Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Bizonyára annak a jele.
![]()
Nem láttam még háromfázisú nyomáskapcsolót....
A nyomáskapcsoló általában a motor mágneskapcsolójának a gerjesztőkörében van.
Érdekes öszvér megoldás, ma megint tanultunk valamit....
Mért lenne öszvér.Nállan fél éve használom így és nincs vele gond.
Nemrég kellett állítanom a hidrofor nyomáskapcsolóján,ránézésre teljesen egyforma a két kapcsoló
![]()
Az öszvér itt nem degradáló, csak annyit jelent, hogy sok minden van összekapcsolva...
Mivel a légnyomás és a menbrán rugóerő képes rá, a három darab nagy felületi nyomású, és gyorsított(?) kapcsolóérintkező mozgatását is képes elvégezni, csak nekem szokatlan kicsit, mert így kizárja a más irányból történő vezérlést, és ha nincs segédérintkezője, akkor az állapotát is nehézkes átadni. Abban teljesen igazad van, hogy egy kompresszoron belül ezek nem elengedhetetlen feltételek, csak ehhez vagyok szokva. ![]()
Ha van 3 fázisod, akkor viszont az üzemeltetése olcsóbb!
Mármint miért? Az elhasznált villamosenergia ugyanannyi lesz, a meddő teljesítményt meg nem mérik lakossági fogyasztóknál, nem?
Bár amennyit menne, éves szinten párezer forintos villanyszámla nem oszt, nem szoroz. A tartály beszerzése, és a készülék összerakása, szerelvények beszerzése sokkal drágább. ![]()
Tiszteletem mindenkinek! Még nem teljesen értem végig a fórumon, de az lenne a kérésem, valaki egy elektromos blokkvázlatot tudna adni, linkelni, mégis mit hogyan kössek be mertt kicsit el vagyok veszve, 380V ről van szó. A nyomáskapcsoló is tudja a 380 at elméletileg de nem vagyok benne biztos, a 220v Biztos!A motor 380 1500W köszönöm szépen előre is ! Elsősorban az érdekel mi miután következik. Felépítésileg!
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
a nyomáskapcsolóval kapcsolgasd a mágneskapcsolót úgy tovább kibírja a rendszer
, mágneskapcsolót meg könnyebb szerezni mint spec. nyomáskapcsolót
Két áramkörös nyomáskapcsolóval is szoktak 1-1 fázist szakítani, a maradék 1 fázis pedig állandóan a motoron van.
rajtad múlik hogy kötöd.. én nem szeretem ha álló-nem működő helyzetben a motoron ott a zeusz
Én csak mondtam egy lehetőséget.
A kompresszoron nekem is mágneskapcsoló kapcsolja a motort ![]()
Egy kérdés még:meg tundád adni a kompresszorodon lévő tárcsa átmérőjét?
Számolnék egy nyomaték igényt a komprihoz.Azt írtad 9 baron már erölködik a motorod. Méricskéltem egy kicsit. Az én komprim 9 bár ellenyomáson 2kg/m nyomatékra forog el.Sajnos fordulatszámot nem tudtam kimérni mert kézzel forgattam az erőkart. Persze a mérés nyilván nem pontos mert kezdetleges eszközeim állnak csak rendelkezésemre. Valamint feltünt hogy a szívóág össze van kötve a forgattyúsházza.Tehát a szelepek onnan kapják a kenést.
Szia! Holnap tudom lemérni pontosan.
meg kell néznem szerintem 380-as mert 2X3 csavarkapocs van + 1 a földelésnek
valami kondor 8/16 ha nem tévedek
Akkor mi a kérdés? Az egyik felén be a három fázis, a másikon ki a motorra.
Szia! Motor 1380f 1,5KW 67mm kompri. 145mm 2db 10mm ékszíj
Üdv Urak! Segítségre lenne szükségem. Valakinek nem ismerős véletlenül az alábbi kompresszor? Konkrét típus érdekelne. Köszönettel : KJ
Szép estét! Ha esetleg valakinek van elfekvőben feleslegessé vált jó állapotú ifa / zil vagy hasonló kompresszor (légsűrítő), légtartály, és nincs elszállva az árakkal, és ha fénykép alapján rendben van, újrafelhasználás céljából személyes megtekintés és áregyeztetés után átveszem. (Privát jöhet.) Köszi...
Érdemes olyan ifa tartályt venni ami belülről gyárilag ki van festve epoxival.garantáltan örökélet ha nem fújod túl és nem éri sérülés.nekem kettö is van.a 100l defemet kirágta a rozsda hiába 70 kilo és 3-4mm a fala.
Jofogáson jelenleg 2db ifát találtam.egyik tuti ki van feste. Amugy elég ritkan árulnak ifa tartályokat.én fél évig keresgéltem utána.
Előbb utóbb minden vas/acéltartályt kirág a rozsda ami nem saválló, vagy nincs belül ellátva megfelelő korrózióvédelemmel. Következik ez abból, hogy a sűrített levegőből kicsapódik a páratartalom a tartály belső falára, ami szépen összegyűlik az alján, szóval ott áll benne a víz. Azért kell lefúvatni minden sűrítés után, hogy kifujja magából az összegyűlt vizet. Persze az olyan kompresszoron ezt nehéz kivitelezni amelyíknek az alján nincs lefújószelep...
Ezert javaslom az ifat.belulrol ki van festve van rajta viezlereszto csonk.csak ritka velulok az nagy 60-80literes.
Sziasztok.
Miért nem használtok gázpalackot tartálynak? 50báron széthasad, 25bar a nyomáspróbája, 10 bart simán kibír. 2500Ft a normál aluminium gázpalack az aprón, 5000Ft a 23kilós. Megvenni üresen, kicsavarni a csapot, menetetfúrni bele, össze kell FORRASZTANI, lábakat csinálni neki. 2500Ft aluminium forrasztóón. A legdrágább szerszám ami kell hozzá, a menetfúró, 1/2col 5000Ft,kézi, és két részes. Tehát ha mindenki magának megveszi a szerszámokat,és nyersanyagot, 10000 forintból megvan egy ultrakönnyű biztonságos nem rozsdásodó aluminium tartály. Nyomáspróba, 50 bar
Ezen az alapon maradhat az eredeti menetes csatlakozás is, fölösleges akármit is barkácsolni rajta.
Egy bal menetes zsákanyára kell lyukat fúrni, és abból kivezetni egy csövet T elágazásra. Az egyiken jön a levegő, a másikon meg megy. A henger felé meg egy visszacsapószelep és ennyi... A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |