Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró (üzemeltetése hálózatról)
Lapozás: OK   15 / 17
(#) Inhouse válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Direktben rákötve az akkura? Sokamperes töltési, merítési ciklusok, vajon mit fog szólni hozzá az akku?
(#) Pafi válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 21, 2017 / 1
 
Pffffsssss....
Ezt.

Na jó, igazából lehet hogy már rég szárazak, ezért nem tartanak meg a töltést. Egy haverom sikeresen újratöltött jópárat desztvízzel. Egy nálam is üzemel évek óta.
(#) tothbela válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Nekem van egy akkuhalott viszonylag erős 14.4V-os két sebességes ütvefúróm. Szivargyújtó csatlakozót tettem rá, az eredeti bőröndjében meg van 4 darab 12V/7Ah-s akku töltővel, meg kábelekkel együtt. Egész nap el tudok vele dolgozni, a kis bőrönd meg nem nagy teher, ha odébb kell vinni.
(#) elektroncso válasza Pafi hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Majd kiderül. Az akkuk teljesen halottak, ha kipukkannak akkor mennek a gyűjtőbe. Áram alatt soha semmilyen gép nem marad a műhelyben, így csak akkor lesz áram alatt amikor dolgozok vele.
(#) elektroncso válasza tothbela hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Ez sem rossz megoldás, csak nincs akkum itthon, venni meg elég húzós.
4000Ft darabárral számolva 16 000Ft, amennyiért simán veszek ilyen hobbikategóriás gépet mint ez a FERM.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
(#) _BiG_ válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Ha már hálózatról megy a gép, akkor egy ötlet: az akkut házát belezd ki, csak a burkolat maradjon meg az érintkezőkkel. A halott akkuk mehetnek a gyűjtőbe. A házba építs be egy kábelt, ami megy a tápba. Tulajdonképpen az akku átalakul egy elektromos csatlakozóvá. Ha meg új akkura teszel szert, csak kihúzod ezt az adapterré/dugóvá vedlett burkolatot és bedugod az akkut és ennyi
(#) uniman válasza Pafi hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Kíváncsi lennék, hogy ilyen akkuk esetében hová öntöd a "vizet"...?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
(#) elektroncso válasza uniman hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Esetleg beáztatom egy kannába?
(#) elektroncso válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Valójában ez van most, csak az akku is bent van az áramkörben, pufferként.
Viszont oszcilloszkóppal megnéztem a tápfeszt, elég nagy a hullámosság, üresjáratban még jó is, nagyjából 0,2V, de ha lefogom a gép tokmányát akkor 0,4-0,6V a "ripple". Remélek a "kapcsolóban" lévő elektronikát nem fogja zavarni.

U.i.: Amúgy egy FERM FDC-1440K2 gépről van szó. Elégedettek vagyunk vele.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
(#) Pafi válasza uniman hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Először szét kell szedni természetesen. Mind a pakkot, mind a cellák lezáró fém kupakját meg kell bontani, és jó esetben injekciós tű, nehezebb esetben vákuum segítségével juttatható a cella belsejébe a víz. Nem mondtam hogy egyszerű.

Sőt nem is veszélytelen.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
(#) mahinátor hozzászólása Okt 10, 2017 /
 
Üdvözletem.

Akadt némi problémám a régi Bosch PSR 14.4V Li (első verziós ha jól tudom) csavarozómmal. Egyik napról a másikra elszállt a fordulatszabályzás benne és csak teljes fordulaton forog. Gondoltam biztos a kapcsoló rossz, szét is kaptam de nem látok benne semmi komolyabb elváltozást. Tovább nézelődve a beépített, akkumulátort is figyelő elektronikát, feltűnt, hogy a két nagy mosfet kinézetű alkatrész igen csak melegszik miközben járatom a motort. Szinte égetnek egy idő után.

Multiméterrel méricskéltem amit tudtam, de sokra nem jutottam. A mosfetek a szakadás/dióda vizsgálat során nem mutattak olyan eltérést, amely arra utalna, hogy hibásak lennének (a youtube-os gyorstalpalón tanultak alapján...).

Ebben szeretném kérni a segítségeteket. Nem szeretném emiatt kidobni, mert elég jó kis gép lenne még most is ha működne rendesen, szerintem.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2017
(#) dctacsi hozzászólása Feb 24, 2018 /
 
Kedves fórumtársak,

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy miként tudnám meghatározni, egy tápegység méretét, amit egy akkumulátoros csavarozó akkulátora helyett szeretnék használni.
Sajnos az akku bedöglött, bár vettem helyette másikat, de jó volna ha tápról is tudnám használni. Tápegységdm pedig rengeteg van itthon, egészen nagy teljesítményű is...

Az eredeti akku 12V 7Ah

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv
(#) Robin2 válasza dctacsi hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Kösd össze a legnagyobb teljesítményű tápegységeddel, mérd meg az áramfelvételét, majd válaszd ki a megfelelő tápegységedet.
(#) zolika60 válasza Robin2 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Terhelve mérjen, ne üresjáratban. Néhány tíz amper is kellhet.
(#) Robin2 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Hol írtam üresjáratot? Gondolom ennyi esze csak van. Bár az egészhez nem kell sok.
(#) Kovidivi válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Nekem egy Bosch 12V-os közép méretű csavarbehajtó a 10A-es áramkorlát védelmű akkumulátorral csak akkor pörgött fel, ha lassan húztam a ravaszt. Berakva a 20A-es védelmet a 10-es helyett, azonnal felpörög a tokmány. Ekkora áramot csak induláskor kér a motor, ha rendesen pörög, és terhelve van, sokkal kevesebbet eszik, a hatásfoka is sokkal jobb maximális fordulatszámon.
(#) B.Szabó László hozzászólása Feb 25, 2018 /
 
Szervusztok. Nekem egy neve nincs 18-voltos csavarbehajtóm van,aminek kimúlt az aksija. Én egy maszek gyártmányú akkutöltővel működtetem. Úgy hogy az eredeti akku nincs benne. Kicsit gyengébb,mint az eredeti,és még jó akkuval,de a semmi helyett jó.
(#) andrÁSZ válasza dctacsi hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Szia,nekem a nehéz trafós táp helyett egy ATX-es Pc táp adta az energiát.Biztosan van a polcon neked is,válaszd a legnagyobb amperest.Amelyiken kapcsoló van még jobb,én kiforrasztottam a felesleget,csak egy 12V maradt azt pedig bekötöttem a 230V-os fordittóba/de elötte azt is kiiktattam/.Veszel egy 230v-os PC táp lengő aljzatot és azzal csatlakozol a fúróhoz.
(#) zolika60 válasza Robin2 hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
Hol írtam, hogy azt írtad?
(#) zolika60 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
Az igaz, hogy fordulaton jobb a hatásfok, de ha megpróbálsz mondjuk egy hosszabb csavart fába behajtani, ami a gép határait feszegeti, hát vesz fel áramot rendesen.
(#) Bluger hozzászólása Márc 11, 2018 /
 
Sziasztok
Elolvastam egy pár oldalt itt de konkrét választ nem találtam vagy csak átsíklottam felette. Adott egy 9,6v Bosch psr 960as fúró aminek az akkuházát kibeleltem, banándugóval kivezettem a bemenetett. Nos ezt próbáltam egy FSP ATx tápról meghajtani, de a táp leáll mindig ami 12v 18A-ig bír. Valahol olvastam, hogy terheljem le az 5Vos ágat de úgy is leáll ha 12V-ra csatlakoztatom. Próbáltam egy kis játék motort is ami 12V-os és nem vesz fel sok ampert, de azzal is leáll. Próbaképpen rákötöttem az 5v-ra amivel forgot rendesen de persze ez semmire sem elég.
A kérdés az lenne, hogy hogyan tudnám erről a tápról hajtani?
(#) tothbela válasza Bluger hozzászólására (») Márc 11, 2018 / 1
 
Először is kellene az akkuházba egy legalább 2200µF-os kondenzátor, mivel PWM vezérlésű a motor, és nem jó ha hosszú vezetékkel megy a tápra. Az 5 V-os ágra kellene egy legalább fél amperes terhelés, ami mondjuk 10 Ohm/5W ellenállás lehet. Nekem sima noname ATX táppal ment, de most a SKORI féle tápról jár. Csak egy hajszálnyin múlt, hogy beférjen az akkuk helyére.
(#) Bluger válasza tothbela hozzászólására (») Márc 11, 2018 /
 
Köszönöm a választ.
Most egy nippon chemi-com 10000uf 25V-os talpas felül csavaros kondim van, hogy az jó lesz e
hozzá? Az ellenállás nem fog forrósodni?
(#) Kovidivi válasza Bluger hozzászólására (») Márc 11, 2018 /
 
Az akksi dobozába pont befér 6db 18650 cella(3s2p) 20A-es védelemmel, meg egy balanszer áramkör.Tölteni pedig 12.6V-tal 1-2A árammal kell a meglévő akksi csatlakozókon keresztül.
(#) Epu2 válasza mahinátor hozzászólására (») Márc 12, 2018 /
 
Egy halott fúrógépből kitermelt kapcsolószabályzóval pótoltam. Nagyon hasonlóak méretben és teljesítményben.
(#) Bluger válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Az első gondolatom nekem is ez volt, de túl kicsi a ház, ami csak szétbarmolással járna. 6 db akksi ami normális meg a balancer az is kb 8e ft-ba lenne összesen . Egyenlőre csak benti tevékenységre kéne, azért is gondoltam a tápegységet. Vagy ha netán találok olyan trafót ami 8V-ot add le és 150w-os.
(#) Kovidivi válasza Bluger hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
PSR 960-as behajtóm nekem is van. Hidd el, pont belefér a 6 cella. Nagyon minimálisan kell csak alakítani az akkupakk dobozán (merevítést kell letörni). Ha fizetnem kellett volna az akksikért, én sem csináltam volna meg.
Vezetékkel én is sokáig használtam behajtót, de az akksis mégis jobb. AT táp hajtotta, hosszú vezetékkel.
(#) bugyi680 hozzászólása Aug 20, 2018 /
 
Üdv!
Hozzá jutottam 1 kínai és 2db Makita akkumulátoros csavarozó géphez.Az akkumulátoruk halott.Az LM317-es tápegységemről szerettem volna meghajtani őket,ez sikerült is a kínai esetében,de a két Makita szinte meg se mukkan.Mit tudnátok ajánlani a meghajtására és a tápegységemről miért nem működnek?(talán nem tud elég áramot adni)
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2018
(#) ferci válasza bugyi680 hozzászólására (») Aug 20, 2018 / 1
 
Szia!
Jól gondoltad... kell legalább egy 5 amperes táp, nagy pufferkondival a végén is, a kezdeti áramlökés miatt.
(#) erbe válasza bugyi680 hozzászólására (») Aug 20, 2018 /
 
Akkufeszültségtől függően akár 20 A induló terhelést bíró tápegység kellhet. Legjobb a sima trafós, annál nem lép be áramkorlát, mint a jobb kapcsolóüzeműeknél.
Következő: »»   15 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem