Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!! Kellemes gazdag békés Karácsonyt kívánok mindenkinek, s sikerekben gazdag Boldog új évet!!
Üdv!
Grungig stf-55 típusú televízióm egy sikeres hibás színkezelési javítás után pár hónapig tökéletesen ment, de karácsonyra úgy gondolta megajándékoz ismét egy remek hibával ami a képen tökéletesen látszik, miszerint balról elkezdett elsötétülni a képernyő ami igazán sötétebb filmeknél teljes sötétség azon az oldalon valamint csíkos a kép többi része.Érdekelne hogy foglalkozni érdemes-e a készülékkel, vagy ívesen meg kell javítani és nem pocsékolni rá a vagyont? Egyébiránt kellemes karácsonyi ünnepeket ! Üdv ipi
Akit érdekelne a hiba, és javítása, az egy szem púpos elégett lábú kondenzátor volt a nagy fesztrafónál(sortrafó) név szerint 22µF 250V, helyet cserélt egy 400 voltossal azóta a kép ismét gyönyörű
![]()
Köszi, hogy megosztottad az infót!
![]()
Segitség kellene : Képcsöves GRUNDIG tv AV2 scart aljzatába dugott csatlakozójának mozgatásával tudom a képet visszahozni, nézés közben fekete lesz a képernyő. AV1-et használom,de be kell dugni csatlakozót aAV2-be is hogy föl-le mozgassam a tv AV2 aljzatát a kép miatt. Mit javasoltok hol keressem a hibát? /A tv AV csatlakozóit átforrasztottam de semmi javulás/
Ezt más kábellel is csinálja?Hidegen, melegen? Pattogás nincs ha eltűnik a kép?Hangok is vannak akkor tuti kontakt hiba , ha nincs kondi akkor is lehet rossz abban a körben nézd át őket neme púpos ha csak gyanús is cserélném .
Érintkezési hiba lesz, mert kondenzátor nem jön helyre mozgatásra.
Lehet maga az aljzat is kontaktos, vagy akár az apa is.
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy régi funai tv-2000A MK 7 típudú tv-nk. Nincs színe. Majdnem mint a fekete fehér képek. Mi lehet a baja? Érdemes e megjavíttatni? Előre is köszönöm a választ.
Ha jól látom ennél még potencióméterekkel lehetett hangolni a színeket sanszos hogy azok lettek kokszosak másik ehhez hasonló tv-n ez volt, ha szaki csinálja és becsületes féle nem drága ha pénzéhes akkor plazma tv áráért fogja kipucolni, de még közel sem biztos hogy ez a hiba.De lehet ic-is, szerintem érdemes megnézetni és ha jó árat mond megérdemel egy misét, ha sokba van és nincs hozzáértő a családban akkor esélyes hogy tv csere lesz.
Szia!
Azt mondd meg, hogy miről kapja a jelet, antenna-bemenetről, Scart-ról vagy RCA-ról? És mi a forrás, analóg kábeltévé, beltéri?
Szia. Beltériről megy. Scart csatlakozó és antenna kábel is kell ahhoz, hogy legyen jel.
Jó, akkor a beltérin kapcsold át a kimenet fajtáját RGB-re, ha nem azon lenne.
Átkapcsoltam. Most színes lett, csak kicsit zúg. Köszönöm
A zúgásra ellenszer: a beltérin állítsd maximumra a hangerőt és a tévén pedig állítsd halkabbra, annyira, amennyire azt szeretnéd. A továbbiakban a tévé hangerőszabályzóját használd hangerőszabályzásra, ne a beltériét.
Esetleg még, hogy mi más van feleslegesen bedugva amit még ki lehetne húzni...
Általában nem földhuroktól kerreg a hang, hanem a videojel áthallása miatt van ez a zavaró hang, főleg világos, kontrasztos képnél. Sajnos az analóg technikának vannak hátrányai...
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Sziasztok.A segitsegeteket szeretnem kerni.Van egy thomson 46rh40e tipusu projektoros tv-m.Filmezes kozben egyet gondolt es kikapcsolt,nem reagalt semmire.Egy helyi tudos megjavitotta benne a tapegyseget azota a 25 es a 29-es hibakodot villogja,es ennyi.A szerelotol el kellett hoznom,mert szerinte nem lehet hozza alkatreszt kapni,meg amugy csak a helyet foglalja nala.Most egy jo nagy polcom van.Senki nem vallalja a javitasat,mert projektoros.Van valami otletetek,probaljak szerelot talalni,vagy guritsam ki lomtalanitaskor?
Mehet a lomiba... Mi jellemezte ezeket a tévéket? Homályos kép, konvergenciaproblémák, nagy fogyasztás.
Van-e affinitásod a javításra? Milyen felszereltséggel rendelkezel és milyen elektronikai ismeretekkel? Rajzot itt találhatsz róla.
Sziasztok!
Egy Technika 26C-264D LCD tv-vel gyűlt meg a bajom és segítséget szeretnék kérni a javításában. Az a baja, hogy ki-be kapcsol. Amikor megy folyamatosan villog a készenléti led. Mivel lejárt a TESCO garancia belenyúltam. Átnéztem a tápját, de hibát nem találtam benne. Legalább a garancia időt kibírta ![]() Viszont ezzel a villogással szerintem valamit mondani akar szerencsétlen. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Sziasztok.Sajnos en nem ertek hozza,autoszerelo vagyok.A kollegam muszeresz,o biztat hogy ne dobjam ki a tv-t,probalkozik atmerni a dolgokat benne.Tudnatok segiteni honnan induljon?Most ki lett veve a tapegyseges panel,azt nezi,nincs e hibas forrasztas.Nem ertem, meg lett javitva a tapegyseg,es csak a hibakodokat villogja.A forditas szerint hianyzik egy kapcsolt 5volt,es ezert is villogja le a 29-es hibat is.
Mondjuk nem ártana tudni milyen tv- ről van szó. A kapcsolt táp nemfeltétlen a táppanelon van, szinte bármelyik panelről lehet szó. Ha ez LCD akkor legvalószínűbb a MAIN lap.
Az előző oldalon írta a kolléga. Egy Thomson projektoros gép.
Igen már látom, jól körül kell nézni az alaplapon. Főleg a csövek alá eső részén. Gyakori hiba az olajszivárgás, ami zárlatot okoz a panelon. A képcsőáramköri lapokra is rászokott folyni !!! Meleg mosószeres vízzel szoktam tisztítani. A szivárgást meg kell szüntetni, a mutatvány időigényes, sok türelmet kíván.
Sziasztok,koszi az eddigi segitseget a thomson projektoros tv-vel kapcsolatban.Kiszedtuk a belsejet,amin ugy egyben a lampak meg minden mas van.Nem tudom az elozo szerelo mit csinalhatott rajta,a tapon kivul,mert csupa kula az egesz.Remelem a kepeken jol latszodik.Hogy tudom ezt a poros trutyit letakaritani,hogy ne tegyek semmiben kart,olyan mintha olajos por lenne,nemi szosszel......
Ezt írtam, valamelyik csőből folyik az olaj, vagy akár többől is. Fürdőkád (mikor senki nem figyel
![]() ![]()
Sziasztok! nekem olyan problémám lenne, hogy a Digihome-os tv-m önálló életet él. hol bekapcsol..hol nem..inkább nem...de van hogy kikapcsol és napokig bekapcsolhatatlan.. a piros led fény a tv-n villog, tehát áram alatt van.. a konnektor dugóban a fuse-t már kicseréltem 5A-os volt benne.. van hogy csere után működött, azaz bekapcsolható volt a tv, volt hogy nem.. már próbáltam 3 és 13 A-ossal is. a 13-assal is bekapcsolt.. működött. kikapcsoltam és azóta megint bekapcsolhatatlan. a távirányítónak semmi baja.. a tv-t a tv-n se tudom bekapcsolni.mit tudnék még vele kezdeni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |