Fórum témák
» Több friss téma |
Szinte ugyan ez a hibajelenség fordult elő velem is. Igaz nem Videoton hanem AKAI erősítővel.
Nálam a hibát a kazettás deck kimeneti csatlakozó aljzat gyenge kontaktos forrasztása okozta. Kézzel tudtam mozgatni a vezetékez annyira el volt ereszkedve. Ezt átforrasztottam és a hibajelenség megszűnt. Ha van lehetőség másik készüléket is ki kéne próbálni vele. De mindenek előtt a csatlakozó kábelt is érdemes átnézni hogy annak minden forrasztása szilárd-e. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Köszönöm, átnézem és átforrasztgatom hátha ..... Köszönöm a hozzászólást !!!
Nem biztos ez megoldja majd a problémádat, de mielőtt szervizbe viszed az erősitőt ezeket érdemes átnézni és kipróbálni. Nálam bevált, nem az erősítőmnek volt baja.
Ok, rendben...
sziasztok !
Meg tudná nekem valaki mondani hogy hány ohmos az erősítő (ra6363 s fm) hangerő szabályzó potmétere ? mind a 2 poti sáv értékére szükségem lenne , gondolom eltérő méretüek . köszönöm előre is !
Elméletileg 50 kOhm, de nagyon sokat 100 kOhm-os potival szereltek
![]()
igen 100 kohm-ot mértem én is de csak az egyiken a másikat nem tudtam pontosan kimérni a hibája miatt de az amikor jó volt is kevesebb volt mint 100 ..kb 90Kohmos
köszi a gyors választ ![]()
Időnként árulják, az eredeti / új/ hangerő potikat./ 2 ezer forint körül /
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2015
Urbán elektronika, Dózsa György út, ott kapsz!
Nem én keresem.
[off][/off]
Sziasztok! Érdekelne a véleményetek. Okozhat-e valami elekromos problémát ha a gyári 6,3V izzót lecserélném erre a leddiódára?
Szia! Nem okoz, de a kívánt fényerő beállításához lehet, hogy be kell építeni egy előtétellenállást. Valamint a fény irányítottsága is okozhat problémát.
Úgy érted hogy ez így magában túl erős lehet?
Bővebben: LinkNéztem de nem találom hogy ez a kiválasztott led hány mA ,ezért nem tudtam számítani előtét ellenállás értéket.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
Szóval ez a 6V adat a lednél nem a led nyitó áramának az értéke?
A kalkulátor szerint nagyobb tápfeszültség kell a led működéséhez.
Szia,
ezt a ledet egy az egyben berakhatod a régi izzó helyére, mivel 6V-os, tehát a 6,3V-os skálaizzóval csereszabatos. A probléma az lehet, hogy az izzónak szórt fénye van, a lednek meg pontszerübb. Ki kell próbálni, hogy esztétikailag megfelel-e neked. (Ezt megteheted egy sima leddel is próbaképpen.)
építeni egy előtétellenállást
Szerintem, izzok esetében is érdemes, trafó oldalról célszerű bekötni.
Mintha valahol láttam volna hogy ennek 360 fokos a fényszöge. Minden esetre kipróbálom.
Sziasztok
Nem teljesen idevaló a kérdésem, de biztos tudtok segíteni. Kb. 2 éve nem használtam egy grundig rádióerősítőt, ami hibátlan volt. Most bekapcsolva minden kapcsoló és poti recseg, csattog. Kontakt PRF 7-78 spray-m van itthon. Használhatom, segít valamit?
360 fokos led biztos nincs, az ugyanis az jelentené, hogy maga mögé is világít
![]() (persze a led maga elé 360 fokban világít, egy fénykört látsz, de ez nem azonos a sugárzási szöggel)
Egy 1 Ohmos ellenállás is évtizedekkel meg tudja nyújtani az izzó élettartamát
![]()
Csak nyugodtan fújd be. Még a WD40 is több szokott lenni a semminél,vagy egy kis alkohol esetleg pár csepp olajjal fűszerezve, fecskendővel. Utána jól mozgasd meg őket, amíg nedvesek, csak akkor tisztulnak meg a felületek. A tápkapcsoló egyedül, ami be szokott égni, akkor csak a teljes felújítás segít. A koszt bármilyen oldószeres spray lehozza.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
Sziasztok!
Óriási problémám lenne, va egy EA 6383-as erősítőm és a következő jelenség van vele mostanában: Bemelegedés után a jobb oldali csatornába bele jön egyfajta sistergés és nagyobb hangerőn pattogás is kíséri persze ezt csak akkor hallom ha nem szól semmilyen zene csak üresen fel veszem a hangerőt. Már elég ha hármas négyes hangerőn van. Ha be nyomom a MONO gombot akkor mindkét oldalon hallható a jelenség. Ez megvan TAPE1, TAPE2, TUNER(kicsit halkabban)-nél, viszont PHONO-nál minden rendben újra csönd van. Előre is köszönöm segítségeteket!!
Szia! A kifogásolt bemeneteknek van egy tranzisztoros előerősítője, annál az elektrolit kondenzátorokat ki kéne cserélni. Nevezetesen HC24 2,2µF és HC27 1uF. Ajánlom a párjukat is frissítsd fel: HC33, HC34.
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget, írok mindenképp ha kicseréltem!
![]()
Sziasztok! Ismét megpróbálkoznék kijavítani a félbemaradt projektemet. Szóval adott az RA6363S típusú készülék. Hiba jelenség. Bal oldala néma volt. Kondenzátorok,tranzisztorok cserélve minden,kivéve a diódákat mert azok ha jól vizsgáltam akkor nem hibásak. Ellenállásból csak egy volt rossz. Tehát a szabályozó modul és a két végfok modul azonos alkatrészekkel felújítva, de még mindig nem akar megszólalni. Annyit értem el az eddigi munkával hogy most már legalább búg.
Mi lehet még hibaforrás?
szia!
Kapcsolok, vezetékélesek, valamint, nézd át, az alkatrészek beültetését, forrasztásait. Érdemes, lenne a működő helyére tenni a búgó verziót, ha szól a jó oldalon, szimmetrikusan, végig ellenőrizni, újra mindent.
Na ettől féltem
![]()
Modulcsere megvolt. A hiba átjött a jobb oldalra. Az alkatrészek rendben vannak ahogy látom, de van egy két olyan forrasztási pont ahol a forr-szem elvált a nyáktól. Ezt lehet hogy én okoztam az esetleg túl forró pákával?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |