Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Szia Kálmán! Nem baj ha 10-kor kezdődik, legalább a délutános műszak is odaér addig.
![]()
Nyilván lehet érkezni korábban is. De sok, főként vidékről érkező nem érne oda korábban, mert nincs busz, vonat, repülő, helikopter, rakéta, űrsikló korábban.
![]()
Így van, természetesen lehet jönni korábban is, de amikor 8:00-át vagy 9:00-át írtunk ki, sokan kérdezték, hogy utána is lehet-e jönni, mert ő csak későbbre tud odaérni. Többeknek volt probléma / kérdés a 8-9 órai kezdet, mint amennyien korábban tudnak jönni.
Viszont van bicikli (esetleg kézi hajtány
![]() ![]() Csak azért kérdeztem, hogy esetleg az iskola kötötte-e ki, a 10-es kezdést. Persze aki bír, az jöjjön korábban. Amúgy egy ~egész napos rendezvényre természetesen lehet később is érkezni.
Szia!
Csak röviden annyit, hogy az iskola igencsak nagy udvarral rendelkezik (van egy nagy focipálya, egy kisebb kosárpálya+egy füves rész, ami régebben parkoló volt, meg az egykori dohányzó rész, tehát ha benne van a suli vezetése ott is lehetne tevékenykedni). Az Egressy napokon a bográcsozás ott ment az udvaron. Hogy honnan tudom? Mert oda jártam ![]()
Én is oda "jártam" (úgy 10 évvel ezelőttig), a fiam szülői értekezletei, és egyéb szülői feladatok ügyében.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2016
Ma felhívott a Közösségi ház rendezvény szervezője, hogy volt egy kérdőjeles bejegyzése a naptárban.
Ünnepélyes keretek között véglegesen visszamondtam, mivel már az időpont is, a helyszín is és a kaja is sínen van 2016-ra vonatkozóan. Akkor találkozunk az iskolában és várjuk a részleteket ![]() Ha kell segíteni, akkor időben szólni...
Szervusztok!
Remélem mindenki 'ezerrel' készül a HE találkozóra (gondolom, már csak az egyszerűbb közlekedés okán is többen leszünk). Ki-mit-tud az eddigi fejleményekről? (Ez főleg Topinak szól. ![]() Üdvözlettel: Kálmán A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Idézet: „már csak az egyszerűbb közlekedés okán is többen leszünk” Hármas villamos, az (szinte) mindennel kapcsolatban van ![]() Én reggel felpattanok a 168E buszra (ha kell segíteni akkor korán), átszállok, és már ott ott is vagyok. Neked pedig még "busznod" sem kell ![]() Idézet: „Ez főleg Topinak szól.” Topi pedig szól, ha segítségre van szüksége. Magam részéről én (is) felajánlom magamat.
Üdv !
Augusztus 13 a pontos dátum? Csak azért kérdem hogy tudjak szabit kérni!
Az augusztus 20 hosszú hétvége előtti szombat az éves HE találkozó időpontja.
Ez a hagyomány, amely megalapítását magamnak tulajdonítok (sírkövemre ezt véssétek).
Minden rendben halad a szervezéssel, sokkal könnyebb úgy szervezni, hogy a befogadó intézmény ilyen segítőkész.
Sziasztok.
Idén lesz Ki mit épített asztal? Jó volna egy kis kiállítás a tagok munkáiból, élőben is megnézni a csodás műveket. És persze a szakmai tapasztalatcsere is szerves része a dolognak. ![]() Ezt tavaly, személy szerint hiányoltam. ![]() Persze kijelölve szépen, hogy az ott lévő munkák nem képezik a börze részét... ![]()
Idézet: „És persze a szakmai tapasztalatcsere is szerves része a dolognak.” - Mivel iskola, ezért ott tábla is van. Talán akad kréta is ![]() - Mivel főzni nem kell majd, ezért koncentrálhatunk a lényegi dolgokra. - Mivel komoly dolgokról beszélünk, ezért valószínűleg viszek zsebszámolót (amióta nem tanítok, azóta jelentősen romlott ez irányú képességem (is) ![]() Viccet félretéve, én bízom benne, hogy spontán ki fognak alakulni "körök", mint korábban is minden esetben történt. Pakolni is szerintem lehet bőven, aki el akarja hozni, szerintem nyugodt lélekkel el is hozhatja a mutogatni való dolgokat. Persze ha komoly a cucc, akkor azért vagy ne egyedül jöjjön, vagy keressen olyan embert, akire rá tudja bízni a standot, ameddig eszik/iszik/pisil. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Egy kis, jóindulatú megjegyzésem lenne a "kréta talán akad" részhez, tapasztalat szerint a használható kréta nagy kincs, sajnos jelenléte nem egyértelmű az iskolákban. A közbeszerzéses nem fog a táblára, ellenben a kréta fekete/zöld lesz. A használható sokszor a tanár sajátja. Ha nem biztos a dolog, szerintem krétát vinni, venni nem lenne rossz ötlet, főleg ha színes rajz is készülne.
Idézet: „én bízom benne, hogy spontán ki fognak alakulni "körök", mint korábban is minden esetben történt.” Igen, ez biztosan lesz. Viszont azért jobb ha ott van a készülék, mert sokkal könnyebb megmutatni, mint körbeírni. A kiállított munkák láttán sok jó ötletet lehet kapni, amit ott melegében, élő szóval meg tudunk beszélni. A pesti konstrukciós versenyen ez nagyon tetszett, hogy nem csak a zsűri nézhette meg a munkákat, hanem a zsűrizés után közszemlére egy másik teremben ki lett az összes állítva, és barátságos hangulatban lehetett ötleteket cserélni. Csak egy ötlet, hogy amikor elkezdődik a jelentkezés, akkor hasonlóan mint a börzére, rákérdezni arra is, hogy mennyi ember szeretne készüléket (és kb. mennyit) hozni a KI mit építettbe, akkor előre lehetne asztalokat is készíteni, "Ki mit épített" (Nem piszkálni. ![]()
Ez egy jó ötlet.
Gondolom a szervezők tesznek a jelentkezéshez egy ilyen opciót is. Idézet: „Nem piszkálni.” Az soha nem jön össze, annyira azért ne tartsd "kulturált lénynek" a HE tagokat ![]()
Csak előzetesnek: Aki a Nyugatiba jön vonattal, szálljon le Zuglóban. Onnan 1 megálló az 1-es vilivel az Egressy útig, onnan 77-es trolival a Nagy Lajos kir útig (4. megálló), visszafelé 200 m a suli.
A Keletibe érkezők: balra ki, 80-as troli a Stadionokig, onnan 77-es troli a Nagy Lajos kir. útig, mint fentebb, 6 megálló.
A 3-as " városnéző ólommadár" nem igazán jött képbe, KöKi-ről néztem először a vonathoz, de többszörös idő (a legjobb is min. 3×-os), több v. rosszabb átszállás. Néztem Kőbánya-alsóról is, de sirály (igaz onnan csak 1 vonaljegy). A vonat 1-2 itt van Zuglóban (kb., míg ott leér a villamoshoz), az 1-es sűrűn jár, és hipp-hopp a helyszínre ér a delikvens.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
Keleti megállóból valaki nem tudja az utat?
![]()
Most írtam le, 3 h.sz.-sal előbb. Ennél még az sem egyszerűbb, ha fogják a kezed.
![]()
És tényleg.
![]()
Idézet: „Keleti megállóból valaki nem tudja az utat?” Kálmán javaslata nem jó, hárommal lentebb? Idézet: „A Keletibe érkezők: balra ki, 80-as troli a Stadionokig, onnan 77-es troli a Nagy Lajos kir. útig, mint fentebb, 6 megálló.” A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
Idézet: „Ennél még az sem egyszerűbb, ha fogják a kezed.” Erre egyébként van igény, köszönöm hogy gondoltál rájuk is ![]() Nem tudom Feri vagy István jön-e, valamint a többiek? Mennyire akadálymentes a helyszín? Kis szerencsével igen, és akkor igen, azok is jöhetnek, akiknek egyébként problémásabb.
Akadálymentes a suli. Pl: A Zuglói vasút megálló nem akadálymentes. A troliban is van amelyik kihajtó-padlós, csak meg kell nézni a menetrendben, mikor jön olyan. Az 1-es viliben, az újak.
Legutóbbi emlékeim szerint van az egyik földszinti teremben okostábla(smart table) talán az használható lenne, feltéve hogy működőképes a készülék!
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |