Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG APX 100
Lapozás: OK   38 / 43
(#) havranarpi válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 22, 2016 /
 
Aki építette azt ismerem , a mai napig csövekkel foglalkozik csak a híradástechnikában.Akkor nem is háborgatom ha az a kékség nem probléma .Hála égnek van hozzá egy csere készletem ,mert úgy vettem észre hogy OS1-et már a világon sehol sem találni
(#) konyak6 hozzászólása Máj 7, 2016 /
 
Sziasztok!
Hogyan tudom legegyszerűbben áttekerni az APX kimenőjét? Feltéve ha szét tudom szedni. Gitárhoz kellene, nem hifinek. Most egy APT-100 trafójával van kiegészítve, de nem az igazi. Ötlet, vélemény, tapasztalat?
(#) Longa György válasza konyak6 hozzászólására (») Máj 7, 2016 /
 
Szia!Ha a lemezt szét tudod szedni, a felső tekercseket kell leszedned és a helyére tekerned 100 menetet 1,0-es huzalból.Ha nem megy a lemez kiszedés ezt próbáld.Kalapáccsal ütögesd a lemezeket a nyelv irányába.A tekercsbe befele menő irányba.Először a szélét aztán a közepét.A lényeg hogy elmozduljanak a lemezek egymástól.Az első 3-4 lemezt el lehet hajlítani úgysem lehet vissza tenni mindet.
(#) mohinger válasza konyak6 hozzászólására (») Máj 7, 2016 /
 
En ugy csinaltam belole gitarerositot, hogy 0.8-as huzalbol szepen atbujtattam a kimenon 56 menetet 8 ohmhoz, 40 menetnel leagazas 4ohmra. Muterhelesre szepen leadta a 105 W-ot. Meg csak ki sem kellett hozza szedni a kimenot.
(#) mohinger válasza mohinger hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Még annyi módosítást csináltam, hogy az első fokozatnál az R4 47k visszacsatoló ellenállást megnöveltem 220K-ra, így a bemeneti érzékenység 150mV lett, ami már bőven elég lett a gitárhoz.
(#) kristikoma válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Tény, hogy nem egy járvány típus az OS1, noha más beállítás mellett tud 2db ilyen cső 100W-ot. Legalábbis a RTÉK 1969-ben írnak erről.
(#) nagysasy hozzászólása Máj 22, 2016 /
 
Sziasztok !

Szeretném megkérdezni hogy nincs e meg valakinek az APX 100 táppaneljének a relés nyákverziója.

Köszi előre is.
(#) tothbela válasza mohinger hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Én is fűzögettem a huzalt. A vasmagot átmenetileg maszkolószalaggal lefedtem, nehogy lekaparja a lakkot a huzalról. Nekem basszusfej lett belőle. Alsó-felső fedél ment a kukába, kapott helyette egy fa dobozt szépen bőrözve, sarkokkal, lábakkal, fogantyúval. Az előfok az repült, kapott három alulemezre szegecselt csőaljzatot forrcsúcsokkal . A putnoki városi tv igazgatója használta sokáig egy nosztalgia zenekarban. Ma nem tudom ki a gazdája.
(#) sgsnote3 hozzászólása Jún 2, 2016 /
 
Üdvözletem!

Lenne egy ilyen csodám. Gyári állapotában szereztem. Úgy próbáltam ki, hogy a hangerőszabályzót koppra letekerve, kimenetre egy 100Ω 10W-os ellenállást tettem. Így állítottam be a nyugalmi áramot(24mA) és a szimmetriát.
Utána rátekertem 56 menetet(ennyi fért fel), és a visszacsatolást is kicseréltem (16.5KΩ, 220pF).
Rákötöttem egy 8Ω-os hangszórót. Szólt is csak kis hangerőn is torzított, villogott a hangerő poti melletti izzó, és a vr150-es cső is el-el halványult. Megfordítottam az általam rátekert tekercs 2 végét. Csak valami magas hangot adott ki ahogy melegedett, és az előlapi műszer is egyre jobban ment felfele. Kimeneten hangszórón mérve is nőtt a feszültség. Multival (csak ez van)72V-ig láttam, hogy felszalad. A kis izzó is elkezdett világítani. Azonnal ki is kapcsoltam.
Kicseréltem egy másik gyári kimenőre. Visszacsatolást visszaraktam az eredetit. 100Ω-os ellenállást rákötve a fenti jelenség megismétlődik. Fesz 120V fölé szaladt, ellenállás átment fűtőszálba. Kicseréltem az összes csövet(van egy szett) de azzal is ugyanez.

Segítséget a hiba megtalálásához előre is köszönöm.
(#) konyak6 hozzászólása Aug 2, 2016 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Most rakom rendbe az erősítőm. A táp kondenzátorok kicserélve, a nyugalmi áram külön állítható. Mellékelem a panelt. Innen származik. Egy másik erősítőbe már beépítettem. Abban rendesen működik. A hiba a következő. Amint bemelegszenek a csövek, A nyugalmi áram az egekbe emelkedik, az előfeszültség az egyik csőnél leesik, a 430 V elkezd csökkenni, a 150 V is csökken. A PL-ek nélkül minden rendben. Egy működő másikból átpakoltam a csöveket. Nem azokkal van a gond. Már mindent átnéztem, és nem találom a hibát. Hol keressem?
Köszönöm a segítséget.
(#) bakos13gab válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Lehet gerjedés is vagy az előfokozat csatoló kondijainak szivárgása is okozhatja.

Én úgy is kipróbálnám, hogy az előfokozatról lekötném a végcsöveket (természetesen az előfesz maradjon).
(#) Longa György válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Szia.A visszacsatolást és a földet a hangszóró kimeneten cseréld meg!Azért gerjed mert fordítva van.
(#) konyak6 válasza Longa György hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
A kimenő 4-8 Ohmos(Nyíregyházán készült). A 8 ohmos kimenet van visszacsatolva. Kb két évvel ezelőtt volt utoljára bekapcsolva, akkor működött. Most csak a táppanelt raktam bele. Az előfokban a csatoló kondik kicserélve 220 nF-ra. Elkók kicserélve. Illetve most kidobtam a P2-es trimmert belőle. Ez okozhatja a gondot?
(#) konyak6 hozzászólása Aug 3, 2016 /
 
Megvan a hiba
A negatív előfesz pozitív volt. Amatőr hiba!
(#) bakos13gab válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 3, 2016 / 1
 
Akkor már csak az érdekelne, hogy miért csak az egyik cső szállt el?
(#) konyak6 válasza bakos13gab hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Ez jó kérdés. Miután megfordítottam a diódahidat és a kondikat. Szépen működött minden. A feszültségek megvannak. A nyugalmi áram jelenleg 32 mA-re van állítva.
Néhány kép a végeredményről. A potmétergombot lehet kicserélem kisebbre. A párja ugyanígy fog kinézni.
(#) Longa György válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 4, 2016 /
 
Szerintem pont oda illik az a gomb.
(#) rockersrac hozzászólása Aug 4, 2016 /
 
Sziasztok! Ismerössel sikerült kapni egy épületben egy kis helyet mühelynek(ez anno fejlesztési épülete volt egy cégnek) és az ott lévö cuccokat(már ami müködik, és nem barmolták szét egyes ember féleségek) régi műszereket használhatjuk, ha kell. Van ott egy Av 760/c erösitö is. Szeretném üzemképessé tenni, a csőkészlet épnek tűnik, nem leszisszent semelyik. 100 ohmos a kimemete, erre mekkora ohmikus terhelést kell tegyek, hogy egyáltalán bekapcsolható legyen, és ne menjen tönkre a kimenője? Elöre is köszi a válaszokat!
(#) djcaveman válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Helló.
Legegyszerübben egy Beag APT-100 kimenőtrafóját teheted rá. Így az illesztés meg is van oldva. Persze ne várj hifi hangot de működni fog.
(#) Gafly válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Igazán egy "vissza" trafóval is működhet.
Mielőtt szétbarmolnád, egy 12V-os hálózati trafóval (4 Ohm-os dobozzal) szólnia kell. Ha úgy nem, akkor máshogy sem fog...
Baja nem lesz tőle (ha eddig nem volt).
(#) Imi65 válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Nem 100 Ohm -os, hanem 100V-os. Szerintem könnyű kiszámolni, 60W-ot 100V-nál teljesít. Ebből már R számítható.
(#) szendi001 válasza djcaveman hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Tesztelheted úgy is, hogy veszel 20 Ohm körüli ellenálllásokat és sorba kötsz 80 Ohm-al egy sima hangfalat. Ha már mindne ok, akkor érdemes Nyíregyházáról rendelni bele egy emelt pakett vastagságú ohmos kimenő trafót. Nem olcsó, de gyári, az eredeti cég tekeri. Ez enyém így lett megcsinálva.
(#) rockersrac válasza Imi65 hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Bocs, elírtam.
(#) rockersrac válasza Gafly hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Pont a széfbarmolást szeretném elkerülni.
(#) Longa György válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 14, 2016 /
 
Jó nézni őket!Nosztalgia!Nekem 2 évig volt így egyben. Kapott új alaplemezt, fadobozt és még két évig így dolgozott zenekarban eredeti kapcsolással 6p45sz csövekkel.Jött a nagy bumm (szállításnál szanaszét tört ütközés miatt).Egy lelkes ifjú adott érte pár forintot, azóta garázs erősítő szerepét tölti be.
(#) safranek válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Üdv.
Látom hogy a csatolókondenzátorokat kicserélted. Milyen tipusúra, és értékűre lettek kicserélve?
(#) konyak6 válasza safranek hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Szia!
220 nF. A tipusát ne kérdezd, nem tudom. Csak megtetszett hogy lapos.
(#) konyak6 hozzászólása Nov 19, 2016 /
 
Ma. Szétszedtem egy kimenőt. 4 lemezt kellett beàldoznom. Szétszedés közben sajnos sérült a cséve test. Leszedtem az izzó tekercsét, valamint egy szekundert. Ennek a helyére ment 56 menet 0.9-es huzal. 40 menetnél leàgazàs 4 Ohmra. Most szàrad a lakk. Kivàncsi leszek a végeredményre. Gitár erősìtő lesz belőle.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2016
(#) Ricsi89 válasza konyak6 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /
 
Hasonlóan csináltam én is, egész jó lett.
Következő: »»   38 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem