Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Egérriasztó
 
Témaindító: djkerep, idő: Máj 14, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Pete79 válasza Pete79 hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Ja, a lényeget kihagytam: szóval december óta ott van az aljzatszigetelésben ez a sügér, és pont az ágyunk mellett, tőlem úgy 1 méterre rágcsálja a hőtükrös fóliát, meg a 200-as EPS szigetelést. Felszedtem annál a résznél a szegőlécet, hátha a fal és az aljzatbeton közti 10 milliméteres résen át feljön a hálószobába, de egyelőre elvan odalent. Amit lehetett, bevetettem: például csepegtettem le neki tömény borsmenta olajat, vagy mondjuk a ház lábazatánál elfüstöltem egy kisebb adag karbidot. Néha egy ideig kussba maradt, de pár órával később megint rágcsálni kezdett. A nejem általában nem kel rá fel, engem viszont rendszeresen ébreszt úgy éjjel 1-2 óra körül. Szétvet az ideg. Volt, hogy átköltöztem a nappaliba, és inkább a kényelmetlen kanapén aludtam.
Utolsó reményként vettem egy másik "elektromágneses" riasztót. Erről a bolgár gyártású csodáról készítettem a fotókat. Amikor először áram alá helyeztem, 2-3 napig nem hallottam ezt a kis gyökeret. Aztán újra megjelent, de most mintha ritkábban, és halkabban fészkelődne, rágcsálna. Azért lettem volna rá kíváncsi, hogy a fotók alapján mit lehet kinézni ebből a szerkezetből. Érhet ez valamit, vagy csak én beszélem be magamnak, hogy zavarja az egeret?
Egérmérget talán le tudnék neki tuszkolni a fal mellett, de nem akarom, hogy aztán a szigetelésbe mumifikálódva bűzölögjön ott nekem. Ha kitavaszodik, kénytelen leszek szétbarmolni a gyöngykavicsos lábazati szigetelést, és megkeresni, hogy hol mászott be az aljzatszigetelésbe.
(#) Bakman válasza Pete79 hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
A mogyoróvajnak nem tud ellenállni, azzal ki lehetne csalogatni. A 10 mm-es rés kevés lehet, lásd itt: YouTube.
(#) Pete79 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 3, 2018 /
 
A videón látható egértől azért vannak kisebb példányok is, meg ugye olyan, amelyik már napok óta nem evett. Azt szokták mondani, hogy akkora helyen be tudja magát tuszkolni, mint amekkora a feje. A tavalyi egerem a coax kábel apró védőcsövén keresztül mászott le a nappaliba. Magam sem hittem el. Bár a mostanin biztos szép vastag bunda lehet, ebben a nagy hidegben.

A mogyoróvajat valóban imádják. Vagy azt, vagy az Aldi kandírozott narancshéj kockáit szoktam nekik adni. Ezekkel az édességekkel elég sok egeret fogtam már, kültéren is, műanyag dobozban elhelyezett ragasztós papírral. De sajnos a mostani egér nem harapott még rá. Kiraktam még a spéci Provoke attraktánsból is, de egyelőre semmi reakció. Tavaly alaposan átnéztem a tetőt, és minden apró rést betömítettem. Még a függőeresz kifolyó csonkjaira is tettem sűrű kiosztású lombfogót, hogy egy picit megnehezítsem a dolgát. Arra viszont nem számítottam, hogy most meg a betonaljzat alá fészkel(nek?) be.
(#) granpa válasza Pete79 hozzászólására (») Márc 3, 2018 /
 
Ahol bement (vagy ahol tudsz lyukat képezni), tégy mérget. Tutira megeszik, és vége. Résen lehet mérgező gázt is használni. Nem kell sok, vagy különleges. Meggyújtasz 1-2 kénlapot (islóg, hordókénező) a réseknél (ledugózva, mint a hordóknál), aztán kampec nekik. Szépen kiszáradnak, nem fognak bűzölögni.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2018
(#) Pete79 hozzászólása Márc 3, 2018 /
 
Tavasszal tudom csak megbontani a lábazati szigetelést, akkor talán megtalálom a rést. A kénlapot nem erőltetném, mert az aljzatbeton és a fal közötti sávban az a lakásba is bejuthat.
Ha a tavasz beálltáig sem költözik ki, akkor marad a méreg.
De rátérve a riasztóra, továbbra is érdekelne a hozzáértők véleménye. Azért erőltetem ezt a kérdést, mert webáruházból rendeltem, ahová 2 héten belül indoklás nélkül visszaküldhetem. Nem szívesen állna benne a pénzem, ha csak humbug az egész. Nekem eddig úgy tűnik, hogy a LED pislákolásán túl valamit mégis csak csinál, mert nem olyan intenzív az egér jelenléte. De lehet, hogy ebben az időjárás változása is közrejátszik, fene se tudja...
(#) Remci válasza Pete79 hozzászólására (») Márc 3, 2018 /
 
Nálunk a padláson egy időben sokszor megfordult valami, ami zörgés, rágcsálás formájában volt észlelhető. Általában este,meg éjszaka. Még kamerákat is raktunk fel, hátha látható hogy milyen állat az. De ez őt nem zavarta, mert ugyanúgy folytatta a ténykedését, viszont a felvételeken nem lehetett látni hogy mi az. Utána szereztem egy ilyet Bővebben: Link , onnantól kezdve nincs se zörgés,se rágcsálás,semmi. Pedig nem a padláson van bedugva, hanem az egyik szobában, alul.
(#) Pete79 válasza Remci hozzászólására (») Márc 3, 2018 /
 
Hát, nem tudom. A Tiéd egy ultahangos+elektromágneses kombó. De én ezektől a TOP Shop-os termékektől eleve tartok egy picit.
Így néz ki belülről a régebbi változat (2:50-től). Az orosz rocker fiatalember tetszését szemmel láthatóan nem nyerte el.
Itt meg valami voodoo teszt látható, ahol 3 másik készülékkel vetik össze.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2018
(#) Remci válasza Pete79 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Nos, én ezekkel a youtub- os videókkal úgy vagyok hogy vagy igaz, vagy nem. A nézettség a lényeg, de hogy van- e köze a valósághoz, ki tudja. Én csak a saját tapasztalatomat írtam le. Nálam úgy tűnik bevált.
(#) Pete79 válasza Remci hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Félre ne érts: nem állítottam, hogy nem működik. Talán úgy néz ki, hogy az én PestXRepel készülékem is csinál valamit; mert bár a használata óta az egér még mindig jelen van, de már közel sem annyira aktív. De mivel ennek ezer egy oka lehet, szeretnék róla megbizonyosodni, hogy tényleg ér-e valamit. Ezért is szedtem szét a kütyüt, hogy a hozzáértők véleményezzék. Sajnos ez utóbbira egyelőre még nem érkezett semmi reakció. Az mindenesetre tény, hogy a kondenzátoron kívül legalább van benne valami IC féle, meg egy kis réztekercs.
(#) ferci válasza Pete79 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Az a kis ic-féle ( MOC3023 ) egy triacot kapcsolgat elvileg, ami pl. nem látható. Biztos a fólia oldalon van még pár alkatrész azzal együtt. Azt is kiderítheted, az a tekercs piszkálja a fém(?)tárcsát, vagy mi a kapcsolat a triac és a tekercs között.
(#) Pete79 válasza ferci hozzászólására (») Márc 5, 2018 /
 
Köszi! Igazad volt, tényleg van egy-két alkatrész a hátoldalon is. Majd este felteszem róla a képet.
Melyik fém tárcsára gondolsz? A tekercs feletti fémlapkára? Mert arról csak annyit tudok, hogy szétszerelést követően szépen fel volt forrósodva.

Amúgy egér úrfi ma hajnalban visszatért, és ott folytatta, ahol 2 hete abbahagyta. :-/ Holnap még elállhatok a vásárlási szándékomtól (akkor telik le pontosan a 2 hét). A nejem jelezte, hogy meg ne próbáljam visszaküldeni, mert benne van a használati útmutatóban is (ami egy rövid, és gyenge fordítás); hogy az első napokban fokozódik az egér aktivitása, és a "minimális hatást" 12-14 nap múlva, a "maximális hatást" 25 nap múlva fejti ki. Nem semmi, hogy "véletlenül" pont a visszavásárlási garancia időpontjának végéhez igazodik a kisegér elvonulása...
(#) granpa válasza Pete79 hozzászólására (») Márc 5, 2018 /
 
Valóban érdekes a leírás! Mindegy, vond le a konyhapénzből, és ha mégis beválik, add neki prémiumként.
(#) llaczo hozzászólása Dec 1, 2019 / 1
 
Sziasztok.
Az egérriasztó topikon egyetlen egérriasztó kapcsolást sem találtam, pedig többen keresték. Gondoltam megosztom azt ami nekem bevált. Sokan nem hisznek benne, de én már tudom hogy jó.
Falun az álmennyezet nem valami jó ötlet, de mi ezt nem tudtuk. Két év után, mikor már le akartam szaggatni a plafont, utolsó kísérletnek még felraktam egy általam készített riasztót. Két hét után teljesen elcsendesedtek. Ez volt 8 éve. Egyszer állt meg valamiért. Azt is úgy vettem észre hogy megjelent pár egér.
Tévhit hogy az egér elszalad ha meghallja. Egyszerűen csak nem költözik oda. Ha már ott született nehezebb eset, de előbb utóbb elmegy.
Ez a kapcsolás egy német gyártmányú egérriasztóból van. Eredetileg 556-os IC vel volt megoldva, de nekem csak 555-ös volt otthon. A PIEZO 40KHz-es kell hogy legyen. Lehet próbálkozni képeslap PIEZO-val is de bizonytalan.
A működés annyi hogy egy kb. 50Hz-es oszcillátor hullámoztat egy 22KHz-es másik oszcillátort.

Lehet Ebay-on is venni egérriasztót, de szigorúan 6 dollár feletti áron mert az olcsókban nincs csak egy kis led. A drágábbakat néha lefényképezik szétbontva is hogy látszódjon, van benne elektronika.
Ime a rajz:
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem