Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Stroboszkóp gyújtáshoz
Igaz, legalább félárnyék kell... Nemrég szereztem két ledet 3 V / 100 mA / 255000 mCd paraméterekkel, káprázik tőle a szemem, ha belenézek, de nappali fénynél nem túl hatásos ez sem.
Helo.
20mA-e van rajta 3 db fehér. az elözök olyan fehét és kék közötti valami volt. Közben lehet megöltem a panelt. Kapott +12v-ot a jelbemenet is. De ez nem lényeg.... Mert van a boltban 75mA-es LED is. De azt lehet nembirná a tranyo.
Bírná bizony, meg aztán ha kicseréled egy BC639-re, akkor az 1A-es!
Sziasztok! Arra nem gondolt valaki hogy ezt a 4011-es ict valahogy összehozni eggy villanó csővel? Úgy lenne jó fénye még napsütésben is
én például ha valaki csinálna eggy olyan kapcsolást akkor megcsinálnám mert a fórumban közétett villanócsöves strobi nekem nem vált be, nem akart villogni rendesen.
Helo.
A csöves sem rossz. De a LED-esnek kéne jol müködnie. Én arra vágyok. Meghalhatott az IC attol hogy kapott direkt feszt a jelbemenet?
Elvileg nem nagyon. Van ott egy osztó és védő dódák. Miért most nem műkszik? Lehet, hogy a LED halt meg a 30 ohm -tól! 12V/30 ohm =400mA , még ha impulzus szerűen is. Oda legfeljebb 100ohm-ot tennék.
Helo.
Müxik a LED. Multiméterrel rámérek világit. Most nem müxik a szerkezet. Nem lehet valahogy tesztelni beltérben? hogy jo vagy nem jó? Mert elég macerás mindig a kocsihoz cipelni. Arra gondolok, hogy valami jelet adni neki amitöl villan. Vagy csak nagyfeszre érzékeny? Mnden árnyékolt kábelen megy. és fémházas a cucc. Elvileg ha a másik tranyot operálom bele megvillantja az erös LED-et? Pl. 1w-ost?
A legegyszerűbb tesztkapcsolás az, ha egy mikrokapcsoló morze érintkezőjét rákötöd az 1-es lábra(rajz szerinti számozás) és a táp és a test között kapcsolgatod azt. Minden kapcsolásra egy impulzust fog adni. Mindent köthetsz direktbe, nem kell semmi védelem, a bemenet bírja.
Igen a BC639 meg tud hajtani jó néhány 1W-os LED-et! De ha esetleg nagyon melegedne, vagy nem lenne kellő fényerő a kivezérlés hibája miatt, akkor érdemes lenne egy darlingtont felépíteni, mert lehet, hogy a 4011 nem tudja meghajtani kellő árammal a bázist az 1K-n keresztül. Rajzoltam egy másik rajzot. Rajta van a teszt kapcsoló és a darlingtonos végfok BC639-ekkel. Csatoltam.
Hali! En csak kostolgatom a temat
Nem tudnatok egy paneltervet felrakni? Ugy talan megtudom en is epiteni![]() Pont ezen gondolkodtam mar napok ota,erre itt a cucc.
Helo.
Kiprobáltam a "teszt" üzemmodot. Csak volt egy kis akadály közben. Ugyanis közben átépitettem a nyákot és a diodákat forditva mütöttem bele. Az operáciot az alany nem élte tul.... Éjjel 2kor nem kellett volna hozzákezdeni.........
Barret.
Csináld meg probanyákon. Több idö kimarni mint összerakni.
Nem vagyok olyan profi mint ti,es lehet hogy mar a bekotessel kinyirom az ic.t.
Ezen a rajzon hianyzik 2 lab.Gondolom a tapfeszultseg 2 polusa lehet... Ha a gyujtotrafora kotom a ledeket megfelelo ellenallasssal ugy nem muxik? Asszem regen probaltam mar,de akkor meg nem voltak ilyen nagy fenyereju ledek. Semmi kozom ehhez a szakmahoz.En egy egyszeru aramkort megtudok epiteni rajz utan.Ennyit ertek hozza ![]() Es megtudom csinalni hozza a nyakot.
Én sem vagyok nagy szaki régen csináltam hasonlo dolgokat...
De nem bonyolult ez se. Nyákrajzom nekem sincs. Improvizáltam egy probanyákon. És egy lapra terveztem meg legelöször.
Akkor muszaly lesz ganyolnom...
Ugyiscsak a jovoheten tudok ic-t venni. Veszek par darabot,aztan 1 csak tuleli...
Hat megcsinaltam,de eleg gyengecske...
Sajnos masmilyen tranyot talaltam hozza. C945 van rajuk irva.Ellenallas nelkul is alig van valami fenyero sotetben...Amugy mukodik rendesen,csak erzekeny a kabel az auto testre..Ha hozzaer,erosen kihagy a villogas...Eloszor 150 ohmos ellenallassal kotottem a ledet.Utana ellenallas nelkul,de semmivel nem lett erosebb fenye.Siman bele lehet nezni.Ha ic nelkul ujjal hozzaernek a bazishoz,lecseppenne a led A tranyok ugy rendesen adjak az ivet neki.
Az a furcsa,hogy a led direktben kapja meg a 12 voltot,es igyis gyengen vilagit. Mintha tul rovid idore kapna aramot.
Ha kiveszem az ic-t akkor a tranyo bazisahoz hozzanyulok,atomvillanas van.Ha bentvan az ic,akkor csak a vezerlo jelre villan meg a led,hiaba fogom meg a bazisat,fel sem parazslik.Mintha az ic megfogna...
Melyik alkatresz lehet kritikus? A meghajto oldalon van a hiba.Ha hozzaerek a tranyo bazisahoz,akkor olyan mint a villamlas
Tesztuzemben meg csak gyengen villog,Ugyanugy mint ha auton probalom. Mit csereljek mas ertekure,hogy erosebb vezerlojel legyen? Nezd milyen fenye van,ha a tranyobazisa jelet kap.
1 kerdesem lenne meg: A 47 kilos potit ki kell vezetni allithatora? Vagy egyszer kell csak beallitani?
Amugy ez a poti felelos a fenyeroert!!! Nem a beallitasa,hanem az ellenallasa a fontos! Kisebbet raktam be helyette... Kicsereltem,es jobb lett. Nem az igazi,de mar alakul ![]()
Ha nincs benne a 47 kilos poti,akkor olyan a fenye mint egy vakunak.Furcsaaa ha beleteszem,elviszi a fenyero jelentos reszet. Es akkor erzeketlen a tapfeszultsegre,es az ellenallas meretere is.Furcsa. 8 voltrol ugyanaz a fenye,mint 14-rol.(ha a poti benne van)
Mekkora értéke van a kondinak? Nem lehet, hogy elnézted az értékét?
Egyébként a potival sorba tehetsz még egy 100 Kohm ost, és ha ez sem segít, akkor növeld meg a kondit kétszeresére. A LED elé tegyél egy 100 ohm -ot, mert ellenállás nélkül tönkre fog menni. A villanás időtartama nem lehet túl hosszú, mert akkor nem lesz jó a jel leolvashatósága. Ezért kéne jól beállítani, de egyszer.
Sziasztok!
Itt egy kapcsolás egy kicsit másképp.
Helo.
Ez jobban müködik mint a másik? A jelet a kapcsoloval késleltetni? Hát lehet beválik. Az benne a jobb szerintem hogy itt a jelet a megszakitorol veszed le és nem indukcios modon.
Nah ugynezki megtalaltam a hibat.ű
Elfelejtettem bekotni a 14-es labat...... Az a vicc,hogy megy nelkule is!! Most sokkal erosebb lett a fenye. 100 ohmos ellenallason keresztul is ![]() Mar csak valami burkolatot kell eszkabalni neki.
Nem semmi "figurák vagytok"!
Örülök, hogy jó lett!
Olyan gyenge anyagokat lehet manapsag vasarolni,hogy 1 orat azott a nyaklemez a savban...
12%-os oxi kremet kevertem a sosavhoz,hogy marjon is. Nincs mar hidrogen peroxid sehol... Na az nem szorakozott! 5 perc alatt megvolt a nyaklemez .
Múlt héten vettem literes kiszerelésben az Azúr Vegyszerboltban....330Ft volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

én például ha valaki csinálna eggy olyan kapcsolást akkor megcsinálnám mert a fórumban közétett villanócsöves strobi nekem nem vált be, nem akart villogni rendesen. 
Nem tudnatok egy paneltervet felrakni? Ugy talan megtudom en is epiteni
Az operáciot az alany nem élte tul....
Éjjel 2kor nem kellett volna hozzákezdeni.........
A tranyok ugy rendesen adjak az ivet neki.
Tesztuzemben meg csak gyengen villog,Ugyanugy mint ha auton probalom. Mit csereljek mas ertekure,hogy erosebb vezerlojel legyen?