Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2394 / 3649
(#) pjg hozzászólása Dec 17, 2014 /

Nmag meghívót kér e valaki?
(#) SzervízMacska válasza pjg hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Az meg mi?
(#) bajtaig hozzászólása Dec 18, 2014 /

Üdv!
A B02 bojler kapcsoló vevő, kapcsolási időket honnan tudhatom meg?
(#) zolika60 válasza bajtaig hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Sehonnan. A szolgáltató csak egy napi minimális bekapcsolási időt garantál. Azt hogy mikor a napi fogyasztás hullámzása szerint dönti el.
(#) botesz válasza bajtaig hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Pontosan.Te éjszakai áramon minimum napi 8 órát kapsz.Azt hogy mikor meg hogy az szolgáltató dönti el a pillanatnyi terhelés alapján.
(#) Massawa hozzászólása Dec 18, 2014 /

Mi történt a hobbivasut.hu-val? Tegnap este ota nem megy.

Kösz
(#) nagym6 válasza bajtaig hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Ne lepődj meg, ha máshol másoknak esetleg állandó 24 órás az éjszakai áram. Gyufaszállal kiékelik a behúzórelét. Sok helyen még -plombamentesített- relés megoldás van.
(#) zolika60 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Kipróbáltam, nekem megy.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Most működik.
(#) kala1982a válasza bajtaig hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Megmondják, ha felhívod őket.
(#) botesz válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Vagy a régi időkapcsolós óra van fent és nincsenek benne a pöckök akkor folyamatosan van éjszakai.
(#) usane hozzászólása Dec 18, 2014 /

Adott a fűrész, fenyődeszka meg egy ujj. Érdemes megszuratnom magam az ügyeleten?
20 éve nem kaptam tetanuszt.
Mondjuk erre tudom az áltagos választ: Nézessem meg aztán majd eldöntik.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
(#) zolika60 válasza usane hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

A kérdés, hogy milyen viszonyba kerültek ezek egymással? Levágtad az ujjad a fűrésszel, vagy csak szálka ment bele a deszkából?
(#) usane válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Nem vágtam le, csak a bőrt meg talán egy kis hús kapott le olyan 1 cm2 felületen.
(#) Moderátor hozzászólása pjg hozzászólására (») Dec 19, 2014

A HV is a HE-vel azonos szerveren van. Ebből adódóan ott is a szervercsere okozott némi fennakadást, de már rendben van az is. Elnézést a kényelmetlenségekért és köszönjük a türelmet!
(#) Frankye válasza usane hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Mindenképpen menj el a dokihoz, ha a sérülés nem csak a bőrt érintette (magyarán, ha a "húsba" is belevágtál)! Ő majd eldönti, kell-e tetanusz, vagy elegendő egy kötés. Ha csak a bőr sérült (nem vérzett), akkor elég egy ragtapasz.
(#) zolika60 válasza usane hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Szerintem ha egy kis sebhintőporral beszórod és bekötöd nem lesz vele baj. Nekem a jobb kezem középső ujjából hiányzik egy kis darab. A szovjet ujj levágós barkácsgéppel gyalultam le belőle. Csúnya vágás volt, a végéből körülbelül 5-6 mm lifegett egy darab bőrön. Elmentem a sebészetre. Gondoltam két öltéssel visszateszik bekötik és majd visszanő. Sajnos nem ez történt. A gödöllői sebészeten szabadság miatt nem volt sebészorvos. Be kellet mennem Pestre, a baleseti sebészetre. Ott egy fiatal kezdő doktornő azt mondta, nem kell ezt varrni, már vannak korszerűbb eszközök is. Így aztán egy ragasztószalaggal, ami engem leginkább a celluxra emlékeztetett beragasztotta a végét. Bekötözte és azt mondta két nap múlva jöjjek kötözésre. Már másnap ott voltam, mert nem tetszett a színe és a karom is kezdett szépen kézfejtől pirosodni. Megnézte átkötötte és azt mondta ez így rendben van. Két nap múlva már olyan büdös volt, hogy alig bírtam a saját szagom és kezdett feketedni az ujjhegyem. Visszamentem azt mondta szépen gyógyul ne aggódjak. Pedig ekkor már a karom fel volt dagadva, lázas voltam és nehezen bírtam mozgatni. Ekkor fogtam magam és átmentem a MÁV kórház sebészetére. Ott a sebész rápillantott azt mondta ez bizony lerothadt. Le vágta kifertőtlenítette és közben azt is mondta, hogy szerencsém van mert már elkezdődött a vérmérgezés. Egy két nap alatt akár bele is halhattam volna.
Azóta azt gondolom erről, ha akkor csak lefertőtlenítem egy kis pálinkával és bekötözöm magamnak vissza nőtt volna. Lehet hogy lenne egy forradás a helyén ami most is látszana, de megvolna az ujjam hegye. Egyszóval nem mindig a sebészetre futás a jó megoldás.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Ismerősöm úgy kapott egy szurit, hogy idővel elmérgedt, hatalmas gyulladás keletkezett. Gyors életmentő műtétet kellett végrehajtani. Csak egy szuri túl mélyre adása volt a baj.
(#) usane hozzászólása Dec 19, 2014 /

Végül is nem mentem be. Betadine-t adtam neki rendesen. Nem szeretek orvoshoz menni, és nem mert orvos, vagy kórház, hanem mert utálok várakozni, és a minimum az fél- egy óra szokott lenni. Majd egy héten belül kiderül kellett volna-e?
(#) pjg válasza usane hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Mondjuk szent estén mentő...
(#) jani1987 hozzászólása Dec 19, 2014 /

Nézegettem az állásajánlatokat villanyszerelő témakörben. Tudom már válaszoltatok a kérdésre de én tényleg szeretnék valahol gyakorlatozni. Van valami tippetek? Az hogy a tanyán felszereltem 4 reflektort és megcsináltam az egyik öregasszony házánál a javításokat ez még semmi.
(#) usane válasza pjg hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Igen. nekem is eszembe jutott. Még előtte megnézetem, ugy érzem baj van. De lehet, hogy egyébként is, csak kitalálom mikor csezem el vele a legkevesebb időt.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Ne fenyegesd. Nem olyan rettenete sérülés ez.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Mikor fáj az ember foga a legjobban? Szombaton hajnalban. Ügyelet persze nincs. A megyében sem.
(#) usane válasza pjg hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Ebben igazad van.
Az ujjamnak nem lesz baja, elfertőződni nem fog. Kezelem rendesen. Egyedüli kérdés a tetanusz . Egyébként is a lappangási ideje 5-7 nap. Az oltás meg minimum 2 hét mire kifejti hatását, tehát az oltás általában eső után köpönyeg, kis fertőzéseknél lehet jogosultsága, azok lasabban is előjöhetnek.
Mindenesetre ha másért nem is egy ellenőrzésre beurgok majd valamelyik ambulanciára amelyik utba esik hazafelé.
(#) Bakman hozzászólása Dec 19, 2014 /

(#) q765 hozzászólása Dec 19, 2014 /

Szisztok. Néha benézek ebbe a témába is, de még soha nem szóltam hozzá. Láttam többszőr, hogy szerettek főzicskélni. Nekem is a szívem csücske egy gőzölgő káposztács csülök. A minap (kis ideje) feladtam egy hirdetést, hogy szeretnék egy kemencét építtetni. Van közöttetek mester?
Van egy autóm amit feláldoznék 1:1
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
(#) gernerakos válasza q765 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Autóból kemencét? Hmm, az érdekes lesz!
Értem én mit akarsz!
(#) nagym6 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Autóba a kemencét. Csak vicc, bocs q765.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
Következő: »»   2394 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem