Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2493 / 3692
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Nem bizony. 6-8 éve az egyik tanulónk aki a városon kívül, tanyán lakott este ment hazafelé a 44-es úton a forgalommal szemben, szabályosan. Esett a hó, fején a kapucni, fülében a hallgató sötétség. Amikor elért oda, hogy itt jobbra, át kell menni az úton a dűlőre és mindjárt otthon van el is fordult és pont akkor ért oda a kamion is, amit nem érzékelt. Már nem haza vitték.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Nem vénültél meg, mai forgalomban egyszerűen balesetveszélyes. Nem hallani dudát, amikor esetleg még utolsó pillanatban elkerülhető a baj, szirénát, stb.
Pár napja nő jön mögöttem -autó- fél méteres követési távolságra, füléből lógnak a drótok. Szirénázó mentőautó közeledik mögöttünk, mindenki -szemből is- útpadkán majdnem áll, én is, ez a banga nő előzni akar engem, mentő beragad mögé. A fejem szétmegy a szirénától, de drótfülű nem hallja, vagy nem tudja mi az.
(#) sastas01 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Az autóban nem hallgatsz zenét? Vagy az nem utca?
Egyébként énis szoktam, az utcán is, ha megyek haza a koliból akkor is. Mondjuk én aránylag halkan, nem szeretem ha a zene mindent kizár. Legalábbis az utcán nem.
(#) nedudgi válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

A probléma ott van, hogy a fülbevaló kiváló hangszigetelő is, nem lehet meghallani a dudát, szirénát, fékcsikorgást.
(#) zolika60 válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Hallgatok, de normál hangerővel és a fülem nincs bedugva dugóval olyankor. Így hallom az egyéb zajokat is.
(#) Remci válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Nálunk az egyik cégnél megtiltották a mobiltelefonok bevitelét. Munkaidő alatt sokan nyomkodták egyfolytában, a targoncások meg a dugóval a fülükben száguldoztak.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 15, 2015 /

Egyszerű tojásleves
Hozzávalók:
2-3 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál liszt
babérlevél
őrölt paprika
örölt kömény

3 db tojás
kevés ecet

Valami kimaradt belőle?
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Csak a víz. Ja meg a pirított zsemlekockák.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Amit otthon ettem abba nem volt kocka. Persze tájegységenként változó.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 15, 2015 / 1

Felénk kötelező része. Kenyér kockák is jók, ha zsemle nincs. Olyan 1,5-2cm-es kockákat vágsz és egy serpenyőben kicsit megpirítod. Ha már lúd, legyen kövér.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Kövér? Akkor szalonna. Ez a városi társasház élet maga a rémálom mert nem mehetek az udvarra a csirkét levágni. Több zsák krumpli van otthon amiből majd hozogatok elfelé.
(#) promise válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

A város melyik részén élsz?
(#) jani1987 válasza promise hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

A Baross utca itt van tőlem vagy 300m-re. Kulich Gyula (Mindszenty József bíboros) utca 1.
(#) sastas01 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Ez maximum az "agybadugós" verziónál léphet fel. De ottis csak akkor ha hangosan hallgatod. Normál fülessel ilyen problémám még nem volt.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 15, 2015 /

(#) elektroncso válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Én is szokok zenét hallgatni iskolából hazafelé. De a buszon. Ott is csak úgy , hogy csak az egyik fülem van bedugva, a másikkal hallom a környezetemet.
Igen ,,szeretem" azt amikor osztálytársam hallgassa a zenét (persze agybadugóval), szólok hozzá és nem hallja meg. Ami mondjuk nem csoda, mert én is hallom azt amit Ő hallgat.
Mondjuk nálunk a műhelyben volt már olyan (nem az én osztályomban), hogy a gyerek nem hallotta meg amit a főmester kérdezett tőle valamit mert zenét hallgatott, a főmester meg elé hajította a kulcs csomóját az asztalra.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Régen ('60) a fejéhez vágta a nem figyelőnek a rajztanárunk 'fél kilós' kulcscsomóját (persze nem fülhallgató volt a fejükön, csak játszott, olvasott, beszélgetett a diák). Nagyon idegesítő, mikor a fiamnak szólok, aztán se kép, se hang (azaz én hallom, amit hallgat).
(#) SzervízMacska válasza granpa hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Nálunk a tanfolyam negyedik hónapjában rögtön az első alkalomnál küldték a delikvenst a munkaügyre. Még a tanfolyam időarányos díját is vissza kellett fizetnie. (BKV)
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Nekem a három kismalac meséje jut erről eszembe.
(#) elektroncso válasza granpa hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Itthon már volt velem is, hogy anyum szólt és nem hallottam meg. Fejemen volt a fejhallgató és éppen erőst figyeltem a 80 méteres sávon egy forgalmazást.
(#) zenetom hozzászólása Szept 15, 2015 /

A magyarázat többek közt állítólag az, hogy ne törjenek össze a "szirmok", ami lehet igaz, de azért na...
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Szept 15, 2015 / 2

Ez még veszélyes. Szerintem egyesével kéne csomagolni.
(#) sastas01 válasza zenetom hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Grammra mérik. Elvileg levegővel van töltve, tehát a benne lévő gáz nem képez többletsúlyt.
(#) Ricsi89 válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Nitrogénnel van töltve ha jól emlékszem.
(#) granpa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Akkor viszont súlyosabb.
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Van a nem tudom mi a neve, apró golyó fagyi. Egy picike papírféle pohárkában adják. De a pohár feneke nem legalulalul van, hanem középen. Alulról belement a kisujjam, azt hittem nincs alja. Fele annyi fagyi megy bele, mint a pohár oldalról nézve amekkorának látszik. Ezen berágtam, a fagyis csaj orra előtt a kukába dobtam azzal a pár golyóval, ami benne volt.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

A fagyi súlyra megy; az lehet megvolt, csak dizájnos (vagy gyakorlatias) a pohár.A (mű)fagyi különben sem egészséges.
(#) mark.budai válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Bocsi, hogy talán kicsit késve, de beledumálok a beszélgetésetekbe. Sajnos ez elég komoly probléma, én sétáltan Győrben bedugott füllel, majd' három éve, fél éven át, minden kedden, mert aznap egyedül mentem ki a suliig (2,5km). Nem egy élvezetes séta, valamivel el kell ütni az időt. De az első 5 perc után mindig kivettem, és eltettem a táskába, mert zavart, hogy semmit sem hallok.
Tegnap újra rájöttem, hogy nem szabad ilyet. Iskola után a szomszéd városban találkoztam egy csajjal. Hazafelé ő bicózott, én kocsival jöttem. Egy darabig egy irányba mentünk, de ő elhúzott, én meg beértem egy idő után, két rövidet ráböktem a dudára, amolyan köszönés gyanánt, de ezt nem hallotta a fülhallgató miatt. Pedig messze sem volt, mert az autó- és a bicikliút közt egy szélesebb árok van. Oké, ha valami hang hosszabban szól, talán meghallja. De egy bicikli elég gyors lehet hozzá, hogy ne térjen időben észhez az ember. Azt sem értem, aki mer így közlekedni. Én városban még a kocsiban is leveszem a hangerőt, mert zavar a rádió, vagy zene, pedig attól hallok mást is, mert nem dugaszoltam be a fülem egy műanyaggal.
(#) elektroncso hozzászólása Szept 15, 2015 /

Anya a fiának:
- Ne hallgasd olyan hangosan a zenét kisfiam, mert süket leszel.
-Kösz anya, már vacsoráztam.
Egy kis zene.
(#) nagym6 válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Lelki szemeim előtt látom, a közeljövő, vagy már mai emberi találkozásokat. Két ismerős megy szembe egymással, nem veszik észre egymást, mert a telefont tapizva mennek. De összeütköznek. Felnéznek, látják ismerős, gondolják "a francba", kényszeredetten elkezdenek kilépni az éppen futó telefonos valamiből. Ezután kibányásszák füllukaikból a hangszórókat. Gyors üdvözlés: hogy vagy? Választ sem várva füles vissza, telefon indul, rámeredve leszegett fejjel indulnak izgulva, nehogy újra ismerős legyen, aki miatt pár pillanatra nem lehet a telefont buzgálni.
Következő: »»   2493 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem