Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Had offoljak kicsit. Mérési erdmények: 1 óra alatt sül meg 1 tepsi (1 kg liszt, hagyományos 'gáztepsi') a kalács. Ez gázsütőben (T4-es) 15-20Ft-nyi gáz; villanysütőben 2kW, 30Ft/kW! Ez egy régebbi mérés, de az ár-arányok, gáz-villany, most is azok (m3/kW). Ja, a villanysütőben több mint egy óra, tehát akár 3Kw. Addig se nagyon használtam villanyt, míg volt kedvezményem.
![]()
Nem kWh -t akartál írni véletlen? A kW -nak nincs ára, csak a kWh -nak.
Elore is bocsi az offért. Vannak ilyen rózsamagjaim. Én úgy tudtam hogy a rózsát magról nem lehet termeszteni, de ha árulják, akkor gondolom valahogy lehet életet lehelni bele. Pontosan hogy is kell ezeket elultetni? Próbálkozott már vele valaki?
Igazad van (mint mindig).
![]() ![]()
Egyetértek! Szerintem is biztonságosabb a gáz. Legalább is "ne adj isten" esetén 2-3 tartalék palackkal jó sokáig ki lehet húzni. A villany meg volt nincs akárcsak a vezetékes gáz, bármikor le lehet kapcsolni.
Persze a bogrács az igazi! És a kemencében sült cipó!
Olvastam egy szakács tollából: "Jó ételt csak lángon lehet készíteni".
Rendeltem külföldről én is magokat, nekem egy sem kelt ki rózsából. A tuja viszont szépen. Ezek a rózsákat valamilyen speciális anyaggal oltják(?) és attól olyan a színe.
Amiket próbáltam, egy sem kelt ki.
![]() Idézet: „A szaporítás egyik legegyszerűbb módja a megvetés” De a csúnyán nézés is jó neki ![]()
Kb 2 éve voltunk kénytelenek vásárolni új sütőt-tűzhelyet. Villanyos lett, (sima kerámiás, nem indukciós) édesanyám szereti. "Egy baj van vele" mégpedig az, hogy energiatakarékos. Ez annyit tesz, hogy folyamatosan ki-be kapcsolja a fűtőszálat, fokozat függvényében hoszabb-rövidebb időkre. A hibája a dolognak, hogy így nagyon lassan forr fel a víz, viszont ha egyszer bemelegedett, simán vissza lehet venni majdnem minimumra, és még úgy is bugyog a leves. Nálunk a számla is kevesebb lett(összességében), bár mi vezetékes gázon voltunk. Másik előnye, hogy kevésbé fűt, nyáron élhetőbb a konyha. Na meg az ami gázon hétvégén 3-4 óra alatt sült meg, most megvan 1-2 alatt.
Bár anyum azt mondta, most olyat venne, aminek van 2 villamos és 2 gázos "rózsája". Zsírban/olajban sütni sokkal jobb a gáz(szebbre sül). Ezt anno valamiféle energiasűrűséggel magyarázta az, akiről azt állították, hogy ért hozzá.
Nekem is kerámiás van. Palacsintát sütni rajta borzalmas. Olyan lassan sül... Max fokozaton van, de a fűtőszálak közül csak a legkisebb piros. Gondolom a belső érzékelőnél már megvan a megfelelő hőmérséklet, csak a palacsinta nem kap elég hőt. De ez legalább már nem 10mp-ig be, 10mp-ig ki szabályzós, mert ott meg megégett a pali a 10mp alatt, aztán meg nem sült tovább. Kicsi a pali sütő hőtároló képessége... Vastag aljú edénynél tökéletes. A vicc, hogy a szabályzás fajtáját nem írják, még a haszn. útmutatóban sem említik, pedig egyáltalá nem mindegy! Én maradnék a gáznál, még ha rosszabb a hatásfoka,és fűti is a konyhát, csak veszélyesebb is sajnos. Nálam télen még a kazán sem ment, mikor nem volt áram. Fel is ébredtem, hogy mi ez a cidri...
Én most vagyok tűzhely vásárlás előtt. Olyat választottam, ami felül gáz, a sütője pedig légkeveréses villany. Sajnos nagyon sokat szenvedek a mostani gáz sütővel, alul éget, felül nem süt, hőmérsékletet nem tudok állítani (van nagy láng, meg kis láng) Sajna egy jó sütit nem tudok benne csinálni, mert mindig odaég az alja.
Nekünk felül gáz, alul villanyos légkeveréses sütő van. Szeretjük, nincs vele gond. A gáz hálózatról jön, egyszer nem volt olyan, hogy nem lett volna gáz. Ha nincs áram, gyufával kell begyújtani, mert az elektromos szikráztató olyankor ugye nem működik, de szerintem ez még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lehetne főzni.
A sütő nagyon jó ami van hozzá. Amit anyum a legjobban kedvel benne az, hogy a légkeverésen 3 tepsi megsül egyszerre. Mivel a család nagy sütizős, pogácsából mikor gázon megsült 1 tepsi, elfogyott, megsült a második az is elfogyott és a 3 kitartott estig. Most egyszerre kész 3 tepsi, ráadásul nagyobbak is a tepsik, szóval mástmár kitart másnap délig
![]() A miénk felső része ahogy észleltem időre szabályoz. Először hosszú idő alatt "felfűt", majd szabályos időközönként kapcsolgat.
Árban gondolom sokkal drágább az indukciós-gázos kombó.. nekem szempont volt, hogy 100k alatt maradjon az ár.
Nagyon jó választás. Csak jól be kell szabályozni az égőket. Ha hangos a láng nem elég meleg.
Nahát, ezt nem is tudtam..Gondolom a hivatalos szerviz fog kijönni és bekötni, mert úgy él a garancia. A szerelő beszabályozza az égőket is?
A mi tűzhelyünkre 5 év garancia volt. Ez azonban csak akkor él, ha szakszervíz helyezi üzembe és évente karbantartja. Ez lett volna első alkalommal 10 ezer, majd évente 5 ezer. Összesen 30 ezer. A készülék vételárának 60%-a. Magam helyeztem üzembe és karbantartom. Eddig egy gomb csere volt és a sütő ajtó zsanérok cseréje. Ez utóbbi drága volt, de futotta a szervízdíjakból.
Az nem macska a képen?
![]()
Szerintem inkább tengerimalac.
![]()
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni házi grill építésben! Az elképzelés az, hogy szerzek egy közepes méretű hidrofor tartályt tűz térnek, hosszában félbevágom lábakat rá és bele egy rács. Ami bizonytalanság részemről, hogy milyen anyagból készítsem/készíttessem el a rácsot? Saválló acélra gondoltam, de nem tudom, vannak-e negatív jellegű élettani hatásai, ha annak a felületén sütögetem a húsokat! Mit ajánlotok erre a célra? Esetleg kreáljak egy egyszerű vas rácsot és krómoztassam mint az ilyen gyári rácsokat szokták? Üdv: István
Hello
Valaki tud valamilyen egyszerű, gyors és hasznos kapcsolást? Unatkozom! ![]()
Persze!Fogsz egy drótot és bedugod a konnektor 2 lyukjába......egyszerű gyors és hasznos mert abba a pillanatba leáramtalanítja az egész házat....
![]()
1. Elektronikamentes téma, és Te elektronikával kapcsolatos kérdést tettél fel!
2. Amilyen eszközeid, vagy érdeklődésed van, abban a témában (képek közt keress kedvedre valót). 3. Mi nem unaloműzésből 'bütykölünk', mint a Fórum címéből is kitűnik. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |