Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
Most ugyan nincs előttem a rajz, de arra emlékszem az élesztésből, hogy a feszültségek méréséhez a saját tápfeszültségét használja referenciának, és feltételezi, hogy az 5V. Nekem akkor is 4.9xV-ot mutatott a Vdd-n, amikor az USB feszültség 4V alá esett a nagy ellenállású USB kábel miatt. Ilyenkor a Vpp-re is mondta a 12.5V-ot, holott a valóságban 10V körül lehetett mérni (persze, a tápfesz arányában változott ez is, ő azt hitte, hogy a tápfesz 5V).
Ha 2.5V-ot mond, akkor valahol kell lennie egy kettes feszültségosztásnak az USB-n keresztül kapott tápfeszhez képest.
Helló!!!
Azt szeretném megkérdezni tőletek,hogy található itt a kapcsolások között egy egyszerű PIC égető kapcsolás,és hogy azzal fel lehet-e programozni egy PIC16F877-et????? itt a link ![]()
Ha szerencséd van, akkor igen. Ez egy JDM, semmi sem biztos.
De neked már van egy stabil oshon-féle égetőd, abban kellene a hibát megkeresned!
Igen az az amit már beraktam képet az van nekem az az égető,de azzal sajna nem lehet felprogramozni!!!
És az mspike által írt cikkben azt írja hogy ő is próbapanelon rakta össze azt az égetőt ami itt van az oldalon!! Én csak ezt az egy égetőt tudom itt a HE-n!! Van másik is,ha van akkor linkeld már be lécci !!!
De azzal azért nem lehet felprogramozni, mert valahol hibás!!! Töltsd le az oshon honlapjáról a hozzá való szoftvereket, és azzal próbáld, ne winpic, icprog és hasonlókkal.
Hát jó,de ha azokkql esetleg nem jó akkor lehet hogy ez az égető is felprogizza!!
Köszi a segítséget!! Még esetleg azt ha leírnád hogy mi az oshon honlapjának a címe!! ![]()
Egyszer már leírtam privát üzenetben, de itt van mégegyszer: Link
Jah tényleg,de az a baj hogy ezzel sem programozta fel jól!!!
![]() Ugyhogy most megpróbáljuk azzal amivel mspike próbálta és neki jó volt!! Idézet: „Arra szeretnélek megkérni,hogyha holnap este olyan 8-tól ráérnél akkor segítenél-e nekem hibát keresni az OSHON féle égetőmben így neten keresztül mert az az igazság hogy én amatőr vagyok a PIC-ek világában és jól jönne egy profi segítsége???? Akkor tudnál nekem segíteni majd???” Az égetőnek semmi köze a picek világához, alapvető elektonikai ismeretekkel ránézésre tudni kell, hogy hogyan működik. A PIC kérdések topikban is már néhányszor ki lett a dolog vesézve. Tessék elolvasni a témát, ott megtalálod az útmutatást, választ. Ezért nem ír senki semmit a kérdéseidre, mert ezek heti-kétheti rendszerességgel jönnek elő, és senki sem hajlandó többször leírni ugyanazt csak azért, mert valaki nem hajlandó használni a keresőt, hanem a sültgalambot várja. Ha egy ilyen egyszerű áramkört nem tudsz működésre birni, akkor hozzá se fogj a picek programozásához!
Hát jó akkor majd megpróbálom magam megkeresni a hibát,de csak azt nem értem hogy akkor a miért programozza fel tökéletesen???
![]() És még azt megkérdezhetem hogy aki programozott már 16F877-et az mivel csinálta???? Idézet: „csak azt nem értem hogy akkor a miért programozza fel tökéletesen???” Azt honnan tudod, hogy felprogramozza? Idézet: „És még azt megkérdezhetem hogy aki programozott már 16F877-et az mivel csinálta????” Elég sokan azzal az égetővel, amit linkeltem. Csak van aki külső tápot használ, van aki épített hozzá 13V-ot előállító részt, stb., de ugyanaz az áramköri elv, és ugyanaz a szoftver.
Azt onnan tudom hogy azt már programoztam vele és tökéletesen ment is és jó is volt!!!
De egyébként meg ez is külső tápos megoldás!! Majd holnap este beléemerülök a témába !!!!
Erick? Már ne is haragudj, de Te ideges vagy?
Idézet: „??????????? !!!!!!!!!!!!!!!” ![]()
Sziasztok!
Az icd2 mostanában az alábbi hibajelenségek produkálja. MPLAB ICD 2 Ready Connecting to MPLAB ICD 2 ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'A rendszer nem találja a megadott fájlt. ') ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2 MPLAB ICD 2 Ready Vagy ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect? Connecting to MPLAB ICD 2 ICD0192: Failed to clear COM error. (RetVal = 0xFFFFFFF0, ErrRet = 0x0) ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ICD0286: Unable to communicate with ICD ...Download Operating System Failed ICD0286: Unable to communicate with ICD ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation MPLAB ICD 2 Ready Ilyenkor lehuzom az usbről,bezárom az Mplabot várok picit majd ilyenkor indul el csak ismét.Próbáltam pic-el és anélkül is.Ugyanaz.És elég sürün csinálja. Valakinek ötlete mitől van ez?
Hellóztok srácok!
Próbáltam felprogramozni a PIC16877-emet,de nem túl sok sikerrel. Azt szeretném kérdezni,hogy van-e olyan ember itt a fórumosok között aki Miskolc környéki,és feltudná nekem programozni ezt a PIC-et mert félek hogy elrontom és hát nem volt valami olcsó! ![]() Így hát arra szeretnélek kérni titeket hogy aki fel tudná nekem programozni az szóljon már,hogy megbeszélhessük! ![]() Köszönöm a segítségeteket előre is!
Üdv mindenkinek !
Keresek ICD2 nyákot. Ha valaki gyártott és van egy fölösleges példánya, hozzámvághatná... Kösz HQP
Csak egy rövid tipp: A DC/DC konverter nem szeresse nagyon az 1N4148-at. Schottkyt annál jobban. Leesett az egész cucc áramfelvétele, meg nem is melegszik. (Mondjuk az adatlap is Schottkyt ír. Ugyenezen IC fesz. inverterként használva sima 1N4148-assal nem is megy. Illetve egy darabig, aztán megfő. Ebben az esetben nagyobb a freki. De megéri a boosternél is a Schottky a fent említett okok miatt.)
Helló Mindennkinek!
Olvasgattam az ICD2-vel kapcslatban az oldalt és régebben láttam egy hozzászólást amiben azt írták hogy létezik olyan program amivel csak programozni lehet ICD2 segítségével, de nem lehet fejleszteni. Azonban most nem találom ![]() Tényleg létezik ilyan progi? Ha igen akkor biztosan egyszerűbb, mmint az MPLab. Mert ez egyszerű gépre egyszerű embereknek kellene. ![]() Nem tudna valaki ilyet ajánlani? Üdv.: Komlósi
Elvileg itt van: Link
Múltkor valamelyik kontrollerrel (talán 18F2550) próbálgattam, jól beégette a programot, de a visszaellenőrzésnél hibát jelzett. Pedig a progi jó volt benne, MPLAB-al leellenőriztettem. Arra már nem emlékszem, hogyha programozás előtt nyomtam egy Erase All-t, akkor is hibásnak vélte-e az ellenőrzést. Lehet hogy az előző program hosszabb volt, és annak a maradékát olvasta be visszaellenőrzéskor.
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy ICD2vel lehet úgy debugolni,hogy az OSC PLL üzemmódba van kapcsolva vagy az eleve kizáró ok a debughoz, mert nekem nem sikerül!
18F2550-nél lehetett, azzal többször csináltam
Sziasztok
Van az potyo féle ICD2-n egy 170uH-s induktivitás. Az alkatrészeket a HQ-tól és a ChipCad-tól szerzem be, de egyik cégnél sincs ilyyen alkatrész. Tudnátok nekem valamelyiktől helyettesítőt mondani? Köszönöm szépen
szemrebbenés nélkül betettem a 150uH-t (lomex 55-00-43)
Isten ment az össze alkatrészt a hq-tól, a pic-eket a chipcadtól veszem, és egy két alkatrészért nem akarok full post.költséget fizetni személyesen meg nem tudok elmenni.
Namost a gáz az hogy a HQ-nál 150uH-s csak az ellenállás formájú van, olyan oszlopszerű pedig csak 220uH-s van. Melyik a jó? Köszi szépen
Azt is szeretném még megkérdezni hogy ha jól emlékszek akkor a RET-nél van egy műanyag doboz, amibe a cucc tökéletesen belefér.
Ezt meg tudnátok nekem mondani melyik volt? Köszi szépen
én ha jól emléxem az elektrokonthában vettem a dobozt valamikor régebben,
sztem beteheted a 220uH-t is
Sokszor előjön a probléma, hogy a 170 uH-is induktivitás nem beszerezhető. Többször elhangzott már itt, és potyo honlapján is, hgy nagyobb értékűvel lehet helyettesíteni. A 180 és a 220 uH-is is jó, és az álló, ne az ellenállásformájút használjátok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |