Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UPS javítás tuning
 
Témaindító: zoly15, idő: Feb 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 12
(#) kornel válasza johnred hozzászólására (») Jan 12, 2018 /
 
Köszi a választ Azóta már megoldódott a problémám.Olyannyira hogy már meg sincs a dolog.A régi szép idők egyik emléke.
(#) SPORE hozzászólása Márc 5, 2018 /
 
Sziasztok!
Szereztem egy használt APC Back-UPS CS 500-ast. Kitakarítottam, vettem bele új akkut, mert a régi cellazárlatos volt. Kb. két napig tökéletesen üzemelt, ment akkuról és hálózatról is szépen.
Tegnap este elkezdett csipogni (két rövid, kis szünet, két rövid...) és villogni. A zöld hálózati LED folyamatosan világított, de az összes többi (akkus üzem, a túlterhelés és az akkucsere) villogott egyszerre. Kikapcsoltam, ne csipogjon éjszaka. Ma reggel bekapcsoltam, egy darabig ment rendesen, de megint jelentkezett a hiba egy idő után. Hagytam úgy, majd meglátom mit csinál. Azt vettem észre, hogy egyik pillanatról a másikra a relé kattant, teljesen kikapcsolt. Ezután ha visszakapcsolom, akkor azonnal elkezd villogni és csipogni, majd megint kikapcsol. Terheléssel és terhelés nélkül is. Ilyen hibajelzést nem találtam semmilyen leírásban.
Mi lehet a problémája? Esetleg kondenzátor? Akkumulátort 7,5Ah-at vettem bele, tehát biztos nem ez a gondja.
Köszi!
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Márc 5, 2018 /
 
Annyival kiegészíteném, hogy megmértem, nem tölti az akkut.
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Kicseréltem az összes elkót, de még mindig nem tölt. Külső töltővel feltöltöttem az akkut, beleraktam. Így addig működik, amíg van elég áram az akkumulátorban. De nem tölti. Olyan, mintha nem váltana át hálózati üzemre, csak jelezi, hogy átváltott. Terheletlenül feltöltött akkuból 130mA áramot vesz fel, ha a hálózatra van kötve. Csak akkuról kb. 400mA-t (mert akkor bekapcsol az invertere). Relé, vagy mi lehet ennek az oka? Érdekes, hogy csak egy relé van benne, pedig azokon a rajzokon, amiket találtam, kettő van.
(#) latyakosa hozzászólása Márc 7, 2018 /
 
Az Elektrotanyás rajzot is láttad ? Abban csak 1 relét láttam így gyorsan átnézve, illetve egy 7812 szerű stab IC-nek tűnő alkatrészt ami trafó felől az akkut töltené.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
(#) SPORE válasza latyakosa hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Sajnos az Elektrotanyán nincs fent ennek a rajza. Amit linkeltél, az egy '90-es évekbeli típusé. Az enyém 2010-es.
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Méricskélés közben megmértem a graetz-híd kimenetén lévő feszültséget. Hozzáértem a mérőtűvel, erre bekapcsolt a táp. Még egyszer átforrasztottam mindent, azóta működik... Még mindig nem tudom, hol (volt) a hiba, mert a 4 diódából összerakott egyenirányítóból ha egy dióda kiesik, még a tápnak el kéne indulnia, legalább annyira, hogy halljam a halk sípolását. (TNY255GN IC-s tápról van szó.) Ha legközelebb megint elfelejti tölteni az akkut, akkor cserélem a diódákat...
(#) Gery78 válasza SPORE hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Az Elektrolit kondikat nem kell kicserélni benne? Attól is lehet ám, hogy nem röffen be. ESR mérővel mérd át őket. Ha nincs akkor a kis kondikat cseréld ki bennük, persze ha már régi a készülék. Low-ESR kondikat tegyél be a helyükre.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2018
(#) SPORE válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Egyik hozzászólásomat azzal kezdtem, hogy "Kicseréltem az összes elkót...".
(#) Gery78 válasza SPORE hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Bocsi igazad van, figyelmetlen voltam.
(#) rockersrac hozzászólása Júl 19, 2018 /
 
Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy töltés és ,,kezelés" szempontjából van e különbség az autó és az ups akksik között? Tudom hogy az autó akksi nagyobb áramot tud, ez most nem lényeg. A lényeg hogy egy nagyobb(1000W körüli) szünetmentesre ráköthető-e simán az autóakksi a sima ups/robogó akksi helyett? Ismerősöm azt mondja hogy az autóakksi ki fogja nyírni előbb utóbb az ups-t, én meg azt hogy semmi baja nem lesz tőle az ups-nek. Légyszi segítsen valaki érdemi válasszal!
(#) Gafly válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Szerintem is úgy van, ahogyan mondod
Mikor adod vissza a kábeljelölő szalagot, amit nem használtál fel?
(#) Joe_001 válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Üdv!
Elvileg ráköthető, mert ólom akku mind. Viszont a UPS , ha rendesen be van állítva 14.1 V-nál nagyobb fesszel nem tölthet. Miért is nyírná ki? Viszont nyílt akksit nem tennék be az elektronikával megpakolt dobozba, valamint simán nem pakolgatnék akksit ki-be mert pl az Effekta gépekben 5 darab T5 biztin keresztül tölti az akkut, és az akku meg direktben van a pufferen. Attól függően mennyire sült már ki a kondi, elvihet egyet-kettőt közülük. Használatban meg érthetetlen okból szállhat el a maradék. Ezért szoktuk egy 50 Ohm körüli ellenálláson keresztül ráadni a töltött akkut aminek a rövidre zárásával tesszük rá az autósarut. Amúgy napelemes rendszerekben, aminek a rendszere igen hasonló a z UPS-ekéhez, autóakkut is használnak.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2018
(#) rockersrac válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Az agm/sla miben más mint a többi?
(#) rockersrac válasza Gafly hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Őszintén fogalmam sincs, megpróbálom a közeljövőben visszajuttatni, de azóta ,,picit" más életvitelem lett.
(#) c27 hozzászólása Júl 20, 2018 /
 
Valaki találkozott már, olyan hibával, hogy az UPS nem érzékeli a hálózati feszültséget?
Egy APC Smart 700XL csak a cold starttal indul el, és utána sem hajlandó visszaváltani a hálózati feszültségre. Kikapcsolt állapotban tölti az akkukat, nem tudom, hogy a mikroprocival van valami vagy esetleg valami egyszerűbb hiba lehet. Az összes elkót kicseréltem semmi javulás.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
(#) Doky586 hozzászólása Szept 5, 2018 /
 
Sziasztok. Építek magamnak egy 12V kimenetű UPS-t. Szeretném ha a hálózati feszültség megszűnésekor USB-n ezt jelentené szabványos formában a NAS felé. Lehet vásárolni valami kész kis panelt ami tudja ezt..?
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu