Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2726 / 3553
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Kakaós csiga.
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Tőlem béka is lehet, de mintha hiányos lenne az anyagjegyzék. Régen csináltam már, de mintha.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Eddig csak ejtőtartályos járműveium voltak, Trabi, robogó stb, ott nem volt gond a szívással
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Oké holnap azt is kiszedem, ma már rámszürkült az ég késő délután
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Ez nem szívásgond, itt is ejtőtartályos megoldás van, csak kisebb a szintkülönbség.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
A tank tetején van a karbi + belenyúlik egy szívócső.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Akkor viszont a tank a karbiban az "úszóház".
(#) pjg válasza Remci hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Nem nevetek! Sajnos tej intolarenciás vagyok.
(#) BarnaPili válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 14, 2017 / 1
 
A karbi egy membrános karburátor,ami a szívócsőben változó nyomás hatására "köpködi " be a benzint. Ha a membrán megkeményedik,az tud ilyesmit okozni.Egy alapos takarítást eszközölj rajta.
A motor alapból tökig gázon van.A regulátor (ami vagy a karterban van,röpsúllyal,vagy a hűtőventilátor egy torlólapot fúj)ezt veszi vissza a terhelés függvényében.A gázkarral te ennek a szerkezetnek az egyensúlyába szólsz bele.A motor igyekszik tartani az általad kívánt fordulatszámot.
István
(#) Petyaa válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Ennél a hűtőventillátor egy torlólapot fúj. Szóval a gázkar > rugó erejével szabályozom hogy a torlólap mennyire tudjon visszatérni a ventillátor által. Erős fejbe kólintás kellett aki ezt kitalálta, de így ismervén meg hogy lényegében ez egy stabil motor egész jól kitalálták.
Holnap biztos ami biztos nézek hozzá egy membránt.
Köszi a tippet mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2017
(#) kala1982a válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
A tanksapka, ha erősen van rácsavarva, akkor vákum keletkezik, lazíts rajta!
(#) Stewe válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Ha valóban négy törés van benne, párosával egymással szemben, akkor valószínűleg sokáig állt valahol leeresztve, úgy hogy a vas súlya rajta volt, így a külső gumiréteg megrepedezett....
A szilárdságot valószínűleg nem befolyásolja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
(#) Skori hozzászólása Ápr 15, 2017 /
 
Sziasztok! Jelenlegi munkahelyemen 3 éve nem emeltek fizetést. Közel 7 év alatt, mióta itt dolgozom, összesen kétszer volt emelés (szerintem nem túl jó arány). Mikor rákérdeztem a főnöknél (aki egyben tulaj is), hogy tervez-e béremelést mostanában, közölte hogy nem, mert kevés a cég bevétele. Mondtam, hogy ok. ezt értem, csak a boltban hiába hivatkozok erre, nem fognak árengedményt adni. Megérti, és sajnálja de ez van. Hozzáteszem, hogy én úgy érzem, hogy rendben el szoktam végezni a munkámat. Nem vagyok mérnők, de gyakorlatilag jelentős részben mérnöki munkát végzek (áramkör tevrezés, NYÁK tervezés, a tervezett áramkörök beüzemelése, C szoftver készítés , egy kis webprogramozás HTML, javascript, és időnként mikrotik routerek konfigurálása, a maradék időben meg készüléképítés, összeszerelés), szeretem ezt csinálni, de ezt a fizetésem nem igazán tükrözi... Ugyanakkor nem egyszerű váltani, mert mindenhol a papirt kérik elsőként... Mindenesetre egyre jobban kezd piszkálni a dolog, szerintem még a vérnyomásom is magasabb lett.
Ti mit lépnétek a helyemben?
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
(#) szamóca válasza Skori hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Ha anyagilag nem érzed megbecsültnek magad a munkahelyeden, és ez frusztrál, mindenképpen ajánlom, hogy keresgess közben másikat.
Ha találsz, még az is megeshet, ha bejelented hogy elmégy, mérlegre kerül a jelenlegi helyeden is a béremelés. Persze ilyenkor már még nehezebb a döntés.
Egyik munkatársam mert bazírozni, (nem is volt másik munkahely) és kapott béremelést. De ez előre nem látható, igen kétes dolog.
(#) Stewe válasza Skori hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Attól függ, mennyi a mozgástered.
Én megléptem azt, hogy amit az iskolai végzettségem alapján nem követelhet, arra külső megrendelést adtam... és amikor a gép gyártójának szervize 48€/h/fő díjat számolt fel, +kiszállás, és mindezt előre, meggyőzhetővé vált.
Az átlagbér most olyan 260-280000 bruttó. A kiugrás sajnos nagyon kockázatos, ezért csak gondolatkísérletként lennék kíváncsi, egy átlagos ember mennyit tudna elvégezni a munkádból, és mennyiért találnának hozzáértőt a munkádra.
Egy kollégám megcsinálta, hogy felmondott a cégnél, mikor pedig visszahívták azt mondta, hogy havi 600 fix, és mikor 500-at ajánlottak, azt mondta, hogy szerződést kötni jött, nem alkudozni. Egy hónap múlva visszavették 600-zal... de azóta azt mondja, a pénz nem minden.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
(#) Skori válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Nem túl rég egy kolégám kilépett. Úgy tudom a főnök meg sem próbálta marasztalni. Esetemben annyi a különbség, hogy az a projekt amin dolgozom, ill. annak a szoftveres része folytatására nem lesz ember, ha kilépek. Egy kollégám van aki eséllyel bele tudna tanulni, (valóüszínűleg hónapok alatt), de így is túl van terhelve. Vagy vehetne fel valakit az én fizetésem többszöröséért. Vagy előfordulhat, hogy hagyja a fenébe az egészet.

Ez lemaradt az előzőből:
Kicsit továbbgondolva a dolgot: egyrészt szívesen maradnék, mert vannak előnyei is ennek a munkahelynek, de ha belenyugszom a helyzetbe akkor egy lúzer vagyok, akivel mindent meg lehet tenni (és meg is teszik), ez sem az önbecsúlésemnek, sem a lelki békémnek nem tenne jót, vagy kockázatatok és lelépek, úgy hogy még nincs másik állásom. Van némi tartalékom, tehát nem halnék éhen, de kérdéses, hogy m ikor telálnék megfelelő állást.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
(#) Skori válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Ez egy kis cég, jelenleg mindössze 6-an vagyunk. Közel 7 éve dolgozom itt.
(#) SALáta válasza Skori hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Van hogy napi szinten veszekszek a főnökömmel. De azért elvagyunk. Néha belátja nekem volt igazam(jön a béremelés) . Bár tudnék találni többet fizető állást könnyen de az állandó nappalos meló az mégis csak jó.
Mérlegelj mielőtt döntesz.
(#) zenetom válasza Skori hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Szia!
Egy villamosmérnök BSc-t mennyire látnál reálisnak? Ha bevállalható, én a helyedben lehet neki ugranék. Csak az (jó esetben) 4 év "mínusz".
(#) Skori válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
A nyelvtanulás nem megy. Annak idején főleg emiatt hagytam abba az egyetemet. Az írott angol doksikkal elboldogulok, (meg van már google fordító is bár olyan amilyen), de angolul valószínűleg sosem fogok társalogni. Felsőfokú OKJ-s végzettségem van (számítógép rendszerprogramozó) - de az gyakorlatilag nem sokat ér.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
(#) Skori válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Idézet:
„....gondolatkísérletként lennék kíváncsi, egy átlagos ember mennyit tudna elvégezni a munkádból, és mennyiért találnának hozzáértőt a munkádra.”

Erre nem tudok objektív választ adni magamnak (azaz lehet, hogy elfogult vagyok magammal szemben), talán ezért is kérdem mások véleményét is.
(#) pjg válasza Skori hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Hasonló cipőben járok. 10 éve nem volt béremelés. Illetve tavaly 900Ft mert már nem értem el a minimálbért és idén minimálbér emelés volt. Igaz kaptam idén 10 %-ot, mint nem pedagógus, de az oktató munkát közvetlenül segítő munkatárs. Cserébe elvették a helyi döntésen alapuló kiegészítést és csökkentették a kompenzációt. Ez utóbbi nem tudom mi, de jól jött, hogy adták. Azt mondom én már nem harcolok. Nyugodtan, stressz mentesen kivárom a nyugdíjat. Még 2 és fél év. Addig kis pénz, kis foci.
Írj egy jó önéletrajzot. Írd bele, hogy jártál ..... szakirányú egyetemre, de az utolsó évben abbahagytad. Családi okok miatt. Vedd rá a főnököd írjon egy referenciát, hogy ebben a szakmában 7 év gyakorlatod van. (amúgy 7 évente kell munkahelyet váltani)
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
(#) Bakman válasza Skori hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Idézet:
„szeretem ezt csinálni, de ezt a fizetésem nem igazán tükrözi.”
Ez, tisztelet a kivételnek, már a lejtő, ahonnan nincs visszaút. Ha az emberben ilyen gondolatok fogalmazódnak meg, már nem is igazán szeret ott lenni és nagyon nagy valószínűséggel el is megy. Ilyenkor igazábol már a béremelés sem segít, legfeljebb ideig óráig. Kezdj el új munkahelyet keresni.

Mondom ezt úgy, hogy már nagyon sok kollégánál láttam ilyet és én is jártam már ilyen cipőben.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Az egyetem el nem végzése nagyon nagy hiba volt, anélkül sajnos ez a szakma ma már semmit sem ér, de azzal se nagyon. Nem tudom mennyi pénz az a kevés, mert mindenkinek a sajátja a kevés. Mára odáig "fejlődött" a műszerész vagy hasonló szakma, hogy vagy találsz valami nagyon spéci helyet és csinálsz valami olyat amit kevesen, és esetleg nagyon jól megfizetnek érte, vagy mehetsz egy céghez robotolni fillérekért. Előbbire mondjuk ezerből 1 embernek van esélye, lehetősége.
Van egy ismerősöm aki ezt már időben látta, a régi munkahelyén meló mellett befejezte az egyetemet, majd kapott az egyik nagynevű gyártónál egy mérnöki helyet, ahol 600 bruttó volt a kezdő fizetése. Az igaz hogy ennyit nem a vakarózásért fizetnek, tehát bele telt neki pár hétbe mire fel tudta venni a ritmust, és szabadideje sem annyi van mint előtte.
Mára a harmadik lehetőség is csak mellékesnek jó, vagy még arra sem, hogy az ember nekiáll otthon vagy egy olcsón bérelt helyen javítgatni, afféle szerviz tevékenységet folytatni. Ismerek ilyet is aki ebből él, nyilván nem túl jól, és nem ez a család fő bevételi forrása. Ha fiatal lennék gondolkodás nélkül külföldre mennék, de szerencsére nekem már sikerült kilépni a mókuskerékből, így most már zömében csak magamnak elektrózok.
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 15, 2017 /
 
Csak érdekességként írom.
Mindenhol azt olvasom, a csapból is az csöpög, hogy óriási szoftverfejlesztő hiány van, ami ma az egyik legjobban fizetett szakma. Egy szoftverfejlesztő ismerősöm viszont azt mondta, hogy egy szoftver cégnél csak egy-két ember keres sokat, a többi -sokan- nagyon keveset. Ő ezért otthagyta a szakmát.
(#) Petyaa válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 15, 2017 / 1
 
Finoman húztam rá, egyébként van rajta pár szellőző furat, igaz én kevésnek érzem
Viszont a szívó torokra valaki gányolt egy kb 1-2 millis lyukat. Így kicsit biztos hogy farsot szív
(#) Petyaa válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Mióta megvan a vas 3 éve, én is úgy teszem el télre hogy nem tehermentesítem, csak néha megmozgatom.
Jut eszembe, faternak a traktor hátsó gumiján egy ponton kb 5 cm felületen erősen fel volt púposodva a gumi. Igaz azzal max 25 öt mennek
(#) Petyaa hozzászólása Ápr 15, 2017 /
 
Egy videó a kapáról szerelés után. Valószínű a rugó már kicsit elgyengült, és emiatt teljes gáznál kicsit esetlenül jár.
(#) Stewe válasza Skori hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
A kis cég kínos ügy, mert ezer emberből egynek a fizetését lehet rendezni, de ahol mindenki tudja a másiknak még a vérnyomását is.... csak ellentéteket szülne.
Tanácsot adni nem merek, véleményt is óvatosan mondok, de ez esetben én csak a gonosz, de óvatos stresszelést tartom járhatónak. Gyakran kell megemlíteni, de úgy, hogy más előtt ne hozd kínos helyzetbe. Ha elég gyakran hallja az igazságot -még ha le is olt valamivel - saját magának úgyse tud hazudni.
(#) madzagos válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
A rugó hosszát semmikép ne változtasd meg mert ha megrövidited megnő a fordulatszám,és szétszáll a kapamotor.Terhelésen egyenletesen fog járni. Szóró olajozású a motor 2700 nál nagyobb fordulatot nem fogja sokáig tolerálni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
Következő: »»   2726 / 3553
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem