Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   129 / 208
(#) mraulajos válasza FAZ1 hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Így történt, pontosan így van ahogy leírod. Utána néztem.
(#) FAZ1 válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Nem szoktam én SOHA hülye tanácsokat adni!
(#) zoli0078 hozzászólása Máj 10, 2018 /
 
Sziasztok,

Adott egy Medion 32"-os LCD TV ami nem akar bekapcsolni. Sajnos minden képen szét kellett szedni mert az előző gazdája elfelejtette mondani, hogy már valaki szétszedte és kifelejtette belőle a beépített tápkábelt. Sajnos SB résszel van gond a készenléti rész indulna de felfut a feszültség ~3.5V környékére (5V-nak kellene lenni) majd azonnal visszaesik ~2.5V-ra majd ismét fel és ismét le és ezt addig ismétli ameddig le nem áramtalanítom.
Látszott az is, hogy valaki a SB IC-t az optokat és pár alkatrész már átforrasztott. A tápban zárlatot nem mértem sehol. Terhelésre is ugyan így működik vagyis hullámzik a feszültség csak akkor egy kicsit alacsonyabb (~1,5V-tól ~2,5V-ig). A SB IC vcc lábán mért feszültség is ingadozik 12és 16V között.
A tápegység típusa: Vestel 17PW25-4
SB IC: ICE3BR1765J

Van valakinek ötlete merrefelé érdemes keresgetni a probléma forrását?
(#) kadarist válasza zoli0078 hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
Szia!
Ez a negatív feszültség valós érték? A multimétered negatív vezetéke hová csatlakozik mérésnél?
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2018
(#) zoli0078 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Szia,

Egyik érték sem negatív mind pozitív értékű, a multi negatív vezetéke a pufferkonti negatív oldalára volt csatlakoztatva. A számok előtti ~jellel arra próbáltam utalni, hogy körülbelül érték mert az alsó és felső érték is folyamatosan változik pár tizeddel.
(#) FAZ1 hozzászólása Máj 15, 2018 /
 
Vacakolunk itt a mindenféle régi lapos LCD tévékkel, miközben akkora nagy a jólét, hogy - csakis a példának okáért - egy teljes és komplett nagyképernyős (legalább 102 cm képátlójú) LG TV volt kidobva a Práter utca -Koszorú utca közti lakótelepen.
Igaz, a kijelzője kissé eltörött (lehet hogy csak a kidobástól), de van itt kérem olyasmi, hogy teljesen ingyenes az alig használt alkatrész ... miközben más meg vergődik - pl. a tápegységben elszenesedett valamiken. Miközben itt aztán megvan a komplett tápegység.
Vagy mondjuk a teljes képernyő-meghajtó egység .... és a többi egyebek.
Én például csak a hálózati táp bemenő RF szűrőjét szedtem ki, no meg a két kisméretű magasnyomó hamgszóróját (8 ohm, 15W). És egy csomó, szép fekete csavart.
(#) kadarist válasza zoli0078 hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
A készenléti táp elektrolitkondenzátorait ellenőrizted, kicserélted őket?
(#) joo hozzászólása Máj 17, 2018 /
 
Van egy nagy képernyős LCD tv nk amely egyik nap ilyen képet adott. Kíváncsi lennék hogy javítható e, vagy mi ennek a jelenségnek az oka.
(#) joo hozzászólása Máj 17, 2018 /
 
Előre is köszönöm
(#) Gafly válasza joo hozzászólására (») Máj 17, 2018 /
 
Szerintem csak kijelző csere segít rajta. De ne legyen igazam...
(#) FAZ1 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 18, 2018 / 1
 
Haha!
LCD kijelzőt viszont -
nagyjából annyiért lehet beszerezni, amiből simán kijön helyette egy tök új készülék.
Mert ilyenek sajna az árak mifelénk.
Nézegettem egyszer Orion LCD T2637S-be (a belseje egy az egyben Vestel 17MB22-2) csak kijelzőt - 81-es kínai Chi Mei gyártmányt.

Aztán - utána/helyette inkább eldobtam az egész működő TV-t.
(#) joo hozzászólása Máj 18, 2018 /
 
Szerintem én is ezt választom.Köszönöm.
(#) Gafly válasza joo hozzászólására (») Máj 18, 2018 / 1
 
Gyereknek azért ne engedd, hogy (még egyszer) focizzon a nappaliban (vagy ha nem Ő volt akkor meg fogd rá). Linket is elolvastad ugye, nem csak a szövegét?
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2018
(#) zoli0078 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Szia,

Első körben csak a kis értékűeket cseréltem ki de a helyzet nem változott.
Még próbáltam egy kis infót gyűjteni a tápról és egy fórumban hasonló problémát fejtegettem és a megoldás nem is SB részen volt hanem az aktív PFC vezérlő IC-je. Esetemben is ezzel volt a gond mert indításnál felpörög a főtáp is ami egyben van a PFC-vel (eddig ilyet még nem láttam). Most odáig eljutottam, hogy ki van cserélve az IC és most már a helyén is van a táp sőt még be is lehet kapcsolni. A kezelőgombokra reagál mivel minden érintésnél csipan egyet a háttér világítás is felkapcsolódik de képet nem ad. LVDS kábelen feljut a 12V a kijelzőhöz.
Táp: 17PW25-4
Mainboard:17MB65-2
Kijelző: Samsung LTA320AP06
Ahogyan hallottam ezek az alaplapok nem túl megbízhatóak és sokszor esetleg a firmware frissítés kell neki (egy fórumban olvastam, hogy hanghibát is oldott meg már a firmware frissítés), sajnos kép hibára még nem találtam rá sehol csak hanghibára.
Esetleg van valakinek valami öttlete mit érdemes még megnézni?
(#) Skori hozzászólása Máj 23, 2018 /
 
Sziasztok! Vettünk egy LG 32"-os TV-t édesapámnak (32LJ500V), és csak itthon szembesültünk vele, hogy nem tudjuk a fejhallgatót rákötni, ill. nincs semmilyen hang kimenet rajta. Édesapám nagyon rosszul hall, ezért használ egy vezeték nélküli fejhallgatót, enélkül gyakorlatilag használhatatlan számára ez a tv.

Tudtok-e bármilyen megoldást javasolni erre, vagy vigyük vissza a TV-t (online rendeltük MediaMarkt-ból)?
Mennyire általános dolog ez, hogy nincs hang kimenet egy TV-n?
Tudtok esetleg olyan kapható 32"-os TV típust ajánlani, amin biztos, hogy van használható hang kimenet? (aktív fejhallgatóról van szó, tehát RCA kimenet is teljesen jó)
(#) qvasz2 válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Ha belepiszkálsz, akkor a hangszóró jelét 2 ellenállással leosztod és kész vagy. Ha akarod kirakod egy csatira. Ha úgy is vezeték nélküli fülest hajtasz, akkor csati sem kell, akár az adót is beleépítheted a TV-be, ott táp is lesz neki.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
(#) Skori válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Megpróbálok élni az elállási joggal, bár neten rengeteg negatívumot írnak a MediaMarkt webáruházáról, meglátjuk mi lesz...
(#) qvasz2 válasza Skori hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Amúgy a mediamarkt-ban pont meg is tudnád nézni, mielőtt megveszed.
Sőt, ha elmondod nekik, mi a helyzet apáddal, szerintem segítenek egy megfelelőt választani
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
(#) Skori hozzászólása Máj 24, 2018 /
 
Nos visszavittem a TV-t.
Tud valaki segíteni, hogy milyet vegyek, (vagy milyet semmiképpen se)?
A szempontok:
- Audio kimenet elengedhetetlen - vezeték nélküli fejhallgató számára, tehát : RCA, vagy SCART, amin megjelenik a TV műsor, vagy a lejátszott fájl hangja (esetleg fejhallgató Jack csatlakozó)
- DVB-T / DVB-C tuner tehát digitális kábeltévé vételre is alkalmasnak kell lennie
- Lejátszás USB külső winyóról, a *.avi fájlok mellett, manapság használatos *.mkv *.mp4 fullhd videofájlok kultúrált lejátszásáras is alkalmas legyen.
- A menü használata ne legyen túlbonyolított, azaz okozzon problémát egy 83 éves ember számára sem.
- Az optimális méret 40" körüli, esetleg 32", (a 43" nem biztos, hogy elfér)
- Olyan típus legyen ami kapható is...
Az lenne a leghasznosabb, ha olyan is írna aki konkrétan használ, vagy ismer egy adott típust, ami megfelel a fentieknek.
(#) qvasz2 válasza Skori hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
Sokkal célszerűbb lenne egy áruházban érdeklődnöd, hogy náluk van-e ilyen, ami neked kell. Én hiába írom le, hogy az enyém ezeket tudja, mert, ha nem a múlt héten vettem, te már nem fogsz pont ilyet kapni, és amúgy is kismillió alverzió van minden készülékből, és amihez te hozzáférsz, már lehet, hogy pont nem ilyen.
(#) FAZ1 válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Vadi új, de mondjuk - még garanciális készülékbe csak úgy belepiszkálni?
Egyből ugrik a garancia!

Sokkal egyszerűbb az Aliexpress-en megrendelni egy optikai adaptert, ami aztán ad ki mindenféle/fajta jeleket. Köztük fülhallgatónak valót is.
De lehet mellette rákötni komplett sztereó hangrendszert is.

Sokkal olcsóbbra kijön, mint Magyarországon megvenni, pl. a Conrad-ban.
(#) Skori válasza FAZ1 hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Nekem is volt ilyen aggályom. A megoldás az lett, hogy szétnéztem mely típusokon van fejhallgató kimenet. Végülis erre esett a választás: Philips 43PFS4132 Egyelőre jó döntésnek tűnik, a fejhallgató hangereje, függetlenül szabályozható a Tv hangszóróinak hangerejétől, ami jelen esetben rendkívül hasznosnak bizonyult.
Egy 1Tb-os usb-s winyót rákötve szépen problémamentesen lejátssza a filmeket róla. Egyetlen dolgot hiányoltam, hogy a filmben nem lehet adott időpontra ugrani mondjuk a számbillentyűzettel, csak "gyorstekerni". A képminőség nekem jónak tűnik. A hangja a saját hangszóróin gyalázatos, mondjuk az az LG-nek még gyalázatosabb volt. Az LG esetében nem is értem, hogy gondolják, hogy ha már a Tv nem képes normális minőségben szólni, akkor annak ellenére sem lehet a hangjelet kivezetni és erősítőre + normálisabb hangsugárzóra kapcsolni.
Régebbi TV-ken simán előfordult (a fejhallgató csati mellett) rendes "hangfal" kimenet, persze csak néhány W teljesítménnyel, de ez TV nézéshez elegendő volt. Mára erről teljesen leszoktak a gyártók.
(#) FAZ1 válasza Skori hozzászólására (») Máj 29, 2018 /
 
Van ám sztereo kimenő hangjel a SCART csatlakozó lábain, ha egyáltalán olyasmi csatlakozó még van benne.

Amikor nekünk pl. Alba Regia TV-nk volt (úgy 1964-től), majd később rá megvettem első kazettás magnómat (BRG MK-21; 1969 .... és még most is megvan!), egyből agyalni kellett róla, hogy honnan legyen hozzá megcsinálva a TV-ből kijövő "minőségi" (URH-s) hangjel? Nagyon sokan akkoriban csak mikrofonnal "minőségieskedtek", mert semmiféle más közvetlen TV hangos kicsatolás nem volt, a hangszóróról magáról bármi jelet levenni meg - az bizony eléggé torz, mert már eleve teljesítmény van rajta (így aztán rendre túlvezérelt). Na meg aztán - egy csöves TV esetében semmi kedvem sem volt pl. a 220-at bárhová is kivezetni egy tranzisztoros magnóra.
Aztán lett végre jó megoldás, a hangerőszabályozó potijáról lett a hangkimenet levéve - leválasztó kondikkal, feszültségosztó ellenállásokkal - és persze - az akkor oly divatos csatlakozó tuchel-lel.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
(#) Skori válasza FAZ1 hozzászólására (») Máj 29, 2018 /
 
Manapság a Tv-k kis hányadán van scart csatlakozó, és amelyiken van azoknak az 50%-a csak bemenet, azaz nincs a kimenő hang bekötve rajta. A TV doksijából pedig simán kihagyják ezt az információt, csak úgy tudod meg ha kipróbálod, vagy találsz valakit (pl. itt a fórumban) aki már kipróbálta az adott típuson.
(#) FAZ1 válasza Skori hozzászólására (») Máj 29, 2018 /
 
Érdekes, de nekem ki is jön a hang.
Pedig csupán egy mezei szlovák gyártású 82 cm-es, extra lapos Samsung TV-m van.
Közel 4 éves ... de valami adapterrel megy hozzá a SCART. Annyira lapos, hogy még az se férne bele.

Ha meg már nem divat a SCART, van helyette HDMI, és vannak a mindenféle RCA-s aljzatok.
Nekem pl. még D-SUB csatlakozó-aljzat is van rajta, így aztán lehet használni számítógéphez ...
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
(#) mraulajos hozzászólása Máj 31, 2018 /
 
Hali!
Vettem a TVm hez egy ilyet. Összeállítottam, de túl gyengén megy át a jel. Az optikai vezeték kivételével kell még más bemenet is? A koax RCA aljzat, az mi célra szolgál?
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 31, 2018 /
 
Szia!
A Toslink melletti RCA szintén egy digitális hang bemenet. S/PDIF.
(#) Udvari Zsombor válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 31, 2018 /
 
Eléggé felhangosítottad a tévét? Vagy függ ez egyáltalán a tévé hangerejétől?
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
(#) mraulajos válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 31, 2018 /
 
Idézet:
„függ ez egyáltalán a tévé hangerejétől?”


Jó kérdés, mos próbálgatom, mit lehet belőle kihozni.
(#) FAZ1 válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Kell ám hozzá valami tápfesz. Ha jól tudom, +5V !
Vagy egy telefontöltő adapterről adod be neki,
vagy a hozzá adott USB csatlakozót szintén bele kell dugni a TV-be.

Tápfeszültség nélkül - már eleve az csoda, hogy egyáltalán "túl gyengén megy át a jel".
Következő: »»   129 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem