Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   131 / 208
(#) Dino71 válasza Janika. hozzászólására (») Júl 18, 2018 / 1
 
Jól gondolod, és ha jól rémlik 2828 as.
(#) Janika. válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Köszönöm a megerősítést!
(#) Janika. hozzászólása Júl 18, 2018 /
 
Megrendeltem a ledeket, a Blaupunkt tv-hez. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, és a türelmet! Sziasztok!
(#) Janika. válasza Karma01 hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Szia! Bár nem vagyok profi a témában, szerintem nálad is a háttérvilágítás lesz a ludas. vagy kontakt hiba valamelyik csatlakozásnál, vagy egy led ment tönkre. A youtube-on sok videót találsz erről a hibáról, és a hibafelderítés módjáról. Nagyon segítőkészek az emberek itt a fórumon is. Egy Blaupunkt tv-t segítettek "távoktatásban" megjavítani, az elmúlt pár napban. Ha nem akarod saját magad rendbe hozni a tv-d, szervizben biztosan elvállalják. A teljes háttérvilágítás cseréjét, ebben a méretben kb.40-45.000Ft körül saccolnám. Üdv!
(#) FAZ1 válasza Janika. hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Hja!
Miközben már 50-60 ezerért is - akár újabbat lehet venni.
Jó, jó, lehet persze, hogy az nem valami nagyon felfújt világmárka, de azt mégis illik hozzá tudni - az összes 'lapos" LCD TV-ben a folyadékkristály kijelzőket egy cég gyártja megrendelésre Kínában.
A teljes szerelt LCD kijelzőegységet - a saját háttér-világításával egyetemben.
(Chi Mei Optoelectronics Corporation.)
Nekem pl. egy Orion T2736S-be (de hasonló hozzá a Vestel) kellett volna ... aztán beszerzési árának gyors megemésztése után - simán csak kuka lett.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
(#) deebo válasza FAZ1 hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Remélem nem gondoltad komolyan, hogy a chi mei gyártja a samsung SPVA és az LG IPS kijelzőit is meg még az összes kijelző gyártő LCD-jét... Sőt a Vestel kijelzőkben különböző gyártmányú kijelzők vannak, mögöttük a vestel saját háttérvilágítás megoldásával, amit aztán pláne nem a chi mei gyárt.
(#) FAZ1 válasza deebo hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Én azért egy párat már szedegettem szét - avagy - csak láttam kissé széjjelszedve - és lőn csodák csodája, azokban gyakorlatilag MIND AZ VOLT! De miért gyártana a Samsung pl. itt a magyarországi Jászfényszarun mindenféle LCD-s TV kijelzőket, amikor a kínai gyártótól meg fele annyiért tudja beszerezni?
De a számítógépes monitoroknál szintén hasonlóan megy. (és pont úgy, mint az alaplapoknál)
Ha egy szériánál a nyúzópróba minőségében megütne egy standard mértéket, akkor egyből átcimkézik Samsunggá, Philipssé, LG-vé - netán hogy a további márkáknál is maradjunk - amivé nagyobb tételek esetén igényelve a kedves vevő azt kéri és megrendeli.
Nekem pl. a Sanyo TV-mben is kínai cucc van! Holott elvileg a Sanyo japán lenne. Igaz, itt a 10-es főúton Dorog felé jobbra - szintén van valami Sanyo gyár ...
azaz?
(#) deebo válasza FAZ1 hozzászólására (») Júl 21, 2018 /
 
Ne haragudj, de ez a hozzászólás egy az egyben butaság, egyszerűen semmi sem igaz belőle, köze sincs a valósághoz. Attól, hogy az olcsó monitorokban olcsó kijelzők vannak, még léteznek különböző technológiával gyártott kijelzők és mindnek megvannak a jellegzetességei. Nagyon sokféle kijelző létezik, a chi mei csak egy a sok közül, az olcsó TN kijelzőket az LG IPS-ével, vagy a különböző Va kijelzőket összekeverni különösen problémás.

Semmit nem címkéznek semmivé, a Vestel saját márkás kijelzőinek a T-con-ján is ott van az LG logo.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2018
(#) jdani hozzászólása Júl 21, 2018 /
 
Üdv. Van egy Panasonic LCD TX-L42E5E. Egy idő után kikapcsol, és villan 1et a visszajelző.
Rákerestem, találam kulcsszavakat a háttérvilágításra. Észre is vettem, amielőtt kikapcsolna, a 3negyede sötétebb, kialszik, vagy gyenge a világítás. Ilyen világítás van benne. Azthiszem 10 sorbakötött led van benne, 6x párhuzamosan. A ledeknek külön panelen van vezérlés. Na most mi a gond, mit kell cserélni? Ledeket, vagy panelt?
A vezérlő
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2018
(#) yohnsee válasza jdani hozzászólására (») Júl 21, 2018 /
 
Szia!
Az egy idő után, mit jelent? Percek, órák? Ha el tudsz jutni a menüig, megpróbálhatnád, hogy ha lejjebb veszed a háttérvilágítást, tovább bekapcsolva marad-e. Egyébként gyanús, hogy a ledek haldokolnak. Letesztelni sajnos csak úgy tudod, ha szétszeded a készüléket.
A linkelt képen lévő élvilágításhoz nagyon hasonlót bontottam nemrég egy Grundig vagy Sharp készülékből. Először mindenképpen határold be a problémát.
(#) jdani válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Szétszedve minden led világit. Kb fel óra után kikapcsolt.
1. Ha újra bekapcsoltam, újra minden led kivilágít, viszont az első 10 sorba kötött leden egy nem.
2. Most rögtön bekapcsolas után, miután minden led kivilágít (kivéve egyet) az alsó 5 led csoport kialszik, éppen hogy csak világit, viszont az első led csoport még erősen világit (kivéve azt az egy ledet ami az első csoportban van), és aztán kialszik mind. Teljesen. Ez kb 3 másodperc az egész.
3. Ez hogy bekapcsol a tv, világit, elalszik a 3negyede, aztán a maradék negyede is, 3x elpróbálja a tv. Negyedszerre már nem kapcsol be, és csak villog a piros. Akkor rendelhetem a led szalagot bele, az lesz a. Hibája?
(#) yohnsee válasza jdani hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Igen, ha egy nem világít a sorból, akkor kuka.
Rendelésnél figyelj oda, hogy hozzá valót rendelj.
És egy jó tanács miután kicserélted: vedd vissza a háttérvilágítást. 100% és 70% között általában nem szokott észrevehető különbség lenni, mégis sokkal tovább fognak élni a ledek. Akinek ilyen hibával javítok tv-t, azt szoktam mondani, hogy vegyék le annyira a háttérvilágítást, amivel még élvezhető a tv nézés. Ez általában 40-60% között szokott lenni, felhasználótól függően.
Csak érdekességképpen: ez a tv 2 éves volt, mikor hozzám került. Végig 100%-on ment a háttér.
Ez lett belőle.

pelda.jpg
    
(#) deebo válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Így van, de hatékonyabb, ha az áramot állítod vissza például 400mA-ről 360-ra (régi LG-nél 400mA, ha jól emlékszem) és akkor mehet 100%-on is. Az a baj, hogy a PWM mellett a csúcsáram megmarad túl magasnak és akkor is haldokolnak a ledek, bár nem annyira, de ezért hatékonyabb, ha az áram van visszavéve.
(#) ktamas66 hozzászólása Júl 22, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung TV-m, ami azt csinálja, hogy bekapcsolás után a kép elkezd villogni. Nem a háttérvilágítás, hanem az LCD panel villog, néha elhomályosodik, visszaélesedik. Ezt minden üzemmódban csinálja, kivéve ha USB-ről játszok le filmet, akkor minden rendben, sőt a lejátszásból kilépve már nem villog egy darabig a menüben sem. Mi lehet a hiba, érdemes valamit kezdeni vele?
(#) Edem631 hozzászólása Júl 23, 2018 /
 
Helló mindenkinek.Valaki tud nekem megoldást lehet-e vagy nincs ilyen.Androidos Navon telefonomat valahogyan össze lehet-e csatlakoztatni tv vel hogy amit a telefonon nézek interneten a tv mutassa.Van valami kábelezés trükkje?Dvd lejátszón keresztül gondolnám usb, Hdmi bemenetre vagy rca bemenetre lehetne-e?A tv m az rca bemenetes régebbi tipus.Vagy bluetooth hangszórón keresztül valami megoldás?Bluetooth megossztással?
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2018
(#) FAZ1 válasza Edem631 hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Van rá lehetőség, de valójában azért tényleg nem ennyire egyszerű!
Be kell szerezned hozzá egy EZCast nevű elektronikus szerkentyűt, amit aztán legelsőre " BE KELL MUTATNI" a TV-nek !
Aztán - amikor már a TV felismerte pl. (Anynet vagy valami más, ehhez hasonló néven) - akkor jöhet a következő lépés ...
a telefonodat is be kell szépen mutatnod ennek a cuccosnak. (magyarul - mindent mindenhez installálni kell!)
Ha azonban már minden mindenben passzol, akkor naná hogy IGEN!
Lehet az interneten kapni (úgy nagyjából egy tizesbe fáj!) ilyen TV-t "felokosító" szerkezeteket (pl. az internetes kütyübazárban is). Nála a telefon tipusan az abszolute NEM érdekes, mivel mindenféle szoftver-megoldással működik - (Android, I-Phone, Windows, stb.)
A bluetooth - na az aztán meg - valójában egy teljesen másik tészta ... ám valójában szintén megoldható!
Csak legyen hozzá annyi USB és HDMI csatlakozód a TV-n!
(#) Edem631 válasza FAZ1 hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Értem.Köszönöm a választ.
(#) DecebaL hozzászólása Júl 26, 2018 /
 
A TV háttér világítása megadta magát, 6 db led ment a kukába. Mivel lövésem sem volt milyen típusú led való bele vagy honnan rendelhetnék gyári led sort bele ezért kicseréltem olyanra amit egy led izzóból szedtem ki.
A TV megy azóta is csak annyi a bibi hogy a 6 db betett led fénye erősebb és halványan látszik a képernyőn 6 darab pötty.
Tudna esetleg segíteni valaki hogy milyen led való bele? Vagy esetleg honnan tudnám megrendelni a led sort hozzá?
Egyébként a lenti képen levő ledeket tettem bele.
A TV típusa Hyundai DLF39285SMART
(#) Dino71 válasza DecebaL hozzászólására (») Júl 26, 2018 /
 
Például innen ITT
Vagy ez a gyáriszáma 23283022 vestel
(#) kovacspista hozzászólása Aug 1, 2018 /
 
Helló mindenki! Van egy régi kiadású grundig lcd tv. Minden működik rajta, csak kontraszt és szín kevés. Olyan mint ha kiszívta volna a nap! Háttér probléma, vagy esetleg lehet más is?
(#) yohnsee válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Szia
Látatlanban t-con gamma ic-re gyanakodnék.
Üdv
(#) kovacspista válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Szia! Köszi, megnézem!
(#) latyakosa hozzászólása Aug 3, 2018 /
 
Philips 37pfl5603D/10 fáradt el, ismerősé. 3-t villan a piros készenléti led. Belül átnézve, náhány alkatrészt mérve a tápban és vezérlő panelon triviális hibát nem találok, a kondik is jó állapotúak.
230V-t rákapcsolva a tápegység reléje meghúz majd elenged. Multiméterrel nézve a tápegység kimeneteit látható, hogy mindegyiken próbálja kiadni a tápfeszültséget, majd valamelyik áramkör lekapcsolja a tápot.
A tápegység DPS-279BP típus, a pson csatlakozó pont testre húzásával elindul, a kimeneti feszültségei rendben vannak (a vezérlést lecsatlakoztattam megelőzően).
Ötlet mit kellene még megnézni ?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
(#) Sinike hozzászólása Aug 6, 2018 /
 
Üdv Néktek!
Van egy Yakumo 32 LCD TV 81J. kor becsíkozik, kockás lesz, és OSD karakterei összezavarodnak. Egyre gyakoribb. Proci szoftvere haldoklik netán; segíthetne egy firmware esetleg? Vagy elektronikai hiba?
(#) yohnsee válasza Sinike hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Szia! Hidegen indítva mindig hibátlan?
Ha igen, vedd le a hátulját, járasd, amíg be nem melegszik és elkezdi csinálni a hibát. Vegyél egy flakon sűrített levegőt, és fejjel lefele tartva fújd rá az alaplap egyes részeire. Ez gyorsan lehűti az alkatrészeket, segít a hiba behatárolásában.
Üdv
(#) yohnsee válasza latyakosa hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Szia!
Az alaplap típusát is le tudnád írni?
Tudnál képeket készíteni az alaplapról és a tápról? Főleg a csatlakozók érdekelnek.
Üdv
(#) deebo válasza Sinike hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Kontakthiba van a processzor és a memória között. Lehet a nyák szakadása, BGA hiba, vagy az IC-n belüli szakadás. A tartós javíthatóság szinte kizárt, legfeljebb panelcserével.
(#) Szasza9668 válasza Sinike hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Esetleg rakhatsz bele kínai vezérlő panelt. Picit át kell faragni hozzá az igaz de meg menthető.
(#) Sinike válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
Szia. Igen, hidegen jó. Ok, veszek spray-t, és megnézem. Köszi!
Deebo, Neked is köszi! Reméltem, hogy csak szoftveres...
Szasza, nem értem. Amúgy most is kínai van benne, nem? (minden kínai ) De biztos másra gondoltál, kifejthetnéd, mert nem bíztatnak a javíthatósággal...
(#) Szasza9668 válasza Sinike hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
Bővebben: Link
Ezt inkább itt fejtegetném.
Következő: »»   131 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem