Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   260 / 317
(#) icy68 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Na most vettem elő újra a problmát . Az induktornál 70 ohmot mértem,ennek utánaolvasva ez normálisnak tűnik. Az érdekesség, hogy a C2 jelű kondi nálam gyárilag hiányzik (az enyém is ilyesmi: http://forum.musikding.de/cpg/albums/userpics/17258/Crybaby-Platine.jpg), viszont szerintem ami a te rajzodon van az nálam C11 néven fut az 0,01 µF-es elvileg ott 7,2k-t mérek.
Az R7-nél és az R6nál nálam gyárilag mind2 helyen 470k-s volt de a te rajzodon R7 33k-s, ezért ezt bátorkodtam kicserélni a legközelebbi itthon fellelhető ellenállásra így ott most 68k-s van, itt jelenleg 48k-t mérek.
Próbáltam kicserélni még a C3-at, semmi változás, illetve R15-öt is szintén semmi.
Még mindig csak egy hangerőpedálom van .
Mivel lehetne próbálkozni?
Kösz.
(#) Gránátalma hozzászólása Dec 25, 2014 /

(#) vandorbot hozzászólása Dec 26, 2014 /

Szóló combo elektronika. Megépítettem, kifogástalan. Akinek nem elég a 20W, az a végfokot cserélje ki.

tunzon.lay

(#) Gránátalma válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Szia!
A hangjáról tudsz feltenni valamit?
(#) Gránátalma hozzászólása Dec 26, 2014 /

Közben, beszélgettem itt egyszer valakivel arról, hogy az ebay-en vásárolt true bypass-os lábkapcsolók sercegnek, amikor rálépek, de nem nyomom le teljesen.
Másnál is jelentkezett ilyen probléma és van is rá megoldás:
Bővebben: Link
(#) peti333 válasza Gránátalma hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Velem beszélgettél, éppen most jött 10 db. Ezen a relés megoldáson már gondolkoztam, mert fogok kapni egy doboz relét. Főleg akkor szokták használni, ha true bypassosra moddolnak egy pedált, amiben ilyen ON-MOM kapcsoló van eredetileg, és nem akarnak bele másikat.
(#) vandorbot válasza Gránátalma hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Sajnos nincs. Eredeti tenson-ról lett átkopizva. 5 éve csináltam, azóta összetört a bal kézfejem és gitárom sincs. A combo az még megvan. Gyári eredetileg kb 17-es hangszórós. Otthonra elegendő, persze 30 cm-essel szebben és nagyobbat szól.
(#) djadji hozzászólása Dec 30, 2014 /

Sziasztok!
Ezt az "egyszerű torzító"-t szeretném megépíteni. A leírásban az szerepel, hogy :
"A tranzisztoroknak nagy bétájú, nagyon kis zajú típusnak kell lennie a jó működés érdekében."
Nos ez a alapján én nem tudom milyen tranyóra lenne szükségem. Esetleg valaki tudna adni 1-2 ötelet, milyen is kellene ide?
Egyszerű torzító rajza
(#) reloop válasza djadji hozzászólására (») Dec 30, 2014 / 1

Szia! Például BC549C.
(#) Zenner hozzászólása Dec 30, 2014 /

Sziasztok!

Adódott egy olyan probléma, hogy megérkezett az új hálózati trafóm, amit be is építettem.

Úgy tekertettem, hogy több nagyfesz szekunder is legyen rajta, ezért megcsapolásokkal készítették el.

A szerkezet egyébként egy gitárerősítő. Az előfok kapna 380V-ot az egyszem végcső pedig 250V-ot(EL84)

Összedobtam a tápot hozzá(rajz mellékelve), de az a baj, hogy lekapcsolt standby kapcsoló mellett is rajta van a 380V a végcsövön, hogy ott annak a pufferkondenzátora nem lehetne töltésben és még is jelen van a feszültség. Ha a végcső egyenirányító hídjáról leveszem az egyik váltóáramú vezetéket (220V-os) és csak a közös pont marad fent, akkor is ugyan ez a jelenség.

Ötlet?

táp.jpg

(#) djadji válasza djadji hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Hello!
Megépítettem a torzító kapcsolás, és működik is, de a torzítást nagyon "digitálisan" kapcsolja. Ami azt jelenti, ahogy tekerem a potit nem csinál semmit, majd a poti utolsó 1 mm-ében bekapcsol egy nagyon erős torzítást.
Lehet ezen valahogy módosítani, hogy lehessen a torzítás mértékét változtatni?
Tarnyónak két BC549C-t használtam.
(#) peti333 válasza djadji hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Milyen potit tetél bele "fuzz"-nak? Lineárist, vagy logaritmikust?
(#) Gránátalma válasza peti333 hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Gondolom logaritmikust tett.
Lineárisat szoktak kérni a fuzz pedálok.
(#) djadji válasza peti333 hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

NO ez eszembe se jutott. Mivel nem emiatt vettem a potit, csak úgy "volt" nem is ellenőriztem. Most megmértem a testvérét (együtt vettem őket), nekem lineárisnak tűnik a 10 és a 100K-s is. Volt korábban benne egy csúszó poti is, azzal is ezt produkálta, csak akkor még a tesztpanelen.
Valami más lehetőség?
A kapcsolásban vannak apró csalások. Pl a 1(k ellenállat helyett 20K-sat raktam be, a 280 helyett azt hiszem 330ast, de nem volt másik. Emiatt lehetséges?
(#) Gránátalma válasza djadji hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

1k helyett 20k? És csodálkozol,hogy nem jo? legalább a visszacsatolás környékén van?
(#) djadji válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Bocsi. Elírtam. Az azért némi különbség lenne, igen..
Szóval 18K helyett 20K. Azt szerintem el kéne viselnie. VAGy legyen inkább pontos? de szerintem nem kapni 18K-s ellenállást. 270 OHm-osat se láttam még.
(#) peti333 válasza djadji hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Eredetileg ezek helyére két trimer poti jönne, a munkapont beállításához. Keress rá a fuzz face-re.
(#) szendi001 válasza djadji hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Ami van otthon.. Az jó lesz a tesztekhez.
(#) szendi001 válasza djadji hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Az ellenállások eltérése elhanyagolható. Szerintem is poti csere kell. "Nekem lineárisnak tűnik" inkább a jelölést nézd meg rajta. Amit még csinálhatsz, hogy megnézed hogyan reagál egy 1-2 k körüli potival. Ennek oka, hogy a jelszinted lehet, hogy alacsonyabb, mint másnak. Azt éred el, hogy a számodra "digitálisnak" érzett szakaszt szét húzod.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
(#) szendi001 válasza peti333 hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Bővebben: LinkOtt a pont, ezt nem is olvastam. Pontosan, azért amit én is írtam.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
(#) Zenner hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok!

Az éppen elkészült gitárerősítőmbe szeretnék építeni egy zajzárat. Mivel eredetileg nem volt beletervezve, ezért elég kevés hely van egy bonyolultabb kapcsoláshoz, ami nagyobb területet igényelne.

Keresgéltem a neten, és találtam egy, a kritériumoknak megfelelő kapcsolást. Kérdésem az, hogy mennyire lehet jó egy ilyen áramkör, illetve a BS170-es FET helyett használhatok-e LDR-t(egy LED-et és egy fényérzékeny ellenállást tennék egy zsugorcsőbe)?
Az már csak extra lenne, ha Threshold szabályzásának lehetősége is benne lenne.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015

noisgate1.gif

(#) Gránátalma válasza Zenner hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Szia!
Csodát ne várj tőle, kiválasztod a potméter segítségével azt az értéket, ami még nem hasznos jel, és az adott amplitudó alatt mindent levág az áramkör.
Ennél nincs se frekvencia függőség, se semmi.
Alapnak nemrossz, de ne várj tőle semmi fantasztikusat.
Ennél azért jóval jobb megoldás lehet ez:
megépítettem már vagy 3x.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
(#) Zenner válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Ezt néztem én is, esetleg NYÁK terved lenne hozzá, illetve mik a tapasztalatok?

Nem tudom, hogy mennyire lenne szükségem egy bonyolultabb áramkörre. Az erősítőmön a gain teljesen ki van tekerve és még boostolva is van az erősítő és ez a hosszú kábelek miatt zavaró. Ha le van húzva a bemenet akkor csendes még kitekerve is az erősítő. Ha játszok nincs probléma, de a néma részeknél jó lenne, az erősítőn belül lezárni a bemenetet(akár az közvetlen az első fokozat rácsát), így nem zúgna a próbaterem, vagy majd egyszer talán a színpad
(#) Gránátalma válasza Zenner hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Nincs hozzá nyéktervem, még annó ilyen lyukacsos próbapanelra építettem meg. Aztán azon is maradt végül.
Közbe eszembejutott még az ISP Decimator gate pedálja.
Ha tudsz hozzá szerezni IC-ket... mert kb az a legjobb.
That corp-os IC-kre tervezték.

Nem épp az az ibanez smashbox-ba épített gagyi gate, ami mikor lefogod a húrokat halhatóan mute-olja a kimenetet...

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
(#) Gab04 hozzászólása Jan 18, 2015 /

Üdv!
Tudnátok segíteni? Küzdök egy ideje egy "Zombie" chorus pedállal... az a gondom, hogy a gitár erősebb pengetésére betorzít, ha lágyan játszok vele vagy a gitár hangerőpotiját letekerem akkor nincs gond viszont akkor halk.
Ez a kapcsolás, nyákterv...
A másik kérdésem: Van valami jó ötletetek (tranzisztoros, ic -s, Fet es) Torzító pedál ügyben? Párat már megépítettem, de valahogy nem ezeket a "hangzásokat" keresem. (pl.: Dr.Boogey, BSIABII.. Randall előfok bár utóbbihoz 24V kell azzal még küzdök mert "sípol" a tápja.. MAX1044 el próbálkozom)
Köszönöm!
(#) Gránátalma válasza Gab04 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

És mi hogy adjunk neked tippet torzító ügyben,ha nem tudjuk mégis milyet szeretnél?
Eddig annyit tudunk mi nem volt jo,de azt sem,hogy miért nem volt jó.
Személy szerint ajánlom figyelmedbe a ts 808 ts9 torzítókat, a fuzz face-t, illetve ha brutalitás kell,akkor valami wampler triple wreck-et. Vagy blues drivert. Ezekkel kb minden megoldható.
(#) Gab04 válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Igen brutális kellene.. Wampleren el is gondolkodtam. Van valami ajánlott/bevált kapcsolás esetleg nyákterv?
A másik kérdésemre nincs valami jó ötlet?
(#) konyak6 hozzászólása Jan 19, 2015 /

Sziasztok!
Segítséget kérnék. Összeraktam egy Soldano Hot Road erősítőt EL84PP-vel. A problémám hogy a torz csatorna nagyon "torz". A tiszta tökéletes(semmi brumm, semmi gerjedés), de a torz 3/4 Gain állásnál elkezd sípolni. Csak egy kicsit kellene visszább venni a csőfél erősítésből. Mit kell módosítanom? Katódellenállást növelni, vagy az anódét? Tényleg csak egy picit, mert a hangja nagyon állat. 6N2P-vel készűlt. Próbaképpen kicseréltem némelyiket 6N1P-re, de semmi változás.
Köszönöm a választ!
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2015
(#) szendi001 válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Katódot növelném egy kicsit. Aztán próba. Ahogy növeled elvileg jobban zár le. Ha van benne visszacsatolás az is csökkenthető. Csinál ilyet az is, lehet hogy a trafód más és nagyobb a visszacsatolt jelszint.
(#) konyak6 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Nincs benne visszacsatolás. Gondolkodtam rajta, de mivel a tiszta csatorna teljes hangerőn is tiszta(elfogadható szinten), ezért nem csatoltam vissza. Így mind a 18 Watt rendelkezésre áll.
Következő: »»   260 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem