Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Lapozás: OK   11 / 50
(#) Bakman válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Nagyítóprogram az operációs rendszerhez? Én is azt használom.
(#) helektro válasza Bakman hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Én meg a háttérképet betöltöm paint-be, ott ki lehet nagyítani elég nagyra, megnézem (x,y), hogy hova akarom lerakni az objektumot és azt beállítom kézzel az x, y mezőben a Nextion alatt.
(#) wbt hozzászólása Okt 24, 2016 /

Adjuk a munkát a csapatnak, tényleg van valami gond a TXT-menüben. Megírtam, ránéztek, nyugi:
"I have check it, that as you said.
I have feedback to our R&D team,please be patient."
Azt a nagyítás opciót eléggé hanyagolják, ahogy látom (gondolom a megjelenítés és szimuláció képernyő rutinját teljesen újra kell (-ene) írniuk).
(#) Lamprologus válasza wbt hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Szerintem ennyi tesztelésért igazán küldhetnének pár kijelzőt grátiszba, mondjuk a nagyobbakból!
Mi meg majd tesztelünk szorgalmasan, és küldjük az észrevételeket!
(#) Elektro.on válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Bevállalnék 2-3 db 7" -osat.
(#) wbt válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Pár éve volt olyan melóm, hogy hordták ide az LCD-ket és nekem meg kellett hozzá írnom hozzá a meghajtó programrészeket és ki kellett találni, mit hogyan szeret. Ez esetekben mindig kértem +1db-ot "emlékbe", már hogy ha valami kétség még felmerül, akkor ne kelljen postázni/eljönni, ott van a dobozban. Szerintem van vagy 15kg különféle kijelző így, persze mindből csak 1db Most a TJC-vel próbálkoztam, végül is nagyon jó lekoppintás. Fontokat mivel csináltok a TFT-hez? Néztem a WIN euedit-jét, ott "hivatkozás betűtípushoz" mire utal? Én nem szeretném felülírni a meglévőket, teljesen újat szeretnék csinálni. Vagy választani kell egyet és a meglévő karakterek után teszi be az én vackaimat? A TFT editorban nekem meg mindig csak egy nagy "X" jelenik meg előnézetben. (sülthal kérdés, még nem mélyedtem bele, azért kérdezek inkább)
(#) wbt válasza Elektro.on hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Tapasztalatom szerint nem szokták díjazni a hibakeresést, fordítóprogram hibáiról már nem is tudom, mennyit írtunk meg, amit vagy kijavítottak vagy megkerülést javasoltak, egy "köszi"-t sem ért meg nekik, nem hogy mondjuk kaptunk volna egy ingyen példányt a béta verziókból. Volt olyan cimbora, aki ingyen felajánlotta a hibakeresést/javítást/új funkciók beleírását, a köszönet az volt, hogy letiltották. Most nincs NEXT. kijelzőm, valaki megnézné, milyen touch kontroller van rajta?
(#) Elektro.on válasza wbt hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Nekem egy 3,5" -os om van. Délután tudom megnézni neked. Most a munkahelyemen vagyok.
(#) djusee válasza wbt hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Szia. 3.2" -os NX4024K032 -es en XPT2046 van. Üdv
(#) helektro válasza wbt hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Fontot az Editor, Tools menü, Font generátorral tudsz csinálni.
Annyi fontot csinálsz, amennyit akarsz a rendszerben lévő TrueType fontokból.
Hozzáadni a projekthez a fontot a bal alsó sarokban lévő ablakban tudsz (az ablak legaláján ki kell választani a Fonts fület).
(#) wbt válasza djusee hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Köszönöm, rémlett hogy a legolcsóbb valami, de szerencsére külön még kapható is.(van is)
Most már csak vissza kellene rajzolni a TJC kijelzőt...
(#) wbt válasza helektro hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Én magát a fontot akarom elkészíteni, importálni azt be tudom. Csak a WIN fontkészítőjét nem fogom még agyilag, a cím is E000-tól indul...
(#) Lamprologus válasza wbt hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Idézet:
„Én magát a fontot akarom elkészíteni,”
???
Haragszol magadra? Több ezer font készlet létezik már, nem győz az ember válogatni közöttük!
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

A nadrágot tessék nagyon felkötni, nem kis feladat!
(#) tkovacs hozzászólása Okt 24, 2016 /

Rengeteg HMI ikonra leltem az alábbi linken:
Bővebben: Link
(#) Lamprologus válasza Elektro.on hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Igaz régebben volt téma a dobozolás, de visszatérve rá:
Mennyibe kerül kb. egy olyan "előlap" legyártása ami a honlapon van?
(#) Elektro.on válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Ha nagyon profit akarsz akkor a Varinex Kft nél tudsz bér nyomtatást kérni. Az árakat sajnos nem tudom. vagy ha olcsóbban akarsz kilyönni, akkor van itt 3D nyomtatásos topik. valakit a közeledből megkérsz, hogy nomtassa ki. Biztos adnak rá egy elfogadható árat.
(#) Elektro.on válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Egy link a Varinex -hez árajánlat kérésre.
Őket tudom ajánlani mert profi munkát végeznek.
(#) wbt válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Nekem egyedi kell! Közben túrtam és egy kanadai srác csinált egy ZI-editort, azzal elméletileg a fontokat direktben tudom macerálni (elég fura ugye, hogy megrajzolom pixelesen, ezt a WIN fonteditora TTF-é alakítja, amit a Nextion fonkonvertere meg vissza bitmap-re...). Majd kiderül, milyen sikerrel...
(#) wbt válasza Lamprologus hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Mifelénk 900-1000Ft/óra (volt legutóbb) a nyomtatás mindennel együtt. Hogy aztán ez mennyi idő, azt nem tudom sajnos (felbontás/anyag- függő)
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Idézet:
„elég fura ugye, hogy megrajzolom pixelesen”
Ez valóban furcsa, mert minden betű elméletben vektoros formátumú éppen azért, hogy bármekkora méretben jól nézzen ki.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2016
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Nekem nem a skálázáson van a hangsúly, a fontkonverterük meg úgy is bitmap-re konvertálja; azt hittem feltaláltam a meleg vizet, de kiderült, hogy 3 hónapja már a fiúk is rájöttek, csak használható bitmap fonteditor kell hozzá. Most válaszolt a kanadai úriember, hogy van már -0.08-as verziója (indult -0.11-ről)...kíváncsi leszek. Az a gond, hogy a gyártó nem árulta el a ZI-file felépítését és a srác elmondása szerint igen sokat tökölt vele (ezért nem is nyílt-forrású a cucc, nagyon félti). Hát most itt tartunk.
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Erre kíváncsi vagyok, ha van eredmény, ne tartsd magadban!
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Hááát, hogy is mondjam. 10 perce játszom csak vele (közben egy kis áramszünet), nem a megszokott (legalább is számomra) program, nekem kicsit kusza, de majd holnap beletanulok (no meg végigolvasom a pdf-et, mert ugye "Magyar ember nem olvas help-et, nem olvas leírást, TUDOM ÉN AZT!"
(#) Elektro.on válasza wbt hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Az oldal fórumán van aki csinált font konvertert hozzá. Mellékelte a delphi forráskódot is. Abból kiderül milyen a szerkezete ZI file -nak.
(#) Elektro.on válasza wbt hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Nah Megkerestem neked.
Ezen az oldalon van.
És erről a file-ról van szó.. Remélem jó a link. A ZIP file-ban benne van a Delphi forrás. Segíthet megérteni a ZI szerkezetét. Én magam nem foglalkoztam vele, de hátha neked jól jön.

Ja és Magyar fejlesztés...
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2016
(#) wbt válasza Elektro.on hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Hogy mik nincsenek?!? És már egy éve. Van generator3b is, na, akkor holnapra el leszek látva okosodással. Nagyon köszi. Sajnos (?) olyan nagytömegű a fórumuk, hogy elveszek benne. (meg ugye az idő)
(#) Lamprologus hozzászólása Okt 31, 2016 /

Frissült az editor!

Még nem néztem át, hogy mi az újdonság!
Ha jól láttam valami hibajavítások történtek!
(#) kissi válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Igen, kisebb javítások történtek...most már például lehet állítani, hogy szövegdoboznál szöveget vagy jelszót viszek be !
(#) wbt hozzászólása Nov 2, 2016 /

Azért a Tajvaniak is dolgoznak, ott szinte egy időben megjelent a TJC sorozathoz az IDE 0.39-es és érdekes módon abban alapból működik a password funkció.
Következő: »»   11 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem