Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2904 / 3549
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Idézet:
„Azt hittem ma már ilyet csak múzeumban látni.”
És még nálam. A telefonok kiszorították a fényképezőgépeket, de én sokkal jobbnak tartom, és ma is használom. Nemrégen ballagáskor a nagy tömeg -és rokonság- fényképező emberek között egyedül voltam fényképezőgéppel. Utána a rokonság elkérte kép és video felvételeimet, mert eléggé jobbak voltak mint a telefonos felvételek.
A telefonban nincs semmi olyan technika, amit ne lehetne fényképezőgépben is megcsinálni. Fordítva viszont nem igaz, az optika mechanikai méretek nagyobb lehetőségei miatt.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2018
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Nem volt negatív szándék a megjegyzésem mögött. Magam is kedveltem a fényképezőt.
A képrögzítés tipikusan egy olyan dolog, ahol kizárólag az eredmény számít, és egyáltalán nem érdekes hogyan jött az létre. Ha az eredmény eléri az elvárt minőséget, akkor az tökéletesen rendben van, és mit sem számít mekkora optika, mekkora fotótáska, vagy mennyi megapixel van mögötte.
De mert szóba hoztad a fényképező minőségét, elmondom nálam miért szorult ki a telefon mögött. Ameddig nem várunk el túlzott nagyítást, vagy távcső funkciókat (amit az olcsóbb fényképezőkre nem is lehet "felcsatolni"), és a fotóterületen van egy alapfényerő, addig a telefon tökéletesen kiszolgálja a hétköznapi igényeket. Az én utóbbi telefonjaim minden szempontból jobb képet készítenek, mint az utolsó fényképezőgépem. Ebben persze az is benne van, hogy kis túlzással mindig kapom az újabb telefontípusokat, tehát két eltérő technikai színvonalról van szó.
Nekem inkább az a bámulatos, miként képes egy valóban ici-pici lencse, egy valóban nagyon rövid fókusztávolsággal ilyen hihetetlen eredményt elérni a telefonokban.
És pl. éppen ennek a fórumnak a fotói között látok sok esetben olyan értékelhetetlenül pocsék képeket, amikre nehéz magyarázatot találni. Ehhez is -mint sok egyébhez az életben- szükség van egy minimális ismeretre, és némi érzékre. Nem véletlenül létezik a "fotóművész" státusz, akik esetenként egyszerű technikákkal is képesek hátborzongató módon elénk tárni egy-egy apró mozzanatot az életből.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
És még nálam is.
A fényképezőgép fényképezni való, a telefon pedig telefonálni. Hiába is okos. (Az én elvem. )
Szerintem a technikai okok mellett az "emberek lustasága" is közbe játszik abban, hogy a telefont használják az emberek fényképezni, hiszen a telefon mindig ott van az embernél, így a fényképzőgépet nem kell előszedni.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2018
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Idézet:
„Nem volt negatív szándék a megjegyzésem mögött.”
Tudom, nem is úgy értettem.
Idézet:
„Ameddig nem várunk el túlzott nagyítást, vagy távcső funkciókat”
Valóban esetek zömében elég a telefon minőség, és nem kell külön fényképezőt is cipelni.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Idézet:
„az "emberek lustasága" is közbe játszik”
Meg nem kell a fényképezőgép kezelését is megtanulni, előnye inkább a nem automata, hanem kézi beállításnál van.
Az előbb említett ballagási felvételeket én távolabbról magasabb pontról egy helyről mindent belátva nagyfokú zoom lehetőségnek köszönhetően kényelmesen csináltam, mások telefonnal a tömegben birkózva fej fölé emelve pár méterre megközelítve a témát kínlódtak.
(#) bbb válasza sany hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
Sőt! Nekem ilyen Canon a560-ból van 2 teljesen jó és egy félig működő példányom Nagyon jó volt ezeket fára kitéve CHDK-val megbolondítva teljesen automatán időzítve timelapse filmet készíteni... (gyakorlatilag csak ezért vannak nekem ezek, a normális gépem egy Olympus e410). Persze sajnálom, hogy nem viszem magammal mindenhova a DSLR-t, de az már tényleg nem fér el a zsebemben
Persze telefonnal is rengeteget fotózok, de ez főleg dokumentálási célból készül a cégessel, míg a blackberry 9800-ammal még élvezhetőek is a képeim.
(#) Udvari Zsombor válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
Hát, igaz hogy ma már a profibb nagyobb fényképezők vannak inkább jelen, de azért még elszórtan az alsó kategória is képviselteti magát, és ez csupán 2 db ceruza elemel működik. Nem tudom hogy ez milyen régi lehet, de én vagyok a második tulajdonosa (sok éve használtan vettük) és eddig csak az idő/dátum fenntartó gombelemet kellett cserélni.
Azért (szerintem) a minősége is jobb mint egy ma kapható hasonló fényképezőnek, ugyanis a családban valakinek pár éve véletlenül leesett amit nemrég kaptt és azzal a lendülettel fogaskerék-törés lett az optikában tehát el lehetett dobni az egészet; ez pedig nem sokkal a fotó készítése előtt egyszer felvétel közben csúnyán leesett a kemény földre de az elemek és SD kártya megigazítása után hiba nélkül ment tovább!
(Elnézést, hogy sokat írtam...)
(#) killbill válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
Gondolod, hogy egy fényképező minőségét az határozná meg, hogy tönkre megy-e, ha leejted a földre?
(#) Gafly hozzászólása Jún 24, 2018 /
 
Ebbe pont belefutottunk tegnap. Néztük is, hogy mi a felfordulás tárgya...
(#) Gery78 hozzászólása Jún 24, 2018 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Bemutató videós rovat, hová lett? Régebben volt egy olyan rovat, ahová bemutató videós anyagok voltak feltöltve. Keresnék egy videót, ahol a transzformátorkészítés rejtelmeit mutatta be valaki. A méretezéstől kezdve a cséve készítésén át a tekercselésig. Ebben segítsetek légyszi, hogy ezt hol találom meg.
(#) Ivan93 válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
Szia! Pár hónapja eltűnt a gomb, de az URL még működik: HE videók
(#) Gery78 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
Ez az! Köszi szépen az URL-t! Mondjuk nem értem, hogy miért tűnt el a gomb, lehet hogy valami fejlesztés zajlik ott?
(#) Topi válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Lassan talán egy éve is van, hogy kivettük a menüből a videó szekciót. A folyamatosan változó adatvédelmi, szerzőjogi, stb. változások csak gondterhessé tették a videórészleget. Hamarosan meg fog szűnni.
(#) nedudgi válasza Topi hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Megoldás lehet, hogy a videó szekció visszakerüljön, rövid ismertetéssel, de a tárolás, lejátszás a YouTube-on keresztül történjen? Így az összees adatvédelmi macera az ő nyakukba szakad, mert itt csak egy link lesz?
(#) Topi válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Sajnos nem ilyen egyszerű az eset. Újra fel kellene venni minden feltöltővel a kapcsolatot, külön hozzájárulását kell kérni minden feltöltőnek.
(#) nedudgi válasza Topi hozzászólására (») Jún 25, 2018 / 1
 
Mondtam már, hogy tele van a hócipőm a falvédőkkel? Lassan azért is fizetni kell, ha a szomszéd meghallja a rádiót.
(#) Topi válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Szívemből szólsz
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Mondjuk azért a szomszéd miatt nem, de ha nyilvános helyen szólt a rádió, mindíg is kellett fizetni, ma is. Az más kérdés, hogy nem nagyon ellenőrizték, de ha valaki valamit el akart érni, ezt is elővették. (mint a pótlámpa készlet)
(#) nedudgi válasza pucuka hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Mint tudjuk a rókának legalább két bőre van. És megkapom a jogvédelmet az archivált családi fotókra. Vagy mégse?
(#) jani1987 válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Én anno a gépre letöltöttem így megvan.
(#) SALáta hozzászólása Jún 25, 2018 / 2
 
Ezen az artjúdán én forrongok, megláttam két hete az ipari minősítésű cf kártyán a logót. Kérdem én akkor ha én "alkotok" akkor nekem jár a jogdíj? Egy ipari folyamathoz kellő és vásárolt kártyára ahol kizárólag az én programjaim kerülnek rá mi jogon szed jogdíjat? Ezt nem értem. Talan mar nincs is forgalomban olyan olvasó amin zenét esetleg filmet lehetne nézni. Nyilván pc s kartyaolvasón van.

Jó hogy a klingspornak, sia nak meg a modeconak nem kell jogdíjat fizetni ha a korongjait használom. Na mindegy megyek és hasznalom is mert az még ingyen van.
(#) Bakman válasza SALáta hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Valamit valamiért. Jogdíj van mindenen, cserébe letölthetsz mindenféle konzekvencia nélkül (kevés helyen van ez így). Megosztani viszont már nem oszthatod meg a tartalmat. Pl. szép nagy anomáliát szült a GEMA és a YouTube közti vita Németországban, tessék csak megkeresni. Bizonyos értelemben még el is vagyunk kényeztetve.

Nem azt mondom, hogy a rendszer jó hanem azt, hogy tessék körbenézni, mérlegelni. Érdekesség: 10 ország, ahol a lakosságnak tilos internetezni. Stb...
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2018
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Internet tényleg van, de azt is lehet itt is figyelik.
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Most is ...
(#) nedudgi válasza Bakman hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Valóban. Farmernadrágért nem fejeznek le, szinte az egész országban működik a mobiltelefon, és nem kell néhány napot gyalogolni a legközelebbi kocsmáig.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Mit csinálnak vele? Küldenek egy alkatrész reklámot, mert olyan oldalakat nézegetek? Az ilyenre szoktam azt mondani, le se sz...arom.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Jún 25, 2018 /
 
Nem tudom ki hogy van vele, de ez a jelentgetés most épp az apróhirdetés rovatban gusztustalan... Az a baj vannak itt olyan felhasználók akiknek erre van merevedése, elnézést a kifejezésért!
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Ha nem sért szabályt a hirdetés, nem törlik.
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Ha kiadatod valamilyen kiadóval, akkor igen. A kiadó lehetsz saját magad is, bár akkor megláthatod, hogy a kiadói jogdíjnak csak a töredékét kapod vissza. Sokan élnek a jogdíjak kereskedelméből, és nem is rosszul.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Érdekes ez a téma. Az internetet vártam mint a messiást, hogy de jó lesz majd flmet nézni, zenét hallgatni - ha már multimédiás az a PC. Na éppen csak erre nem lehet használni az idióta törvények miatt. Ha letöltök egy zenét és kiírom egy Artisjus matricás DVD-re akkor egy mocskos tolvaj vagyok - de a jogdíjat azért fizessem a korongra. Agyrém. A pendrive-ot sem használhatom büntetlenül, ki kell fizessem a sarcot, pedig csak a notebookom és a cnc közötti "vödrözésre" használom, olyan fájlokhoz, amit én hoztam létre nulláról free szoftverekkel, jogtiszta oprendszeren. Utána csodálkozunk, hogy beelőznek a kínaiak mindenben. Ők nem kötik meg a saját kezeiket, mégis a nagy multik nem tudják, hogyan férkőzzenek a kegyeikbe, mert ha ott eladás van - akkor nagy a piac. A világ beteg. A facebookot cenzúrázzák, de az adatainkkal büntetlenül visszaélhetnek. Még le sem törölhettem az általam feltett képeket. Most is ha törlöm - szerintem őrződik valamelyik titkosszolgálatnál. Ők nem fizetnek jogdíjat, az tuti. Az persze nem érdekes, hogy ellopják a találmányom nevét, visszaélnek vele és még meg is fenyegettek. Nesze neked jogállam.
Következő: »»   2904 / 3549
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem