Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok

Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   28 / 64
(#) Massawa válasza csibai hozzászólására (») Dec 11, 2017 /

A rádióhoz is 2 +12V-s vezeték megy. Az egyiken állandoan ott van a feszültség ( ez backupolja a rádio memoriáját). A másik 12V-s vezetéket meg kapcsolod a kulccsal. (Erösitö, világitás, DVD motor stb)
(#) gerleimarci válasza csibai hozzászólására (») Dec 11, 2017 /

(#) csibai hozzászólása Dec 12, 2017 /

Üdvözlet a kedves hozzászólóknak!

Nem az autóban való elhelyezéssel, bekötéssel van gondom! "Csak" annyi a kérdés, létezhet e saját akkumulátora nélkül a működtetés.
Az akkuban van egy pici nyák. Azt nem lehet valahogy "átverni?" Kap áramot működik, nem kap áramot kikapcsol. Ennyi.

Javaslataitokat köszönöm.
(#) proba válasza csibai hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Nekem M35 akku nélkül is el van. A lényege a nagyon jó táp. A telefon akku csatlakozójánál 4700µF 10µF 100nF a lehető legjobb minőségben. Minél közelebb a telefon csatlakozójához. 5W-os kézi rádiónál a tápvezetéken egy ferritgyűrű (párszor áthurkolva rajta a tápvezeték) is jót tett. Igaz a telefontól kicsit távolabb. Így nem zavarta a labor tápot sem.
Az akuban lévő panelt szerintem nem kell átvág kell, egyszerűen ki kell hagyni. Ahova az akku feszültséget ad csak azt a két pontot kell bekötni a telefonon.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2017
(#) Alkotó válasza proba hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Kívülállóként megjegyzem, hogy a család mostani telefonjaiból egyáltalán nem lehet kivenni az akkumulátort, mert nem bonthatóak házi módszerekkel.
De a kicsit régebbiekben -amik még bonthatóak- az említett két csatlakozó pont az három.
(#) csibai válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Tisztelt "Alkotó"!

Ott a pont!
A felhasználni kívánt készülék egy SONY XPERIA C5303.
Ebből még szerencsére kivehető, cserélhető az akku, és valóban 3 kivezetése van.
Erre kellene valami megoldás.
Van olyan időszak, hogy 2-3 hónapig sem használom az autót tehát valószínűleg így is teljesen lemerülne, de beépíteni is úgy akarom, hogy nem egy mozdulat legyen kiemelni.
(#) gerleimarci válasza csibai hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Kibontod az akksit, kiveszed a védelmet, ahova a cella volt forrasztva, oda raksz egy ilyet.és így mehet vissza.
(#) Elektro.on válasza csibai hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Még valahogy azt kéne megoldani, hogy a boot idelye gyorsabb legyen.
Ez a típusú telóm volt nekem is. Nemrég adtam el. Ebből is az akkumlátort csak szerszámokkal lehet kivenni, nem úgy ahogy a régebbiekből.
(#) proba válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Meg fogsz lepődni ha az aku érzékelő pöckét leragasztod, és beindul a telefon. Tesztelve M35, samsung galaxy ace, kézirádió.Lehet tölteni nem lehet, de az jelen pillanatban érdektelen.
(#) Alkotó válasza proba hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Nem ismerem az akkucsatlakozók funkcióját. Nem akartam semmilyen vitát generálni, csupán az érintkezők számát -mint tényt- említettem.
(#) proba válasza gerleimarci hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Éppen nemrég volt szerencsém szétszedni egy hasonlót, mert igencsak nagy volt a belső ellenállása. A kíváncsiság nagy úr. Valami sorba kapcsolt akkucella féle volt benne. Mobil alkalmazásra nem annyira való. Amúgy meg ha a három lábhoz ragaszkodik valaki, az akku is szétszedhető, a benne lévő fizikai cellának már csak két vége van, oda mehet a táp. Az akku elektronikája meg társalog a telefonnal ahogy akar. (de ismétlem, szerintem semmi szükség túlbonyolítani.)
(#) gerleimarci válasza proba hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Amúgy én nem, hogy kivenném belőle az akkut, inkább még nagyobbat kötnék rá, hogy kibírja a töltés nélkül eltöltött időt.
(#) csibai hozzászólása Dec 12, 2017 /

Tisztelt fórumtársak!

Nagyon szépen köszönöm a tanácsaitokat. Valahogy majd "kisilabizálom" mi lenne a járható út.
Még úgyis csak a jelenlegi rádió (1 Dines) helyére menő beépítő kerettel szöszmögök. (Üvegszövet, epoxi, fúrás, reszelés.) Csak ugye végleges beépítés előtt nem ártana asztalon tesztelni.
(#) pana-papa válasza csibai hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Üdv!
Helyedben összeraknék egy 7805-ből álló kapcsolást az elején1000µF 25V, 100nF (test felé) bemenővel, a kimenetén 1000µF 10V, 100 nF, (szintén test felé) utána sorosan 2 db 1N400x diódával, a biztonság kedvéért még tennék utána egy Soros (hm ez tetszene a Fidesznek) 0,1-1 Ohm-os ellenállást és szintén test felé 220 uF, 100nF szűrőtagot. Az értékeket ne kérdezd, hogy miért annyi, csak megérzésből mondtam. Ezzel van egy olyan tápegységed, amit a mobil elfogad akku helyett. A mobil akksik általában a két szélső érintkezőn adják le a feszt, a középső szokott a hőérzékelő csatija lenni, de ezt mindenképp ellenőrizd le. Mielőtt összekötnéd a telót a végleges helyével, töltsd le a Play-ről a Startup Manager app-ot és lőjj ki minden olyan alkalmazást, amire nincs szükséged. Így a boot is sokkal gyorsabb lesz.
(#) SzervízMacska válasza csibai hozzászólására (») Dec 13, 2017 /

Tisztelt fórumtársam!

Erre a napok óta boncolgatott kérdésre néhány perc alatt önállóan is meg lehetett volna találni a választ. A feltöltött készülékből kivéve az akkumulátort, multiméterrel megállapítható, mely két érintkezőn adja le a telefon számára a tápfeszültséget. Ezt követően a telefon vonatkozó két érintkezőjére megfelelő tápegységet kötve a kérdés máris eldőlt. (A megfelelő itt a feszültségre, és a terhelhetőségre is vonatkozott.) ... Ezt töröltem, mert nem szeretnélek megbántani.

Viszont, hogy konkrét választ is mondjak a kérdésedre, az én praxisomban ezzel a módszerrel eddig minden készülék működött - bár Sony egy sem volt közöttük. Többek között ilyen feladatokhoz eszkábáltam a képen látható eszközt...
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2017

IMG_0049.jpg

(#) csibai hozzászólása Dec 13, 2017 /

Kedves Társak!

Javaslataitokat elfogadom, és megpróbálom. Nagyon köszönöm még egyszer a sok segítő szándékot!
(#) D Wye hozzászólása Dec 14, 2017 /

Tisztelt topic olvasók!

Elnézve az eddigi beszélgetéseiteket, úgy vélem, elég tág körű a téma az Androiddal kapcsolatban.
Arra volnék kíváncsi, mielőtt felteszek esetleg ide nem illő kérdéseket, hogy Andriodos programokkal és rendszerekkel kapcsolatos kérdések meg férnek-e itt?
(#) RoliNyh válasza D Wye hozzászólására (») Dec 14, 2017 /

Ne kerülgesd mint macska a forró kását, csak dobd be mire vagy kíváncsi, talán ráharap valaki...
(#) Alkotó hozzászólása Dec 15, 2017 /

Gyermekem felvetése alapján, aki mostanában találkozik a rezgések fogalmával kérdezném a tudókat, mi rezeg a mobil telefonban? Hol van benne a "membrán", és azt mi mozgatja? Illetve mivel jó eséllyel belül van ez a rezgőke, és a telefon IP68 (vízálló) amikor mozog benne a rezgést keltő valami, akkor a levegő hogy tud odabent áramlani?
Tehát hogyan működik ez a rezgés a telefonoknál?
A rezgés nem rongálja a telefon mechanikus stabilitását?
(#) Ktulu válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Egy eccentrikus motor kelti a rezgést.
(#) Travolta válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

(#) Alkotó válasza Travolta hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Köszönöm (Ktulu-nak is).
(#) D Wye válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Rendben!

Adott egy Androidos eszköz, beépített joystick vezérlővel. A készülék alap beállításai tartalmaznak egy előre beállított konfigurációt PS4, Xbox360 és kikapcsolt állapotra. Utóbbi gyári hibás, mert aktiválását követően Bootloop jön létre, melyen csak egy FR segít.
Az előbbi kettő is hibás, mert olyan applikációk esetében, ahol nem lehet egyedi konfigot létre hozni, teljesen másként működik, mint OTG-n rádugott Xbox360 controller, valamint Bluetooth-on összekötött PS4. Például az Asphalt 8 Airbone játékban be marad kapcsolva a G-szenzor és az automata gáz. Fractal Space esetében PS4 konfig az alapra; megy a bal analóg - Xbox konfig; nem megy semmi - reális kontrollerek; mind működik - csak hogy párat említsek.
Igazából ezzel nem lehet mit kezdeni. Azonban keresek olyan appot, ami képes fizikális (OTG vagy beépített) kontrollert egyedi beállításokra rávenni, minden appra, vagy akár egyesével.
Keresgélésem eddig mindhiába, így bátorkodom megkérdezni végső lehetőségként tőletek.
(#) gerleimarci válasza D Wye hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Ezekre keress rá:
usb/bt joystick center
gkm touch

És majd találsz .apk-t.
(#) D Wye válasza gerleimarci hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Köszönöm!
(#) Alkotó hozzászólása Dec 19, 2017 /

Egy mai -korszerű- új telefon esetében szükséges az akkumulátort az első alkalommal hosszabb ideig töltőn hagyni?
Egymásnak ellentmondó tanácsokat kaptam. Ahol a készüléket adták, ott egyértelműen 16 órás folyamatos töltést ajánlottak, ahol meg a tokot vettem azt mondták marhaság, mert a 100 % elérése után mintha rajta sem lenne a töltőn.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 19, 2017 /

Bármelyiket is választod, nem lesz sem előnye, sem hátránya. Ahogy a telefontokos írja, a maradék órákban nem fog semmi történni! Amit érdemes lenne inkább megoldani: 80-90%-nál jobban nem tölteni a telót. Ekkor tudja az akkumulátor biztosítani a leghosszabb élettartamot (nem a leghosszabb rendelkezésre állási időt!).
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 19, 2017 /

Köszönöm a véleményt. Ez így +1 a "ne töltsük sokáig" oldalon.
Csak megjegyzem, hogy a töltés az kb. 30 perc kb. 50 %-ról 100 %-ra, a gyári töltőjével. Ezzel töltve, "gyorstöltés" felirat színesíti a folyamatot.
Ezért még egy kérdés felmerül bennem: A gyors-töltés, vagy a lassó-töltés jósol racionálisabb élettartamot? Esetleg itt is minden mindegy, és még abból is lehet bármelyik?
A gyors-töltésnek az időrőfordítás mindenképpen előnye. Reggel ébredéskor szembesülök a töltési kényszerrel, és mire indulok tele van a hasa.
(#) eyess válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 19, 2017 /

A Li-ion aksiknál ez nem lényeg ma már. Inkább arra kell figyelni, hogy ne mindig ugyan úgy megszokott módon töltsd.Valamikor töltsd 50% , valamikor 20% nál stb. Ezzel elkerülheted a memória effektust , ami inkább lényegesebb mint, hogy meg várd még teljesen lemerül stb.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2017
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 19, 2017 /

Te jó ég. Ez a 16 órás történet még a műanyag előtti időkből maradt vissza, mint kitörölhetetlen tévhit. Meglepő, hogy ahol ezzel foglalkoznak, nem léptek előre semmit.

A gyors töltés mindig jobban roncsolja az akkut, mint a normál. Dugd rá a töltőre aztán majd szabályozza magának az ételt ahogy akarja, mást úgy sem tehetsz. Az ilyen akkuk romlása általában exponenciális. Mire észreveszed, hogy romlik az állapota, már kb. mindegy is, beavatkozni úgy sem tudsz (ebbe sem).
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2017
Következő: »»   28 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem