Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2812 / 3692
(#) wbt válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 15, 2017 / 1

Ha kell, előtúrom a linkeket, honnan szedtem (emlékezetből) az összeget, spec. egy jóember egy LED-szalag mellett elvezetett +1db vezetéket (ez a szabadalom tárgya) és megkapta, mellékletekben a levelezésben olvastam az összeget. Ugyan is, ha ezt nem fizeti be (talán kutatási díj volt) akkor ugrott az egész. Ahogy alant javasolják, ha a találmány piacképes, újdonság, akkor az első dolog 1db vagy 2db jó ügyvéd (cimboráék 2db-al kezdték, de mivel világszabadalomról volt szó, így a végén már kisbuszt töltöttek meg az ügyvédek, mire sikerült)
A lopás: 100 éve alap volt (ugyan is kishazánkban nem volt ilyen hivatal, ki kellett sétálni Germániába...aztán vagy eltűnt, vagy nem, vagy a postán elveszett, de mielőtt megállna előttem egy fekete autó: 2000 előtt: szabadalom bead=>kimegy FAX-on AU=> visszajön: sajnos 3 napja véletlenül, pont ezt adták be a szomszédban, az övéké az elsőbbség...)
(persze ezt csak egy fantasztikus könyvben olvastam, nem is láttam ilyet)
Ha pénz van, akkor MINDENT azonnal szabadalmaztatni/védetni (nagy cégek csinálják), cimboráék szinte hetente indítottak szabadalmi kérelmeket (balra nézünk, jobbal lépünk, fejünket simogatjuk egyszerre szintű dolgokat is azonnal)
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

Nagyon szomorú eset. Gondolom azóta rá sem tud nézni semmilyen hegesztőpajzsra...
(#) wbt válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

Nagy igazságot írtál, a nyelvezet, az valami szörnyű. Volt amit 3x olvastam el, minden szót értettem, de nem állt össze a dolog; nagyon fárasztó dolog, de tényleg a legapróbb lépésekre le kell bontani a találmányod megfogalmazását.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

Még a sorköz! is számít... Első nekifutásra tényleg magas lépcsők lehetnek / lesznek.
Igen megnéztem, nincs még szabadalmaztatva
(#) zolika60 válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

Eltelt harmincegynéhány év. Gondolom már túl van rajta. De meg nem gazdagodott belőle, pedig az ötlet mint látjuk jó volt. Ha csak darabonként 1Ft-ot kapna minden eladott darab után akkor is gazdag ember lenne.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

Olyan hibába is lehet esni, hogy a feltaláló azt gondolja, valami nagyon hasznosat talált ki, amiből bármennyit el tud adni, jó buli lesz. És mégsem kell senkinek, bukta lesz. A szabadalmaztatott dolgoknak valami nagy százaléka az, ami senkinek nem kell, eladhatatlan, pedig hasznosnak tűnik.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 15, 2017 /

Már felhagytunk a windózos témával de ez már nekem is magas.

z.jpg

(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 15, 2017 / 1

Pedig egyértelmű. Fel kell telepítened a programíró szoftvert, mert lusta a programozó. A lányom épp most panaszkodott, hogy a Visual C eszi meg szinte teljesen a harddisket. Fent van vagy 10 verziója. A legszebb, amikor felkerül egy többszáz megás, gigás keretrendszer és fut rajta egy pár kilobyte-os szoftver. De ez sajna már nem csak a Windowsra igaz.
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

Épp ez a vicc hogy fent van és mégse látja.
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 15, 2017 / 1

Akkor az nem is annyira vicces. Ha nem látja, az rossz telepítésnek köszönhető szerintem. A regisztrációs adatbázisban valami hibádzik, vagy éppen megvan, de nem lett újraindítva a rendszered (windows csodamegoldás: restart).
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

Na de még mennyi ember járt így...sajnos.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

A fejvakaróból mondjuk nem néztem volna ki, hogy egyszer születik egy ilyen "valami" , és mégis.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2017
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /

Mi a gond ezzel? Töltsd le, telepítsd.
(#) granpa hozzászólása Nov 16, 2017 /

Helló Urak és Szép Leányok!
A szerdai (13:30) kérésem még él; ha ránéznétek.
(#) neogeo2 válasza granpa hozzászólására (») Nov 16, 2017 /

Szia!
Ha más megoldást nem találsz, a Sziklakórház Múzeumban 2-3 ezresért árulnak ilyeneket...
(#) granpa válasza neogeo2 hozzászólására (») Nov 16, 2017 /

Annyit nem ér.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Nov 16, 2017 / 1

Támogatod a múzeumot. A maszk ingyen van.
(#) antiktelefon válasza granpa hozzászólására (») Nov 16, 2017 /

Valaki rakott fel ingyen elvihetőbe XI. ker, de van rá jelentkező. Kérdezd meg, hátha tudja még az illető egy hónapig nélkülözni.
(#) granpa válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 16, 2017 /

Köszönöm, gondoltam rá, de már megoldódott (épp az imént).
(#) Epu2 hozzászólása Nov 17, 2017 /

Üdv! Úgy néz ki a pákám alaposan kipihenheti magát. Annál is inkább mert rá fér. több mint 45 éves. Tegnap kilógtam a sufniba. Megnézegettem a kapott bontásra szánt panelokat. Amiben egy két hasznos dolog volt, azt ki is kaptam. 2 óra mulva rájöttem, ez már nem az az időjárás, amikor hosszabb ideig lehet kurkászni. Hiába por és szélmentes, 5 köbméter levegőt és cuccost nem tudok lelkesedéssel befűteni. A tetőablakon sem jön be elég fény. Még egy-két hét és körömfagyás lenne a vége. Elmegyek fagyszabadságra. (Itt azért nem.)
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2017
(#) Gafly hozzászólása Nov 17, 2017 /

Foltozó.

foltozo.PNG

(#) Epu2 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 17, 2017 /

Tipikus szenzácis csoda. Nem állítom, hogy a bitekben kifejezhető memóriámnak nem használhatna, de azt kikérem magamnak, hogy semmit sem felejtek el!
Vajon hogy jött ki a 379%?
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Nov 17, 2017 /

0-nak a 379%-a még mindig nulla, úgyhogy rengeteg ember lesz, akin nem tud segíteni ez a szer. Sőt, ha -50 az agy, annak a 379%-a -189, szóval még akár károsíthatja is az embert!!!
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Nov 17, 2017 /

Amúgy mi ez?
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 17, 2017 /

Pontosan tudnak mérni. Nem 3-4-szerese, hanem 379%.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2017
(#) hg6dab válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 17, 2017 / 2

Ez egy viszonyszám, kifejezi az eladó és a vevő agykapacitás viszonyát.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 17, 2017 /

Egy ideje azon töröm a fejem bemerjem e vállalni a hordozható csempe kályha építést. Az alsó-felső keret meg van. A sarkoknál furattal ellátva. Ez kicsit másabb mint a vályog kályha amit nagy hoho-éknak mutattam.
(#) szikorapéter válasza granpa hozzászólására (») Nov 17, 2017 / 1

Megoldottuk. Mekkora mázlid volt hogy épp arra sodort engem is a szél.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 17, 2017 /

Ez a legkevesebb. Kell még egy nagy és egy kicsi ajtó és egy füstkivezető. Meg kályha csempe, samott tégla, stb.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Nov 17, 2017 /

Ja csak full amatőrként elég bátor húzás lenne tőlem.
Következő: »»   2812 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem