Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Oh, köszönöm. Ez a fele akkor már érthető.
Már csak a kivitelezést kell megoldanom. ![]()
Begyújtási szabály: vékony csontszáraz gally majd utána szintén száraz fa de csak annyira hogy parázslik. Mi a törpeharcsát nyersen sütöttük és nem volt probléma. Mind elfogyott.
Takarításhoz szerezz be fúróba fogható drót korong kefét. Én is így pucoltam az odaégett dolgokat. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
Sajnos nem tudok hozzászólni. Amit leírtál, nekem már az is kínai.
![]() Anno úgy grilleztem (néhányszor), hogy raktam egy jó tüzet, hagytam leégni. A parázs fülé 4-5 téglából építettem tartót és arra tettem egy kb 30x40 cm -es öntöttvas kazánrostélyt. Azon sült a husi. Egészen jól sikerült. Azóta sem csináltam. A család valahogy nem izgul rá. inkább a tárcsásra.
Hozzánk (XVII.-ker) legközelebb a Bakancsos utcai van.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2015
Esetleg a városligetiről nem tudsz valamit? Megy még arrafelé valami? 14. kerületben vagyok, és csak bkv áll jelenleg rendelkezésemre.
![]()
A Bakancsos utcai kiválóan megközelíthető BKV-val Zuglóból. Ha a PECSA-ra gondolnál, már elég rég ramaty. A Bosnyák piacon szombatonként elég sok lom van, meg az MTK stadionnal szemben a Salgótarjáni úton.
Nem tudom a Verseny utcai már megszűnt?
Legközelebb az lesz, a Bakancsos utcai. A neten az ecserit nagyon dícsérték, nekem nem tetszett. Legalábbis műszaki területen csak fényképezőgépek voltak, üres kézzel jöttem haza.
Egy régi analóg mérőműszert megvettem volna 500-ért egy helyen, de 1000 alatt nem adták volna, annyit meg nem ért törött üveggel meg felületi rozsdával. Olvasgatok a neten, hogy ki miket szerzett, de azokat nem onnan az biztos, ![]() A szabadkai piacon kézikocsi számra tologatták az erősítőket, hangfalakat, itt semmi. Majd ha legközelebb Pesten leszek szombaton, akkor szétnézek máshol.
Már vagy 5 éve.
![]()
Szomorúan hallom.
![]()
Sok éve gondolkoztam rajta hogy egyszer el kellene menni.
Aztán hirtelen bezárták. Menjünk el egyszer a Bakancsosra, mi HE fiúk és lányok (én még nem voltam) ![]()
Ma voltam a Bakancsoson, sokkal jobban tetszett mint az ecseri, az csak inkább műemlékekkel foglalkozik.
Voltak elektronikai kütyük azért, de nekem annyira nem volt kincsesbánya. Egy ups-t hoztam el 1200Ft-ért és a kíváncsiság kedvéért. Volt egy nagyon régi szkóp is az eladónál, szerintem ideadta volna azt is olcsón, de mivel nagyon nem mai csirke és zsákbamacska, így nem alkudtam rá. Ha valami kérdés felmerül szóljatok, míg friss az élmény. ![]()
Nem tudom, melyik a 'jobb' nap, szombat-e, vagy vasárnap. Szerintem most szombaton kimehetünk (úgysincs Börze). Az idő is talán megjavul addigra. Lesz még talán vállalkozó, aki jön? Messze van, és mindenki másfelől jön; ott találkozhatunk (Rákoskeresztúr vkp.).
A gondolkodás a tett halála; hogy pontatlanul idézzek. Jó hely volt, tudnék mesélni. ![]()
Tudja valaki egy targoncás engedély megszerzése mekkora összegbe fáj? Néztem párat és ott kérték.
Google? Pl:Bővebben: Link
Én azért kérdeztem tőletek ha esetleg nem azonos a tarifa.
Kb mindenhol ennyi. Esetleg néha ki lehet fogni akciókat, akkor kicsit olcsóbb lehet.
Sziasztok!
Konyhafelújítás van nálunk és úgy döntöttünk hogy lecseréljük a gáztűzhelyünket.A kérdés csak az hogy milyenre?Az biztos hogy a sütő villany lenne.Amin vacilálunk az az hogy a főzőlap gáz legyen vagy indukciós?Anyum ragaszkodik a gázhoz(megszokásból) szerintem sok macera lenne vele én az indukcióst részesítem előnyben.A neten sokat olvasgattam róluk véleményeket...stb, és arra jutottam hogy a gáz dolgozik a legnagyobb veszteséggel az indukciós pedig a legnagyobb hatásfokkal.Anyum azért szeretne gázt merthogy az pb ről menne és olcsóbb a fenntartása(állítólag).A kérdésem az hogy hatásfokot figyelembe véve melyik az olcsóbb?És hogyha a villany mellett döntenénk akkor az mekkora plusz költséggel járna?(gondolok itt a villanyszámlára) Előre is köszönöm!
A gáz fűtőértéke nem túl jó. De a Pb ára kétszerese a vezetékes gáznak, tehát lehet ugynanott vagytok az indukcióssal. Csak kellenek hozzávaló edények.
Ha anyagilag belefér az indukciós a legjobb szerintem. Nekünk felül gáz alul villany, de a gázzal mire felforr valami... A 3 fázis ha van otthon az nagy előny egyébként!
3 fázis az sajna nincs(mert hát minek..
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2015
Nálunk is gond volt a gáz fűtőértékével. Beszabályoztam a levegőt. Azóta pik-pak felforr a víz. Az volt a gond, hogy túl sok levegőt kapott és nem volt elég meleg a láng. Most halkabban is ég. Addig mint a disznóperzselő.
A sütő elektromos. Légkeveréses. Amióta ez van a feleségem cukrász lett. ![]() van indukciós főzőlapunk is. Ahhoz nagyon jó edények kellenek. 5-10 ezer Ft a serpenyő, a lábos, a fazék. A talpa mindnek 5mm vastag 5 rétegű. Abban élvezet a főzés, sütés. Vékonyabb falú edényben leég a husi.
Jó az indukciós, de az összes hagyományos edény -> kuka.
No meg újra meg kell tanulni főzni. Viszont nagyon jó az alacsony hőfokú sütéshez, főzéshez. (80°C)
Posírozás -> Abálás savanyított vízben
Konfitálás .> Abálás zsírban. kb. 80°C fokon.
Igen nézegettem is mágnessel a lábasokat hát lábast nem csak 1 nagy serpenyőt találtam amit fogott a mágnes....Az indukciós szerinted gazdaságosabb a gáznál?
Hát ha nem lesz más megoldás akkor lehet hogy gáz lap lesz.Csak azt gondoltam hogy hátha az indukciós jobb lenne.Köszönöm mindenkinek!
Ha már begyakoroltad a használatát akkor igen. Nem tudom anyud hány éves. Lehet, hogy nehezen térne át, szokná meg.
Nem régen volt a TV-ben egy, talán "Főszakács" című verseny. Ott gyakorlott főzőemberek főztek csodákat, de volt, hogy leégették, vagy éppen nyers maradt az étel. Rutin kell hozzá. Palacsintát sütni csak a nagyon drága serpenyővel sikerült. Inkább hosszú lére engedett ételekhez ajánlom. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
Hát lehet hogy idő kéne neki mire megszokná.Mondjuk szerintem a főzés újratanulása nem jellemző annyira az indukciósra mert ugye ha lekapcsolod akkor olyan mint a gáz.Tehát nincs ami hőt tároljon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |