Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2025 / 2492
(#) mohinger hozzászólása Szept 5, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek egy szovjet végfok javításához. Kollégám javítja és szüksége lenne 4db KT805BM típusú tranyóra. Neki fontos az eredeti állapot visszaállítása, ezért ragaszkodik ehhez a típushoz. Hol tudna ilyet beszerezni, illetve, ha valakinél porosodik ilyen a fiók mélyén és megválna tőle, szívesen vennénk.
(#) tothbela válasza mohinger hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Nem rég dobtam ki egy Kasthan orsós magnót. Azt hiszem abban ez volt a végfokban. Egy hónapja történt.
(#) Gafly válasza tothbela hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Idézet:
„Nem rég dobtam ki egy Kasthan orsós magnót.”

Tesóm meg pont most vett.
Legközelebb inkább tedd fel az ingyen vihetőbe
(#) granpa válasza mohinger hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Pénteken megyek "Fatornyosba". Biztosan van, de lesz-e 4 db., kérdés. Majd megírom.
(#) tothbela válasza Gafly hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Igazad van, de nem írtam, hogy belepte a penész. A volt lakásom alagsorában egy trafóterem volt használva műhelynek, meg tárolónak. A háztömb előtti járdát megmagasították, így a szellőzés hiánya miatt, plusz egy csőtörésnek köszönhetően ez a helyiség tönkretett sok mindent. Amit tudtam megmentettem, de a java ment a lecsóba.
(#) tothbela válasza Lacaboy hozzászólására (») Szept 6, 2017 /
 
Tpa3116 paralel brridge 2ohm. Talán 14v-ról szerintem elbírná az 1 ohmot. 1500 körül van az e-bay-en. Kész modul, csak be kell kötni.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2017
(#) mohinger válasza granpa hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Köszönöm szépen!

Tothbela! Ezt inkább el se mesélem a kollégának...
(#) Kisvizes hozzászólása Szept 7, 2017 /
 
Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy adott egy megmentett KODA SW10A aktív mély láda erősítő. Sajnos a láda és a hangszóró elpusztult, de az erősítőt megmentettem. A kérdés az lenne, hogy ezeket az erősítőket át lehet alakítani úgy, hogy ne csak a mély hangokat engedje rá a hangfalra? Próbáltam a kivezetésre rákötni rendes hangfalat, de csak mély hangokat kap meg, ha rákötök egy mélynyomót gyönyörűen szól. Nem akarom kidobni, így hátha. Jelenleg 35Hz-150Hz-ig terjed, ezen lehet változtatni? Elnézést ha hülyeséget kérdeztem, még csak most ismerkedem az elektronika világával, és semmi hasonló leírást nem találok.

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2017
(#) reloop válasza Kisvizes hozzászólására (») Szept 7, 2017 / 1
 
Szia! Kerüld ki a szubszűrőt! Tegyél fel fotót, ha nem tudod beazonosítani!
(#) mhl hozzászólása Szept 7, 2017 /
 
Sziasztok!

Véleményeteket szeretném kérni. Van olyan erősítő IC ami 4 ohm-os hangszórókkal is szépen szól? Amire én gondoltam a TPA3116 hidalva ( egy kínai kitt modul), 350W PC tápról (dupplakondis táp).
(#) Kisvizes válasza reloop hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Délután feldobom a képeket.
(#) tothbela válasza mohinger hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Mármint a penészt, vagy hogy kidobtam? Nem volt annyira vicces a látvány elhiheted.

A talajszint alatt 3 méterrel volt ebben a teremben régebben egy nagy böszme 3 fázisú transzformátor. Valami tűzvédelmi rendelet miatt kitelepítették az utca mellé. Sok évig a kutya se törődött a megüresedett teremmel, majd én elkértem a közös képviselőtől saját használatra. Meg is kaptam, kitakarítottam, kifestettem, az alját simára betonoztam. Több mint 30 négyzetméter, közel 4 méteres belmagasság. Mellette a hőcserélő szoba, itt az ipari forróvíz adja át a hőt az ivóvíz egy részének. A szigetelési hiányosságnak köszönhetően télen is 17 fok felett volt a teremben a hőmérséklet. Tökéletes műhely volt. A lakótömb előtti utat átalakították a forgalom elől elzárt úgynevezett sétáló utcának. Rengeteg földmunka, meg ásás. A négy szellőző ablakot befalazták, vagyis pontosabban teraszt építettek elé. Ráadásul elroppantották a szennyvíz vezetéket, aminek következtében folyamatosan szivárgott az, aminek tovább kellett volna mennie. 2-3 cm magasan állt a víz, amit a talaj megszűrt, de csak látszólag volt tiszta. A szaga elárulta hogy honnét jött. Próbáltam flexibilis klímacsővel ventilátoros megoldással menteni a légteret, de azóta már mindig nyirkos. Ami nem polcon volt, az magába szívta a jóságos...
(#) steelbird válasza Pafi hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Nem néztem el, számolj jobban utána.
(#) Kisvizes válasza reloop hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Gondolom itt helyezkedik el valahol. Ez a két panel érdekes a harmadik csak a tápegységé.
(#) steelbird válasza steelbird hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
De, mégis...
(#) reloop válasza Kisvizes hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Szia! Az első fotó a végerősítő, annak a bemenetét keressük. Az XS102 aljzatba mi volt dugva? Kéne egy csatlakozás a ±15 V tápnak amiről a második képen látható szűrő megy és egy a jelnek. Ugyan mindez elfér 4 csatlakozó tüskén, de általában külön szokás választani.
Az XS103 gondolom a trafóra megy.
(#) Kisvizes válasza reloop hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Az XS102 es csatlakozóba a szűrőről megy kábel, egy négy csatis. A csati egyik fele a szűrőn van(XP205) a másik pedig a végerősitőn.
(#) reloop válasza Kisvizes hozzászólására (») Szept 7, 2017 /
 
Ki tudod választani melyik a jel? Az XS102 aljzatban elvi alapon a jelen kívül van test, +15 V és -15 V. Ha a jel tüskéjét megérinted egy olyan fém tárggyal ami nem tudja véletlenül sem összezárni a szomszédos tüskéket, akkor búgás hallatszik majd a hangszóróban.
A kísérlet idejére a végtranyókat vissza kell raknod a hűtőbordára!
Siker estén a hangerőpotit célszerű még beiktatnod valamely bemeneti csatlakozó és a végfok közé.
(#) Kisvizes válasza reloop hozzászólására (») Szept 8, 2017 /
 
Sikerült megtalálni a jelkábelt. A csatlakozón balról a második, egy vastagabb árnyékolt kábel. Most hogyan merre tovább?
(#) reloop válasza Kisvizes hozzászólására (») Szept 8, 2017 /
 
Köss rá jelforrást és hallgasd meg!
A hangerő poti megmaradt a ládából?
(#) Kisvizes válasza reloop hozzászólására (») Szept 8, 2017 /
 
Azt nem teszteltem, csak a búgást kerestem, de kiderítem azt is.
(#) firstman hozzászólása Szept 8, 2017 /
 
Sziasztok! Tudom hogy vannak itt jó páran akik már ezer fajta erősítőt láttak,javítottak,építettek. Megosztanék egy kapcsolási rajzot egy gyári végről,a rajz elég rossz állapotban van azon vagyok hogy szerezzek olvashatót. Annyi kérdésem lenne hogy az elrendezésből,és a tranzisztorok fajtájáról,stb. lehet-e valami infót leszűrni azzal kapcsolatban hogy mire számíthatok vele kapcsolatban? Egyébként ez egy régi,made in usa erősítő,nem nagyon ismerem az ő általuk gyártott készülékeket,nem is sok infó van róla.

400 kapcs.png
    
(#) reloop válasza firstman hozzászólására (») Szept 8, 2017 /
 
Szia! A kapcsolás abszolút rendben van. Fotózd le, hogy az állapotáról is lehessen nyilatkozni.
Áramkorlát nélkül ne helyezd üzembe!
(#) Kisvizes válasza reloop hozzászólására (») Szept 8, 2017 /
 
Üdv. A poti is megvan igen. Lehet nem jól csináltam de kötöttem jelet a kábelre. A hangfal hallhatóan búg,de konkrét hang nem jön ki rajta. Elrontottam volna valahol? A kábelt leválasztottam a csatiról és úgy kötöttem rá a jelforrást.
(#) reloop válasza Kisvizes hozzászólására (») Szept 8, 2017 /
 
Fotózd le a bekötésed és az erősítő panel forrasztási oldalát!
Megnézzük miért nem szól.
Poti bekötése itt.
(#) firstman válasza reloop hozzászólására (») Szept 8, 2017 /
 
Elméletileg le van tesztelve,nem érzem úgy hogy félnem kéne az állapotától. Egyébként ő lenne az : Bővebben: Link. 400w bridge,270/145watt 4/8 ohm. Meglátjuk. Valószínűleg ő fogja váltani a tda7293 parallel+híd elképzelést. Az arra való toroid,plusz a hűtők ára nagyjából betakarja ezt is.Sőt!
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2017
(#) trionaudio hozzászólása Szept 11, 2017 /
 
Üdv. mindenkinek!

Onkyo subwoofer SKW-501E hibajelenség:

Olyan hibával találkoztam vele kapcsolatban, hogy egy idő után nem szól (nem működik) holott a LED mutatja a front panelon a megfelelő bemeneti jelszint szerinti működést. Többszöri kísérletezgetés után a következőt véltem felfedezni: ha kihúzom a 220V-os tápot a konnektorból, majd kb. 5 sec múlva vissza működik (kb. majdnem 1 napot kibír, újfent kihúzva a hálózati csatlakozót, majd azt visszadugva, ismét üzemel !?)

Arra a következtetésre jutottam, hogy a tápegység tartalmaz egy relét, amely valószínű a subw. elektronikájától kap vezérlőjelet, amely felkapcsolja a nagy áramú részt az elekronikában és ezzel működőképes lesz. De amit nem tudok, hogy mitől javul meg, ha kihúzom a tápkábelt, visszadugva egyből működik? és egy másik érdekes jelenség, ha a subw. hátsó paneljén kapcsolom csak ki a tápot, majd visszakapcsolva azt a subw. nem működik, mindenképpen a hálózati csatlakozót kell kihúzni !!!
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2017
(#) Naszrai válasza firstman hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Ez egy kesz erosito? Ne versenyeztesd egy DIY-al.
(#) pjg válasza trionaudio hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Mennyi idős ez az Onkyo?
(#) trionaudio válasza pjg hozzászólására (») Szept 11, 2017 /
 
Hasznaltán vettem, szeritem 2011-2013 között gyárthatták. Az elkók kiszáradására gondoltál ?
Következő: »»   2025 / 2492
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem