Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   102 / 183
(#) Nagy Tamás válasza ridelife hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Bizonyára annak a jele. Valami nívó ellenőrzőt tényleg jó lenne rá kreálni.
(#) Stewe válasza tyraw hozzászólására (») Nov 9, 2016 /

Nem láttam még háromfázisú nyomáskapcsolót....
A nyomáskapcsoló általában a motor mágneskapcsolójának a gerjesztőkörében van.
(#) Stewe válasza ridelife hozzászólására (») Nov 9, 2016 /

Érdekes öszvér megoldás, ma megint tanultunk valamit....
(#) ridelife hozzászólása Nov 9, 2016 /

Mért lenne öszvér.Nállan fél éve használom így és nincs vele gond.
(#) Barret válasza ridelife hozzászólására (») Nov 9, 2016 /

Nemrég kellett állítanom a hidrofor nyomáskapcsolóján,ránézésre teljesen egyforma a két kapcsoló
(#) Stewe válasza ridelife hozzászólására (») Nov 10, 2016 /

Az öszvér itt nem degradáló, csak annyit jelent, hogy sok minden van összekapcsolva...
Mivel a légnyomás és a menbrán rugóerő képes rá, a három darab nagy felületi nyomású, és gyorsított(?) kapcsolóérintkező mozgatását is képes elvégezni, csak nekem szokatlan kicsit, mert így kizárja a más irányból történő vezérlést, és ha nincs segédérintkezője, akkor az állapotát is nehézkes átadni. Abban teljesen igazad van, hogy egy kompresszoron belül ezek nem elengedhetetlen feltételek, csak ehhez vagyok szokva.
(#) ridelife hozzászólása Nov 10, 2016 /

Egy szót sem értek
(#) Chipmunk1960 válasza tyraw hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Ha van 3 fázisod, akkor viszont az üzemeltetése olcsóbb!
(#) tyraw válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 16, 2016 /

Mármint miért? Az elhasznált villamosenergia ugyanannyi lesz, a meddő teljesítményt meg nem mérik lakossági fogyasztóknál, nem?
Bár amennyit menne, éves szinten párezer forintos villanyszámla nem oszt, nem szoroz. A tartály beszerzése, és a készülék összerakása, szerelvények beszerzése sokkal drágább. ÉS relatíve kevés időm van vele foglalkozni. Illetve nem is tudok hegeszteni. Viszont kicsit aggódom, ki tudja hogy sikerül a hegesztés, tehát vagy újra nyomáspróbáztatnám a tartályt, vagy nem hegesztenék rá. Arra is gondoltam, lehet fixen kéne telepíteni, mondjuk fali kivitelben a kompresszort, és a tartály csak marad tartály: egy nyomásálló flexicsövön tölthetően, mondjuk 1/2" csatlakozáson keresztül... Vagy nagyon hülye az ötlet..?
(#) gumibaba hozzászólása Nov 28, 2016 /

Tiszteletem mindenkinek! Még nem teljesen értem végig a fórumon, de az lenne a kérésem, valaki egy elektromos blokkvázlatot tudna adni, linkelni, mégis mit hogyan kössek be mertt kicsit el vagyok veszve, 380V ről van szó. A nyomáskapcsoló is tudja a 380 at elméletileg de nem vagyok benne biztos, a 220v Biztos!A motor 380 1500W köszönöm szépen előre is ! Elsősorban az érdekel mi miután következik. Felépítésileg!
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
(#) zolika60 válasza gumibaba hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

A nyomáskapcsolód hány áramkörös?
(#) Joci77 válasza gumibaba hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

a nyomáskapcsolóval kapcsolgasd a mágneskapcsolót úgy tovább kibírja a rendszer
, mágneskapcsolót meg könnyebb szerezni mint spec. nyomáskapcsolót
(#) zoly15 válasza Joci77 hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

Két áramkörös nyomáskapcsolóval is szoktak 1-1 fázist szakítani, a maradék 1 fázis pedig állandóan a motoron van.
(#) Joci77 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

rajtad múlik hogy kötöd.. én nem szeretem ha álló-nem működő helyzetben a motoron ott a zeusz
(#) zoly15 válasza Joci77 hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

Én csak mondtam egy lehetőséget.
A kompresszoron nekem is mágneskapcsoló kapcsolja a motort
(#) ridelife válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

Egy kérdés még:meg tundád adni a kompresszorodon lévő tárcsa átmérőjét?
Számolnék egy nyomaték igényt a komprihoz.Azt írtad 9 baron már erölködik a motorod.

Méricskéltem egy kicsit.
Az én komprim 9 bár ellenyomáson 2kg/m nyomatékra forog el.Sajnos fordulatszámot nem tudtam kimérni mert kézzel forgattam az erőkart.
Persze a mérés nyilván nem pontos mert kezdetleges eszközeim állnak csak rendelkezésemre.

Valamint feltünt hogy a szívóág össze van kötve a forgattyúsházza.Tehát a szelepek onnan kapják a kenést.
(#) Nagy Tamás válasza ridelife hozzászólására (») Nov 29, 2016 /

Szia! Holnap tudom lemérni pontosan.
(#) gumibaba válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 29, 2016 /

meg kell néznem szerintem 380-as mert 2X3 csavarkapocs van + 1 a földelésnek
valami kondor 8/16 ha nem tévedek
(#) zolika60 válasza gumibaba hozzászólására (») Nov 29, 2016 /

Akkor mi a kérdés? Az egyik felén be a három fázis, a másikon ki a motorra.
(#) Nagy Tamás válasza ridelife hozzászólására (») Dec 1, 2016 /

Szia! Motor 1380f 1,5KW 67mm kompri. 145mm 2db 10mm ékszíj
(#) kokolo76 hozzászólása Dec 1, 2016 /

Üdv Urak! Segítségre lenne szükségem. Valakinek nem ismerős véletlenül az alábbi kompresszor? Konkrét típus érdekelne. Köszönettel : KJ
(#) RoliNyh hozzászólása Dec 2, 2016 /

Szép estét!

Ha esetleg valakinek van elfekvőben feleslegessé vált jó állapotú ifa / zil vagy hasonló kompresszor (légsűrítő), légtartály, és nincs elszállva az árakkal, és ha fénykép alapján rendben van, újrafelhasználás céljából személyes megtekintés és áregyeztetés után átveszem.
(Privát jöhet.)

Köszi...
(#) ridelife hozzászólása Dec 4, 2016 /

Érdemes olyan ifa tartályt venni ami belülről gyárilag ki van festve epoxival.garantáltan örökélet ha nem fújod túl és nem éri sérülés.nekem kettö is van.a 100l defemet kirágta a rozsda hiába 70 kilo és 3-4mm a fala.
Jofogáson jelenleg 2db ifát találtam.egyik tuti ki van feste.
Amugy elég ritkan árulnak ifa tartályokat.én fél évig keresgéltem utána.
(#) RoliNyh válasza ridelife hozzászólására (») Dec 4, 2016 /

Előbb utóbb minden vas/acéltartályt kirág a rozsda ami nem saválló, vagy nincs belül ellátva megfelelő korrózióvédelemmel. Következik ez abból, hogy a sűrített levegőből kicsapódik a páratartalom a tartály belső falára, ami szépen összegyűlik az alján, szóval ott áll benne a víz. Azért kell lefúvatni minden sűrítés után, hogy kifujja magából az összegyűlt vizet. Persze az olyan kompresszoron ezt nehéz kivitelezni amelyíknek az alján nincs lefújószelep...

Ezert javaslom az ifat.belulrol ki van festve van rajta viezlereszto csonk.csak ritka velulok az nagy 60-80literes.
(#) csavarkulcs hozzászólása Dec 4, 2016 /

Sziasztok.
Miért nem használtok gázpalackot tartálynak?
50báron széthasad, 25bar a nyomáspróbája, 10 bart simán kibír.
2500Ft a normál aluminium gázpalack az aprón,
5000Ft a 23kilós.

Megvenni üresen, kicsavarni a csapot, menetetfúrni bele,
össze kell FORRASZTANI, lábakat csinálni neki.
2500Ft aluminium forrasztóón.
A legdrágább szerszám ami kell hozzá, a menetfúró,
1/2col 5000Ft,kézi, és két részes.

Tehát ha mindenki magának megveszi a szerszámokat,és nyersanyagot,
10000 forintból megvan egy ultrakönnyű biztonságos nem rozsdásodó aluminium tartály.

Nyomáspróba, 50 bar

Az alunak van elettartama.acel sosem farad el.
(#) RoliNyh válasza csavarkulcs hozzászólására (») Dec 4, 2016 /

Ezen az alapon maradhat az eredeti menetes csatlakozás is, fölösleges akármit is barkácsolni rajta.
Egy bal menetes zsákanyára kell lyukat fúrni, és abból kivezetni egy csövet T elágazásra.
Az egyiken jön a levegő, a másikon meg megy. A henger felé meg egy visszacsapószelep és ennyi...
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
(#) ridelife hozzászólása Dec 4, 2016 / 1

Es a pocsoles vegen rajon az ember hogy nem is olyan draga az az ifa tartaly.vizleereszto sem art hogy ne a gujt levegot kopkodje tele.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
Következő: »»   102 / 183
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem