Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   107 / 195
(#) em válasza freddyke hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Nehogy már oldalcsípő fogóval blankoljunk.

Nekem Weidmüller Stripax van évtizedek óta. Finom vezetéktől villanyszerelésig mindent ezzel végeztem. Akinél nem működik, az hibás terméket kapott. Sajnos drága.

Van ez a típusú blankoló:Bővebben: Link
Most elhozta egy kollégám a sajátját, kipróbáltam sokféle vezetéken és nem tudtam belekötni. Mindent szépen elvégzett. Lehet, hogy veszek ilyet magamnak is. Figyelni kell, mert számos kínai gyártja, és igencsak eltérhet a minőségük.
(#) Bakman válasza em hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Idézet:
„Nehogy már oldalcsípő fogóval blankoljunk.”
Miért ne? Két szerszám egyben, könnyebb szerszámostáska, kevesebb költség stb.
(#) bbb válasza em hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Én megvettem a kínait ehhez képest harmadáron és nem köpködhetek rá, remekül működik.
(#) em válasza bbb hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Meg tudod adni hol vetted?
(#) bbb válasza em hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Aliexpress és HS-D1 a kulcsszó a kereséshez.
(#) freddyke válasza em hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Idézet:
„Nekem Weidmüller Stripax van évtizedek óta. Finom vezetéktől villanyszerelésig mindent ezzel végeztem. Akinél nem működik, az hibás terméket kapott. Sajnos drága.”
Az enyémből hiányzott az állítócsavar, legalábbis a lyukon benézve sem láttam (emiatt nem venném ki a lezárt csomagból, hogy bevilágítva is megbizonyosodjak róla) és a felső vágóélben volt egy deformáció. Pedig teljesen originak nézett ki. Az előző oldalon tettem be képet, és leírtam, hogy mit csinált a kábelvégekkel. Mégha hibás is volt, elment a bizalmam.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2018
(#) em válasza bbb hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
köszönöm!
(#) nagym6 válasza em hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Idézet:
„Figyelni kell, mert számos kínai gyártja, és igencsak eltérhet a minőségük.”
Ennél a linkelt félénél arra is figyelni kell, hogy nem mindegyik gyártmánynál van állítócsavar a drótvastagsághoz, helye sincs, nem tervezték bele. Az csak vastagdrótokhoz jó, vékonyat mindenestől eltépi.
Nekem is ilyen van állítócsavaros változat, az nagyon jó, különböző vastagságokhoz beállítható, egészen vékonyat is szépen blankolja.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2018
(#) em válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Ez az az állítócsavar?
Amire még gondoltam minőségileg, nézd meg a két mellékelt képet. Az egyiken mintha betétek lennének a szorító és vágó pofák, a másiknál azonos anyagból vannak a többi résszel.
(#) nagym6 válasza em hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Igen, az az állítócsavar. Amelyikben az nincs, nem jó, vékonyabb drótokat tépi.
Enyém a "fogo3.jpg" kép szerinti, illetve nagyon hasonló, külön betétek a szorító vágó pofák.
(#) freddyke hozzászólása Júl 19, 2018 /
 
A mélyen recézett fém befogó pofák nem nyomorgatják meg a szigetelést?

A Stripax enyhén recézett műanyag befogása ehhez képest sokkal kevésbé néz ki ártalmasnak a szigetelésre nézve. A képeken látszódnia kellene az állítócsavarnak? Az a gyanúm, hogy esetemben az állítócsavar hiánya is okozhatta a durva rongálást (ismételten a kép).
(#) elektroncso válasza freddyke hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Ami a két képből kilógó drótot illeti az szerintem teljesen rendben van. Azok a kis felületi sérülések semmi hibát nem okoznak. Ami viszont a két kis darabot illeti ott erősen látszik az, hogy a fogó erőssége nincs jól beállítva, mert az elemi réz szálakat is eltépte (ez a nagyobb baj!) és a szigetelést is erősen megnyomorgatta.
Hogy hiányzik-e belőle valami azt nem tudom megmondani, nem ismerem ezt a típust.
(#) nagym6 válasza freddyke hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Az enyém nem ennyire mélyen recézett. Látszik a nyoma a szigetelésen, de nem károsítja, nem vág bele. Ez az.
(#) freddyke válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Nekem nem tetszik a felületi nyom a két felső vezetékben sem. Ahogyan a kezemben volt a szerszám, kimondottan azt éreztem, hogy durván összenyomta a szigetelést. Néhány kábelt szinte betört (elhajlított) a ráfogási ponton. Automotive felhasználásra, igénybevett kábelek esetén, teljesen megengedhetetlen a szigetelés vagy a kábel bármilyen előzetes "rongálása". A két alsónál túl erősre volt állítva a fogó, kivágott a rézszálból is. Ezt csak azért tettem a képre, hogy jobban érzékeltessem a hatást.

Az ék alakú szigetelés levágás viszont krimpelt csatlakozókhoz egyáltalán nem jó. Egy teljesen ép szigetelés darabnak kell lennie a krimpelt lefogás alatt és azon túl is, hogy ne tudjon kicsúszni a kábel. Kis méretű csatlakozóknál érvényesül leginkább ez a probléma.

A Stripax Ultimate talán megoldás lenne a szigetelés egyenes levágására, de a ráfogása hasonló, ha nem teljesen ugyanez.
(#) Gabó válasza freddyke hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Csavar helye...

IMG_0716.JPG
    
(#) freddyke válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Ezt a fajtát úgy néz ki már nem árulják. Véletlenszerűen néztem egyet. Az első három képen nagyon látszik, hogy a vágás nem egyenes. A második képen a kábelben a recenyomok durván látszódnak.
(#) freddyke válasza Gabó hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Változhatott a minősége, esetleg szándékosan hagyják ki a csavart belőle? Bár a használatiban is benne volt a csavar állítási lehetősége. Nálad az ultimate vágja le szépen, egyenesen a szigetelést (nem ék alakban, mint a képeimen) vagy a sima is?
(#) Gabó válasza freddyke hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Az ék alakú szépen egyenletesen vág még most is. A simát sose figyeltem, milyen egyenesen vág, de sokkal szebben mint a mintaképeiden van.
Csavar kéne bele, mert azzal állítod a pofát.
Pont tegnap néztem, hogy mekkora nyomást fejt ki a két pofa, ha az ujjamat odateszem, de az enyém nagyon minimálisat, de pont eleget, hogy megfogja a szigetelést.
Annó volt valami klón a kezembe, na az olyan is volt. Nem tudom, hogy a tied eredeti e vagy se, azaz mit kaptál az amazonról.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
(#) freddyke válasza Gabó hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
A nálam lévő Stripax teljesen eredetinek, igényes kidolgozásúnak nézett ki. Kerestem a Stripax-ról képeket. Sehol sem látszik a csavar, ahol lennie kellene. Ezen a videón szó esik a csavarról. Sajnos oroszul már nem tudok, a beépített fordító elég zavarosan fordítja angolra. Úgy értem nincs mit tekerni benne (nem 100%). A csupaszított kábeleket mutatja közelről. Sajnos ugyanaz a végeredmény, amit én is tapasztaltam. Benne marad a pofák nyoma a szigetelésben és két oldalról ék alakot vág a szigetelés végébe.
(#) Gabó válasza freddyke hozzászólására (») Júl 20, 2018 / 1
 
Na nekem ilyen az ultimate V pengése.
Hozzáteszem, van benne rendesen blankolási mennyiség.
Plusz ott a csavar a tetejében.
Ja, a fekete 4es, a z-s meg 1,5ös
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
(#) elektroncso válasza freddyke hozzászólására (») Júl 20, 2018 / 1
 
Nálunk a kábelgyárban (autókba gyártanak kábelkötegeket) PTS4-es blankoló fogót használnak. Nekem is ilyen van, ma direkt megnéztem mit csinál a szigeteléssel. Szinte egyáltalán nem látszik meg a nyoma. Egy újnál szerintem semmi nyom nem marad (az enyém már lassan 10 éves és nagyon kopott szegény, amikor éppen rossz napja van eltépi a 1,5mm2-es drótot is).
Viszont mindenképp eredeti olaszt vegyél (az enyém az) mert volt belőle a kezemben utángyártott, az egy hulladék volt.

U.i.: Ez az eredeti.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2018
(#) freddyke válasza Gabó hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Köszönöm a képeket.
(#) freddyke válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Köszönöm, nem is hallottam még erről a fajtáról. Az amazon.de-n kapható más színű, de a gyártó videójában szerepel ilyen színben is. A kép alapján eredetinek néz ki. Nem is vészesen drága. Megpróbálom, nem veszíthetek vele.
(#) elektroncso válasza freddyke hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Ha azt kapod ami a képen van akkor jónak kéne lennie. Amit én láttam utángyártottat azon nem volt erősség állító csavar (a pofa mögötti ricás fém tekerő). Nem tudom, hogy a kép mennyire adja vissza de a sötétebb narancssárba rész fémből van. Stabil valami eddig egyedül a szétnyitó rugó egyik szára tört el, de az is sok évvel ezelőtt.
Én most tervezem szétszedni és kitakarítani, remélem, hogy egy nagyjavítás jót fog tenni neki (takarítás, kenés).
(#) freddyke válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Megrendeltem ezt is, a Knipex 70 02 125 oldalcsípőt is (addig vacakoltam, amíg felment az ára). Igyekszem beszámolni. A videóból egyértelműen látszik, hogy fém az a rész. Műanyagot nem szoktak szegecselni, a Seeger-gyűrű is árulkodó jel.
(#) freddyke hozzászólása Júl 21, 2018 /
 
Vettem egy ilyen forrasztóalátétet. Elviselhetetlen vegyszerszagot áraszt, vissza kellett zárni a zacskóba és kiszellőztetni utána. A tapintása szemcsés, ragadós, a kezem büdös lett tőle. Valamilyen vegyszeres réteg lehet a felületén (mint ahogyan a hasonló a kínai vacakoknál sok esetben már megtapasztaltam). Megy vissza a feladónak, addig is kivittem a lakótérből, mert még hermetikusan lezárt csomagon keresztül is árasztja a bűzét.
(#) Alkotó válasza freddyke hozzászólására (») Júl 21, 2018 /
 
Azzal az indokkal küldöd vissza, hogy szaga van?
(#) freddyke válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 21, 2018 /
 
Egy listából ki kell választani a fő okot, ami az is lehet, hogy sérült, nem tetszik a termék vagy máshol találtál olcsóbban. Azt választottam, hogy a teljesítmény/minőség nem megfelelő. Emellé kell egy kis indoklást írni, ami teljesen mindegy mi. Oda beírtam két mondatban, amit ide is. Az egész folyamat automatikusan történik, senki sem kérdez semmit és már adja is a cimkét.
Az asszony két szobával arrébb azt mondta csináljak vele valamit, mert nem bírja a bűzét. A rajta maradt ragacsos, érdes tapintású gyártási maradvány (hacsak nem az egész anyag ilyen) valószínűleg mérgező is. A leírásában az szerepel, hogy nem mérgező (a valódi szilikon gumi nem az). A tanulság miatt írtam le, nem érdemes vele próbálkozni.
(#) bakos13gab válasza freddyke hozzászólására (») Júl 21, 2018 /
 
Ha budapesti vagy, akkor a maros utcában van egy szilikonos bolt, ahol árulnak hőálló tömítés lapokat is. Szerintem az is tökéletesen megfelelő lehet.

Bondex Kft.
(#) Bakman válasza freddyke hozzászólására (») Júl 21, 2018 / 1
 
Az antisztatikus alátétnek megvan az az előnye, hogy érzékeny lapoknál zárlatot lehet vele csinálni...
Következő: »»   107 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem