Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1194 / 1267
(#) geltam válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Most bedugtam a koaxot, jobb lett a kép, nem recseg, igaz függőleges fehér csikok lassan futkosnak, de sokkal jobb mint tegnap. A 110V fixen megvan, akárhogy tekertem, akármilyen volt a kép.
(#) kadarist válasza geltam hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Tehát most nem jön elő a hiba. Kösd be a dugóba a koax árnyékolását is, és akkor meg fog szűnni a futkosó csíkozódás.
(#) geltam válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Némely csatornán tiszta a kép, de elég sok meg fehér csíkos, valamelyik jobban, valamelyik kevésbé, igaz még mindig jobb mint volt. Viszont kipróbáltam a másik szobában lévő tv koaxával, a helyzet változatlan, pedig a másik tv tiszta.
(#) kadarist válasza geltam hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Akkor meg lehet, hogy a készülék nem eléggé szelektív a kábeltévétekhez és a szomszéd csatorna bezavar. Csatornakeresés utáni finomhangolást végeztél?
(#) geltam válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Próbáltam, de már a vezérlése régóta nem jó, 1-2 gomb jól működik, de a legtöbb nem, így ha például megnyomom a csatorna lefelé váltás gombot, hangerőt változtat, menüt előhoz meg ilyenek. Régen jó volt minden csatorna, vagyis nem gyárilag ilyen.
(#) yamuga válasza geltam hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
A készülék elképzelhető, hogy nem hipersávos kábel tunerrel készült . Talán túlvezérlődik a túl nagy jelszint miatt, amit az AGC áramköre nem tud kompenzálni. Esetleg megrottyant a tuner. A videód utolsó kockáin viszont felfedezhetők a sorvisszafutási csíkok is, ami a "nagy fekete vasmagos" sorkimenőn található két potméter elállításából ered. Ez utóbbit mindenképpen be kéne állítani mindenekelőtt. A "screen"
feliratú a képcső segédrács feszültségét szabályozza G2 700v körüli érték. A "Focus" a képcső fókuszát állítja 1500V körüli érték. Mérni nem kell, de tekerd le addig az előbbit, hogy a vékony vizszintes csíkok eltünjenek, és a fényerő élvezhető maradjon. Az utóbbit addig tekerd amíg a legélesebb lesz a kép.
(#) geltam válasza yamuga hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Igen, ezt beállítottam, némely csatorna teljesen jó lett de a legtöbb csíkos, vagy még rosszabb, mert el is megy valamelyik néha.
(#) yamuga válasza geltam hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Az "elmenetelt" az analóg tunereknél alkalmazott 33v-os hangólófeszültség ingadozása is okozhatja, melyet egy referencia zener dióda állít elő.
(#) Udvari Zsombor válasza vargaf hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Ma végigkocogtattam a tévét burkolat nélkül és úgy néz ki hogy az egyik eltérítés bekötése szivatózott velem! Átforrasztottam az eltérítések vezetékeit és összeraktam a tévét. Már legalább fél órája teljesen stabilan működik itt mellettem!
(#) Udvari Zsombor válasza vargaf hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Hát ez csak 24 óráig bírta! Már megint megyeget el a kép! Ha nem az eltérítés bekötése vacakol, akkor vajon mi?!
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Parasztos megoldás lehet, de az egyik burkolat-összetartó csavart kicsit rövidebbre cseréltem és jól meghúztam, ettől stabilan nyomódik ami a problémát csinálta, és így már működik...
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2018
(#) beretiisty66 hozzászólása Júl 2, 2018 /
 
Üdv!
Került hozzám egy régi Elektronika 407 kis hordozható TV. Eleinte volt kép, aztán mire a hang után mentem elment a kép és most csak egy függőleges csík van és egyáltalán nincs videójel. Vhs-ről adtam neki egy kis analógot és a kép is megvolt egy ideig. Most észleltem hogy egy számomra ismeretlen alkatrész elkezdte megenni magát vagy olvad vagy nem is tudom. Képet mellékelem. A kérdés, hogy mi a vihar az az alkatrész, és mit is kéne csináljon?
(#) beretiisty66 válasza beretiisty66 hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Időközben kihűlt a dobozka. Miután megkötött szétszedtem, egy széthasadt dióda melegedett bellül a háromból. Most már csak a hangnak az anomáliája vár megoldást.
(#) kadarist válasza beretiisty66 hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Szia!
A keleti hangnorma miatt nincs hang. Át kellene hangolni az FM aránydetektort és a hangszívó kört.
(#) beretiisty66 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Köszönöm a választ. Egy órája a kapcsolásit bújom, de nem tudom kilogikázni itt mi hogyan működik. A Supraphon lemezjátszó meg az M40-es vidi magnó valahogy egyszerűbb volt számomra. Egy hét megás fájlom van pdf-ben, nem engedi feltenni, így meg bajos lesz, mer még csak lövésem sincs merre lenne a fent említett két egység. De megleltem a képeket egy korábbi hozzászólásban, utólagos engedelmével leteszem ide. Hát nem vagyok nagy mágus még, de nem is ez a szakmám, csak valahogy hozzám kerül minden ami régi mert mentem őket a pusztulástól.

https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1306677.html#1306677
(#) kadarist válasza beretiisty66 hozzászólására (») Júl 2, 2018 / 1
 
Ha jól látom, akkor ebben a tévében IC-s hangáramkör van, egy koincidencia- demodulátorral, olyan, mint a TBA120 és egy IC-s végfokkal. Megjelöltem a hangolandó tekercseket, amelyekbe befelé kell tekerni a vasmagot az 5,5 MHz-es segédvivő behangolásához.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Lemaradt a kép.
(#) beretiisty66 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Remek, örök hálám Neki is látok sebesen. Aztán lehet találok még valamit..
(#) beretiisty66 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Megkerestem az L7 L11 és L17 jelű induktivitásokat de valahogy nekem nem tűnnek állíthatónak. Ez talán viasz amivel le van dugózva mindegyik, kivéve az L12-L13, annak kis lapos csavaros dolog van a csúcsán. Ilyen esetben mi a teendő?
(#) beretiisty66 válasza beretiisty66 hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Oké megvan, nem ástam eléggé le. Legközelebb három órát várok mielőtt idezavarok.
(#) beretiisty66 hozzászólása Júl 3, 2018 /
 
Valahogy nem tudom belőni. Van egy TR-4302 oszcilloszinkroszkópom, pontosan hová kéne kapcsoljam hogy lássam a frekit? A géppel tudok milisec-es osztást varázsolni, és ha jól számolok akkor 5.5 szinusz kell beleférjen egy 1ms-os osztásba. Ha ez korrekt, akkor csak a bekötés helyét kéne tudnom. Köszönöm előre is.
(#) kadarist válasza beretiisty66 hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Ehhez éppen nem kell oszcilloszkóp. Mivel szignálgenerátorod meg ehhez tartozó megjelenítőd nincs, ezért marad az egyszerű fülre hangolásos módszer.
(#) Udvari Zsombor válasza beretiisty66 hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Pontosan, ahogy kadarist is írja: bekapcsolod a tévét, ráhangolod egy csatornára, feltekered a hangerőt és így (szigetelt nyelű) csavarhúzóval addig tekergeted a panelen a tekercset amíg tisztán nem szól.
(#) beretiisty66 hozzászólása Júl 5, 2018 /
 
Kicseréltem végre a halott diódát, kép van, statikus fehér és nincs meg a csatorna amin eddig jött a vhs. Feladni meg nemakarom egyenlőre hátha boldog leszek Remélem még nem zavaró az inkompetenciám, elnézést. Mi miatt tűnhetett el a jel?
(#) fldevice hozzászólása Júl 10, 2018 /
 
Üdv! Van egy Samsung sp43r1hl1 Projektroros tv-m amibe egyszer csattant valami és nem kapcsolt be (led se világitott)
A Bemeneti pufferkondi belselye kifolyt és zárlatos volt a táp FET, ezeket cseréltem de azóta csak világit a power led de ha beakarom kapcsolni villan egyet és űjra StandBy- ba kapcsol (semmi hangot nem ad ki) Mi lehet a probléma?
(#) kadarist válasza fldevice hozzászólására (») Júl 10, 2018 /
 
Idézet:
„ezeket cseréltem”

Szia!
Feszültséget mértél a pufferen, FET-en a cserék után?
(#) stevepapa válasza fldevice hozzászólására (») Júl 10, 2018 /
 
Szerintem az olaj folyt ki, az okozta, okozza továbbra isa zárlatot.
(#) RoliNyh válasza stevepapa hozzászólására (») Júl 11, 2018 /
 
Az olaj nem okoz zárlatot, az ugyanis szigetelő.
Sőt, nagyfeszültségű szakaszkapcsolókban szikrakioltásra használják az érintkezők között.

Magyarul az álló, és a mozgó érintkező egy hermetikusan lezárt térben helyezkednek el, amiben olaj van.

Elektrolitoldat már annál inkább, az tud vezetni, hisz az a feladata...
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2018
(#) granpa válasza RoliNyh hozzászólására (») Júl 11, 2018 /
 
Pongyola, köznyelven: olaj.
(#) stevepapa válasza RoliNyh hozzászólására (») Júl 11, 2018 /
 
Nem akarlak elkeseríteni de a projektorok hűtőolaja igen jó vezető !! Tehát ha fehéres trutyit látsz és síkos akkor az a sugárcső hűtő folyadéka. Tudom mutatni 3 db-t amit a napokban fürdettem ki az olajból. 2db javíthatatlan, tönkreverte a tápot, sort, STK-kat.
Következő: »»   1194 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem