Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   237 / 288
(#) Inhouse válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
FBS-el van felragasztva a hűtőborda a NYÁK-ra?
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2018
(#) levaitamas válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Igen.
(#) Swedhart válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Igen erre gondoltam nem megy az inverter rendesen ez biztos.
(#) gyulank hozzászólása Jún 21, 2018 /
 
Melyik 230V tápos villanypásztor működik a legjobban? A legutóbbiról (az inverteres kézi rajzzal kiegészített) azt írták, hogy pilanatra zárlatot csinál, ami gondolom nem tesz jót a hálózatnak, valaki írta is tán, hogy újraindulgatott tőle a gépe, valakinek pár szikra után nem működött. Van ami ugyanolyan jó, vagy jobb, de nem okoz PC gondot?
(#) zosza18 válasza gyulank hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
Szia!

Az inverteres villanypásztor elektronika nem okoz problémát, ha normálisan el van készítve. Nem csinálhat rövidzárat egy pillanatra sem a hálózatba, mivel le van választva, de még ha csinálna is... akkor se lenne, mert a tápegység is le van választva ami a dugaljba van bedugva... egyszóval nem lehetséges ilyen jellegű probléma.
Ha olyan elektronikára gondolsz, ami közvetlen a hálózati feszültségből dolgozik és abból állítja elő a nagyfeszültséget, azt úgy felejtsd el, mint a felsőfokú egyenleteket!!!
Az inverteres villanypásztor egy 12V-os dugasztápról/trafóról üzemel, szóval semmi köze a hálózathoz... kivéve ha valaki annyira okos, hogy a két földet összeköti, akkor nem is kell csodálkozni.
(#) gyulank válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
Az inverteres 12VDC-ből csinál 12VAC-t amiből egy trafóval 230VAC-t. Ezután van az egyenirányítás meg a diac meg a tirisztor ami pillanatra zárja a leírás szerint, aztán meg a másik trafó. Ha nekem van 230VAC-m, akkor miért válasszsam le 8 trafóval?
(#) vargaf válasza gyulank hozzászólására (») Jún 21, 2018 / 1
 
Az érintésvédelemről hallottál már? Ha igen, akkor nem teszed fel ezt a kérdést!
(#) gyulank válasza vargaf hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
1 trafó miért nem leválasztás? A rajzon gyújtótrafó van, de utána írták, hogy 12V-os trafó is jó, ...netet.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2018
(#) zosza18 válasza gyulank hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
Nem 12VAC-t csinál a hajtás, csak a trafót hajtja meg négyszöggel, ami 12VDC még mindig. A 12/230V trafó az inverter trafó(ami leválasztó is egyben, ahogy a linkelt rajzodon is látszik), aminek a 230-as oldalán kapsz egy 100-300VAC-t, attól függ, hogy milyen a hajtás és a trafó áttétele... amit egyenirányítasz és töltögeted a kondit, amit majd a gyujtótrafóra sütöl ki. A gyújtótrafó közös ponton van, ahogy az a linkelt rajzodon is van, így az nem minősül leválasztásnak, de ha mégis külön kivezetéses lenne, akkor se szabad arra hagyatkozni.
Ezt az egészet meghajtod egy dugasztápról, trafóról vagy akkuról és így mehet a villanypásztor.

A nagyfesz és a földelés a kimeneten nem azonos a betáp GND-jével vagy a védőföldeléssel!
Amennyiben a hálózati üzemű verziónál maradsz, úgy ne is várj semmilyen formában segítséget, mert nem kapsz! Senki nem asszisztál ekkora baromságokhoz. A képek között találsz sok-sok megbízható elektronikát, leírással, tervekkel, kapcsolási rajzokkal... biztos találsz Neked megfelelőt is.
(#) gyulank válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
Jó, erre gondoltam, csak emlékezetből. Gondolom le aztán vissza tra...ért 2. Nade nekem nincs gyújtótrafóm, rendesből indultam ki.
Szóval én el szeretném hagyni azt, hogy 230VAC-ból csináljak 12VDC-t, hogy abból 230VAC-t csináljak.
Én is le akarom választani, de miért nem jó egyszerűen 1 trafó minden más nélkül? Vagy több trafó minden más nélkül? És mi lehet a végén? Sima trafóval, vagy trafókkal gondolom sima trafó. Ilyen 1Hz körüli kapcsoláshoz gyújtótrafó, és gondolom sorkimenőhöz nagyobb frekvenciájú. Még egy kérdés: Miért 2kHz-el szaggatja az 50Hz-es trafónak a 12V-ot?
(#) hkarcsi válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
Sziasztok, van nalam egy "Lacme Secur CLASSIC-HTE" gyari pasztor, direkt a halozati feszultseget duplazza es tolti vele a kondit, amit rasut a nagyfesz trafora. egyetlen halozati levalasztas a nagyfesz trafo ket tekercse kozti szigeteles. Ugy latszik a hivatalos gyartok sem bonyolitjak tul. Valakinek nincs veletlenul egy kapcs. rajza hozza? Tul ritkan adja az impulzusokat, szeretnek gyorsitani picit rajta. Agyon van lakkozva a panel, nem nagyon tudok meregetni rajta.

Udv., Karcsi
(#) fleta válasza hkarcsi hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
1 mp alá ne vidd.
(#) Cavalier válasza gyulank hozzászólására (») Jún 21, 2018 / 1
 
Komolyan mondom, ilyen tudással ne állj neki hálózatról működő villanypásztort csinálni! 12V-osat se nagyon érdemes, mert nem kecsegtet sok sikerrel, de azzal legalább esélyes, hogy nem ölsz meg senkit.
Pl. a nagyfesztrafó NEM sima trafó, pont a nagyfesz miatt.
(#) hkarcsi válasza fleta hozzászólására (») Jún 21, 2018 / 1
 
Nem szeretném, de most majdnem 2mp.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) gyulank válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
Mi lenne, ha válaszolnál inkább? A válaszodból nem derült ki, hogy te tudsz valamit amit én nem. A sima trafó az 50Hz-es, nem kell elektronika a működési frekvencia előállításához. A trafó az trafó, akármilyen feszültségű. Van egy hatásfoka, és egy korlátozott kimeneti árama, plusz a menetszám arányától függő feszültsége. És leválaszt. A nagyfeszültségű is.
(#) Inhouse válasza gyulank hozzászólására (») Jún 22, 2018 / 1
 
A gyújtótrafó, amivel ezen utánépített készülékek zöme megy, autotrafó, azaz nincs galvanikus leválasztás.
(#) gyulank válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Azt én elhiszem, de nem érdekel a gyújtótrafó, mert nekem olyanom nincs, és az érdekel, amim van. Mindenki csak arra reagál, ami nem lényeges. Jó, lényeges lenne, ha gyújtótrafóról lenne szó, de máskülönben nem. És nem jönnek válaszok a kérdéseimre, csak kötekedés, meg lehülyézés.
(#) Inhouse válasza gyulank hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Sima trafóból nem lehet jó villanypásztort építeni. Nem véletlenül elterjedt az autós gyújtótrafó erre a célra. Kicsit emeld meg az ingerküszöböd, és ne akadj fent ennyire ezeken a hozzászólásokon. Oka van annak, hogy lebeszélnek bizonyos megoldásokról. Itt nem csak arról van szó, hogy nem fog rendesen működni, vagy tönkremegy, az életvédelmi szempontok a legfontosabbak.
(#) vargaf válasza gyulank hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Erről óhatatlanul eszembe jut:
Hír: Az autópályán egy ember szembe megy a forgalommal!
Autós: Mit egy ember, mindenki!
Talán fel kellene ismerned, Te vagy az "autós". De én már írtam az érintésvédelemről, az Téged nem érdekel. Írták mások is, de az Téged nem érdekel. Más témánál is ez volt, mindig szembe mész a "forgalommal".
(#) zosza18 válasza gyulank hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Még mindig...
Idézet:
„Senki nem asszisztál ekkora baromságokhoz.”

Sima trafóból nem csinálunk kimenőt, fogadd el. Ha nincs gyújtótrafód, akkor vagy tekersz/ tekertetel egyet, vagy sorkimenő trafóval készíted(bár azok gyengébbek, ahogy mondják...).
A hálózatról közvetlenül nem hajtunk ilyet és kész, nem érdekel senkit se a többlet alkatrész, fontosabbak a körülvevő emberek.
A 2 kHz-s szaggatás csak egy, a sok közül. Én konkrétan a trafóhoz állítom be, hogy kijöjjön a megfelelő feszültség és az áramfelvétel. Mivel nem üzemi körülmények között van a trafó, így az 50Hz kevés, főleg hogy 12VDC a hajtása, ezért kell nagyobb frekvencián hajtani, hogy kis áramfelvétel mellett meglegyen a kívánt nagyfeszültség a másik oldalon és bírja azt a terhelést ami a gyújtótrafó hajtásához szükséges.
És még egyszer, hogy úgymond miért nem segít senki...
Idézet:
„Senki nem asszisztál ekkora baromságokhoz.”
(#) antikzsolt válasza vargaf hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Amíg hobbi addig nincs baj. De egy villanypásztor az tud nagyot csapni. Sajnos nem egyszer megtapasztaltam. Bár a cipőm rendesen szigetelt de ennek ellenére úgy odavert mint 1 liter rendes házi pálinka. Pedig ha jól emlékszem csak 10kg ütés volt(gondolom a kalapács ikon az ütési erőt jelképezi) Most gondolt el mi van ha a tiéd meghibásodik és ne adj isten a voltok mellett az amperok is megjelennek a vezetéken. Aki megfogja akkor zsákban téged meg a rendőrök visznek el
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2018
(#) vargaf válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Te összekeversz "gyulánk" nevű fórumtárssal, én figyelmeztettem őt a veszélyekre.
Érintésvédelem
Én ilyet nem építenék és senkinek sem javaslom.
(#) antikzsolt válasza vargaf hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Bocsi. Neki szántam csak mellényúltam. Inkább itt mint a fűnyírónál
(#) gyulank válasza vargaf hozzászólására (») Jún 22, 2018 1 /
 
Milyet? Mert én nem írtam, hogy egy trafó se legyen. Azt ti írtátok, hogy egy trafó nem trafó. Azt is írtam, hogy érdekel az érintésvédelem, és a gyújtótrafó nem érdekel, mert az nincs. De ti mégis olyan dolgokról beszéltek, amikről én semmit nem állítottam, vagy az ellenkezőjét annak, amit állítotok az állításomról. És erről beszéltek, ahelyett, hogy a kérdésekre válaszolnátok. Arról sem én tehetek, hogy eltűnt a szövegem, és ... lett a linkek végén, bár amennyit mellébeszélünk, nem számít mit írtam. Pl. zosza18 valamit mondott a kérdésemre, de azt is offban. Szóval legalább leírnátok, hogy mi bajotok van konkrétan! Mármint úgy, hogy legyen köze az én írásomhoz is, mert ha azzal kezditek, hogy a gyújtótrafó, akkor nem is az én elképzelésemről van szó, hanem a tietekről. Az meg megint nem válasz, hogy sima trafó nem lehet mert csak...
(#) levaitamas válasza gyulank hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Hello!
Olvasgatva az írásaidat nekem a következő jön le:
Nem szeretnél az inverterrel foglalkozni. Te a hálózati 230V-ot akarod egyenirányítani, majd ezzel a kb 325V DC-vel tölteni a kondenzátort, amit feltételezem a diakos megoldással kisütögetsz. De hová, mire ha nem használsz valamilyen nagyfeszültséget előállító eszközt (szándékosan nem írom a gyújtótrafó szót). Ezután hogyan tovább?
(#) gyulank válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Nem tudom elképzelni, hogy jön ez le, mikor a gyújtótrafón kívül minden trafóról beszéltem, és minden más trafó leválaszt.
(#) levaitamas válasza gyulank hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Kész, kiszálltam én is.
(#) gyulank válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Mivel nekem pedig a hozzászólásokat olvasva, illetve az első hozzászólás után az jött le, hogy a gyújtótrafó nem választ le, és ez a probléma. Utána mondtam, hogy nem érdekel gyújtótrafós megoldás, és különböző trafós megoldásokról érdeklődtem. De még most is csak azt kapom, hogy életveszélyes, meg baromság mert a gyújtótrafó nem választ le.,
(#) antikzsolt válasza gyulank hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Tessék Itt találsz egy megfelelően biztonságos megoldást.
(#) gyulank válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Én nem erre, hanem válaszokra vagyok kíváncsi.
Következő: »»   237 / 288
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem