Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
Szerintem nem sok. Eddig Kínából rendeltem, simán működik minden, csak lassan jön. (nincs szállítási költség) Hong-Kong-ból 11 pénzért komoly kezdőkészlet van, jobb lenne azt megrendelni, mert ha ráérzel a dolgokra kölön-kölön megvásárolva sokkal drágább lesz! ![]()
Írtam, hogy nem sok, de fele annyiért is van.
sziasztok,olyan embert keresek aki ért az arduino uno programozáshoz és a bekötéshez,ugyanis lenne egy elméletem hogy hogyan kellene hogy müködjön a kapcsolás csak a megvalósításhoz kevés vagyok.adott egy arduino uno,2db kétfázisú léptetőmotor,1 potméter,1 PS2 es joystick.ugy kellene ezeket bekötni,és programot irni rá hogy a két motort a joystickal külön külön(x-y tengejen)oda vissza tudjam irányitani.A potival pedig mind 2 motor fordulatát tudjam szabájozni.Ha valaki esetleg csinált már ilyet kérem segitsen.
Van egy olyan gondom, hogy egy Arduinora írt programot kellene egy célhardwerben futtatni. Magyarul az Arduino sallangjai nincsenek meg, viszont a processzor ugyanaz lenne.
Milyíen lehetőségek buktatók vannak?
Nagyon "egyszerű". A programot kell a HW-hez igazítani minden olyan vonatkozásban, amiben a két kontroller különbözik. Ez általában a program teljes újraírásában nyílvánul meg. Ha elárulod, milyen céleszközről van szó, talán valaki tud konkrétabban segíteni.
Ha lefordítod az Arduino keretrendszerrel a programod, akkor kapsz egy .hex fájlt, amit mindentől függetlenül be tudsz programozni egy Atmega328-ba, és működni is fog. A fuse biteket kell beállítani, hogy ne 8MHZ-ről menjen az AVR, hanem 16MHZ-ről, kell egy kvarc a uC mellé, resetre felhúzóellenállás, és néhány kondi a tápra. A hardvernek ugyanolyan kiépítésűnek kell lennie, mint amit az Arduinoban beállítottál, ha eltérő, akkor vagy a programot módosítod, vagy a nyákot. Ezen kívül sok probléma nem lehet.
Bakman barátom!
Írtam, ill alakítottam már át programot avr-re, de most ezt kihagynám! Ezért a célhardver is ugyanolyan procit kap mint az adott Arduino, viszont minden sallang, usb, usb illesztő elmarad, kiegészül a célnak megfelelő hardver elemekkel. SPI porton keresztül lehet majd felprogramozni. Nem tudom hogy a bootloader bejátszik e a témába. Illetve a szoftver használ még egy usb shield-et, abban változik a progi vagy a gyári marad? A fuse bitekkel elbírok, megy a hardver fejlesztésével is, de most a szoftverrel szórakozni nincs időm.
Sziasztok,
Tudja valaki, mikent lehet mukodesre birni a 16 bites felbontasu PWM kimeneteket Arduino Micro-n? (pl. D9 es D10-es csatlakozopontok)
Üdv!
Hallottam, hogy arduinoval lehet pic-et programozni. Viszont nem nagyon találok róla magyar leírást. Valaki el tudná magyarázni, hogy hogyan lehet. Illetve valami kapcsolás is jól jönne. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Kacsingatok az arduino vezérlések felé. És lenne egy kérdésem. Cnc gépet építek otthonra. A vezérlő programom a Mach3 lenne. Ami pérhuzamos portra teszi ki a jeleket. Az arduino meg com3 on kommunikál. Van valami megoldás, hogy az arduino megkapja a jeleket a pc től? Lehetőleg ne a pérhuzamos porton keresztűl, hanem usbn? Vagy marad a párhuzamos port lábainak bekötögetése az arduinora egyessével?
Sziasztok!
Laikus vagyok a témában így kérlek nézzétek el nekem ha valamit rosszul fogalmazok! Egy iskolai feladatom kapcsán szeretnék építeni egy világító testet (inkább hangulat világítás) melyben mindössze 3 LED 5mm-es dióda szolgáltatná a fényt. A trükk ami a sok kérdést felveti az az ,hogy szeretném ha úgy működne ,hogy egy koppintással a lámpatestre kapcsolna be és egy újabb koppintásra kapcsolna ki. Kinéztem az Arduino 801s típusú kalibrálható rezgés szenzort mely talán megfelelne a célra, csakhogy tudtommal ezek a szenzorok (illetve az összes) úgy működnek ,hogy az impulzus (rázkódás) erejéig zárják az áramkört de utána rögtön oldják. Nekem arra van szükségem ,hogy az első impulzusra záródjon és a következőre meg oldjon az áramkör. Ehhez találtam egy EM-60044 típusú elektromos kapcsolót mely talán megoldja ezt a problémát de nem vagyok benne biztos. Szeretnék segítséget kérni ,hogy ezekkel az eszközökkel megoldható-e amit szeretnék illetve hogy hogyan nézne ki egy ilyen áramkör. Tápegységről szeretném működtetni az egészet, úgy gondolom ,hogy egy 9 v-os elem megteszi de mint minden másban sem, ebben sem vagyok biztos. Előre is köszönöm mindenkinek aki hozzá szól a témához!
Szia, ezt lehetne egy D tároló IC-vel,például a 74HC74-gyel. Frekvenciaosztó kapcsolásban úgy működne, ahogy szeretnéd. Amúgy működhet az általad kinézett kapcsoló is.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Egy mezei mikrofonbetét nem jó? Egyszerűbb lenne. Az öntartás meg szoftveresen megoldható, nem kell semmilyen külső alkatrész. Esetleg a mikrofonhoz egy tranzisztor egy kondi, meg két ellenállás.
Szia!
Sok megoldás lehetséges, ki kell választanod egyet, neked melyik lenne jobb. Idézet: „Arduino 801s típusú kalibrálható rezgés szenzort mely talán megfelelne a célra, csakhogy tudtommal ezek a szenzorok (illetve az összes) úgy működnek ,hogy az impulzus (rázkódás) erejéig zárják az áramkört de utána rögtön oldják.” Amennyiben így is van, ez nem gond, mert szoftveresen simán megoldható ilyen feltételekkel is. (csak tartják addig a logikai 1-et, amíg az Arduino leolvassa (megszakítás kezeléssel tuti)) Idézet: „Nekem arra van szükségem ,hogy az első impulzusra záródjon és a következőre meg oldjon az áramkör. Ehhez találtam egy EM-60044 típusú elektromos kapcsolót mely talán megoldja ezt a problémát de nem vagyok benne biztos” Amennyiben van ilyen kapcsoló, akkor minek Arduino hozzá? Egy db relé, meg ez a szenzor, táp illetve LED sor és annyi. Ilyenkor lehetne led szalagot venni külön táppal, amit kapcsolsz a relével, a relé meg a szenzorról kapja az infót. Sokkal több led, kevesebb gond, de szebb is lehet a végeredmény, bár nem tudom pontosan mit és hány darab leddel kell megvilágítani. Idézet: „Tápegységről szeretném működtetni az egészet, úgy gondolom ,hogy egy 9 v-os elem megteszi de mint minden másban sem, ebben sem vagyok biztos. Előre is köszönöm mindenkinek aki hozzá szól a témához!” Ez attól függ. A LED-ek és a szenzor is az Arduino-ról kapja majd a kraftot? Ilyenkor nem árt tudni, hogy mennyi mA-el terhelhető az adott Arduino láb.
Szia,nagyon köszönöm a válaszod, de nem vagyok benne biztos ,hogy teljesen értem mire gondolsz. Villanykörte cserén kívül nem nagyon foglalkoztam még elektronikával.. Ha rajzban nem is szövegesen elmagyaráznád az általad elképzelt áramkör kapcsolását és/vagy az általam nézett kapcsoló bekötését a "rendszerbe"?
Szia, köszönöm a válaszod, mikrofonbetét alatt hangra reagáló kapcsolóra gondolsz? sajnos semmilyen formában nem értek az elektronikához főleg a programozásához, esetleg rajzban vagy más módon el tudod magyarázni a megoldásod kapcsolási rajzát és egyéb szükséges lépéseit?
Szia!
A legtöbb kérdésedre nem igazán tudok válaszolni, még a kezdő szinttől is messze vagyok.. Szoftveres beavatkozást jelenleg nem nagyon tudnék megcsinálni, legalábbis úgy hiszem mert nem is sejtem, hogy ez milyen módon történik.. Szavaidból úgy értem hogy maga a szenzor nem Arduino csak a modul amivel együtt találtam.? Sajnos ezt az alkatrészt már megrendeltem napokkal ezelőtt, de nem halok bele ha nem kell használnom, főleg ha létezik egyszerűbb megoldás! Nekem pontosan 3 különálló LED kell amit szabadon tudok elhelyezni, ha gondolod átküldhetek egy dokumentumot ami nagyjából értelmezhetővé teszi a koncepciót, bár ez a "rendszer" szempontjából valószínűleg felesleges. Sajnos nem tudom mennyi mA-el terhelhető, sem azt hol tudnám megnézni, sem azt hogy most pontosan mit is értünk Arduino alatt. ![]()
Igen, jól látod, a szenzor az külön van, de könnyen illeszthető az arduino-hoz. A szoftver hozzá nem lesz gond szerintem, az arduino drivere nehezebb lesz!
![]() Az lesz már csak a kérdés, hogy az Arduino egyik digitális lába elbírja-e majd a ledeket, illetve a ledek tudják tolerálni az 5V-ot. Erre lesz valaki aki jobban ért hozzá, az megmondja.
A LED-ek tudtommal 1.8-3 V-ig terhelhetőek, bár lehet van olyan is ami máshogy működik, talán itt az is valóban kiderül..
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
ezért kellenek majd ellenállások is.
Sajnos elmagyarázni itt nem tudom, s félek nem értenéd, ha kezdő vagy. Lehet, jobb lenne az EM-60044-re koncentrálni, s megvizsgálni, hogy vajon azt meg tudja-e hajtani a szenzor, elég "erős"-e hozzá. Szerintem működne a kettő, ha az IC-s megoldást választod, erősen hiszek benne. A kapcsoló hogy működik? Két független kapcsoló? No de ez off, mert nem arduino projekt.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Az hogy a kapcsoló hogy működik csak annyit tudnék elmondani amit itt leírnak.. Ez az IC amit említettél mit csinál, mit vált ki?
Egy impulzusra feszültség jelenik meg a kimenetén, a következő impulzusra pedig megszűnik az.
Üdv Mindenkinek!
Vettem a héten egy MQ-7 és MQ-2-es érzékelőt a HEStore-ból. Meguntam a bolti vackokat, maik 15eFt-ért sípol kint is, bent is, meg ha úgy van kedve... gondoltam egy merészet és kitaláltam, hogy készíteni kellene egy sajátot. Első sorban mérni szeretnék vele normálisan, a riasztási szintek nem nehezek már megoldani, főleg, hogy van egy digitális kimenete is, amit egy komparátor kapcsoll a beállított szintnél. Nos mivel még nem foglalkoztam velük sose, így kíváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra. Olvasgattam már az adatlapokat, de még nem merültem el benne, csak futtába. Ki hogyan oldotta meg ezt a kérdést, ha egyáltalán foglalkozott bárki is már ilyesmivel. Az internetnek nem nagyon hiszek, mert láttam több féle megoldást, de nem tetszettek a nagy eltérések a kivitelezésben, főleg hogy némelyik ellent mondott az adatlapon kihangsúlyozott feltételeknek is.
Összedobtam egy ilyet (Arduino Nano -val):
1.44" ISP TFT... Tölteném fel a kódot, erre a következő hibaüzenetet kapom: _____________________________________________________________________________ D:\_Arduino 1.6.12_\Projekt\1.44 SPI TFT test\basic_extFonts_\basic_extFonts_.ino:3:26: fatal error: TFT_ILI9163C.h: No such file or directory #include <TFT_ILI9163C.h> ^ compilation terminated. exit status 1 Error compiling for board Arduino Nano. Invalid version found: 1.0.1b1 Invalid version found: 1.0.1b1 _____________________________________________________________________________ Ami a vicc az egészben, hogy a TFT_ILI9163C.h fájl ott van a megadott mappában, már direkt bemásoltam neki... ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2016
Szerintem nem oda kell tenni mellé, ha így akarod includolni.
Véletlenül nem az arduino\libraries\TFT_ILI9163C -könyvtárba kell tenni? A könyvtár névnek is ugyanannak kell lennie, mint a .h-fájlnak.
Nem tudom... Azon az útvonalon nem tett be ilyen könyvtárat...
Most hozzáadtam megint a ZIP fájlt, és működik. Pedig ezt már ezelőtt is megtettem... Csak épp a kijelző nem akar még semmit csinálni, csak fehér képernyő van...
Na most ez szerintetek kijelzőhiba, vagy mi a fene?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |