Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
A Sainsmart DDS140-et ismeri valaki? Egész jónak tűnik, 100€ alatti az ára.
40MHz sávszélességet írnak, és 200MSa/s. Ha ez igaz, akkor egy 1MHz-es jel egy periódusából 200 pontot tud rögzíteni a szkóp? Ez már elég lenne nekem.
Szia.
Köszi a képeket! Biztató, ha 1MHZ-es négyszögjelet ennyire tudja kezelni, az elegendő szerintem! Ez a Sainsmart elvileg dupla olyan gyors, tehát probléma már csak a kezelő szoftverével lehet Vagy az analóg résszel... Majd kiderül.
Látszik a hanteknél hogy ott már problémák vannak az 500kHz-es négyszög felfutásával is. Nálam így néz ki a tranyóteszter jele peak detect módban, 100kHz-1MHz-2MHz-en.
Ez milyen szkóp? Siglent márka, melyik típusa? Nálad azért sokkal szebb a jel, ez egyértelmű!
Én mondjuk 500KHz-ig akarok méricskélni jelenleg. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
1052DL, <7ns rise time. Van kisebb (lassabb) tesója is (1022DL), de az nálunk nem kapható, így itthon ez a legolcsóbb változat belőle.
Ha rendes szkópot vennék, akkor inkább 1072 felé kacsingatok. De megéri-e a 3x-os árat a Sainsmart DDS140-hez képest (100€, 40MHZ, 200MSa/S vs. 300€ 70MHZ 1GSa/s)? Az biztos, hogy amikor szkóppal mérek valamit, néznem kell közben a kapcsolási rajzot/nyáktervet is. Ez egy laptoppal és egy PC-s szkóppal igencsak sok kattintgatást generál. Plusz a galvanikus leválasztás problémája, esetleg a kiforratlan szoftver, ami most még kompatibilis a Windows-zal, de mi lesz a későbbi Windows verziókkal? Erre még aludnom kell párat.
Idézet: „esetleg a kiforratlan szoftver, ami most még kompatibilis a Windows-zal, de mi lesz a későbbi Windows verziókkal?” (Hát ja... Nekem is van valamelyik polc aljában olyan PC-s szkóp, amihez párhuzamos port kellett, és talán 3.11-es Windowssal ment, most nosztalgiázni lehet vele, mérni nem.... A tizenéves Velleman HPS-10-es "szkópom" meg olyan, amilyen, de még most is használható, mert önmagában működik...)
Egy 6022BE nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Szerintem a PC szkóp agyrém, amolyan kompromisszumos megoldás kis pénzűeknek, de én is azt mondom hogy akkor inkább már egy analóg.
Azt a sainsmartot egyáltalán nem ismerem, kell róla nézni videókat ha van. De ismerve a többi hasonszőrűt az sem lehet valami nagy eresztés. És azt se felejtsd el hogy egy ilyen tenyér vagy nyák szkópnál a 40MHz az közel sem ugyanaz mint egy asztali DSO esetében, akármit is írnak oda, de ez egyből látszik ha a teszteken értelmes videót is csinálnak, és nem csak a generátor 1kHz-es szinuszát nézegetik vele.
Addig variálsz, amíg a végén veszel egy normális oszcilloszkópot.
Az összehasonlítás kedvéért itt van a tranziszor teszter 2MHz-es jele egy EMG-1568/2A-n (1396-5 mérőfej)meg egy Tek 2440-en (P6139A mérőfej, igaz, ez egy 25 éves DSO, nem analóg). A képen kicsit be van égve, élőben jobban látszik, a jel vizszintes szakaszában van két ici-pici hupli, gyanítom az a 8 MHz órajel áthallása.
Itt valami nem stimmel valamelyik szkópnál, gyökeresen eltér a két jelalak. EMG felüláteresztő jellegű, Tek aluláteresztő jellegű. Egyformának kellene lenni a kettőnek, ugyanannál a jelnél.
A jel vízszintes szakaszában icipici hupli szerintem a digiszkóp saját zaja lehet.
Óh, bakker. Az EMG kép fejtetőn van.
Látszik, hogy a képen felülről világít a raszter, pedig alulról kéen. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Mindkettőn volt hupli, csak az EMG képen nagyon fényes a fotón, és nem jól látszik. A Tek-en átlagolás be volt kapcsolva, a kis hupli viszont periodikus jel és fázisban van a rendes jellel.
Idézet: „Az EMG kép fejtetőn van” Milyen okból van a szkóp fejre állítva?
telefon volt így. Ez az EXIF ben jól benne van, mert a telón, meg a PC-n nézve jól áll a kép, de gondolom a fórummotor nem fordítja be helyes irányba.
Különben jó vicc, ha a kolléga szkópján megcseréled a eltérítő lemez csatlakozóit. Sokáig lesz fejvakarás.
Én is felteszem érdekesség képen az enyémet. Hantek MSO5074 70Mhz 1Gsa/s
1MHz, és 5MHz-es négyszög, a szkóp saját beépített jelgenerátoráról.
Sziasztok.végre elkészült a dso 138. Amúgy?? .mi a véleményetek menyire használható ?? Egyszerűbb mérésekre.
Nagyon sokszor le lett már írva, de rájössz majd magadtól is.
Szia! Remélem örömödet leled benne! Szeretném, ha meg írnád a tapasztalataidat róla. Kíváncsi vagyok a készülékre és a működésére. Szép estét!
Szia
Én készülök írni egy cikket erről a szkópról és használatáról. kb 70%-nál járok. Kimaradtak a kijelző rögzítő csavarok.
Sziasztok
Otthonra vettem egy Hantek 6022 szkópot, mivel a gyári programja elég karcsú, összeraktam hozzá egy alap programot akit érdekel letöltheti. Labview 2015-ben tudjátok futtatni.
Igen az kimaradt. Jó megfigyelő vagy. De már nem szedem szét mégegyszer.
Még olyan gondom adodik vele .egyszerűen usb nem akar működni rajta. ,,az isb eszköz nem. Felismerhető..."
Szia!
Ez a program tud peak detect-et, amivel tudnám mérni az indulási tranzisztenseket?
Én egyböl beépitettem egy telefonakkut, DC-DC konvertert meg egy töltö elektronikát ( csak 1 cm vastag a szkop alatt). Igy hálozatfüggetlen lett és könnyen hordozhato. Annyit mindenképp megér mint amibe kerül....
Mert az csak töltésre valo ( csak 2 vezeték megy rá).
Sziasztok,
A napokban kaptam egy hameg hm307-es szkópot. Ez eddig első szkópom, de már a "túlfejlődtem" rajta. Ezért szeretném majd eladni, és az árát kiegészítve egy min. 20MHz-eset venni. Szerintetek mennyit ér ez a kis kütyü? És milyet (analóg) javasolnátok nekem? (erősítőt, jelformálót, oszcillátorokat, NF cuccokat szoktam mérni)
Hello! Ha már Hameg.. Nálunk anno a HM205-2 általános műszerész feladatokra nagyon bevált.
Könnyű kezelni, nem az a csúcs, de 20MHz-es és tárolós. Igaz, 2k*8bit. de ezt lehet archiválni is, én anno írtam egy kis progit rá, hogy Excel táblában meg lehessen jeleníteni az ábrát.. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Vagy az analóg résszel... Majd kiderül.