Fórum témák
» Több friss téma |
Értem és valamit lehet is vele kezdeni? köszi!
Persze. Lehet komolyan dolgokra használni, és egyszerűbekkre is. PL: Ha a résoptó közt nincs semmi, vagyis az infravevő érzékeli az infrafényt, akkor a rákötött LED nem világit, ésha van a résoptó között valami, tehát az infravevő nem érzékeli azinfrafényt, akkor a LED világit, vagy forditva.
Mint amolyan optikai végálláskapcsoló...
De akár egy fordutalszámmérő jeladói is lehetnének... DTB.
Okés értem! Ebből még lessz majd valami!
![]()
Pioneer rádióba keresek PA1002 típusú ict. Kérdezném valaki tudja e hol beszerezhető vagy van e helyettesítője. Szerintem csak tesco gazdaságos felirat ami alatt valami tömeg ic lehet. csak nem tudom mi.
egy haveromtól kaptam egy olyan dolgot amiről nemtudom micsudi dolog: kdm s5 van ráírva és tekergetős.3 láb kivezetése van középen alulra. segítsegek légyszi mire való! meg micsudi dolog ez?!
Ez valószínűleg egy potméter (szabályozható ellenállás)
és kb mien árban van egy ilyen? mert az egyik lába kijár(etc vszeg nem jó) meg már eleve bontottan került hozzám
google nem nagyon segít...
![]() Melyik részen van?
Nem sok pár forint! Ha van hasonló akkor az is jó lessz, pl ha hagerőszabályzó, akkor egy 10Kohm -os poti is elég
Üdv
Sajnos se google se a alkatrész oldalak nem ismerik. 16 lábu normál tokozású és szerintem ez a sztereódekóder. Ez gyújtja ki a sztereó indikátort is, és 13 volt tápról jár.
Sziasztok. Meg tudja mondani vki, h ez az orosz csoda mit tud? (tudott valamikor, mert nem vagyok benne biztos, hogy működik)
![]()
Ha akarsz egy olyat ami műxik, akkor adok egyet szívesen. (Bár nem orosz, és nem kerámia, de eeprom.
![]()
De miért EEPROM-nak hívjátok? Ez nem csak EPROM? (az ablak miatt kérdezem)
Ez tutti hogy csak EPROM szerintem is.
De hogy más is tudja hogy mi a különbség... Erasable Programmable Read-Only Memory (EPROM) Törölhető Programozható Csak Olvasható Memória Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory (EEPROM) Elektronikusan Törölhető Programozható Csak Olvasható Memória
Így igaz, de bambán utánírtam. Ebből is látszik, hogy régen foglalkoztam vele.
Amit viszont felajánlottam, az u.i. ablakos, azaz eprom.
Az egerekben miért ilyen nyomógomb van?Miért kell neki 3 láb?
Mert az első és pl a 2. láb akkor kapcsol, ha nincs lenyomva a nyomógomb, és az első és a 3. akkor kapcsol, ha le van nyomva a gomb.
![]()
a törléshez kell. Ott megy be az UV.
Magyarul és érthetően pedig: van egy alapállapotban ZÁRT (NC = normally close) része (mondjuk 1-2 számú láb között), az 1-3 között pedig ennek ellentéte van, tehát ez alapállapotban nyitott (NO = normally open)
Az alapállapot az, amikor nem nyomod a gombot. Amikor viszont megnyomod, mindkét eset az ellenkezőjére fordul: 1-2 között lesz nyitott és 1-3 között mérhető rövidzár.
A QUARC-ablak (a tok többi részével eggyüt) elzárja hermetikusan a környezettől a kistályt,
viszont az UV fényt 98%-ban átengedi. Az UV fény ionizáló hatására, a tárolócellák-(kivezetés nélküli gate-elektrródák)-ból a töltés el tud szivárogni és igy törlődnek a cellák... ![]()
Magyarán: UV fénnyel törölhető a beleégetett program. Az EEpromnál nincs ablak-megfelelő feszültséggel törölhető a tartalma. (de jól kiveséztük ezt a -mára már igen ritkán használt- alkatrészt...)
![]()
Nem birom ki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Bocs szasza10 de ez nagyon aranyos volt
![]()
Köszi, nincs rá szükségem, nemigazán tudnám hol használni
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |