Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó
 
Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 131
(#) Inas hozzászólása Jún 5, 2017 /
 
Proteco kit leaderhez vettem külső antennát, beszereltem jó magas, látható helyre, de a hatótáv nem nőtt. Mitől lehet? Nem rossz így sem a táv, csak gondoltam, ha kicsit több lenne, akkor kinyílna a kapu, mire odaérek. A bekötés leírás szerint, úgyhogy nem értem. Talán a távirányítónak is van egy maximuma, hiába tesz fel az ember bármilyen antennát?
Kb úgy nézett ki a hozzá kapott, mint lelkes amatőrnek az a kis réz, tekercselt és 3m koax kábeles kb 20cm nagy antennát vettem kapuáruházból, ezt ajánlotta a honlapjuk hozzá.
(#) Remci válasza Inas hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Azt azért tudni kell, hogy hiába teszel akármilyen antennát hozzá, ha túl sok a rádiós zavar a közelben ( pl kínai gagyi rádiós cuccok ) akkor azok is behatárolják a hatótávot. Ezen kívül a távirányítók hatótávja között is van különbség. Az egyik tipus nyitja pl. 10 méterről, a másik 50-ről. De a kaput mindig úgy érdemes nyitni,ha már látod. Sose tudhatod mi áll az útjában.
(#) uniman válasza Inas hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Nem ártott volna, ha a távirányítód típusát pontosítod...
Az efféle antennák használata leginkább akkor javallott, ha vastag, "teli" betonfal mögött rejtőzik a vezérlőpanel...ha fa-, vagy rácsos kerítés esetén szint nincs érzékelhető javulás.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
(#) Inas válasza uniman hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
(#) uniman válasza Inas hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Nocsak .."nagy hatótávolságú".az szerintem nem az eredeti távirányítója. (Csupán összeállítottak valami ócskaságokból egy szettet) Ez valamilyen univerzális lehet, amelyre rátanították a kódot. Belül ugye nincsenek benne DIP kapcsolók ?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
(#) Inas válasza uniman hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Azt nem tudom. Egyébként a kis belső antennával is a 3. szomszéd elől már fogta, ami kb. 40m , csak azt hittem, hogy ha felrakom a külső nagy antennát, akkor még messzebbről fogja. De szerintem a távvezérlő korlátja ez már.
(#) uniman válasza Inas hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Akkor mégsem olyan rossz... De annál azért vannak jobb nyereségű antennák is... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
(#) Inas hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Most már így hagyom. Ha a távvezérlő nem tudja messzebbre küldeni a jelet, akkor mindegy az antenna, nem?
(#) uniman válasza Inas hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Hát nem mindegy, azaz a "nem"...a helyes válasz.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2017
(#) Inas hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Ez lenne. Ezt adták a kapuáruháznál ehez a nyitóhoz.

433-uni.jpg
    
(#) mucden válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Kipróbáltam az antennákat. Sajnos egyik sem javította érzékelhetően a hatótávot. Kénytelen leszek venni egy normálisat.
(#) mucden hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Ha találok egy rendes antennát azt hogyan érdemes bekötni?
A többségnek van valamilyen csatlakozója, a vevőmön viszont forrasztva van az egyeres drót.
(#) dsanya hozzászólása Jún 7, 2017 /
 
Segítséget kérek kinézetre NICE kapunyitóhoz. A vásárolt házunkhoz tartozik. Tavaly nyáron és idén is rendetlenkedik, közte jól működött. Semmi infóm nincs róla. Az elektronikáján találtam egy nem teljes bekötési rajzot.Típusjele: ES0093 4878. Van egy kiegészítő "Black box" a hátulján RX 04-RM 02-868-2 jelzéssel, gyártója SOMMER Antriebs und Funktechnik Gmbh. A két egység összekötését nem profik végezték és "lógó" vezetéket látok, de nem tudom hova kell(ene) kötni.
Távirányítóra reagál, időzített kapuzárással működött. Akkor bolondult meg amikor bezárni készült a nyitott kaput, mi viszont még nem indultunk el. (Orvoshoz készültünk, visszaléptünk valamiért.) A kaput megállítottam egy gombnyomással, majd azt vártam, hogy a következőre visszahúz. Ehelyett továbbcsukta a tolókaput. A véghelyzet elérésekor visszahúzza a kaput kb 10 cm-rel majd megáll. Továbbiakban ezt ismétli. Az elektronikájával tudnék kezdeni valamit de kapcsolási rajzot nem találtam a neten. Csak a mechanika robbantott ábráját leltem meg. Valószínűleg 2006-ban telepítették, idővel tulajdonoscserék során minden infó elveszett. Pedig a beállításához kapcsolósor is van az elektronikán, de kísérletezni nem merek.
Ha valakinek van információja kérem ossza meg velem, most teljesen tanácstalan vagyok.

Üdv.: dsanya
(#) zsoltee0001 válasza dsanya hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Ebböl a fél oldalnyi leírásból kb annyi infot sikerült kinyerni, hogy tolókapuról van szó és nice gyártmány.
Szerinted ebből ki fogja neked megmondani a frankót?
Legalább egy pár fényképet tegyél föl!
A nice cuccokon szokott lenni normális tipusjelzés, nem hiszem, hogy ezen ne lenne.
Az a black box valószínűleg egy sommer külső dobozos vevő ahhoz a távirhoz amid van, azzal nincs hiba

Üdv
(#) uniman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Jogos! A Sommer külső vevő az ismert...arról kaptunk elég adatot az azonosításhoz.
Persze azért tudok tippelni ... De tévedhetek is...
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
(#) zsoltee0001 válasza uniman hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Én valami buszos dologra tippelek (rubus ) robo nem hajlamos ilyen behülyülésre.
Üdv
(#) dsanya hozzászólása Jún 8, 2017 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat!
Azért volt hosszú a szöveg, mert ehhez teljesen fű vagyok. A bekötést és az eszközt megpróbálom majd lefényképezni. A dobozon semmi típus/gyártó jelet nem láttam. A SOMMER-t azonosítottam, hála Nektek, de a bekötéséről még semmit nem tudok. Lehet, h először újra kell tanítani, de -koromnál fogva- ahhoz sem értek. Viszont azt gyanítom, /félek tőle/ hogy a kapunyitó és a SOMMER is tanítható, nem szeretném, ha összevesznének. ( A kapunyitó vezérlőkártyáján is van rádiós egység.) Ha valamilyen magyar nyelvű leírást ajánlanátok vagy küldenétek első körben, azt megköszönném!

Üdv.: dsanya
(#) uniman válasza dsanya hozzászólására (») Jún 8, 2017 / 1
 
Amint kiderül a típusa/ vagy fotó lesz róla máris lesz róla minden...
Ha ilyen a "vezérlőkártya rádiós egysége"...
(#) dsanya válasza uniman hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Igen, így néz ki, sőt a gombra is reagál valamit. Eddig azt hittem ez beforrasztott egység. Tegnap nem értem rá, ma megpróbálom lefotózni. Addig megnézem a neten találok-e képet vagy rajzot a külsejéről.

Üdv.:dsanya
(#) uniman válasza dsanya hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Akkor húzd ki azt a műa. dobozt a helyéről...úgysem aktív. Esetleg bezavarhat a működésbe, ha kontakt hibás a csatlakozója. Úgyis a külső RF vevő vezérli...
(#) dsanya válasza uniman hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Kedves Uniman!
Most jövök rá, hogy a fórum használatát sem sajátítottam még el! Csak most klikkeltem rá a jelölt szavaidra és állapítottam meg, hogy jó a tipp! A neten a NICE Robo 500 fényképe volt hasonló kinézetre, de szerintem az enyém régebbi típus. Elrendezés, motor, kártya nagyon hasonlít. A Sommer stimmel! Persze én bekötve, vezetékdzsumbuj alatt láttam, enyhén vérben forgó szemekkel. (A tehetetlenség érzése még kisbaltás újraformázást is sugallt, de magam is műszaki lévén hamar elvetettem, hiszen azt inkább a régi tulajok felé kellene érvényesíteni....) A kártyatartó oldalára ragasztott bekötési rajzon volt az " ES0093 4878" jelzés feltüntetve. A nyitó burkolatán elsőre nem láttam semmilyen feliratot Ezt köröztetve a guglin találtam rá a NICE típusra, persze modernebb változatban. A robbantott ábráig jutottam el. De a bekötés helyessége még kérdés marad, látok "lógó" bekötetlen vezetéket ami a SOMMER-be be van kötve. Megpróbálom majd ényképezni.

Üdv.: dsanya
(#) dsanya válasza uniman hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Nos némi problémák leküzdése után a várt fotók. Talán kivehető, hogy párhuzamosan kötötték be valamivel, amit még nem látok. A kártya eredeti rádióját kihúztam azóta. A Sommer képe is megvan, bekötve, csak az még önmagában 2,5 MB. Utómunkát igényel. Szerintem ennyi is elég a típus behatárolásához. A "lógó" kék-fehér vezeték a gondom, ugyanis a másik vége be van kötve a Sommerbe. Talán érthetővé válik mért voltam tanácstalan - a motoron a cimkét csak a rá vonatkozó adatlapnak gondoltam, az pedig külső szállítótól is rendelhető. Immár az is a kérdésem, hogyan tanítható a rendszer.

Üdv.: dsanya
(#) uniman válasza dsanya hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Akkor mégsem tévedtem: Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 válasza dsanya hozzászólására (») Jún 11, 2017 /
 
220-as asszinkron motorok üzemi kondenzátpra ha kezd kif@ngani akkor nem képes reagálni egy gyors irányváltásra ha még lendületbe van a forgórász, hanem forog ugyanabba az irányba, ilyenkor gyenge is a motor, amit te nem biztos, hogy eszreveszel, mivel könnyenmozgó a kapuszerkezet.
Tehát első körbe a motor 220-as kondenzátorát mérném meg kapacitásmérővel.
Egyébként érdemes a 9-es kapcsolót ON-ba állítani (fék) ilyenkor minden manőver végén egy kis áramimpulzust ad a másik irányba ezzel fékezi a lendületbe lévő forgórészt.
Üdv
(#) dsanya válasza uniman hozzászólására (») Jún 11, 2017 /
 
Köszönöm a linket. Szép képeket láttam, amelyek mind egy-egy eladóhoz vittek. Az elsődleges gondom az, hogy nem tudom ellenőrizni a Sommer bekötését, mert nincs róla információm. Ha valaki segítene a csatlakozó kiosztásban, megköszönném! Látható, hogy itt a kék-fehér drót be van kötve, a túlsó vége le van blankolva és szabadon lóg a semmibe és sztem kicsúszott valahonnan. Ráadásul már a motort sem mozgatja, csak a relé kattog a Sommerben.

Üdv.:dsanya
(#) uniman válasza dsanya hozzászólására (») Jún 11, 2017 /
 
Innen a háromféle "4766Vxxxx" dokuk valamelyike jó hozzá...
Két csatornát tud kapcsolni...
De inkább a vezérlő 9-13 pontjainak (rövid idejű) összezárásával kéne tesztelgetned...manuálisan, távirányító nélkül.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2017
(#) dsanya hozzászólása Jún 17, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget!!!
Eddig nem értem rá az információk feldolgozására, minden mára maradt. Sejtésem beigazolódott: az a blankolt vezeték csúszott ki a 9-es kapocsból. Pedig másra tippeltem, mert abban van így is elég szál. Elvégeztem az ajánlott próbát a rövidzárral 9-13 között, majd visszadugtam a kicsúszott szálat is. Még hátra van két dolog: a többi sorkapocs ellenőrzése ami az eső eleredése miatt nem történt meg teljesen. A másik : a kapu egy ujjnyi hézaggal zárul. A zárótüske kúpos vége épp hogy becsúszik. Az igazítástól viszont tartok egy kicsit. Nem szeretnék durva záródást! Fél centit kellene beljebb mennie, akkor hézag is maradna és a kapu is biztonságosabb volna.

Köszönettel: dsanya
(#) zsoltee0001 válasza dsanya hozzászólására (») Jún 17, 2017 /
 
Akkor az eredeti hiba megoldódott? mert úgy gondolom ennek nem sok köze van hozzá.
Üdv
(#) uniman válasza dsanya hozzászólására (») Jún 17, 2017 /
 
A "9-es kapocs" az a "közös" csatlakozási pont. Ki kéne deríteni hová vezet a "kicsúszott szál" másik vége...meg a "párja".
A végállás kapcsolólemezét (ha van rajta) meg arrébb kéne rakni a kívánt irányba...talán nem is szükséges újratanítani az elektronikáját.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2017
(#) Wiktor20000 hozzászólása Jún 18, 2017 /
 
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni és adni is nektek , (mivel toroid, zavarszűrő gyártással illetve gyengeáramú trafók gyártásával foglalkozom esetleg ha vannak paraméterek tudok segiteni , de vezérlésben panel szerelésben ,számolásban vannak gondok, tehát van nekem egy moteck sw280 kétszárnyas kapunyitó berendezésem , sajnos többször volt már vele problémám de most egy újabb áll fent a kapu nyitott zárt de mosr csak 10-20 cm re hajlandó nyitni, a panelt megnézve látok 2 db kondit ami púpos a többbihez képest de multiméter stakadást mutat.
A kapu könnyen nyilik csúkodik útja akadálymentes sima.
Nem tudom hol lehet a hiba , terhelés nélkül a kapuszárnyak leakasztva az automatika nyit zár.
Cseréljem a 2 db kondut??
Következő: »»   33 / 131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem