Fórum témák
» Több friss téma |
Ja azzal nincs baj ez 50V-hoz van, csak 30V-ról ment eddig.
Szia! A módosítás hogyan érintette az LM1036 táplálását? Ott gyanakszom hibára.
Szia! Először ellenállás zenerrel osztottam neki az 50V-ból, de elég meleg az ellenállás érthető okokból, majd most egy külön kis trafó van 7812-vel. Eredetileg a 30V tápon simán 7812-vel volt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2017
Igazad lehet, mert a hangszínszabályzásnál a magas mély max állásban is kattogni kezd, lehet a szűrő elkó hibája?
Érdekes a kattogást mutatja a kivezérlésjelző, de az a bemenet választó és az előerősítő előtt van, ha leveszem a hangfalat nem csinálja, illetve fejhallgatón nagyon ritkán. Akkor lehet mégis végfok?
Fejlemény: visszaraktam a régi trafót ugyanúgy begerjed, de most csak max hangerőn a magas mély poti max állásában. Ha hirtelen rántom fel a hangerőt akkor produkálja.
Az LM1036 mindenféle feszültségváltozásra nagyon kényes. A stabilizált táp erősen ajánlott. Már csak az a kérdés a testpontját hová kötötted be.
Szia.Nagyon köszönöm a segitségedet.Kicseréltem az általad emlitett T7-es tranzisztort,a hibás ellenállásokat illetve a körükben található T5-ös tranzisztort.Élesztés sikerült,újra működik az erősitő.Igy a méréseket már nem végeztem el.Van valami ötleted mitől mehetett tönkre?Mégegyszer nagyon köszönöm a segitségedet.Szép napot.
A nyugalmi áramot beállitottad az 50V-n? (Gondolom a 30on be volt). Ez biztosan változott a táp cseréjével. S miután jel nélkül kattan (billen) valami egészen biztosan a csatolások (kábelezés) ill a testelés nincs rendben. Ha feltekered a hangerö potit nyilván felmegy az erösités a maximumra és billen az egyensuly - végfok táján illetve a táp - test és végfok körül.
Az elöfokozatot jol le kell választani és szürni, lehet, hogy az LM is cuccant egy jo nagy áramot amit a kis trafo is csak nehezen visel el. Oda nyugodtan tehetsz sok 100 µF-s kondit is.
Szia! Nos kiderült a turpisság, bár az okát nem tudom. Van egy PIC-es LED kivezérlésjelző az LM előfok bemenetén, ha ezt lekötöm megszűnik minden anomália. Eddig nem okozott problémát.
Az honnan kapja a tápot. Annak kis kell elég sok lé ha minden LED felgyullad.
Közös a tápjuk az előerősítővel.
Feszültségvezérelt jelszintszabályzót dinamikus áramfelvétel-változású áramkörrel házasítani rossz ómen.
Ámen!
Gyönyörű megfogalmazás és igaz lett.A kivezérlés jelzőt hova érdemes akkor bekötni?
Hát nagy bátorság kell ilyesmihez. Egy nagysebességü procit egy elöerösitö közelébe rakni. Az ember örülhet, ha a dobozban talál erre olyan helyet ahol nem zavar, és a végerösitö tápjábol kell kicsapolni erre a lét ( vagy extra tápbol). Ezért imádom ama javaslatokat, hogy ilyen meg hasonlo kivezérlésméröket procival kell csinálni - mikor erre rengeteg nem zavaro céláramkör van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2017
Igen igaz, de eddig érdekes nem okozott problémát.
Mindenképpen az ilyen cucc extra figyelmet igényel és meg kell nézni, hogy hogyan néz ki a fogyasztása meg a zavarszintje ( azt hallottad korábban mint "érdekes" zajt a háttérben). Az is lehet, hogy amikor trafokat csereberéltél nem figyeltél oda a csillagföldelésre amitöl elromlott az egész konstrukcio.
Valoszinü, hogy a legegyszerübb, ha felbontod az eddigi test huzalozást és azt ujra csinálod egyenként majd meg a doboz testéhez ujra keresed a legjobb helyet (ahol a legkisebb a háttérzaj). A PICet mindenképpen extra táprol kell táplálni ( a végerösitöböl külön stabilizátorral állitsd elö a PIC és a LEDek áramellátását messze kerülve az elöerösitö részt - helyileg is!!!!). Elöször a PIC nélkül rakd össze müködöképes állapotba, majd hosszabb drotokkal kapcsold be a PICet és keresd ki hogy hol zavar leginkább - onnan a legmesszebbre kell vinni az egész egységet. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2017
A kivezérlésjelző test csak a táp test csillagpontjába legyen bekötve, sehova máshova!
Az ilyen jellegű hibák többsége abból származik, hogy a jelföldbe is be van kötve az áramkör és kész a földhurok.
Nem tudom hagyjam e ezt az 50V-ot R29-30 (2x560 ohm 5W)nagyon forró és T2 (BC300) is, persze gondolom ez normális.
A Quad405 A-osztályú fokozatának ajánlott árama 50mA, az R29, R30 teljesen rendben van. Az 5W-os ellenállások bírni fogják az igénybevételt.
A T2 150mW-ot disszipál, annak nem kéne feltűnően forrónak lennie. Ellenőrzés képpen ránézhetsz a kollektor feszültségére, 30V körül várjuk. Bővebben: Link A linkelt rajz rerinti R14 mennyi nálad?
29,4V-ot mérek. R14 560 ohm.
Elvileg ez a rajz megegyezik vele, kivéve a végfok tranyók. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2017
Az R14-et mérsékelheted 470Ω-ra, T2 kevésbé fog melegedni.
Köszi! Ha így hagyom akkor is bírja elvileg? Az 5W-os ellenállások érinthetetlenek szinte olyan forrók, a paneltól nem kell elemelni?
Viszont T4 is meleg! A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2017
Maradhat így is. Az 5W-os ellenállásokat természetesen érdemes 2-3mm-rel a NYÁK fölé építened.
T4 melegedése is normális?
Igen, a T4 100mW felett fűt.
Akkor marad így. Kikötöttem teljesen a kivezérlés jelzőt, most annyi van, ha közép fölé tekerem kicsit a mélyet és rángatom a magast akkor becsippan pillanatokra de csak egy helyen, mondjuk normális esetben nem rángatjuk a magast
.
Vagy saját táp, vagy a trafó szekunderéről kell egy független egyenirányítóval és stab kockával csinálni neki valamit. Az a gond, hogy stabkockák nem bírják a 30 Voltnál nagyobb feszültséget.
Megtörtént már mindegyik verzió, ugyanaz a helyzet, viszont most visszatettem a 30V-os trafót ott nem produkálja.
Alap szabály. Ami jó azt ne javítsd meg
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Gyönyörű megfogalmazás és igaz lett.