és a táp közöttti kábelen keresd. Általában van egy szál, ami magasra emel bekapcsoláskor, a másikon érkezik a fényerőszabályzó jel általában PWM formájában. Na ezek meglétét kell ellenőrizni, ha megnézed a nyákon a rajzot, láthatod, hogy melyik a táp és melyikek a vezérlő szálak, lehet próbálni manuálisan is indítani a világítást.

Most kerestem képet a tápról és feliratozva is van rajta, hogy melyik micsoda. PS-ON a tápot indítja, a BLU-ON a back lgiht unit, gondolom. az ECO-t nem tudom micsoda.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014

Lemértem, ott mindenhol megvannak a feszültségek. PS-on 5V, BLU-ON 12V, Eco 12V.
(#) Buvarruha válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

És kikapcsolt álapotban? Csak mert elég furcsa a 12V és nem mindegyik felhúz, valamelyik le, szóval a ki és abekapcsolt állapot közötti történéseket mérd meg.

Távval kikapcsolva, a csatlakozónál az összes feszültség eltünik, csak az 5V marad, gondolom a standby feszültség.
Következő: »»   39 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem