Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Internet elosztása több gépre
Lapozás: OK   4 / 4
(#) pucuka válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 18, 2013 /
 
Nem switch -et kellett volna venned, hanem routert. Ahogy kadarist mondja, kevesebb gondod lett volna. Az ilyen kábeles kapcsolat csak néhány, kb. három négy gép felcsatlakoztatását engedi meg. Az áramszünet után a központi szerver új eszközök csatlakoztatását észlelte, és letiltott. Ez a letiltás egy idő után megszűnik, és újra rendelkezésedre állnak az eredeti lehetőségek. Ezt észlelhetted, hogy magától megjavult.
Ugyanez az eset előállhat, ha a gépeidet fel le csatlakoztathatod, pláne ha több is van. Ilyenkor hasznos dolog a router, mert intelligens, ő csatlakozok az internetre, és ha úgy állítod be, akkor bejelentkezve is marad. Ha esetleg áramszünet miatt leakad, akkor is ugyanazokkal a jellemzőkkel csatlakozik újra, és sokkal kevésbé idegesíti a központi szervert. Ebben is van egy négyportos swtch, ha ez esetleg kevés lenne, további swtchekkel tovább osztatod. Mivel ettől kezdve az IP címeket a router kezeli, a Te kezedben van a lehetőség, hogy kinek engedélyezed. És szabadon köthetsz rá több gépet is, mert nem a gépekkel kell egyedileg bejelentkezni.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
(#) Csongi_ válasza pucuka hozzászólására (») Aug 18, 2013 /
 
A switch-t nem vettem, hanem kaptam valakitol 3 db, ugyanolyant, mindegyiken 1-2 port van meghibasodva, de a tobbi rendben van, lehet hasznalni oket.
Azon leszek majd, hogy vegyek egy jo routert.
(#) jenci2010 hozzászólása Okt 6, 2013 /
 
Sziasztok problémám a kővetkező. Adott egy phirelli t-homos router. Szomszédbol szeretném fogni vele a netet wifin. Ugy akarom a routert beállitani hogy Ne szorja a jelet hanem vegye. De nemtudom hogy evvel a wifi routerel lehecséges vagy nem. utánna néztem állitolag lehet de nem találok hozá semi utmutatot. valami wds. mod van rjata ott lása is a szomszéd netét. de nicns akkorsem hálozatom. A wifi router rávan kapcsolva a pc re lan on és ugy szeretném használni. H valaki csinált ilyet légyszives segitsen.

Kössz!
(#) elektroncso hozzászólása Máj 4, 2018 /
 
Sziasztok.
Egy elég őrült kérdéssel fordulnék hozzátok. Van nekem itthon egy TOKEN RING HUB-om, ami a mellékelt képen látható. Csak ez az egy darab van belőle. Fel tudnám használni internet switch-ként (elosztóként) vagy az eltérő hálózati forma miatt ez nem megoldható. Nem vagyok járatos ezekben a hálózatokban. Addig eljutottam, hogy feszültség alá tettem és az optikai csatlakozókat összekötöttem* (hogy meglegyen a "ring") illetve az IN feliratú RJ45 csatlakozóba csatlakoztattam egy egyenes (nem cserélt bekötésű) LAN kábellel a bejövő internet kábelt (saját antennánk van, ennek a POE tápjából közvetlenül). A HUB a LED-jeivel visszajelezte, hogy lássa az optikai összekötést, de más semmi, csak villogtassa a kimenetekhez és bemenetekhez tartozó LED-eket illetve a LOBE csatlakozó LED-jét.
Érdemes kísérletezni vele, vagy tegyem vissza a polcra dísznek?
Előre is köszönöm!

*Természetesen a RING OUT TX vonalát a RING IN RX vonalához kötöttem és viszont.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2018
(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 5, 2018 /
 
Szia,
szerintem tedd vissza a polcra (hacsak nincsen hozzá passzoló kártya a PC-khez)
Neked ilyened van: 4216MH-P 16-Port ONsemble StackSystem Token Ring Management Hub (P...Ports)
És erről ezt mondják:
Idézet:
„ONsemble StackSystem Token Ring Line

Beyond its core fault-tolerant capabilities, the Token Ring StackSystem design incorporates Chipcom's unique PowerRing technology which makes it possible for network managers to have the most robust Token Ring networks available. PowerRing technology includes advanced features -- such as active re-timing, automatic beacon recovery, wrong speed detection, dual ring recovery and jitter elimination -- designed to make Token Ring networking "bullet-proof" and worry-free. With PowerRing technology, remote Token Ring LANs can now run as reliably as Ethernet LANs on unshielded twisted-pair cable.

Both the Management and Expansion Token Ring Hubs support 16 users, and units are available in both Passive and Active versions. The Management Hub includes a user-installable uplink slot that accepts Fiber and Copper Ring-in/Ring-out Modules. These can connect to other ONsemble Hubs, ONline Concentrators and ONcore Systems to create an extended facility backbone.”

Neked Ethernet Family kellene.
Vigasztaljon az, hogy másnak ilyen nincs.
(#) VIM hozzászólása Szept 24, 2023 /
 
Sziasztok! A net elosztásával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ha nekem ilyen Arris szolgáltatói modemem van és a lakás tetőterében ahol egy TP-link 1800 router van osztóként használva két tévékhez és a földszinten egy TP-link 1043 ND ahonnan egy tévé és laptop plusz egy asztali pc kap LAN portokon keresztül eléhetőséget. Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket az eszközöket hogyyan célszerű összekötni, hogy legelőnyösebben legyenek kihasználva. A szolgáltatói sávszélességem most 800Mb/s. Én nem nagyon értek hozzá, mert most a modemből az 1. portról a fenti router WAN portjába csatlakoztam és onnan osztottam ki a LAN-okat amiből egyet a lenti 1043ND WAN portjára vittem és tovább a LAN portokból osztottam még három felé. Jól van ez így elosztva? A kisebb routernek van valami csatlakozási megoldása amivel többet is tudna, mint 450Mb/s.
(#) Inhouse válasza VIM hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Ha így vannak összekötve, akkor a belső hálón az egyes eszközök amik a másik router mögött vannak, nem fogják elérni egymást, internet lesz mindegyiken.
Ha kikapcsolod a DHCP-t rajtuk és adsz egy IP-t nekik a fő router tartományából, de lehetőleg ne abból a részből, ahonnan osztja, majd ennek az egyik LAN portjába jön a fő routertől, akkor belső háló is lesz, meg internet is, cserébe egy LAN-al kevesebb. Ha a router tudja kapcsolni, hogy az 5. port LAN, vagy WAN, akkor marad 4 szabad csatlakozás.
(#) Kera_Will válasza Gafly hozzászólására (») Szept 26, 2023 /
 
Idézet:
„Neked Ethernet Family kellene.
Vigasztaljon az, hogy másnak ilyen nincs.”


Kivéve aki ilyen TOKEN-RING hálózati környezetet üzemeltetett .

Kb.: 16 Mbit/s-nél meg is állt a tokenring fejlődése ... amikor annó telepítésre került , kb 1.5szer volt gyorsabb az akkori ETHERNETes vékony koax hálónál .... (kb 1980 évek közepe)
... persze aztán túllépett rajta az IT network világa ...
(#) Kera_Will válasza VIM hozzászólására (») Szept 26, 2023 /
 
A sebességet meg az fogja megszabni , hogy az adott eszköz ETHERNET portjai mekkora sebességűek.
Rosszabb esetben csak 1 1 portjuk tudja a Gigabites sebességet.
Switchen belül a gépek egymás közt tudhatnak Gb/s LAN sebességet.
De a külső WAN mint közös (cső) ágon keresztül már nem lesz meg a Gigabites adatsebesség,
mert ott már mind a 4 + wifi porton lógó eszközök felé is oszlik a WAN port sebessége.
(A többi csak 100Mb/s lehet. Adatlapjukon részletesebben megtalálod ezeket az adatokat.)
WiFi az meg olyan gyors amilyen vagy lassú lesz ...
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2023
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem