Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Scanner táp javítás
 
Témaindító: Metex, idő: Aug 6, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Metex hozzászólása Aug 6, 2008 /
 
HP scanner tápegysége egy HiTRON gyártmányú HES10-12010-0-7 típusú, 12V 1A terhelhetőségű kapcsolóüzemű tápegység. Szeretném megjavítani, de sajnos R15 és R22 ellenállások szénné égtek. Ha esetleg lenne valakinek egy ilyen tápja és belenéz, akkor ez a két ellenállás a hűtőfülra szerelt FET előtt található egymás mellett. Nagyon megköszönném ha leolvasná az értékeiket. Ha esetleg valakinek lenne hozzá elvi rajza, annak is hálás lennék.

Köszönettel: Metex
(#) szamóca válasza Metex hozzászólására (») Aug 6, 2008 /
 
Mi a scan tipusa?
(#) Moderátor hozzászólása Metex hozzászólására (») Aug 6, 2008
 
Legközelebb témára utaló címet adj meg...
(#) ujok hozzászólása Dec 20, 2008 /
 
Sziasztok én itt új vagyok, kaptam egy Network Easy Plus 30 BIT-es szkennert javításra de nincs hozzá telepítő lemez, és az Xp nem ismeri meg tud valaki segíteni,Hogy honnan lehet letölteni
(#) ujok válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 20, 2008 /
 
Köszi szépen de ezt már próbáltam és nem segített,mert nem telpíti vele.

(#) ujok hozzászólása Dec 20, 2008 /
 
Ismét én kérdezek nekem pontos cím kellene mert elég ....r a kapcsolatom és nem bír mindent.Viszont szeretném ha pontos fájl nevet kapnék,

(#) hirsch hozzászólása Jan 3, 2018 /
 
Szép napot mindenkinek!

Nemrégiben hozzájutottam egy Canon Canoscan 9000f Mark 2 szkennerhez, amiből sajnos hiányzik a beépített tápegység. Már sikerült megtalálnom a cserealkatrészt, de csak külföldön találtam és kicsit húzós lenne, postával meg pláne. Azért sem szeretném megrendelni, mert ha kiderült utána hogy más is rossz a gépben, falhoz vágom az agyam. Naszóval annak aki még ébren van, a kérdésem lényegében a következő: Mi a legegyszerűbb/legolcsóbb módja a tápellátás pótlásának? A cserealkatrészen annyi van feltüntetve hogy a kimeneten 32V 0.65A DC. Ha egy ILYET kötök bele, mennyire biztos, hogy bennégünk a házban?
Nagyon bonyolult és/vagy drága lenne hozzá egy megbízható tápot építeni?

Előre is köszönöm.

tap.jpg
    
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 3, 2018 / 1
 
Hogy néz ki ez oldalról?
Bontottam régebben több Canon nyomtatót amiben ilyesmi 32V-os modul volt.

32V-ra amúgy legegyszerűbb forrás a nyomtatótáp. Alis hokimokit én kerülném, mert ki szokták spórolni a szűrést pld. belőle. Illetve kicsit overkill a 4A.
(#) hirsch válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Nagyjából oldalról ilyen, sajnos jobb képet nem találtam, mert nincs meg az eredeti. Azt hittem a 4A az az áramerősség amit még elvileg elbír, nem vesz fel többet a scanner, de ha mégis az egészet rácsűrné az látványos lenne. De jó hogy mondtad a nyomtató tápot, talátam itthon egyet a jóleszazmégvalamire fiókban Ez jó lehet? (csatoltam)

DSC_0496.jpg
    
(#) Inhouse válasza hirsch hozzászólására (») Jan 4, 2018 / 1
 
Nem csűri rá, jól tudod, az a leadható legnagyobb áram, ha a terhelés nem vesz fel többet, akkor csak annyi. Ezek stabilizált tápok, 32V és kész. A szűrés és a védelem az más, azon tényleg spórolhatnak...
A képet elnézve már meg is van a tápod!
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Az overkillt arra értettem, hogy nyilván a 4A-t leadni tudó táp drágább lesz. Inhouse megmondta a tutit kössed be jól azt a tápot (jól!) és jó lesz.
(#) hirsch hozzászólása Jan 4, 2018 /
 
Rendben köszönöm Akkor már csak a bekötéssel kapcsolatban szereték kérdezni Szóval a scanneren az egyik vezeték gondolom a fázis, a másik a nulla , de mi lehet a harmadik, föld? Valahogy multiméterrel meg lehet állapítani, melyik micsoda, vagy szedjem szét, hátha jelzik valahol a nyákon? Sajnos servíz manuált nem találok hozzá :/

Mással már nem fárasztalak titeket eskü De az eddigi segítséget is köszönöm szépen, már így is sokkal előrébb vagyok.
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Nem-nem-nem. Az a kis fiszfasz csati az a DC csati véletlenül se kösd oda a 230-at.
Sípold ki melyik fütyül a gépházzal/USB Shielddel mindkét irányban.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
(#) hirsch hozzászólása Jan 4, 2018 /
 
Ja azt értem, nem a hálózatit akarom odakötni, hanem a DC-t a talált HP adapterből, igazából arra irányul a kérdés, hogy a HP adapter amit találtam hozzá, abból három vezeték jön ki, balról-jobbra 32VDC, föld és 16VDC (ez fel van rajta tüntetve) és nem tudom hogy a scanner 3 DC bemenete közül valyon melyiket-melyikre kössem, Mondjuk a 32V és a föld megy valahová (de hová?) a két bemenet közül (mert a gyári táp is 32V-ot ad), de nem tudom a scanneren mi lehet a harmadik bemenet.
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Van szakadásviszgáló multimétered?
Ha van akkor először a GND-t keresd meg ahogy írtam. A másik kettőt meg sípold össze és ha össze vannak kötve akkor oda kösd a +32V-t.
(#) hirsch válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Van úgy emlékszem, de most nem vagyok otthon. Szóval megkeresem a groundot, úgy hogy összekötést keresek a gépházzal, a maradék kettőt pedig összesípolom, ha össze vannak kötve, mindkettőre kötöm a +32V-t. És ha nincsenek összekötve?
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Idézet:
„És ha nincsenek összekötve?”

Akkor majd kitaláljuk mi legyen.
(#) Inhouse válasza hirsch hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Sajnos az is lehet, hogy dupla feszültség van...
Ez a táp olyan, mintha nem is létezne. K30318 lenne?
Hasonló táp egy kis segítséggel.
Szintén zenész...
Ezek alapján a táp széle felé eső a +32V, a másik szélső a GND és a középső a cont. jelzésű, amiről majd kiderül, hogy igényel-e oda valamit...
Ellenőrzésképpen a javasolt GND mérést csináld meg!
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
(#) Lucifer válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Idézet:
„Sajnos az is lehet, hogy dupla feszültség van...”

Azt azért fel szokták tüntetni rajta.
(#) hirsch hozzászólása Jan 5, 2018 /
 
Én ezt találtam, szóval elvileg ez a scannerből jelez vissza, hogy stanby módba helyezze az adaptert, ha kell. Ha jól értem akkor ezzel nem feltétlenül kell törődni, a HP táp stabilan biztosítja a +32-t (remélhatőleg akkor is ha a +16VDC pin nincs bekötve sehova), stanby meg nem lesz. Ha megvan a GND, akkor az átellenes pinre megy a 32 és elvileg mennie kell.
(#) Inhouse válasza hirsch hozzászólására (») Jan 6, 2018 /
 
Nagyon úgy néz ki, hogy igen. Amit én linkeltem ott is ez a bekötés van, bár az is 24-os. Meg a videóban is az van, viszont ott látszik, hogy kimegy tápfesz a harmadik nélkül is. Hajrá!
(#) hirsch hozzászólása Jan 8, 2018 /
 
Üdv mindenkinek! Sikerült kimérnem a GND-t az USB ground pinjével szépen összesípolt, megpróbáltam az ellentétes oldalt, ami elvileg a +32 összesípolni az USB port +5VDC pinjével, de nem csippant. Végül bekötöttem a HP-tápba a GND-t és a DC-t de se kép, se hang sajnos. A táp működik, legalábbis a hozzá való nyomtatóval.
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
A maradék két nem GND láb összesípol mindkét irányba?
(#) hirsch válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Nem sípolnak össze semelyik irányba.
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Szedd szét és küldj képet arról, hogy hova megy az a vezeték.
(#) hirsch válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 13, 2018 /
 
Üdv!

Végre van időm kicsit foglalkozni vele, úgyhogy szétszedtem, itt van néhány kép a belsejéből. Rámértem és a 3-assal jelölt a föld, mert összecsippant az USB port földjével, gondolom az átellenes (1-essel jelölt) a +32 de az nem csippan semmivel. Még kiszedem a lapot, lefényképezem a másik oldalát is, de úgy érzem nem én járok benne először, ami nem valami bíztató, bár lehet csak gyári QC jelölések.
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 13, 2018 / 1
 
Jók az elképzeléseid, az 1. lába a táp tutira (az megy a fojtó felé), a 3.meg a GND.
Van otthon pár hasonló tápom, majd szétütöm őket, megnézem mi van bennük a harmadik lábon (reméljük nem találták fel a spanyol viaszt). Valószínűleg valami fel/lehúzó lesz a tápban amit a panel érzékel. Ha beadod neki 1-3-ra a tápot mit tudsz mérni a földhöz képest a 2-es lábon?
(#) hirsch hozzászólása Jan 14, 2018 /
 
Nos ha beadom a tápot akkor a 2-es és a GND között 0V fesz-t mértem. Amúgy úgy látom a táp inkább 33.5VDC-t ad le, mint 32-t.
(#) hirsch válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 27, 2018 /
 
Ez alapján elég biztos vagyok benne, hogy a count pin kimenet, azaz visszajelzés a táp felé, viszont ha nincs bekötve, szerintem megakadályothatja a bekapcsolást. Ha mondjuk GND-re kötöm, akkor felrobbanok? Vagy tegyek közé néhány ellenállást?
(#) Lucifer válasza hirsch hozzászólására (») Jan 27, 2018 /
 
Ha a 33.5V-hoz képest méred mit mutat? Van a kezemben egy K30292 tápegység (jó hogy írtál, mert pont ott voltam a közelében). Mindjárt szétütöm, és meglátjuk abban mi megy a 3. lábra.
Aztán szövetkezünk az ördöggel és feltételezünk, hogy a tiédnek is úgy kellene működnie.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem