Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   84 / 123
(#) rozsdas111 válasza Dulifuli63 hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Szinte ugyan ez a hibajelenség fordult elő velem is. Igaz nem Videoton hanem AKAI erősítővel.
Nálam a hibát a kazettás deck kimeneti csatlakozó aljzat gyenge kontaktos forrasztása okozta. Kézzel tudtam mozgatni a vezetékez annyira el volt ereszkedve.
Ezt átforrasztottam és a hibajelenség megszűnt. Ha van lehetőség másik készüléket is ki kéne próbálni vele. De mindenek előtt a csatlakozó kábelt is érdemes átnézni hogy annak minden forrasztása szilárd-e.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
(#) Dulifuli63 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Köszönöm, átnézem és átforrasztgatom hátha ..... Köszönöm a hozzászólást !!!
(#) rozsdas111 válasza Dulifuli63 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Nem biztos ez megoldja majd a problémádat, de mielőtt szervizbe viszed az erősitőt ezeket érdemes átnézni és kipróbálni. Nálam bevált, nem az erősítőmnek volt baja.
(#) Dulifuli63 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Ok, rendben...
(#) Titusz90 hozzászólása Nov 22, 2015 /

sziasztok !
Meg tudná nekem valaki mondani hogy hány ohmos az erősítő (ra6363 s fm) hangerő szabályzó potmétere ?
mind a 2 poti sáv értékére szükségem lenne , gondolom eltérő méretüek .
köszönöm előre is !
(#) bekeipeter válasza Titusz90 hozzászólására (») Nov 23, 2015 / 1

Elméletileg 50 kOhm, de nagyon sokat 100 kOhm-os potival szereltek
(#) Titusz90 válasza bekeipeter hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

igen 100 kohm-ot mértem én is de csak az egyiken a másikat nem tudtam pontosan kimérni a hibája miatt de az amikor jó volt is kevesebb volt mint 100 ..kb 90Kohmos
köszi a gyors választ
(#) doktor válasza Titusz90 hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

Időnként árulják, az eredeti / új/ hangerő potikat./ 2 ezer forint körül /
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2015
(#) bekeipeter válasza doktor hozzászólására (») Nov 27, 2015 / 1

Urbán elektronika, Dózsa György út, ott kapsz!
(#) doktor válasza bekeipeter hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

Nem én keresem.
[off][/off]
(#) rozsdas111 hozzászólása Nov 28, 2015 /

Sziasztok! Érdekelne a véleményetek. Okozhat-e valami elekromos problémát ha a gyári 6,3V izzót lecserélném erre a leddiódára?
(#) kadarist válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 28, 2015 / 1

Szia! Nem okoz, de a kívánt fényerő beállításához lehet, hogy be kell építeni egy előtétellenállást. Valamint a fény irányítottsága is okozhat problémát.
(#) rozsdas111 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Úgy érted hogy ez így magában túl erős lehet?
(#) rozsdas111 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Bővebben: LinkNéztem de nem találom hogy ez a kiválasztott led hány mA ,ezért nem tudtam számítani előtét ellenállás értéket.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
(#) rozsdas111 hozzászólása Nov 28, 2015 /

Szóval ez a 6V adat a lednél nem a led nyitó áramának az értéke?
A kalkulátor szerint nagyobb tápfeszültség kell a led működéséhez.
(#) ronin75 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 28, 2015 / 2

Szia,
ezt a ledet egy az egyben berakhatod a régi izzó helyére, mivel 6V-os, tehát a 6,3V-os skálaizzóval csereszabatos. A probléma az lehet, hogy az izzónak szórt fénye van, a lednek meg pontszerübb. Ki kell próbálni, hogy esztétikailag megfelel-e neked. (Ezt megteheted egy sima leddel is próbaképpen.)
(#) doktor válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

építeni egy előtétellenállást
Szerintem, izzok esetében is érdemes, trafó oldalról célszerű bekötni.
(#) rozsdas111 válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Mintha valahol láttam volna hogy ennek 360 fokos a fényszöge. Minden esetre kipróbálom.
(#) Csupasz hozzászólása Nov 29, 2015 /

Sziasztok
Nem teljesen idevaló a kérdésem, de biztos tudtok segíteni.
Kb. 2 éve nem használtam egy grundig rádióerősítőt, ami hibátlan volt. Most bekapcsolva minden kapcsoló és poti recseg, csattog.
Kontakt PRF 7-78 spray-m van itthon. Használhatom, segít valamit?
(#) ronin75 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 29, 2015 / 2

360 fokos led biztos nincs, az ugyanis az jelentené, hogy maga mögé is világít Általában 120-150 fok szokott lenni a legnagyobb sugárzási szög, de van 15 fokos is, az nagyon kis pontszerű fényt ad.
(persze a led maga elé 360 fokban világít, egy fénykört látsz, de ez nem azonos a sugárzási szöggel)
(#) bekeipeter válasza doktor hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Egy 1 Ohmos ellenállás is évtizedekkel meg tudja nyújtani az izzó élettartamát A lengyelek alkalmazták is mindig!
(#) fecameca válasza Csupasz hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Csak nyugodtan fújd be. Még a WD40 is több szokott lenni a semminél,vagy egy kis alkohol esetleg pár csepp olajjal fűszerezve, fecskendővel. Utána jól mozgasd meg őket, amíg nedvesek, csak akkor tisztulnak meg a felületek. A tápkapcsoló egyedül, ami be szokott égni, akkor csak a teljes felújítás segít. A koszt bármilyen oldószeres spray lehozza.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
(#) Csupasz válasza fecameca hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Köszi, megoldotta!
(#) radamka hozzászólása Dec 3, 2015 /

Sziasztok!
Óriási problémám lenne, va egy EA 6383-as erősítőm és a következő jelenség van vele mostanában: Bemelegedés után a jobb oldali csatornába bele jön egyfajta sistergés és nagyobb hangerőn pattogás is kíséri persze ezt csak akkor hallom ha nem szól semmilyen zene csak üresen fel veszem a hangerőt. Már elég ha hármas négyes hangerőn van. Ha be nyomom a MONO gombot akkor mindkét oldalon hallható a jelenség. Ez megvan TAPE1, TAPE2, TUNER(kicsit halkabban)-nél, viszont PHONO-nál minden rendben újra csönd van. Előre is köszönöm segítségeteket!!
(#) reloop válasza radamka hozzászólására (») Dec 3, 2015 / 1

Szia! A kifogásolt bemeneteknek van egy tranzisztoros előerősítője, annál az elektrolit kondenzátorokat ki kéne cserélni. Nevezetesen HC24 2,2µF és HC27 1uF. Ajánlom a párjukat is frissítsd fel: HC33, HC34.
(#) radamka válasza reloop hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget, írok mindenképp ha kicseréltem!
(#) rozsdas111 hozzászólása Dec 6, 2015 /

Sziasztok! Ismét megpróbálkoznék kijavítani a félbemaradt projektemet. Szóval adott az RA6363S típusú készülék. Hiba jelenség. Bal oldala néma volt. Kondenzátorok,tranzisztorok cserélve minden,kivéve a diódákat mert azok ha jól vizsgáltam akkor nem hibásak. Ellenállásból csak egy volt rossz. Tehát a szabályozó modul és a két végfok modul azonos alkatrészekkel felújítva, de még mindig nem akar megszólalni. Annyit értem el az eddigi munkával hogy most már legalább búg.
Mi lehet még hibaforrás?
(#) doktor válasza rozsdas111 hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

szia!
Kapcsolok, vezetékélesek, valamint, nézd át, az alkatrészek beültetését, forrasztásait.
Érdemes, lenne a működő helyére tenni a búgó verziót, ha szól a jó oldalon, szimmetrikusan, végig ellenőrizni, újra mindent.
(#) rozsdas111 válasza doktor hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Na ettől féltem
(#) rozsdas111 hozzászólása Dec 6, 2015 /

Modulcsere megvolt. A hiba átjött a jobb oldalra. Az alkatrészek rendben vannak ahogy látom, de van egy két olyan forrasztási pont ahol a forr-szem elvált a nyáktól. Ezt lehet hogy én okoztam az esetleg túl forró pákával?
Következő: »»   84 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem