Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » FIAT elektromos hiba
Témaindító: Peti.Janka, idő: Máj 11, 2007
Témakörök:
....basszus...míg megy csodaszépen megy...csak ne állítsd le.....
1. A lényege hogy kell egy 5 jegyű kulcs kártya kód.
2. Forditsa a kulcsot a MAR állásba, ez a gyújtás lenne gondolom én. 3. Nyomja le és tartsa lent a gázpedált, amig a figyelmeztető lámpa felvillan kb 8 mp-ig aktiv marad majd elalszik, ezután eressze fel a gázpedált és készüljön fel a a figyelmeztető lámpa villanásainak számolására. 4. Számolja felvillanások számát, ez lesz az első szám a kulcskártyáról, amikor a felvillanások száma megegyezik az első számmal, nyomja le és tartsa bent a gázpedált amig a figyelmeztető lámpa felgyullad majd elalszik(kb 4 mp), most engedje fel a gázpedált. 5. A figy. lámpa újra villogni kezd, és jön a 2. szám, igy tovább az 5. számig, ha meg van az ötödik is akkor ne engedje fel a pedált tartsa nyomva, amig a figyelmeztető lámpa felgyullad majd elalszik(kb 4 mp), most engedje fel a gázpedált. 6. A figy. lámpa gyorsan villogni kezd ezzel erősiti meg, hogy a müvelet sikeres. 7. MOst inditsa be a motort, a kulcs inditóállásba forditásával. Font6os hogy ez egy vész inditási mód, a hibát ami okozta mindenképp el kell háritani, vagy minden alkalommal végre kell hajtani az ismertetett procedurát. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2016
Nagyon szépen KÖSZÖNÖM! Megpróbálom és ha ez bejön legalább tuti hogy immo hiba...
![]() ![]()
Sajna nem ok...semmi nem villan nem reagál...a vicc hogy most reggel kiugrottam boltba, ide oda három indítást bírt. Hazaértem, tettem vettem a motor műszer szerint hideg, mégsem indul...Ez egy őrület....
Neki kellene állni mérni, hibát kutatni! Mert a vakarózás nem vezet sehova! Mi szívesen segítünk, de csak elméletben tudunk!
Amikor nem indul van e szikra, benzin befecskendezés?
MAR állás - a gyújtáskulcsot visszafele kell egyet tekerni (ehhez a gyújtáskapcsolón lévő gombot meg kell nyomni közben)
Szia Gyuro! Nekünk is hasonló problémánk van a Fiat uno 1.0 1998-as kocsinkkal. Hidegen pöcre indul, de meleg motorral csak teker. Kiköttettük az immot, továbbra sem akart meleg motorral indulni sőt menet közben leállt a motor. Ez után kicseréltük a gyújtás kapcsolót, a motor menet közben nem áll le, de még mindig nem akar meleg motorral indulni. Mikor nem indul az autód üzemanyagot kap? Nálunk meleg állapotban nem kap üzem anyagot, egyébként szépen megy és a fogyasztása is kiváló! Üdv. Andi
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
Szia! Ne haragudj, de én ezt az autót javítom egy ideje...nem csak "vakarózok"...Úgy munkát, mint rengeteg pénzt öltem bele!!! Egyedül emeltem ki a motort, magam szedtem,darabokra, takarítottam el, raktam őssze! Magam tettem rendbe a karosszériát..így hát ne hari ha most kicsit le lassultam...Mióta nem üzembiztos első dolgom volt kiolvastatni a memóriát hogy mi a gond!!Sajnos én csak egy hülye kamion sofőr vagyok, nem autó villamossági műszerész! Szikra van ...szerinted ezt az alap dolgot nem nézem mielőtt bárkit is zaklatok a kérdéseimmel?Az hogy befecskendezés van e, nem tudom, de a benzin pumpa melózik...Egy dolog a biztos!!!! 4-5 óra állás után pőccre indul...Egyébként pedig azért bátorkodtam mert azt hittem van it olyan aki leküzdött már konkrét ilyen hibát...keresgélni a szerelők is tudnak...méricskélni is...JÓ PÉNZÉRT!!!!
Nagyon köszönöm az infót!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
Szia Andi! Az a gáz hogy úgy tűnik nem hőfok függő...ha tűz forrón leállítom és egy max két percen belül indítom gond nélkül ketyeg....és ha félig melegen hagyom állni perceket már nem reagál....nagyon furfangos hiba ez
![]() ![]()
Bocsánat de vakarózás közben jutott eszembe....Te még nem oldottál meg illetve nem javítottál ilyen hibát. Ezért ne haragudj meg de számomra nem vagy segítség. Vettél egy motort ahelyett hogy javítottad volna a sajátod...utána engem le "nem normális" ozol.... Elgondolkodtató. Minden esetre ha nincs konstruktív konkrét megoldás a zsebedben köszönöm a további épületes "jó tanácsaidra" nem tartok igényt! Tisztelettel: Gyuri
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Diesel a kocsi, mechanikus befecskendezés van benne. Meg imó ami motorcserekor kicsit túráztatott. Amiért motort cseréltem: elfáradt benne a turbó, a kuplung, és a váltóban csapágy, szólj ha tudsz olyan helyet ahol ezeket kb 150ért javítják! Gazdaságilag és időben is jobban jártam a motorcserével.
Idézet: „Minden esetre ha nincs konstruktív konkrét megoldás a zsebedben köszönöm a további épületes "jó tanácsaidra" nem tartok igényt!” Konkrét megoldást, konkrét hibára lehet adni, a "nem indul" koránt sem az...
Én meg a "vakarózásra " reagáltam....egyébként az eddig tapasztalt jelenségeket leírtam...nem csak h nem indul. Mindegy..nem vagy segítség.Szép hétvégét.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Szia! Ahogy olvasgatom a problémát, nem igazán értem én sem, hogy mi okozhatja ezt a melegen nem indulást. Ettől eltekintve ha az immo miatt van az egész azt talán meg lehet oldani, ha megvan a mesterkulcsod. Az egyik program leírja a kulcs adaptációját, hogy hogyan kell felismerhetővé tenni a pótkulcsot ... a kocsi szerviz leírásában nem írják le csak azt, hogy a transzpondert "hogyan" kell áttenni a másik kulcsba.
![]()
Szia!
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Ha az immo hibát "diagolja" az ECU akkor azt nem hiába teszi. Erre csak az ECU csatlakozóját lehet kontaktsprével befújni és az esetleges bizonytalan pontokat átmenetileg jobbá tenni. Nem ismerem a kocsit, hogy mit hol kell keresni de a tekercs ami olvassa a kulcs azonosítóját annak a gyk.-ban kell lennie. Onnan megy az immohoz. Ez egy külön egység volna a Fiatoknál vagy az ECU-ba megy a vevőtekercs jele?
![]()
Szia!
Idézet: Nekem más típusú autóm van, de szintén Fiat. A jeladó nagyon huncut dolog. Nálam már a harmadik van benne. Volt ami hol működött-hol nem, de volt olyan is, ami este még tökéletes volt, és reggel már egyáltalán nem indult. E közben az ellenállása tökéletesen a gyári értéken volt. El sem tudom képzelni, egy darab vason, és a rátekert dróton mi tud ily módon meghibásodni? „Többen írták a felső holtponti jeladó ill. a főtengely jeladó lehetséges hibáját...a jövő héten ezek cseréjével próbálkozok....”
Szia! Ez az induktív jeladó egy mágneses tekercsből áll és a mágnes veszít a permeabilitásából és nem lesz megfelelő nagyságú a jel ami értékelhető volna az ECU számára és kész a probléma. A huzal ellenállása csak "szakadásra" ellenőrizhető, jelalakra nem vagy csak szkóppal.
![]()
EZT bizonyára már elolvastad, hiszen "gugli" a barátod.
![]() Idézet: Ez az állapot biztosan arra utal, hogy nem kommunikálnak az egységek egymással valami oknál fogva. A tekercsnél kellene kezdeni, a gyk. környékén. „.....ez a sz@r beindul úgy is ha az indításgátló lámpa világít a műszerfalon....” ![]()
Hú ha Fiúk...nekem ez óhéber..
![]() ![]() ![]()
A kontakt gond ok..de miért csak egy kicsit bemelegedve? 3-4-5 inditásig ok aztán vége
Melegben az anyagok kitágulnak, vagy valami ilyesmi .... nincs meg?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moderálva A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Nem is biztos, hogy ott kontaktos a tekercs szála, ami két fekete színű vezetékkel csatlakozik az immohoz ami a biztosíték tábla fedele alatt van. Ott az 1-3 pontokra megy az "A" sor széléhez. A "B" sorba az akku "+" a 3. lábra (piros), test a 4. lábra (fehér-piros), 8. lábra gyk. (narancs), az immo lámpa 2. lábra (barna-fekete), és a 6. lábra az ECU (rózsaszínnel). Szóval ezen a vonalon keresgélj ....
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Esküszöm nem idegesíteni akarlak!!!
![]()
Akkor az az eset amikor immos probléma volt az egyedi eset volt és most akkor a léghőmérséklet mérője okozhat problémát az indításnál és amikor lehűl akkor válik olyan értékűvé, hogy a befecskendezés optimális lesz. Ez ott van a "tüsszentőben" a fekete kupak alatt, két fekete vezetékkel van bekötve a befecskendező szeleppel együtt (az fehér vezetékkel) a csatlakkozóba van kihozva oldalt. ez egy hasonló befecskendező de a lényeg a mit hol találsz a szeren.
![]()
Azt hiszem be kell látnom, hogy ez a hiba túlnőtt rajtam.
![]() ![]() ![]()
Nagyon köszönöm az időtöket amit rám szántatok!
![]() ![]()
Szia!
A jelalak szkóppal nézve, ránézésre megfelelő volt. Pont olyan, mint amit egy induktív jeladótól elvárnék. ...és mégsem volt jó! Tény, hogy valóban nem tudom, mekkora jelet kellett volna látnom. Amikor pedig kicseréltem, nem néztem meg, mekkora jelet ad egy jó jeladó, mert örültem, hogy túl vagyok rajta. A mágnes permeabilitás vesztése szerintem nem egy csillagfényes éjszaka alatt történik, hanem viszonylag hosszú idő alatt. Tehát először ki-ki marad a gyújtás, stb. de nem így történt. A jeladó csere után rövid idővel, a "soha el nem romló" a gyújtás elektronika is meghibásodott. (erről írtam pár oldallal ez előtt)
Van ilyen.
![]() Egy más jellegű hibával három szakszervizről pattantam le (pénzzel mindegyik lehúzott, de nem tudták megjavítani a kocsit) mire egy valóban hozzáértő szerelő, telefonon keresztül megmondta, hogy mi a hiba, mit cseréljek ki. A szerelő Pesten, a "nyoc kerben" dolgozik, egy lepukkant műhelyben. Ha véletlenül nem sikerülne Cegléden célt érni, magánban megírom az elérhetőségét. Hátha. |
Bejelentkezés
Hirdetés |