Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok

Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   26 / 64
(#) szsrobert hozzászólása Szept 14, 2017 /

Ez a kabel. Beledugom az S3ba. Masik vegen pendrive.
Melyik Otg szoftvert javasoljatok? Azert kerdezem mert valoszinuleg nem elonyos sem a rendszer stabilitasanak es gyorsasaganak sem a tarhelynek sok nem mukodo programot felrakni es leszedni.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
(#) szsrobert hozzászólása Szept 14, 2017 /

Itt szeretnem ha megjelenne az Usb pendrive tartalma.
(#) uniman válasza szsrobert hozzászólására (») Szept 14, 2017 /

OTG-hez nem kell semmilyen szoftver ! Próba: Az OTG kábel USB aljzatba bedugod az USB egeredet...ha működik, nyert ügyed van. Ha nem az gond..de még van esély, ha OTG Y-kábellel megpróbálod. Vagy ilyennel, persze ezekhez szükséges külső tápegységet is csatlakoztatni.
Az "S3" pontos típusára vonatkozó kérdésemre nem válaszoltál !
Ezenkívül rengeteg Galaxy S III-as hamisítvány létezik...
Azért az "OTG Checker" applikációk sem biztos hogy 100%-osak...
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
(#) uniman válasza szsrobert hozzászólására (») Szept 14, 2017 /

Közben még ezt találtam...
(#) szsrobert hozzászólása Szept 15, 2017 /

Radugtam az optoegeret is. Egy pillanatra felvillan a led az egerben aztan semmi. Kozben Usb eszkoz csatlakoztatva majd azonnal Usb eszkoz levalasztva. Hogyan tovabb?
(#) morgo válasza szsrobert hozzászólására (») Szept 15, 2017 /

Anno egy ZTE telefonommal szenvedtem az OTG-vel. Alapból nem tudta. Lecseréltem rajta az Androidot egy CyanoGen modra, és külső tápellátással tudtam használni az OTG-t. A külső táp egy stabilizált 5 V volt. Csak azért említem, mert érdemes lehet megnézni, hogy a telód USB portján van-e megfelelő terhelhetőségű 5 V OTG üzemben.
(#) szsrobert válasza morgo hozzászólására (») Szept 15, 2017 /

Usb elosztot kene dugnom az Otg kabelbe kulso tappal?
Radugtam egy kulso tapos Hddt. Azt se latja. Pedig az nem a telobol veszi a taparamot.
(#) uniman válasza szsrobert hozzászólására (») Szept 15, 2017 /

Még a végén tönkreteszed a telefonodat!
Ha valami nem megy, azzal kár erőlködni. Én sem értek a mobilokhoz, a Galaxy Grand 2 mobilomra szintén nem boldogultam az OTG-vel, pedig a "Checker" OTG-képesnek meri nevezni.
Bizonyára jó mélyen bele kéne "túrni" a software-ébe...
Másik mobilommal sima ügy az "OTG"-s csatlakozás...

OTG_OK.jpg

(#) szsrobert hozzászólása Szept 15, 2017 /

O hogy termekenyitene meg az edesanyjat aki letiltja a telefon programjaban az Usb csatlakozast...dogoljon meg mikor a rohadeksaga miatt kell ki-be rakosgatni az Sd kartyat. Legalabb 2sd lenne...de az se.((((
(#) kobold válasza szsrobert hozzászólására (») Szept 16, 2017 /

Csak szelíden, tisztelt kolléga
Szóval ha itt megkeresed a telefonodat (tényleg sok S3 van), és a specifikáció "Comms" részénél az van, hogy USB host, akkor nagy eséllyel menni fog USB-ről pendrive, külső vinyó, kamera, stb. A külső eszköz áramfelvételének dolga kérdéses, de maga az operációs rendszer fel lett készítve a csatlakoztatásra.
Amennyiben nincs ott az USB Host, akkor ennyi, nem fog menni. Lehet, hogy lesz egy app, ami leígéri a csillagokat is az égről, de nagy eséllyel a hardver sem fogja támogatni a host funkciót.
Ha viszont van USB Host, ámde mégsem akar semmit normálisan csatlakoztatni, akkor vagy az Androidnak van valami gondja az adott típuson, vagy pedig részlegesen elhalálozott valami az áramkörben.
(#) szsrobert válasza kobold hozzászólására (») Szept 17, 2017 /

Mindig is te voltal a legjobb baratom!
Elvileg mukodnie kellene az USBnek.
(#) kobold válasza szsrobert hozzászólására (») Szept 17, 2017 /

Nekem kicsit kiesett néhány dolog... Viszont: köszönöm
Szóval ha van Host funkció, akkor vesézgessük.
Ezt a funkciót a 3.1-es Androidnál mutatták be, a 4-es kibővítette a képességeit. Én (többféle gyártó készülékét tesztelve) úgy tapasztaltam, hogy a 4.4-től fölfelé lett igazán használható. Nem gondolom, hogy nálad a verzió okozna gondot.
Néhány gyártó képes kispórolni az OTG driver-eket a készülékből (majd telepíti a dógozó, ha kell neki), de Samsungra ilyen bejegyzést nagy hirtelen nem találtam.
A kábeledre (S-K07) inkább távol-keleti értékeléseket találtam, de különösebben nem húzták le, tehát akár működhetne is. Ki kéne próbálni másik telefonnal, pusztán kíváncsiságból. Én egy Sony EC310-et használok régóta, az még eddig mindenhez bevált.
Szóval, a tippek, avagy to-do list:
- Be van-e kapcsolva a fejlesztői mód, és ha igen, nincs-e véletlenül kiválasztva az USB-n keresztüli hibakeresés?
- Van-e olyan alkalmazás, ami aktiválódhat USB csatlakoztatásnál? Nekem pl. (Z3C készülék, gyári Android 6.0.1) az endoszkópkamera csatlakoztatásánál a rendszer automatikusan indítja a CameraFi alkalmazást, mert a legelső alkalommal ezt jóváhagytam. Előfordulhat-e tehát, hogy bármilyen app "rámoccanna" a csatlakoztatási eseményekre? Én mondjuk nem tapasztaltam ütközést a CameraFi miatt, de hát mit lehet azt tudni.
- Próba egy másik kábellel, valaki ismerősnek csak van pár percre kölcsönbe.
- És ha semmi, meg sehogy... Hát, akkor bootloader unlock, custom recovery, egy alkalmas új oprendszer a vasra, de kérdés, kivitelezhető-e ez, na meg ér-e annyi elszántságot.
(#) uniman válasza kobold hozzászólására (») Szept 18, 2017 /

Az eredeti S3-nak USB On-The-Go képesnek kéne lennie... Bővebben: Link
Sajnos a kérdező képtelen többször is feltett kérdésem megválaszolni, hogy pontosan mi a típusszám-azonosítója az ő "S3"-sának...
(#) kobold válasza uniman hozzászólására (») Szept 18, 2017 /

Nem baj. Az a lényeg, hogy ő tudja
(#) kala1982a válasza szsrobert hozzászólására (») Szept 19, 2017 /

Nem kell kiszedni az SD kártyát, ha van WIFI-d, és teszel fel a telfonra egy SSH szervert. Ezzel el tudod érni az androidos rendszermappákat is. Régen így csináltam.
(#) szsrobert válasza uniman hozzászólására (») Szept 19, 2017 /

Samsung Galaxy GT-I9300
(#) Elektro.on válasza kala1982a hozzászólására (») Szept 20, 2017 /

Én már ilyennel sem kínlódok.
X-plore van feltéve a mobilra file kezelőnek. Asztalli gép winyója megosztva jelszóval. és somán telóról feltolok vagy letöltök mindent a gép és a teló között.
(#) teglascs hozzászólása Szept 23, 2017 /

Sziasztok,
Sony Ericsson LT18i- n nem találok olyan lehetőséget, hogy beállítsam, hogy a letöltések a memóriakártyára menjenek, ne a belső memóriába. Így szinte semmit nem.lehet letölteni az 500 MB miatt. Mit tehetek ilyenkor? Android 2.3.4 az op.rendszer.
Köszi a segítséget!
(#) teglascs válasza teglascs hozzászólására (») Szept 27, 2017 /

A neten nem volt időm igazán kutakodni, de azt hallottam valakitől, hogy a root-olással pl. erre is lehetőség válik, azaz olyan beállításokhoz is hozzáférhetünk, amihez a telefon gyári állapotában nem. Ez tényleg így van? Van is a készüléken egy "Kingroot" nevű program. Az erre való? Egy hozzá nem értő végleg tönkre tudja így tenni a telefont? Köszi!
(#) ztsoft válasza teglascs hozzászólására (») Szept 27, 2017 / 1

Szia!

A root-olás lényege, hogy a programok nem csak a számukra kijelölt adatokhoz, forrásokhoz férnek hozzá, hanem a teljes rendszerhez. Lehetőséget biztosítva az eddig csak olvasható system (Android rendszer) partíció újra csatolására írható, olvasható (rw) módban.

Mondanom sem kell, hogy ez veszélyeket is hordoz magában, pl.: vírusok képesek magukat a rendszerbe telepíteni, így a "gyári visszaállítás" hatástalan. Meg esély van nélkülözhetetlen rendszer fájl törlésére is. Mind a két esetben csak a teljes rendszer újra rakásával lehet helyre hozni.

Én mindig azt szoktam javasolni, hogy csak olyan kezdjen neki, aki tudja, hogy mit csinál.
(#) teglascs válasza ztsoft hozzászólására (») Szept 28, 2017 /

Köszi!
Lenne két kérdésem:
- a belső tárhelyen 112 MB helyet foglal a "Google Play-szolgáltatások". Először azt hittem, ez maga az áruház, de
aztán azt megtaláltam külön (22,77 MB-nyi tárhelyen). Ez a Google Play mi célt szolgálhat? Ha ezt eltávolítom, a Play áruház használható marad?
- Xplore fájlkezelőt tettem fel. Belenézve a /system/app könyvtárba találok olyanokat, hogy "chinesetextinput.apk" (6,3 MB), ill. "JapaneseIME.apk" (8,2 MB). A fájlok helyéből (system könyvtár) nem nehéz rájönnöm, hogy ezek rendszerfájlok, viszont a nevükből arra következtetek, hogy szükségtelenek számomra. Törölni az Xplore-ral nem tudom őket ("Néhány fájlt nem lehet törölni" üzenet), valószínűleg a fenti ok miatt (fogja őket az op.rendszer). Ezek törlésével ne is kísérletezzek, mert egyrészt úgysem fog sikerülni, másrészt ha összejönne, az Android folyamatosan kiabálni fog, hogy valami hiányzik neki?
Köszönöm a segítséget!
(#) ztsoft válasza teglascs hozzászólására (») Szept 28, 2017 / 1

A "Google Play-szolgáltatások" és a "Google Play" mind az áruházhoz "Play" tartozik, törölheted a belső tárhelyről, de automatikusan újra frissülni fog. Mivel a régebbi verzió megtalálható a rendszerben "system", de lehet, hogy azok már nem működnek megfelelően.

Az említett két alkalmazás szükségtelen a számodra, de ha még tudnád is törölni, akkor sem nyernél vele semmit, mivel másik partíción vannak, a belső tárhelyed nem lenne több.
A "Néhány fájlt nem lehet törölni" üzenet, mint írtam, a rendszer "system" partíció csak olvasható!

Ha megy az angol, meg kedvet érzel a tanuláshoz, akkor ajánlom az XDA fórumát, itt mindent megtalálsz a telefonodhoz (egyedi ROM-ok, kernel-ek, leírások, tanácsok). Kezdésnek sok olvasás! Ha már úgy érzed, hogy meg tudod csinálni az ott leírtakat, akkor lehet kezdeni valami egyszerűbb dologgal. Ami nagyon fontos, hogy mindenki saját felelősségére csinálja, a telefon tönkre is lehet tenni!

Köszönöm a választ ismét.
Természetesen, ha gallyra vágom véletlenül a telefont, nem fogom rád.
(#) ztsoft válasza teglascs hozzászólására (») Szept 28, 2017 /

Nem azért írtam, hogy nehogy rám fogd, nem írtam semmi konkrétumot. Azért írtam, mert lehetnek hibák az oldalon, de felelősséget senki nem fog vállalni érte.

Én kb. 5 évig használtam az oldalt hiba nélkül egy Sony Ericsson Xperia Neo (MT15i) telefonnal, de már nagyon elavult és alig van hozzá valami (talán az 5.1, de már komoly megkötésekkel, meg sebesség béli kompromisszumokkal). Lehet Neked is jobb ötlet lenne valami újabb modellt beszerezni.

A telefont a lányom (10 éves) kapta anyósomtól. Egy ideig jó lesz neki. És ahhoz képest, hogy milyen régi készülék, az OTG kapásból működik rajta (simán rádugtam egy egeret, és mozgatta a kurzort), ill. van HDMI kimenete: egy mozdulattal összekötöttem a TV-vel, és így néztük meg a fényképeket.
Szóval amolyan "tanuló telefonnak" jó lesz ez a készülék.

Amúgy figyelembe véve, amit kettővel ezelőtt írtál, az alkalmazáskezelővel eltávolítottam a Google Play szolgáltatásokat, ill. néhány programnál engedte, hogy áttegyem az SD kártyára. Így most jelentősen megnőtt az üres belső tárhely.

Köszi a segítséget!
(#) RoliNyh hozzászólása Okt 3, 2017 /

Sziasztok!

Ismer valaki olyan appot, ami zárolja a kimenő hívások kezdeményezését, és esetleg a kimenő SMS -ek küldését is, és csak bizonyos kód beírásával vagy valamilyen azonosítás után lehet hívni vagy SMS -t küldeni?

Valójában csak a "zsebből" történő nem kívánt hívásokat akarom ezzel megakadályozni...
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Sima elhúzással felnyílik a telefonod? Valami kódot nem akarsz inkább beállítani? Nem csak számkódra gondolok, hanem inkább az egyszerű huzigálós belépésre.
(#) RoliNyh válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Épp ez az, hogy nincs beállítva képernyővédőre beléptetés, és nem is akarok.
Azért kellene inkább valami app blokkoló...
(#) uniman válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Léteznek, de macerásabb lesz azokat kezelni, mint egy egyszerű képernyőzárat.
(#) RoliNyh válasza uniman hozzászólására (») Okt 3, 2017 /

Vagy kettőt kipróbáltam de azok csak a bejövő hívásokra tudtak blokkolni.
Szerintem ezek közt azért lesz olyan is ami nekem megfelel...
Következő: »»   26 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem