Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   103 / 196
(#) Massawa válasza freddyke hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Hát nem tudom, évek ota használom a fekete fejpántos nagyitokat, és semmi gond sem a szememmel, sem a nagyitással. A különbségek inkább a kényelemben vagy a használhatoságban vannak. Szoval nem kellene ilyen sommás kijelentéseket tenni. Ha valoban huzza a szemed, akkor inkább szemorvoshoz kell menni - ök bemérik a szemed.
Nekem egy ilyen nagyitom is van (20x) ezt valoban csak arra lehet használni, hogy leolvassak egy SMD feliratot vagy vizsgálgassam a nagyon sürü SMD NYÁKot. Ezt könnyebb hordozni, mint a nagy nagyitot.

IMG_3344.JPG
    
(#) freddyke válasza Massawa hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Ki mit tolerál. Embere válogatja. Ha elszédülök vagy fejfájást kapok, akkor számomra használhatatlan. Most voltam szemorvosnál, nullás mind a két szemem. Egy 2000 forintos nagyítótól (előállítási költsége valószínűleg a tizede) nem várok el csodát. A lencsék minősége is olyan, amilyen. Ez a próbálkozás ébresztett rá, hogy nem akarom erőltetni ezt a fajtát, sem a szemüveget. Ha megjön az Amazon-os nagyító és időm engedi, akkor megnézem és írok róla véleményt, de 99%, hogy megy vissza.

Amint korábban írtam, egy távcsőokulárt használok hasonló célra (fordítva nézek bele). Ennek a nagyításra nem tudom mekkora. Apró SMD alkatrészeken nagy méretben látom vele a feliratokat.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2018
(#) Massawa válasza freddyke hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
A szemed együttfutását is mérték?
Az ilyesmivel rengeteg embernek gondja van, a távcsöben 2 képet látnak, ábrázolo geometrián a 3D rajzok nem emelkednek ki nekik a sikbol stb. Nem tudom, hogy az ilyesmit mérik-e, de emlékszem hajdanán az osztályban volt egy teszt, a szemorvos is ott volt, az osztálykollégák majdnem harmada "nem látott a térben". Nem értek hozzá, nem tudom mitöl van ez, de ez volt az eredmény. Lehet, hogy csak a szemed képtelen igazodni a lencsékhez. A szemüveghez is sokat kell szokni, ha ilyesmire szorul az ember.
(#) granpa válasza freddyke hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Az bizony (tisztességtelen) üzleti fogás, hogy rád sózzák a drága keretet, sőt ha lehet még új lencsét is mert az "hibátlan". Még ha a lencséd jobb is, mint amit ajánlanak. Saját tapasztalat: 3 csili-vili "ingyenes szemvizsgálat, stb." üzletben akartak rábeszélni (levenni 8-15 eFt-ra), hogy új keret, vagy új lencse is; végül szerencsére,- jó tippet kapván-, elvittem egy kis maszek látszerészhez, aki csak annyit kérdezett: megvárom-e? Ja, és csak 400 Ft volt! Sajnos azóta elment nyugdíjba (le is rokkant). Mondjuk a szemüveg azóta is jól szolgál, >10 éve. Ő volt az utolsó igazi látszerész.
(#) fastaction válasza Bakman hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Szia ! A csőrébe ragad , hiába kenem . Olaj nélkül a dugattyú is megragad . Lehet , hogy márkásat kellene vennem ?
(#) Bakman válasza fastaction hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Ez jó kérdés, nekem egy névtelen, alu házas van. Manapság ritkán használom, de amikor csak az volt, nem volt vele gondom. A dugattyún van tüske, ami ki tudja tolni a csőbe ragadt ónt? Illetve, a vége szilikonos cső?
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2018
(#) bbb válasza fastaction hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Én nem véletlenül linkeltem be azt, amelyik nekem bevált... Olaj helyett inkább szilikonnal kend meg, azzal nem fog megragadni.
(#) freddyke válasza Massawa hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Idézet:
„A szemed együttfutását is mérték?
Az ilyesmivel rengeteg embernek gondja van, a távcsöben 2 képet látnak, ábrázolo geometrián a 3D rajzok nem emelkednek ki nekik a sikbol stb. Nem tudom, hogy az ilyesmit mérik-e, de emlékszem hajdanán az osztályban volt egy teszt, a szemorvos is ott volt, az osztálykollégák majdnem harmada "nem látott a térben". Nem értek hozzá, nem tudom mitöl van ez, de ez volt az eredmény. Lehet, hogy csak a szemed képtelen igazodni a lencsékhez. A szemüveghez is sokat kell szokni, ha ilyesmire szorul az ember.”
Csak külön nézték, együtt nem. Nem látok két képet binokulárban és látom a 3D rajzokat. Emellett biztosan igazad van, hogy nem egyforma a két szemem. Alapból rendben van, de egy szemüveg gondolom fokozhatja az eltérést. Mégis volt egy szemüveg, amivel sokkal jobban láttam, mint a többivel. A családtagnak csak olvasáshoz kellett az apró betűhöz. Rövidesen már a nagyot sem látta és megállapították, hogy távolra sem lát jól. Azóta is szemüveges. Jobb nem hozzászoktatni a szemet a szemüveghez. A nagyítólencse szerintem más, mert abba csak bele-belenézek, messzebbről, de nem azon keresztül látok alapból.
(#) fastaction válasza Bakman hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Tüske éppenséggel van , de a csőre nem teflon , nem szilikonos . Meg nem olvadt , de ragad rá az ón rendesen . Mindjárt húzok rá csődarabot és szilikonozva kipróbálom .
(#) fastaction válasza fastaction hozzászólására (») Jún 10, 2018 / 1
 
Most működik ! Köszönöm !
(#) kowi hozzászólása Jún 12, 2018 /
 
Sziasztok!
Kis kínai barátainktól rendeltem. Nem is tudom hogy éltem eddig nélküle
(#) Massawa válasza kowi hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Én is vettem ilyet, de egy kicsit durvának találom. Föleg az SMD-nél ( állitolag ahhoz tervezték) jobb lenne az érintekezö csucsok finomabbak, meg élesebbek lennének.
(#) kowi válasza Massawa hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Én már mindent ezzel mérek Szabad egy kezem
(#) freddyke válasza kowi hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Tudnál küldeni egy linket az általad megvásárolt konkrét termékről?
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Üdv! Hol lehet ilyen zsinórt rendelni,vajon az Ázsia centeren találok?
(#) Massawa válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Már elfelejtettem hol is vettem ebay vagy banggood. De Kinábol jött.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2018
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Köszi!,majd molyolok a neten.
(#) em válasza Massawa hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Nekem a képen látható Zeiss felszerelésem van. Az fontos, hogy sztereóban látok vele, a finom forrasztásokhoz ez a jó. A nagyítása 2.5x, ezzel mindent meg lehet oldani. Mivel a látótérnek csak egy kicsi részét foglalja el, folyton tudom hordani. Sajnos nem lehet ilyet kapni, de ha valaki tudja hol, jelezze. (Édesapámtól kaptam vagy 15 éve...)
A Zeiss mindenféle profi cuccot készít, gondolom aranyárban: Zeiss szemüvegek
(#) Massawa válasza em hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
A fogorvosomnál láttam ilyet neki a szemüveglencsébe ( nem tudom, hogy dioptriás vagy sem) voltak az extra nagyitok beragasztva. Gondolom valaki profi csinálta, de ma nem igen lenne probléma otthon is megoldani, amiota a lencsék müanyagbol vannak. Akár napszemüvegbe is be lehetne rakni.
(#) zolika60 válasza em hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Órások használtak hasonlót. Ma is beszerezhető ilyesmi.
(#) erzsé válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Szia. Én ezt találtam.
(#) yulo5310 válasza erzsé hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Nagyon jó,köszi! Már rendeltetek is a rendszergazdámmal,mert nekem nincs ebay számlám.
(#) em válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Nekem nem jó az órás. Az órás szemüvegek általában csak egyszemesek, és kitakarják a teljes látómezőt. Egyébként a küldött linken látható olcsó kínai kétszemes nagyítókat el kell felejteni. Kollégám vett egyet, semmire se jó. Nem lehet egy tengelybe állítani, a lencséje pocsék stb. ment a hulladékba.
Ez jószemüveg, de 80eFt...
Olcsóbban érdekelne ilyesmi.
(#) zolika60 válasza em hozzászólására (») Jún 13, 2018 /
 
Ha legörgetsz a LINK-emben a lap alja felé, ott is van hasonló kétszemes. Persze az sem olcsó.
(#) kowi válasza freddyke hozzászólására (») Jún 14, 2018 / 1
 
Bocsi hogy csak most... Bővebben: Link
(#) freddyke válasza kowi hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Köszönöm, meg is rendeltem!
(#) freddyke hozzászólása Jún 16, 2018 /
 
A korábbi fejlámpás-nagyítós problémát egy ilyen fejlámpával oldottam meg. Nagyító nem volt, de nem is kellett, mert a furatba fókuszáltam a fényt, bőven láttam. Az Interspar-ban vásároltam 1600 forintért, 20%-os akciós kuponnal (egyébként 2000 Ft). A fényerő tényleg 160 lumen körül lehet. A fókuszálhatósággal egy ponton sokszorosára növekszik a fényintenzitás, amely rendkívül hasznos. A fókuszgyűrűje kicsit kotyog, nem számít a gyakorlatban. 100%, 50% fényerő és villogás közül lehet választani. A fejpántja átlagos fejméretre túl szoros és kicsit felcsúszik magától. Még éppen elmegy, órákig hordható. Lehet vele hajolni egy bizonyos mértékig. Teljesen oldalra feküdni nem, akkor lecsúszik a pánt. 90°-ban dönthető. Döntésnél két kattanás között elég nagy a távolság, finom beállításra nincs lehetőség (esetleg a fejpánt igazgatásával). A vizet bírja. Csap alatt alaposan megmostam (kénytelen voltam, méreggel dolgoztam és rákerülhetett), kicsit bepárásodott belül a lencse. Felkapcsolás után néhány percen belül elpárolgott.

Mielőtt visszaküldtem a korábban értékelt, fekete fejpántos-lámpás nagyítót, összehasonlítottam a két lámpa fényét. 50%-os fényerőn is akkora különbség volt, hogy csak sejthető volt mellette a másik lámpa fényfoltja. Módosítom a korábbi értékelésemet, az a lámpa semmire sem jó.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2018
(#) freddyke hozzászólása Jún 17, 2018 /
 
Update: Ha a pántot mosni kell, érdemes kitekerni a csavart belőle és különválasztani a lámpától. A lámpa még mindig párás belülről. Eltarthat egy ideig, amíg elpárolog a víz vagy szét kell szednem kiszárítani. A csavar sem bírja a vizet, elkezdett rozsdásodni. Remélem kapok M1-1.5 körüli csavart és anyát rozsdamentesben.

Egyébként nem rossz, egyre több mindenhez használom. Nem próbáltam még ki, hogy akkuról is megy-e (megfelelő fényerővel). 3 db AAA elem van benne.
(#) Kovidivi válasza freddyke hozzászólására (») Jún 17, 2018 /
 
3db AAA elem az szinte pont egy 4.2V-os lipo akksi. Én vettem az én fejlámpámba egy bele passzoló méretű akksit, elég sokáig kerestem. Talán 2-2.5$ volt, és max. fényerőn világít 10 órát. A te lámpádban ahogy merül az elem, úgy csökken a fényereje, ezt persze nem veszed észre (hozzászokik a szemed), csak amikor elemet cserélsz benne, sokkal jobban fogsz látni vele!
(#) freddyke válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 17, 2018 /
 
Ez jó ötlet, a képek alapján szerinted belemenne a Lipo akksi? Osztás van az elemek között. Észrevettem, hogy csökkent a fényerő, csak nem akartam írni, amíg nem voltam biztos.

Sajnos felfedeztem mégegy negatívomot. A fő fényfolt nagyjából homogén, de körülötte van egy gyűrű, ahol szökik a fény.
Következő: »»   103 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem