Fórum témák
» Több friss téma |
Az biztos, hgy nem úgy készítették, hogy ceruzákat bontottak,
![]() Idézet: „Azt azért kevéssé tartom valószínűnek, hogy ezzel közvetlenül hajtanák meg az izzót, hiszen annak viszonylag nagy az áramfelvétele és bármi is legyen a kontaktus, hiba esetén szikra keletkezhet.” Ezen én is elgondolkodtam, de annó talán nem nagyon foglakoztak az ilyesmivel ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Egy AAA méretű ceruzaelem grafitjával próbálkozz.A törött darab alapján tekerj rá azonos méretű rézhuzalt és próbáld ki egy "stampedli" benzinben. Ceruza béllel hasonló képpen, de ennek a kötőanyagát valószínű hamarabb oldja a benzin.
Biztos, hogy szén/grafit az az anyag? Nem lehet véletlenül valamilyen ferrit?
Nem lenne egyszerűbb egy sima NTK-PTk val megoldani? Vagy egy egyszerű bimetal kapcsolval?
Szerintem itt kellene előbb széjjelnézned. Ez valami kapacitív elven működő szerkezet lehet.
Az egy sima szénrúd. Fizikai tanulmányainkból ismerjük (de az elektronikai gyakorlatból is kéne ld. szénréteg ellenállások hőfokfüggése)
![]() Az elve mindössze annyi, hogy a rézvezetékeken és az izzón keresztül áram folyik, ami felmelegíti a szénrudat. Ha benzinben úszik, akkor az lehűti, de ha a levegőben van, akkor annyira lecsökken az ellenállása, hogy elindítja az izzót. A ceruzabél nem jó, mert a grafit túl jó vezető, de a szén-cink elem rúdja igen. Kell vele kísérletezni. A réztekercsek távolságát úgy kell beállítani, mint egy tolópotit. Esetleg le kell csiszolni az átmérőből, mert az elem szénrúdja vastagabb. A rézhüvely azt a célt szolgálja, hogy törés esetén se gyulladhasson be a benzin. Ugyanaz az elv, mint a régi, sodronyburkolatú bányászlámpáké (Davy lámpa), amikben gázégő világított, de simán be lehetett menni vele a robbanós bányalégbe.
Sziasztok!
Van egy videó magnóból bontott TV tunerem. Ez van rá ragasztva: SAMSUNG TECC0885VA14C --------------------- SGBD GA A neten nem találtam róla sok anyagot, valaki tudja, hogy honnan lehetne előszedni ennek az adatlapját? Segítségeteket köszönöm.
Szia!
A videó kapcsolási rajzából kellene kiindulni.
Hi Mesterek!
Találkozott már valaki ilyennel? Az lenne a kérdésem hogy működik a vevőn a relé? Megkapja a jelet s behúzva maradt ameddig meg nem lesz nyomva újra a távirányítón a gomb. Vagy csak egy pillanatra vagy idejig maradt behúzva? Mert van ott valami az alján hogy T, és L interlock, de nekem nem mond semmit ![]() Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Attól függ, gyárilag milyen az átkötések állapota. Ha lejjebb tekered az oldalt, láthatóvá válik az átkötések funkciója...
Akkor azt tudom változtatni? Az lenne a T és az L interlock?Mert most akarom hozzá csinálni a panelt amibe benne lesz, nem tudom hogy csináljam meg. Azaz vegyem el a tápot a vevőtől s úgy ejtessem el a relét, vagy tudja magától. Nekem annyi kellene hogy engedjen el magától pl.: 100ms után. Az sem baj ha 1s múlva, csak ne maradjon behúzva a relé.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
A leírásból az is kiderül, hogy gyárilag egyik átkötés sincs beforrasztva, azt a felhasználónak kell szükség szerint megoldani.
Nekem az a tippem, hogy az "interlocking" azaz reteszelős állásban a távirányító pill. megnyomására öntartó lesz a relé, a másik átkötés esetén pedig csak addig húz amíg nyomják a gombot. Már csak abból is kiindulva, hogy nem jellemző, hogy ilyen vevőbe beépítenek latchos és momnetary tipusú ic-t egyidejűleg. Ebben momentary lehet, és a relével (plusz esetleg egy triaccal) megoldották az öntartást. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Szia
Na ez jó hír nekem. PIC-re akarom bevezetni a jelét. Az indítana el egy folyamatot. Végül is a relé sem érdekes nálam, elég lesz a relét meghúzó jel is ![]() Köszönöm a segítséget, s választ! A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Sziasztok!
Igazából a nevét sem nagyon tudom ennek a szerkezetnek amelynek érdekelne a "mi van benne" oldala. Az akkumulátor tehermentesítő-re semmi használhatót nem dobott ki a google. Ezt a dobozt szokták a karosszéria lakatosok az akkumulátorra csíptetni hegesztés közben amelyről így elvileg nem kell levenni az akku sarukat és megvégi az akkut és az autó elektronikáját legalábbis ezt mondják. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Szia!
Angolul így hívják: Bővebben: Link.
Ez meg egy magyar cikk a témában: Bővebben: Link.
Az kerül ennyibe, hogy jól átvernek.
Tehát ha jól értem akkor ez egy túlfeszültség védő. Olyan mint egy zéner dióda, korlátozza a feszültség tüskék tetejét. (ha véletlen kialakulna)
Igen az. Mit gondoltál, hogy mi más lehet?
Erre gondoltam a kezdetek óta csak megerősítésre volt szükségem.
![]()
"T" Toggle "L" Latch "M" Momentary . A toggle gyakorlatilag ugyanaz, mint az impulzusrelé. első nyomásra be, másodikra kikapcsolja a relét. A Momentary az simán amíg nyomod, addig adja az impulzust, a relé sima nyomógombként működik. Az "L" pedig több relé esetén érdekes, mert amelyik nyomógombot utoljára nyomtad - csak annak a reléje húz , a többit kikapcsolja. A "T" jelzésűnél és az "M" jelzésűnél mindegyik működhet párhuzamosan is.
Üdv
Ismeri valaki esetleg ezt a kontrollert, vagy volt már valakinek ilyen projektje? Mivel lehet ezt programozni? STC12C5A60S2 STC
Szia!
Olyan,mint egy 80C51. Rövid ismertető: Bővebben: Link
Google keresőbe beírni: <típusszám> datasheet
Avagy: http://www.alldatasheet.com/ http://www.datasheet4u.com/ http://www.datasheetcatalog.com/ ....
Ezt már néztük,köszi. A programozásban kellene majd segitség, ha ugy alakul. Ebben kellene majd segitség.
Sziasztok. Segítséget kérnék tőletek. Jele nesetben tudom miről van szó és a beszerzésében kellene segítség. AZ alkatrész amire szükségem lenne az egy rezgéskapcsoló. Csőtest amiben egy rugó van elhelyezve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |