Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Gratulálok, szép munka! Ha a kijelzőt az előlap síkja mögé tennéd, akkor egy plexi lapot lehetne a kijelző elé tenni, amely védené a kijelzőt is és a kinézetén is dobna. (pl. CD tokból szikével is könnyen lehet vágni ilyet). (A fok szimbólum itt is a C betű elé kellene.)
Igényes, szép, tiszta és rendes munka. Ilyen fiatalon ilyen korrekt módon dolgozni nem túl általános jelenség.
Gratulálok!
Félig meddig elkészültek a topládák.
18mm MDF, két 15" mély egyenlőre hangváltók nélkül, hozzá 1-1 reflex RD50 biradiális magas (hangváltóval). A mélyhangszórók nem egyformák amúgy egy Reflex Bull rms 150, és egy Beyma 15G400-as van benne. Majd ha lesz pénzem, vagy eladom az egyiket és megveszem a párját, vagy mindkettőt és veszek két egyformát. Úgy lenne az igazi. Képek, ahogyan készült:
További képek.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
Nagyon jók lettek, mi alapján csináltad őket?
Köszi. Hasraütés szerű. Elsőként teljesen zárt dobozként kezdték, de úgy vettem észre, hogy a hangszórók és a zenei ízlésem a reflex nyílással ellátott ládákban jobban megállták a helyüket.
Trapéz alak, meg nyilván jobb nincs annyi párhuzamos oldal. Más gyártóktól lestem az ötletet.
Köszi mindenkinek
A kijelzős dolgon én is gondolkoztam, csakhogy a led kijelzőket tartó tüskesort nem lehet kissebbre vágni, meg hát a nyákot tartó távröguzítőket sem lehet hátrébb rakni, mert akkor minden hátrébb megy, és nem érne ki a gomb. Ezeket félretéve nem rossz ötlet.
HIRAGA
Ütős dizájn, végre egy eredeti ötlet a sok hagyományos sztenderd "fekvő" doboz után! Látom, te az előlapra, és a kékcsík kivezérlésmérőre vagy a legbüszkébb, bár valószínűleg a hangja lehet a legnagyobb erénye ennek az erősítőnek!
Úristen, ezek a ledek kisütik a szemedet, gondolom söttben elég kellemetlen lehet akár felé nézni, nem ám rá. A kivezérlésjelző jó dolog, de érdemes visszafogni a fényerőt, mert hamar belátod, hogy ez így kellemetlen.
Jól látom, hogy telefonnal vezérled? Király!
Nem a kivezérlésmérőre vagyok a legbüszkébb hanem a hangjára, mert nagyon bitang. A kivezjelző sima 40ledes mega8-al. A fényerőt meg mindenből vissza lehet venni, de így sem fényes csak kicsit furán mutat a fotón a festés miatt, olyan élőben mintha kék köd lenne a ledek körül. A telefon meg nem vezérlés csak audió forrás volt nagy hirtelenjébe, a vezérlést egy mega16 végzi.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2015
Szerintem a koléga a vezérlést pont úgy értette, hogy forrásként használod a telefont.
Sziasztok.
Öcsémék lakásfelújításban vannak, és megkért hogy dobjam fel valamivel a világítást. Ilyen lett A kapcsoló egy Kínából rendelt 4 csatornár rádiótávirányitós szerkezet. A ledek 12V-on 5A-t vesznek fel.
Nagyon szép!!!
Jól néz ki!
A tápegységet jobb lenne egy szellőzőráccsal takarni - meg ne süsse magát.
Egyenlőre még semmi nem takarja, valószínűleg valami esztétikus szellőző lesz előtte.
Nagyon csinos lett. Egyedül a táp elhelyezése szúrja a szemem. Nem túl szellős hely.
Köszönöm. Hosszú teszt jön most, eddig egyáltalán nem melegszik. A tápegység 10A-es, ennek kb a felét használom ki.
Szia!
A padlás szóba se jöhet elhelyezési szándék gyanánt?
Sajnos egy 5 emeletes társasház földszintjén ez nem megoldható
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2015
Szerintem is nagyon menő lett ez a világítás!
Mondjuk ha egy különálló ház lenne akkor sem lenne nagy ötlet a padlásra tenni egy tápegységet. A kolléga szerintem még nem dolgozott padláson július-augusztus környékén, mert akkor nem javasolna ilyesmit.
Idézet: Az idő majd választ ad erre a kérdésre is. „Hosszú teszt jön most, eddig egyáltalán nem melegszik.”
Sziasztok! A minap átalakítottam az usb-s laptoplámpát. Zavart, hogy kevés fényt ad, azt is csak egy 5 centis foltban. Kijavítottam.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
Sziasztok!
Építettem egy átfolyás figyelőt, CO2 lézer vízhűtő köréhez. Rakok fel pár képet, ha valakit érdekel a téma szívesen megadom a szenzor beszerzési forrását (e-Bay) Elnézést a csúnya képekért, de hirtelen csak teló volt a közelben. Szeretnék köszönetet mondani proli007-nek a kapcsolási rajzért.
Szia!
Szépen megoldottad! A szenzor linkjét megkaphatom?
Sziasztok!
Tegnap én is összeraktam a whalaky-féle szúnyogriasztót, kíváncsi leszek a hatására.
Jó lett. Nekem bevált ez a kapcsolás, érezhetően kevesebb vérszívó volt a szobában. Én anno egyszerűbben oldottam meg az elektronikát
![]() Bővebben: Link
Kamionos barátom részére készítettem egy 8 cm magas táblát 5mm-es diffúz LED-ekből május 1-én fejeztem be. Képtelen voltam normális fotót lőni róla de élőben mindenkinek nagyon tetszett. Ledek panelig ültetve panel feketére lefújva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

A kapcsoló egy Kínából rendelt 4 csatornár rádiótávirányitós szerkezet. A ledek 12V-on 5A-t vesznek fel.