Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hoverboard bluetooth probléma
 
Témaindító: Honda130, idő: Dec 25, 2017
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Honda130 hozzászólása Dec 25, 2017 /
 
Üdvözlök mindenkit! És természetesen Nagyon Boldog karácsony is kívánok a Hobbielektronika rajongóinak és szakembereinek egyaránt!

Ismét segítségre lenne szükségem, mert nem boldogulok.
Karácsonyra a nagyobbik lányom kapott egy hoverboard-ot. Nagyon örül neki, de azért ahogy nézem, vannak vele gondok. Emag-ról rendeltem, úgyhogy szerintem a garancia az halott ötlet lehet.
Zenét szeretne hallgatni a Bluetooth segítségével, de nem igazán sikerül aktíválni a dolgot.
Addig eljutunk, hogy bármelyik telefon a családban megtalálja a hoverboard bluetooth kapcsolatát és akár párosítani is tudom őket. Viszont, a telefonon bekapcsolva a zenét, a telefonon szól a zene. Miért? Próbáltam úgy is, hogy a párosítás után, mikor már elvileg ott van a meglévő kapcsolat a két készülék között, kijelölöm a zeneszámot és megosztva a Bluetooth kapcsolaton játszom le, de úgy meg újra szeretné keresni a telefon a közeli eszközöket. Sajnos így meg nem találja a hoverboard bluetooth kapcsolatát.
Miért? Tudja erre valaki a választ?

Köszönöm Szépen!
(#) Bakman válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
A telefonban az eszköz beállításánál be van kapcsolva a média hangja?

BT.jpg
    
(#) borvendeg hozzászólása Dec 25, 2017 /
 
En kidkobtam az enyembol, nagyon rosszul szolt. Budapesten januarban oda tudom adni.
(#) Honda130 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Szia! Ez a kép milyen rendszerről készült? Nekem Samsung Note4 Android 6.0.1 alatt ilyen beállítás nincs a párosított eszköz beállítása alatt. Nekem csak a párosítás megszüntetése van és az átnevezés.
(#) Honda130 válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Szia! Gondolom hogy nem szól túl szépen, de a kislányom szeretné nagyon. Amúgy engem nem is érdekelne. Sajnos Pesten nem járok mostanában. De kifizetem a postás vagy mondj rá valami nem túl nagy összeget aztán átveszem ha jó.
(#) Bakman válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Ha nincs ott ilyen opció, akkor a telefon valamiért nem hangeszközként azonosítja a hooverboard-ot. A telefonom számítógépekkel is párosítva van, ott valóban csak az általad is említett két opció látható, nem több.
(#) Honda130 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
De vajon miért nem hangeszközként ismeri fel?
A benne lévő Bluetooth nem lehet alkalmas hangeszköznek?
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2017
(#) Bakman válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Erre nem tudok válaszolni, nincs ilyen szerkezet a közelemben. A használati utasításban semmi érdemi infó a készülékkel (BT résszel) kapcsolatban?
(#) Honda130 hozzászólása Dec 25, 2017 /
 
Még lenne kérdésem, ha nem probléma: Ezt a terméket mikor bekapcsolom, nem kell senkinek ráállni. Elég ha megbillentem és elkezd menni. Ha csak simán úgy kapcsolom be hogy egy picit nem áll vízszintben, akkor szép lassan halad arra amerre picit billen. Ez jó lehet így? Én úgy tudtam, hogy csak akkor indul, ha ráállt valaki.
(#) Honda130 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Ennyi van róla.
(#) Doky586 válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Próbáld ki hogy a telefonra telepíted az androidos 'Bluetooth router' nevű programot. Én GPS program mellé használom, mert annak a navigáló hangját csak ezzel tudom áttenni telefonról a kihangosítóra..
(#) Honda130 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Pontosan melyikre gondolsz? Mert ilyen nevűt nem találni.
(#) Doky586 válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Az enyém így néz ki, de ez már nem található meg az áruházban, neked kell keresned hasonlót..

BTrouter.png
    
(#) bbalazs_ hozzászólása Dec 25, 2017 /
 
En fiaim is kaptak, de az e-digitalos (en is nagyon elvezem . Bluetooth megy siman.

Viszont ezt hasznalat elott ajanlott szintezni.
1. kikapcsolod
2. teljesen vizszintbe allitod mindket talpat
3. bekapcsologombjat kb tiz masodercig kell benyomva tartani, kozben villog, sipol, stb, akkor ujrakalibralja magat.

Engem meg az erdekelne, hogy a bekapcsolaskori hanguzenetet hogyan lehet eltuntetni vagy a hangerot hogyan lehet szabalyozni. De attol felek, a valasz az, hogy sehogy.
(#) Honda130 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Hát valóban elég hangos a bekapcsoláskor jelentkező hang. Nem hinném hogy bármiféle hangerőszabályozás lehetséges. Max, a hangszóró elé egy ellenállást lehetne tenni, de akkor meg a bluetooth-os hangerő is csökken. Régebben voltak olyan gyerek játékok itthon, ami rettentő hangot adott rettentő erősen. Azt csináltam meg ellenállással.
A kalibrációt már tudjuk. Kellett is már csinálni egyszer, mert az egyik oldal valahogy előbbre helyeződött. Utána jó lett. Végül is, ezt a kalibrációt akár egyéni beállításhoz is lehetne használni.
Azt még nem értem, hogy amikor rááll valaki, akkor az összes led mindenhol kigyullad és szépen funkcionál. Ha leszállunk, akkor megszünnek a ledek, tehát tudja a készülék, hogy senki nem áll rajta. Mégis, ha előre billentem, akkor ugyanúgy működik. Ez hibája lehet, vagy ez simán csak ilyen hover board?
(#) Honda130 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Sajnos én akármit telepítek a telefonra, nem tudom aktíválni a bluetooth-ot. Nem tudom miért?
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Nem, ez így nem jó. Tipikus hiba, sajnos néha új korában is. Ha ráállsz, a talp rész pár mm-t lemegy, és egy opto kaput kitakar. Ennek az optonak a függőleges pozícióján kell állítani.
(#) Doky586 válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Nem tudom mi az a "Hoverboard", gogle valami két kerekű valamit mutat, gondolom rá kell álni és gurul mint a bicigli? Csak azt nem értem mi köze a Bt-hez és a telefonhoz.

Nekem a Bt az autó kihangosító, szobai öklömnyi telefonkihangosító és jack+usb s minihifibe dugott bigyóhoz van (internetrádiózni).

Telón Bt-t bekapcsoltad? párosítottad? Mással megy?
(#) Bakman válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 26, 2017 / 1
 
Jól látod. Két kerekű valami ami extraként BT hangszórót is tartalmaz.
(#) Doky586 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Akkor nem zavaró hogy nem megy a BT..
Kit érdekelne egy gördeszkába v mosógépbe v fűnyíróba épített zenelejátszó...
(#) Honda130 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Elektromos rollernek is hívják. Van rajta egy Bluetooth vevőegység hangszóróval és a roller akkujáról van ez is megtáplálva feszültséggel. A rendeltetése itt is kihangosítás. Kihangosítja azt a zenét, amit épp bekapcsol a felhasználó az okostelefonján.
Igen. A telón bekapcsoltam. Párosítottam is őket, de zenét nem tudok vele hallgatni a hoverboard hangszóróján. Bevallom, semmiféle már Bluetooth-os szerkezetem nincs itthon amin ki tudnám próbálni. Max egy másik okostelefon, de az meg működik.
(#) Honda130 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 27, 2017 / 2
 
Erre is megmondom neked a választ. Elsősorban a kislányomat érdekelné, mert ilyet kért a Jézuskától. A gyerekeiért pedig megtesz az ember mindent. Náluk nincsenek szükségek érvekre, hogy ezért, vagy azért hülyeség egy hoverboard-ban Bluetooth egység. Simán és egyszerűen vágyik rá, nekem pedig jó érzés tenni valamit ez ügyben. Semmi bonyolult dolog.
Ha úgy nézzük, akkor maga a hoverboard is egy oltári nagy baromság. Azért én hiszek abban, hogy ha most uggyanolyan gyerek lennék mint ő, akkor én is élvezném vele a bohóckodást. Nekünk nem volt még ilyen, de a gyerekeimtől nem sajnálom amíg lehet.
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Én is gondoltam ilyesmire, de ha most rosszul áll az az opto, akkor elvileg azt érzékeli hogy rajta állunk? Viszont akkor a ledel amik a kerékbe, a sárvédőbe meg mindenhova be vannak építve, miért nem világítanak? Azok csak akkor kelnek életre, ha valóban rááll valaki a két taposó felületre.
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Most éppen nincs nálam egy sem hogy megnézzem neked, de úgy emlékszem hogy a ledek csak akkor világítanak, ha a valamelyik irányba forog a kerék. Ha a csavarok nincsenek matricával leragasztva, szedd szét nyugodtan, és fogod lántni. A Te esetedben az opto mindig kivan takarva. Ezt úgy tudod megszüntetni, hogy a GYRO paneleket, amin az optokapu is van, csavaronként egy M4-es alátéttel elemeled a váztól.
Az előző hozzászólásodhoz is fűznék valamit: persze megértem, hogy a gyerekeidtől nem sajnálod ezt, de én nem lennék nyugodt ha a kislányom használná. Nagyon könnyű vele elesni, és komoly sérüléseket szenvedni. Én egyszer borultam vele eddig, azóta rá nem állok, csak üresen megforgatom, és mehet vissza a tulajnak.
(#) Doky586 válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Ha valami nagyobb üzletben vetted, akkor vidd oda vissza és ott mutassák meg a működését, akkor kiderül hogy a telefonoddal vagy az eszközzel van-e gond. Ez utóbbi esetben egyből cserélhetik is, majd azon mutassák hogy működik-e az új..
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
(#) Honda130 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Az a helyzet, hogy az Emag-ról rendeltem. Ezt én velük nem igazán fogom tudni lerendezni, mert mikor a rendelés megtörtént és hiába vártam majd két hete a termékre, akkor is hiába érdeklődtem náluk. Az volt a válaszuk, hogy a rendelést nem ők teljesítik, hanem a Smart Balance cég. Érdeklődjek náluk. Azoknál persze hiába érdeklődtem, semmi választ nem küldtek. Úgyhogy szerintem ennyi.
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Köszönöm a segítségedet! Én is féltem őket, de bevallom neked, hogy amikor én állok rá erre a kütyüre, akkor ők jót nevetnek rajtam. Jóval idősebben mint ők, egyértelmű hogy másképp látom a világot és nem tudom olyan jól kezelni. Nem is szánok rá energiát, meg időt. Ez már az ő világuk. Első nap után úgy ment vele, hogy a kisebb helyeken oldalazgatva jutott át és senki nem mutatta meg neki. Úgy kezeli, mint mikor én először gyerek kotomban felültem a Jawa Mustang-ra. Apám el volt képedve, hogy semmit nem kellett megmutatnia.
Viszont kicsit még visszatérnék a problémás dolgokra. Készítettem egy videót és feltettem az oldalamra a Youtube-on. Van már pár videóm amit érdemes esetleg amúgy is megnézni, de a legutóbbi a Hoverboard-ról szól. Bemutatja a kislányom, hogy bekapcsolás után kivízszintezi magát a gép, aztán lassan de biztosan el is indul. Stabilan megy. Ha megemeli, akkor ahogy billenti, úgy változik a forgásirány. Majdnem ki is feszi a kezéből szebénynek. Aztán mikor megnyomja mindkét kezével a taposó felületet, akkor aktiválódik az összes led is és a forgás sebessége is meg többszöröződik. Még van egy érdekes jelenség, amit a hibával kapcsolatba tudnék hozni. Mikor a videó végén kipróbálja a Hoverboard-ot, többször is beremeg a gép és csörgő hangot ad. Nincs ott valami kilazulva?

Köszönöm!

Hoverboard
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Megnéztem a videót, és van pár észrevételem: látszik hogy valamelyik oldali talp szenzor nem jó. Ha már az egyik lábbal ráálsz, akkor is mennie kell. Ez nálad teljesül is. A videó elején a kalibrálás alatt is lassan mozog. Ez így nem jó. A kalibrálási folyamat sem jó, mert a hoverboard nem tudja, mikor van vizszintben. Bekapcsolás előtt a használónak kell szemre bevizszintezni, és úgy bekapcsolni, majd a gombot nyomva tartani. Ekkor eltárolja a vizszintes helyzethez tartozó paramétereket. Megpróbáltam kiváncsiságból, hogy direkt ferde pozícióban kapcsoltam be és úgy kalibráltam, akkor is működött, csak kényelmetlen volt.
A beremegés az alacsony terhelés miatt van. Nézd meg hogy a leírás szerint mekkora a minimális súly amivel rá kell állni. Lehet hogy a gyerkőc súlya még csak pont a határon van.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) Honda130 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Szia!
Köszönöm hogy megnézted! Lehet hogy nem túl sokkal haladja meg a lánykám súlya azt az értéket, ami minimálisan kell ehhez a szerkezethez, mert 20kg-ot ír. A remegést akkor elvileg hagyhatjuk. Igaz én jobban inkább a csörgést gondolom egy esetleges hibának.
Úgy gondolod hogy a videó elején kalibrálunk? Én csak azt akartam mutatni, hogy bekapcsolás után, hirtelen beáll oda, ahova kalibráltuk előtte. Az nem egy alap pozíció? Kalibrálást én ezen a hoverboard-on úgy végzek, hogy bekapcsolás előtt beállítom a kívánt pozíziót és sokkal hosszabb ideig tartom benyomva a bekapcsoló gombot mint egyébként. Ilyenkor elkezd villogni és akkor kalibrál. Kb.10másodperc kell neki, hogy megtörténjen a kalibrálás. A videón hosszan nyomva csak a bekapcsolás a cél.
De beszéljük meg ezt a talpszenzor dolgot kicsit jobban. Megpróbálok a tőled szerzett információkból összerakni egy saját elméletet és kérlek helyesbíts ha marhaság:
Van ugye oldalanként 2db szenzor. Összesen 4db. Ahhoz hogy teljesen elinduljon az egyik oldal, akkor azon az oldalon mindkét szenzornak érzékelnie kell hogy áll a gépen valaki. Ha nem érzékel egyik szenzor sem, akkor elvileg semmit sem kell csinálnia a szerkezetnek. Ha pedig bármelyik szenzor érzékeli hogy valaki ráállt (elkezd ráálni), akkor mozog ilyen lassan? Ha jól gondolom, akkor egy szenzor akkor is érzékel mikor nem kellene és ezért megy mindkét oldala a hoverboard-nak akkor is ha senki nem áll rá?
(#) kzozo válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Nem. Elég, ha oldalanként egy szenzor már érzékel. Azért kell kettő, hogy ha a felhasználó "rosszul" áll rá, akkor is biztosan érzékeljen. Küldök képeket. A gyro szenzor és a talp szenzor egy panelen van.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem