Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2718 / 3649
(#) kowi válasza sany hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Így van attól függ hova. Szerintem érdemes youtube csatornát is.
(#) hg6dab válasza sany hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Ha a szakirány megvan, akkor mindenképp. Nekem már egyszer jól jött.
A megpályázott állásnál a szakma nem egyezett az enyémmel, de a rádióamatőr hobby besegített.
(#) don_peter válasza pucuka hozzászólására (») Márc 20, 2017 /

Ez nekem csak hobbi.
Ha lenne valami klub, ahol összejönnénk és együtt forrasztanánk, akkor még érdekes is lenne, de a felsorolt dolgok nem vonzanak.
Mindig építek valamit, mindig rugózik az agyam valamin, szóval ezek magától jönnek, nem kell egyesületi tagként sehol szerepelnem. (most éppen a 2.4GHz-es adatátvitel van porondon)

Persze említhet még mindig valaki valamit, ami miatt megfontolnám a tagságot.
Van 1 éves ingyenes tagságom, amit nem aktiváltam még mert feleslegesen nem akarok sehová regisztrálni, csak abban az esetben, ha értelmét látom és használnám vagy igénybe is venném a tagság előnyeit. Szóval még várom, hátha mond még valaki valamit, ami szimpi lesz..
(#) pjg válasza don_peter hozzászólására (») Márc 21, 2017 /

A tagsággal nem csak előnyök, hanem kötelezettségek is járnak. Sőt. Éppen fordított sorrendbe! Tegyél a kalapba, hogy majd onnan kivehess. Ez így evidens. Neeem?
(#) Robin2 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 21, 2017 /

Ez villamosipari, energetikai, "erősáramú" egyesület. Az itt bemutatott munkáid alapján ez erősen távoláll a Te érdeklődési körödtől. De ez a honlapjukról egyértelműen ki is derül.
(#) don_peter válasza pjg hozzászólására (») Márc 21, 2017 /

Bizony, ezt is mérlegelnem kell, hogy tudok e hozzátenni avagy sem.

Robin2: Ezt soha nem lehet tudni...
(#) Skori hozzászólása Márc 21, 2017 /

Sziasztok! Youtube-on lehet úgy keresni videókat, hogy kiszűrje azokat a találatokat amik sok "unlike"-ot kaptak?
(#) Melphi hozzászólása Márc 21, 2017 /

Igazán lehetne böfögős smiley, ha valaki kérdez valamit és a másik segít akkor legalább böföghetne vagy valami hasonló ha már feltett egy kérdést és választ kapott rá.
(#) zolika60 válasza Melphi hozzászólására (») Márc 21, 2017 /

Sajnos néha előfordul ilyen. Bár többnyire egyszerűen nem is olvassák a választ. Feltesznek egy kérdést, azonnal nem válaszol valaki és többé ide sem kukkantanak.
(#) Gafly válasza Melphi hozzászólására (») Márc 21, 2017 /

Álmodj csak
(#) Bakman válasza Melphi hozzászólására (») Márc 21, 2017 / 1

Habitus kérdése a válasz megköszönése illetve a köszönetnyílvánítás elvárása is. Egy fórumon ha valaki segít másnak, legfőképpen úgy hogy a felek általában nem is ismerik egymást, tegye azt önzetlenül vagy sehogy.

Van aki értékeli a hozzászólást, van aki megköszöni, van aki egy kérdés feltevése után eltűnik a messzi távolban, van aki semmit sem reagál stb. Nem vagyunk egyformák.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Márc 21, 2017 /

Azért lenne jó, ha visszajelzést adna a kérdező, mert akkor tudnánk, hogy:
- Kell-e még gondolkozni a kérdésen?
- Jó/használható volt-e a válasz?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 21, 2017 /

Meg még ezen kívül mennyi minden lenne jó az életben.
(#) sany válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 21, 2017 /

Akkor beleírom.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 22, 2017 /

Hegesztő vásárlás előtt állok és haver 20-ért ad egyet mert inverterest akar venni. Mi a különbség köztük? Bár a kérdés inkább on mint off.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

A súlyuk.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

15-ért kaptál volna itt az apróban gyári inverter belsőt, amihez kell még egy ventilátor, bele kell tenni őket egy dobozba, meg ráaggatni a végére a munkakábeleket a fogóval és a csipesszel.
Mi a különbség köztük? Ég és föld.
Nekem is van egy olyan belsőm, 0,5-ös horganylemezből hajtottam neki dobozt, abba tettem bele. A teljes súlya (inverter a dobozban+munkakábelek az elektródafogóval és a testcsipesszel+3m hálózati kábel a villásdugóval) 3,7kg. Legutóbb úgy hegesztettem vele hogy az invertert két ujjal tartottam.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Nem tudom, milyen a gép, de 10-nél többet nem adnék érte. Max. ha egyenirányítós. Ennyiért vettem a HETRA 130-am.. Az inverteres kisebb, könnyebb, de kényesebb.
(#) granpa válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Mire felszereli a 15 eFt-os gépet, bőven túl van a 20-on. +dobozolás etc.
(#) Stewe válasza granpa hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Egy levetett géppel is lehetnek mégy dolgos félórái....
(#) granpa válasza Stewe hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Ha mindene megvan...? Idő van, lé nincs!
(#) Skori hozzászólása Márc 22, 2017 /

Ismeri valaki a skype lelkivilágát? Kedvem lenne megtaposni ezt a szrt. Elindítom (Win7 64bit), erre kiírja, hogy azért nem tud kapcsolódni mert régi verzió, töltsem le a legfrissebbet. Letöltöm, feltelepítem, nem tud kapcsolódni.... Kikapcsoltam a tűzfalat. Akkor sem kapcsolódik. Mit csináljak vele?
(#) kitartás válasza granpa hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Azért van hézag. Aki próbálta mindkét technikát az tudja,hogy az inverteres mennyivel jobb. De az igazi akkor is a dinamó! (kb 20 éve nem láttam) A kérdés inkább az lenne, hogy a kérdező mi a penészt szeretne hegeszteni, és mennyire van otthon a hegesztés gyakorlatában. Ha semennyire akkor meg majdnem egál
(#) pjg válasza Skori hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

A mikrofos nem támogatja a régebbi vindózokat.A szkájpot is felvásárolta. A windows 10-re terel át mindenkit. (Tűzzel vassal)
(#) Kovidivi válasza pjg hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Nemrég vettem laptopot. Win7-hez nem is volt hozzá semmi driver. Win8-hoz volt, de a touchpad illesztője semmiképpen nem akart elindulni, és jól működni. 10-zel működik megfelelően, csak utálom ezt a regisztrálj be, add meg a telefonszámod, az automata frissítést alig tudod letiltani dolgot. Tipikusan minden felesleges dolog elöl van, de ami kellene, az el van dugva a legmélyebb helyekre. Pl. számomra felesleges időhúzás, hogy minden indulás/fedélfelnyitás után kéri a jelszót a gép. Mire ki tudtam kapcsolni. majdnem megőszültem. Az automata frissítés első lefutása után nem ment a billentyűzet... Rakhattam vissza egy régebbi biztonsági mentést (még szerencse hogy volt), aztán ismét őszültem kicsit, mire megtaláltam a neten, hogyan lehet a frissítést letiltani.
Megszok az ember valamit, tudja mi hol van, erre újítanak, hogy ismét újra kelljen mindent tanulni. Lassan már öreg leszek ehhez, pedig még nem kellene
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2017
(#) pjg válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Olvastam, hogy az új processzorok már csak w10-zel hajlandóak működni.
(#) Kovidivi válasza pjg hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Ebben a gépben a proci nem is annyira új, csak egy intel celeron n3050, ami nekem se mond semmit, viszont már 2015. áprilisában bemutatták, tehát már 2 éves. Sebaj, működik, van biztonsági mentés, ha baj van, 20perc után minden a régi lesz A saját gépemen 2014-es a biztonsági mentés, amit nemrég elő kelett vennem. Nevettem is, hogy hogy felgyorsult a gép, pedig a mentés már 3 éves...
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Azért gondolom nem mind. Az almás gépekbe is kell processzor.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Hahaha . W10-el sem fognak
(#) pjg válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Az egyik tanterembe kaptam 20 db. új gépet. A régieket 2002-ben helyeztem üzembe.
Következő: »»   2718 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem