Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Síkpalának nézem amit valamikor felújítottak (tisztítás+festés).
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
Arra célzok hogy hobbi elektronika célra szegecseléshez megfelel-e. AV szabvány szerint dolgozok.
AV: ami van. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
Ennek a "célzásnak" nincs nyoma az eredeti kérdésedben, de sajnos erre nem tudok neked választ adni. Talán téved erre valaki aki tapasztalt e téren.
Mit értesz szegecselés alatt? Egyszerűen nem bírok rájönni.
Én arra gondolok, hogy csőszegecselt alapra szeretne áramköröket építeni.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
Lehet. Megvárom a válaszát.
Bár ha az a lap tényleg síkpala (szerintem is az) akkor az nagy eséllyel tartalmaz nagy százalékban azbesztet. Nem biztos, hogy egészséges fúrni illetve törni. Én legalább is nem kísérleteznék vele.
Szerintem arra alkalmatlan.
Amit nem tudunk: Milyen lehet a szigetelési tulajdonsága. Mennyire nedvszívó. Ráadásul visszább jeleztem, hogy szerintem tartalmaz azbesztet, ami meg mérgező.
Szigetelési tulajdonságai jók (pont a beltartalma miatt: hő, villany, víz). Az azbeszt (abból van) nem mérgező, pora szilikózist okoz. Régen gyakran alkalmazták szigetelőként, pl. ellenállásoknál, de szerelőlapként is.
Szia ! Nem túl egészséges , beéghet az érintkező. Én is jártam így
Sziasztok!
Ismerős autója, VW Polo, 1999-es évjárat. Ő kb. semennyit sem ért az autókhoz igaz, én sem túl sokat. Létezhet, hogy azért állt le az autója egy indítás után mert kevés olaj volt benne? Ment egy kört vele reggel de visszajönni már nem tudott, a beindítás után pár másodperccel leállt az autó. Hazavontattam, pár órai pihenő után ismét elindult. Nézegettük a motorteret de nem sokra jutottunk. Nekem valamiért eszembe jutott megnézni az olajszintet és éppen a minimum környékén volt, majd egy liter simán belement. Azóta próbálgattunk, olyan, mint régen, indul simán.
Ez csak a véletlenek összjátéka. Valami más a hiba.
Kicsit olyan mint a szálasanyag merevítve szóval tipp sincs mi lehet.
Nincs egy jó képed a törésvonaláról? Amin látszik az anyag struktúrája. Bár ha azt mondod szálas akkor egyre valószínűbb, hogy azbeszt.
Hiszek neked, bár a használatára vonatkozó véleményemet fenntartom. Nincs az a pénz amiért én azbeszttel dolgoznék.
Egy ismerősöm kb. ennyi idős VW Golf autója rövid út utáni melegedésre mindig leállt, kihűlve újra ment. Tapasztalt villamossági szerelő mondta, hogy vagy gyújtótrafó, vagy gyújtás jeladó (a lendkeréknél) szokott leggyakrabban meghibásodni. Lehet, hogy a VW Polonál is hasonló a helyzet, testvérek. Nem ajánlatos próbálgatni alkatrészt venni, mert lehet, hogy csak harmadikra lesz találat, akkor sok kidobott pénz. Szervizben is néha csere próbálgatással találják meg a hibát de ott -elvileg- csak az egy hibásat kell kifizetni.
Esetleg csatlakozó kontakt hiba ezeknél? Kézzel lehetne megmozgatni a csatlakozásukat, amikor nem megy. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
Nem csak szilikózist,rákot is. A százhalombattai erőműben bontották a használaton kívüli blokkokat,azok is azbesztel voltak szigetelve. Az ottani dolgozók szerint sokan megbetegedtek,rákosak lettek tőle annak idején.
Az azbeszt pora valóban okozhat rákot is, de szerintem egy ilyen pala lemez nem fog. Ez ugyanis nem porzik. Persze ha valaki mondjuk szeleteli flexel az már necces. De egy megfelelő pormaszk segíthet.
Persze,én sem a lemezre gondoltam, hanem a porra. Különben nálam sem palából lenne a kerítés egy része, meg az ólak teteje
![]()
A csatlakozások átézése menni fog, a többit majd a szervíz, már ha nem győzünk vele. Köszi!
Köszi, akkor muszáj lesz plusz két lámpát bekötni.
Arra gondoltam hogy a távolsági szálja még elbír plusz 5-5, vagy esetleg 10-10wattos power ledet.
Khmm! "Elektronika, és politikamentes topik"
elektronos okok azért még belefér?
A linked lukra fut, itt a javított: elektromos okok. (A "http" elé került egy extra "h"...)
Nem tudom, hogy érdekességek számít-e, de ma próbáltam buborékot fotózni! Vélemények?
![]() Az egyszerű technika: manuális fókusz a lehető legközelebbre, gombot nyomva tartva (hogy kész legyen a fókusz) buborékot követni, majd gyorsan tövig lenyomni az exponáló gombot. Színmód: napfény; ISO: 200; exponálás: 1/1000; rekesz: F8.0. (Ha valamit rosszul neveztem meg, javítsatok ki, mert nem vagyok profi...)
Szia!
Nem tudom, milyen géped van?! Én a rekeszt ebben az esetben a lehető legkisebbre állítanám. Ekkor a háttér valamivel mosottabb lesz, bár kompozíciótól is függ. Az utolsó képnél például oké. Kisebb rekeszértékkel több fényt kap a szenzor, ISO érték is lentebb vehető így. Ha esetleg zoom-os objektíved van, ha azt tele-állásba viszed, azzal is manipulálható a mélységélesség hatása.
Mivel a Fejlesztési ötletek topic már nincs, jobb híján ide írom. Azt vettem észre pár napja az Apróhirdetés rovatnál, hogy ha az oldal aljáig görgetek automatikusan tovább megy a következő oldalra. E nagyon dicséretes újítás. Csak van egy kis hiba vele. Ha legörgetek mondjuk két három oldalnyit -s megnézek egy hirdetést majd vissza szeretnék térni a hirdetések listájába nem az előző helyzetbe lép vissza, hanem a lista eleje felé. Azért írom, hogy az eleje felé, mert még nem is oda, hanem az első oldal közepére. Ez nagyon macerássá teszi a régebbi hirdetések nézegetését.
![]()
Canon PC1225. Kezdőknek jó kis gép ez.
Amúgy pedig gyorsan kell a buborékokat követni, maximum(!) egy másodperc alatt pedig nem lehet a beállításokat elvégezni!
Jé, még én sem láttam. Most kipróbáltam.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |