Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
hálával tartozom... hogy nem szurta ki a szemem, még a rajzok is ottvannak a potik mellett
mégmindig eszeveszett képe van ennek a tv-nek, pedig már van vagy 20 éves. nagyon köszönöm neked!
a fennti menüsoron, van egy olyan fül, hogy forum.. ha ráklikkelsz, a keresés menü alatt lesz ilyen, hogy:
Új téma nyitása, inditása, vagy valami ilyesmi. azthiszem ez lesz a megoldás a problémádra. :yes: Mégegyszer nagyon köszönöm
Nagyon szivesen
Bevallom, 6 évig TV ket javítottam, és nekem is NAGYON SOK féle TV megfordult a szobámban de mégis csak a Telefunkennél (Az lényegében az utolsó csavarig a Thompson alaplap) maradtam, mert jól és könnyen javítható, és ha a kondikat és a kontakthibákat sorkimenőt leküzdöd, iszonyat sokat bír! (Na jóó meg ott van az oldalában 2db 13cm es mélyláda,az alaplap mellett egy böhöm nagy tranyós végfok )Én is köszönöm a tanácsot majd neked szólok elsőnek hogy ha megcsináltam a topicot mert akinek eddig élőben mutattam leesett az álla!!! szal ember! Örök hálla!!!
SZIASZTOK!
Volna nekem is egy jókorára nőtt problémám egy JVC AV-21 JT5EU TV-vel. A következő történt: este kikapcsoltam, másnap már nem lehetett bekapcsolni. Nem világitott a "Stabby" LED sem. OK, belenézek, megpróbálom megjavítani. Most ott tartok, FET csere, sorvégfok csere, és ugyanugy nem indul el semmi. A pufferen megvan a fesz, ráraktem egy 68K-val sorban egy ledet, legalább nem "ráz" kikapcsolás után szép lassan elfogy a töltés. - Szerintetek mit tehetek ezután?
Sziasztok
tv9.1 a nyűgöm ,már a fél tvét kicseréltem és nem tudom megszüntetni a kép tetején lévő 10 centis vissza gyűrődést. A szervíz menüben ha elhúzom lefelé a képet akkor csökken de csak amennyivel lejjebb kerül a kép a tetejétől számított 10 centivel. akármit teszek a tíz centin bellül mindenképpen vissza fordul a kép. kellene egy kis segitség nekem elfogyott az ötletem . üdv Karesz
Szia. Ilyen hibát leginkább a kiszáradt elkók okoznak. A képvégfok környékén cseréld ki az elkókat mindegyiket. Ne méredesd, cseréld. Esetleg a képvégfokot is cseréld bár az a ritkábbik probléma.
túl vagyok az elkók cseréjén már kicseréltem a sorkimenőt , a végfok tranzisztort, a diódákat kimértem
próbáltam másik eltérítő tekercsel is ,egyedül az eltérítő ic nem lett cserélve de alapvetően a geometriákat tudom változtatni ezért nem gondolom hogy ic hiba. lehet hogy mégegy grnitúra elkót cserélnem kellene? vagy esetleg tudod melyik lehet felelős sajna nincs rajzom
Szevasz,Fery-nek igaza van kondi a hiba,én a kicsatoló konndira tippelek és ez nem minden tipusnál a képeltéritő ic.környékén van.Én az eltéritő tekercstől indulnék az ic.felé, kell lenni egy kondinak ami sorban van az eltéritő tek.és ic között.Üdv.Misi.
Igy igaz sőt a tápjának a diódáját és a puffert is kihajitanám, na meg érdemes lenne az IC cserével is próbálkozni, bár ez legtöbbször kondi.
A csodákban csökönyösen nem hiszek, ezt a problémát azon a környéken kell keresni ez tuti.
Sziasztok!
- Van egy tápvezérlő modul ebben a JVC AV-21 JT5EU TV-ben: DPM001 TIA néven. Ki tud róla valamit, és hol lehet ilyet beszerezni? Ez egy nem "szokványos" IC. - Itt egy kép róla.
Idézet: „sajna nincs rajzom” Ismét a "klasszikus" kérdés: TÍPUS?
Orion (magyar) T2130ASTX
A hiba a következő: Főleg alapvetően fehér képtartalom esetén "elmegy" a hang (nincs hang, esetleg csak zúgás van). A tényleges kép nem számít, mert ha az adásában szereplő kép alapvetően fehér, és TXT-re kapcsolom, akkor is elmegy a hang. Ha a kép változik (és már nem döntően fehér) akkor visszajön a hang. Mi lehet a gond?
Az egy infra-előerősítő IC: IKRT30
(I701: IR PREAMP IC REMOCOM)
Szia aflmor!
Köszönöm a gyors reagáláod! - Hmm. A rajzot mellékelem erröl a modulról a tápegység bekötésével: Szerintem ki kellene cserélni, de egyelőre tanácstalan vagyok az alkatrészt illetően. (Minden szóba jöhető alkatrész a környezetben levízsgálva!) Ezt jól elnéztem Én teljesen másra gondoltam. ...hoonan jött nekem ez az "IR" (a sok locsolkodás... ) Pedig ez a rajz van meg nekem is.
Szia aflmor!
Ez nagyon gyorsan jött. Azt hiszem, újra megjött a kedvem a tovább-javításhoz! A honlapon amit küldtél, valóban ott az alkatrész. Mégegyszer köszönöm! Szia: janocsi
Sziasztok lenne 1 samsung CZ20f12t típusú tv ami a kép lassan el és fel tünik. De ha bemelegszik akkor +szünik a pobléma.
Moi lehet a gond???
Hello, nekem ugyan más Samsungom van, de a kép nálam is elment-megjött, átforrasztottam a képcsövön levő panelt és a hiba megszűnt. Kisérletezz amikor nincs kép, egy jó szigetelő eszközzel nyomkodd, vagy kopogtasd meg a paneleket, így behatárolhatod a kontakthiba helyét. Persze ez a "lassú el és feltűnés" inkább mást mutat, de némi esély van a kh.-ra is
Én kondenzátorra gondolok, valamelyik elko ki van száradba, vagy esetleg több is. Én azzal kezdeném hogy kicserélném benne az összes elkot a táp mindkét oldalán meg a sorkimenő körül is, és a kicsi elkokat se szabad kihagyni
Szia
Szinte biztos, hogy képcső nyakán az RGB végfok panelján a G2 forrasztása kirohadt és azért mászkál el a kép. Forraszd át a panelt és jó lesz. Ez biztos nem elkó hiba viszont Zoz11-nek is igaza van. ha már szétszeded a TV-t akkor a tápban a primer oldali elkókat a kicsiket, érdemes kicserélni, jó minőségü 105 fokos kondira, megelőzheted vele a táp későbbi megfutását.
Sajnos a Samsung képcsöveknek van egy ilyen típusbetegsége. Nekem is van most egy ilyen tv-m. A képcső fűtése láthatóan "leáll", megpróbáltam a sorkimenőről 3 menettel külön, de ugyanaz.
Sajnos másik képcsővel oldódott meg a hiba. Ajánlom a Vaterát, ahol 2eFt-ért van 51-es Tv. Ha a foglalat más, akkor se ess pánikba, mert át lehet szerelni. Amit ajánlok: Ha le van véve a hátulja a TV-nek, akkor biztonságos távolságból nézd a képcső nyakán a fűtés "világítását". Ha elmegy,akkor a kép is elmegy, akkor ki van zárva a G2 hiba.
Igen sajnos ez is igaz lehet. Ha QEW csővel van szerelve akkor lehet a cső is. Sajnos az újabb gépeket már olyan ocska csővel rakják össze, hogy az egy vicc. Gyanitam persze csak a cégek igazgatótanácsa röhög rajtunk mikor megyünk másikat venni.
Igen Fery!
Meghalt a szakma. Nem lesz,aki TV-t javít. (Már én sem.Pedig 15 évig tettem, még a faterom is a csöves korszakban kezdte) Bár beszéltem egy ásszal, aki kezdi magát átképezni a plazmákra. Azt mondja, hogy 40-50 ezret még ráköltenek, ha muszáj. 25 ezer egy új TV a boltban, egy sorkimenő ára 10-12 ezer. ??????
Nem csak ezért halt meg a szakma. Sajnos a bankok is benne vannak jócskán. 1000.-Ft a havi részlet ha TV-t veszel.
Amúgy sorkimenőben van azért ennél jóval olcsóbb beszerzési forrás is, én ennyiért már nagyon régen vettem trafót. A plazmákhoz meg anyag nincs és lassan kihalnak. Jön a lézer meg az új generációs LCD. Azok megölnek minden mást, pedig sok sok évnek kell még eltelni mig valaki ki tud hozni egy olyan technológiát aminek jobb képe lesz a jó öreg katódsugárcsőnél. Mert ezeknek a lapos vackoknak nincs olyan képe. Visszatérve a srác TV-jére azért még meg kellene nézni a képcsőfoglalat két felső lábát ha elmegy a fűtés hátha csak a fütés lábán rohadt ki a forrasztás. /Tudod a remény hal meg utoljára/
Apropó!
Japánban korlátozták a legújabb technológia bevezetését, az tönkrevágná a plazma és LCD tv-k piacát. Bemutató volt a tv-ben róla. Teljesen új titkos technológia, üveglapról van szó. (ennyit árultak el.) Fényerőben 10-szerese a jelenlegi LCD-knek, a kép,amit a tv-n keresztül láttam az futurisztikusan valósághű volt. Ja és most figyelj! A bemutatón lévő tv 2méter x 2 méter képátmérőjű, ami osztható 4 db 1mx1m-esre, ergó 4 műsort lehet nézni egyszerre.(max 5 év és kapható lesz a M.M.-ban)
sziasztok!nekem lenne 1 itt nokia 7161 digivision tv-ém.
A gond az lenne h lasan melegszik be,a kép alján hiányzik kb5cm-es sáv ahol nem ad semmiféle képet,és néha igencsak hullámzik a kép!mit lehet ezzel kezdeni?mit kéne cserélni benne?a segitségeket előre is köszönöm!!!!topy@citromail.hu
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Én speciál a kondikra és a képcsőpanelon valamilyen kontakthibára gyanakodtam. A tv-t holnap szétszedem és megcsinálom , hacsak nem a képcső a bibis. Szerintem is halott már a szakma, mert olyan sokat már senki se költ 1 tv-re mint amennyi csak a munkabér lenne, de én ez 1 jó havernak vállaltam h. +próbálom lex ami lesz. Na még 1szer kössz mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

mégmindig eszeveszett képe van ennek a tv-nek, pedig már van vagy 20 éves. nagyon köszönöm neked!
Bevallom, 6 évig TV ket javítottam, és nekem is NAGYON SOK féle TV megfordult a szobámban de mégis csak a Telefunkennél (Az lényegében az utolsó csavarig a Thompson alaplap) maradtam, mert jól és könnyen javítható, és ha a kondikat és a kontakthibákat sorkimenőt leküzdöd, iszonyat sokat bír! (Na jóó meg ott van az oldalában 2db 13cm es mélyláda,az alaplap mellett egy böhöm nagy tranyós végfok

Ezt jól elnéztem
Én teljesen másra gondoltam. ...hoonan jött nekem ez az "IR"
(a sok locsolkodás... )