Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   150 / 250
(#) pipi válasza Koree hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Szerintem trükköznek az eladók...
Hatvan napon túl (én úgy látttam) már nem lehet értékelni a tranzakciót, vagyis nem lehet negatívot adni...
Persze ha gond van, minőség, vagy mást küldött, nem jött meg, akkor a várható szállítási dátumtól számolva +30 napon belül lehet reklamálni, visszakérni a pénzt.
Nekem is van pár több mint 30 napos megrendelésem, amit simán beelőzött egy későbbi(kb 12napra)
(#) Bakman válasza pipi hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Ezzel nem nagyon tudnak trükközni, mert a megadott szállítási idő lejárta után lehet bizonyos ideig reklamálni. Szerintem egyszerűen nem bírják az iramot a szállítók, kénytelenek voltak feltornázni a szállítási időt elkerülvén a felesleges reklamációkat.
(#) pipi válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Pont van ilyen cuccom, a leave feedback már eltünt a 60 nap eltelte miatt.
Reklamálni csak május 3 után tudok, ha addig nem jön meg...
A trükköt abban érzem hogy már nem lehet negatívot adni, ha nem jön meg, vagy minőséghibás, netán helyből rossz. Az más kérdés hogy reklamálni lehet, meg visszakérni a pénzt, a refund az működik.
(#) Doky586 válasza pipi hozzászólására (») Ápr 25, 2018 1 / 1
 
Megoldás: már a megrendelés napján nyomsz egy negatívot (ha 60 napos a határidő) és ha megérkezik majd módosítod..
(#) tothbela válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Én is jártam így. A csomag se jött meg, és már nem is árulta többet. Több ezres termékről lévén szó, nem akartam hagyni. Vettem tőle valami 1dolláros semmiséget, és így lehetőség nyílt a levelezésre ismét. Említettem a korábbi tétellel történt problémát, és bár semmit nem kaptam, visszafizetett mindent. Negatívot nem adtam neki, csak nem töltöttem ki az értékelést.
(#) proba válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 / 2
 
A megrendelés napján nem tisztességes negatívot adni, mert te azt már nem vonhatod vissza, csak ha ő felülbírálatot kér. Annak viszont szigorú szabályai vannak, csak erősen limitált számban lehet kezdeményezni.( talán több ezer tranzakció után egyszer)
(#) tothbela válasza proba hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Az a baj, hogy aki megérdemelné a negatívot, az olyan hamar eltűnik, hogy már nincs értelme. Rendeltem egy kis 3500Ft értékű LC100 mérőpanelt. Több fórumtárs is jelezte, hogy hibás. Egy 50Ft-os alkatrészt kellett cserélnem, és most jó. Ennek ellenére jeleztem az eladónak, és ő reagált rá. Szerintem fizikailag nem is érintkezett az áruval, mert ő csak üzletet köt. Kért fotót a csomag cimkéjéről, meg a termékről. Küldtem neki. Ha küld másik terméket, azt természetesen nem utasítom vissza, mert hát ő adott hibás terméket. Az hogy könnyű volt a javítása, csak a szerencsén múlott. Negatív minősítést nem akarok adni, mert ha kárpótol, akkor nem érdemli meg.
(#) Doky586 válasza proba hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Ha csak a 60. nap után lehetne értékelést adni, amikor már nem lehet (mert a rendszer automatikusan pozitívat ad neki) de az áru nem jött meg vagy csak részben és hibásan akkor hogy?

Ha az eladók rájöttek hogy áru küldés nélkül ís van így bevételük és 100% pozitívjuk akkor ennyi?
(#) tbarath válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Már _ha_ az eladók trükköznek, és nem tőlük független a dolog.
(#) proba válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
A mostani rendszert nem próbáltam, a régi szerint, amikor lejár a reklamálási határidő (30 munkanap ) indítotam egy caset erre mindenki visszaadta az árat eddig. Ami nem jött az utána már ritkán. Ha mégis visszafizettem neki.
(#) Zeusz1212 hozzászólása Ápr 25, 2018 /
 
Sziasztok, kezdő kérdés.
Vettem ebay-en egy alkatrészt, Bulgáriából, illetve vetettem, mert nekem nincs pay-pal-om. Április 1-én történt a vétel, május 2 volt megadva szállítási határidőnek. Mostanság írtam az eladónak (itt olvastam, hogy néha nem árt ráüzenni, nehogy elfelejtse feladni), hogy ha tudja, írja meg a várható érkezést. Nem túl kedves hangvétellel közölte, hogy mivel a legolcsóbb szállítást választottam (szerintem sima normál postai levél, emlékeim szerint nem is volt rá más opció, a vételt nem én intéztem), így nincs semmiféle nyomonkövetés, ezért nem tud információt adni, viszont az adott postázási mód esetén akár 45 munkanap (9 munkahét) is lehet a célbaérkezés. Ez ugye jóval túlvan az eredetileg általa megadott május 2 határidőn.
Kérdéseim:
- meddig várjak türelmesen, mikortól nem csúszok ki a reklamálási időből?
- ha nem érkezik meg a csomag, akkor mi várható? Én ugye nem tudok semmit felmutatni, hisz a csomag nem érkezett meg, ő esetleg mutat valamit a feladást bizonyítva. Ha útközben elveszett, akkor ki a "hibás", várhatok-e visszatérítést?
(#) tbarath válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Megértem hogy morcos volt, szerintem félreértettél valamit, fölösleges zaklatni az eladókat.

Május 2-ig mindenképp várj türelemmel, utána még 30 napig véd az ebay money back gurantee. Május 2 után írj rá ha addig nem jött meg, utána jó eséllyel arra fog kérni, hogy várj még. Én adnék még neki 2 hetet, ha 6 hét alatt nem ér ide a szomszédból akkor szerintem soha, szóval akkor kérném vissza a pénzt. Ha nem érkezik vissza 2-3 napon belül a pénz, akkor nyitnék egy case-t.

Ja, ami lemaradt: ha elveszett út közben, akkor tök mindegy ki a hibás, te nem kaptad meg. Ilyen esetben véd az ebay, még ha az eladó nem is örül ennek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2018
(#) Bakman válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Idézet:
„a rendszer automatikusan pozitívat ad neki”
Ilyen nincs. Az viszont igaz, hogy a nem értékelés sokkal jobb, mint a negatív.
(#) Zeusz1212 válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Köszönöm. Még egy kérdés: mivel ez sima postai levél, bedobja a levélszekrénybe a postás (gondolom), tehát semmi nyoma az átvételnek. Ilyenkor nem védekezhet azzal az eladó, hogy biztos átvettem, csak letagadom?
(#) tbarath válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Védekezhet, persze. De ugye neki kellene _bizonyítania_ azt, hogy megkaptad a csomagot, az meg ugye nem fog menni. Persze vannak akik ezzel visszaélnek, ők "jól járnak" a gerinctelenségükkel, csak ennek olyan vége szokott lenni, hogy ennek híre megy és az eladók nem szállítanak majd az adott országba, amit a becsületesek is megszívnak.

De reméljük a legjobbakat, simán megkaphatod még azt a csomagot.
(#) Kovidivi válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Ápr 26, 2018 / 1
 
Az ilyen gondolatoknak meg sem szabadna születnie!
Az Ebay téged véd, ha nem kapod meg a csomagod, visszakapod az árát. De ez a rendszer csak addig fog működni, amíg az emberek megfelelően használják, nem próbálnak hasznot húzni!
Nekem nagyon jól jött, mikor a 20€ értékű akksim nem jött meg, és azonnal visszautalták a pénzt.
Éppen ezért, mikor késik a csomag, visszakérem a pénzt, de ha időközben megérkezik, el is utalom az eladónak, ahogy illik! És ezt tartom követendő magatartásnak.
(#) Zeusz1212 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Milyen gondolatoknak nem szabad megszületnie?
(#) Kovidivi válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
"mivel ez sima postai levél, bedobja a levélszekrénybe a postás (gondolom), tehát semmi nyoma az átvételnek. " - ezzel kihasználva a rendszert meg lehet az eladót károsítani.
(#) Zeusz1212 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Köszönöm a feltételezést. De én fordítva gondoltam.
Sokkal jobban örültem volna egy olyan csomagnak, ahol ő tudja bizonyítani a feladást, én pedig az átvételt. Mert mint ahogy az ábra mutatja, simán lehet az a "vád", hogy ugyan átvettem, de letagadom.
Köszönöm a hozzászólásokat, akkor várok türelemmel, remélem megérkezik.
(#) Doky586 válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
A Te hibád hogy nem ezt a fajta kézbesítési módot választottad..
Persze akkor nem 'free shipping' lenne, hanem a posta többe kerülne a terméknél...
(#) cupika97 hozzászólása Ápr 26, 2018 /
 
Tudnátok nekem ajánlani olyan kamerát autóba, amiben van G-szenzor és GPS is van?
(#) Zeusz1212 válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 26, 2018 1 / 1
 
Nos, nem free shipping volt, hanem 3$ volt a posta, más kézbesítési opció pedig nem volt. A termék pedig 60$ volt. Szerinted ehhez képest a postán való sporólàs volt a legnagyobb tételem? Szeretem ezt a tipikus magyar hozzáállást, egyszer lopok, egyszer meg ingyen postáztatok. Amúgy meg miattam fog összedőlni az ebay. Normálisan kérdeztem szerintem, de végülis mit vártam.
(#) Kovidivi válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
"simán lehet az a "vád", hogy ugyan átvettem, de letagadom." - Ebben az esetben te vagy védve, az eladó mit tehetne? Te értékeled őt, és nem fordítva. Az eladó neked semmi kárt nem tud okozni, a pénzt visszakapod ígyis-úgyis. Nincs rajtad fogáspont, ezért is felesleges aggódnod ezen. A legrosszabb ami történhet, hogy a pénzed 2 hónapot dekkol másnál, és a várt terméked sem kapod meg, és esetleg máshonnan kell beszerezned 2 hónap csúszással.
60$-nál már érdemes nyomkövetést kérni, akkor látja mindenki, hogy mi történt a csomaggal (jobb helyeken alá kell írnod, hogy átvetted a csomagot). Esetleg küldje ajánlva, akkor pedig csak te veheted át, igazolva magad.
Én most rendeltem 32€ értékben valamit, még kérni lehetett hozzá 1.4€-ért "biztosítást", hogy ha megakad a vámon, kifizetik nekem a költségeket. Ez a banggood-nál volt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2018
(#) papus51 hozzászólása Ápr 27, 2018 /
 
Belefutottam a 60 napon túli problémába.
Február elején rendeltem 3 tételt és május 26-án telt le a szállítási határidő.
Persze nem jött semmi. Az ebay semmit nem enged tenni. Sem értékelést sem case indítást sem refund-ot, a 60 napos határidőre hivatkozva.
Van valakinek ötlete?
(#) vargaf válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Idézet:
„május 26-án telt le a szállítási határidő”

Melyik évben?
(#) Beila válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Paypal-al fizettél?
(#) papus51 válasza vargaf hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Köszi a kérdést. 1848-ban.
(#) papus51 válasza Beila hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Igen Paypal-al fizettem. Köszi.
Ez segíthet?
(#) dolargaan válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Igen. Ott 120 nap a határidő.
(#) lacek29 hozzászólása Ápr 27, 2018 /
 
Sziasztok
Lehetséges az hogy 12 óra alatt megérkezzen egy csomag ?
Gondoltam megnézem a rendelésem állapotát ma reggel,és ez a látvány fogadott.
Szám: UC123843872MY
Csomag állapota: Szállítás alatt
Célállomás: Magyarország
Származás: Malaysia
2018-04-19 12:45 In Transit, Item Arrived at Hungary
2018-04-19 02:11 In Transit, Item Sent to Hungary
2018-04-19 00:58 In Transit, Item Posted Over The Counter to Hungary
2018-04-19 00:36 In Transit, Dispatch PreAlert to Hungary
======================================
Powered by www.17track.net

A magyar posta nemlátja a követési számot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2018
Következő: »»   150 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem